Gość: asas IP: *.pl / *.pl 16.09.04, 10:01 jakie sa pierwsze objawy ciazy-oprocz zaniku miesiaczki oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierozek_monika Re: pierwsze objawy ciazy 16.09.04, 10:05 no że ginekolog ci mówi: proszę pani to nie żaden guz jajnika, tylko 7 tygodniowa ciąża! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listek Re: pierwsze objawy ciazy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:36 I jaka jest pierwsza myśl po usłyszeniu tego?? Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: pierwsze objawy ciazy 16.09.04, 10:43 mnie tylko dziwi, że taka nieznajomość pierwszych objawów ciąży panuje. Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: pierwsze objawy ciazy 16.09.04, 10:45 Dosc istosnym objawem są dwie kreski na teście. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: pierwsze objawy ciazy 16.09.04, 10:46 :)))))) a jakim prawdopodobnym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: pierwsze objawy ciazy 16.09.04, 10:41 no wtedy nie byłam zadowolona. Ale teraz się cieszę że mam córkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: pierwsze objawy ciazy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:51 Mnie na poczatku bolał brzuch tak jak na miesiączkę. Piersi też mi nabrzmiały i bardzo bolały mnie ssutki. A po tygodniu zrobiłam test i już było wszystko jasne:) teraz mam maciupką córeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
moonnie Re: pierwsze objawy ciazy 16.09.04, 11:57 Te kreski snia mi sie po nocach...Plakalam,ale potem nie moglam myslec o niczym innym. Wybralam imie,kupilam ksiazki i zamowilam wizyte u lekarza. Po miesiacu poronilam. Radze zrobic test i do ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: pierwsze objawy ciazy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:04 bardzo mi przykro. Na pocieszenie Ci powiem, że mam trzy koleżanki po podobnych przejściach. Teraz cieszą sie swoimi dziećmi. Nie martw sie też będziesz mamą. Jeśli poroniłaś to znaczy, że coś było nie tak z ciążą i może lepiej się stało, bo dziecko mogłoby być niepełnosprawne. Natura tak to już wymyśliła. Porozmawiaj o tym z ginekologiem. No i polecam przyjmowanie przed zajściem w ciążę kwasu foliowego np folik. pomaga w zagnieżdżeniu sie jajeczka w macicy. Głowa do Góry:) Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
moonnie Re: pierwsze objawy ciazy 16.09.04, 12:18 Dziekuje Ci za slowa otuchy. Zwlaszcza,ze poza moim narzeczonym nikt o tym nie wie. Nie chcialam o tym opowiadac i wzbudzac ogolna litosc. Lekarz mnie zmartwil,bo powiedzial,ze poronienia moga sie powtarzac. Wiem,ze powinnam zrobic specjalistyczne badania, ale nawet nie wiem od czego powinnam zaczac. Teraz chyba juz zaczne planowac moja nastepna ciaze. A ten folik to powinnam brac przed zajsciem czy w bedac z ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: pierwsze objawy ciazy 16.09.04, 12:22 moonnie napisała: > Dziekuje Ci za slowa otuchy. Zwlaszcza,ze poza moim narzeczonym nikt o tym nie > wie. Nie chcialam o tym opowiadac i wzbudzac ogolna litosc. Lekarz mnie > zmartwil,bo powiedzial,ze poronienia moga sie powtarzac. > Wiem,ze powinnam zrobic specjalistyczne badania, ale nawet nie wiem od czego > powinnam zaczac. Teraz chyba juz zaczne planowac moja nastepna ciaze. > A ten folik to powinnam brac przed zajsciem czy w bedac z ciazy? wejdz na forum.poczytasz o badaniach.znajdziesz dobre slowo;) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11916 Odpowiedz Link Zgłoś
moonnie Re: pierwsze objawy ciazy 16.09.04, 12:32 Wielkie dzieki!To rzeczywiscie jest problem wielu kobiet,wczesniej staralam sie nie ujawniac sie z tym.Ale trzeba sobie z tym poradzic. Jeszcze raz wielkie podziekowania! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: pierwsze objawy ciazy 16.09.04, 12:34 moonnie napisała: > Wielkie dzieki!To rzeczywiscie jest problem wielu kobiet,wczesniej staralam sie > nie ujawniac sie z tym.Ale trzeba sobie z tym poradzic. > Jeszcze raz wielkie podziekowania! trzymaj sie cieplo. uda sie;) tylko zro badania i nie sluchaj, ze pierwsze poronienie to norma;) Odpowiedz Link Zgłoś