IP: 157.25.122.* 27.02.01, 16:18
czy znacie te kosmetyki?
jesteście zadowolone czy raczej nie?
jestem konsultantką - czekam na opinie i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: AVON IP: *.toya.net.pl 27.02.01, 18:43
      Czesc
      Bardzo lubie kosmetyki AVON`a, uwazam ze sa one doskonale dla mojej cery, jeszcze nigdy sie nie zawiodlam i mam nadzieje ze sie nie zawiode.
      Bardzo bym chciala byc konsultantka tego koncernu, czekam na odpowiedz, zamieszczam moj e-mail winogrono@wp.pl
      Agata
      • dendryt Re: AVON 12.03.01, 18:51
        Liderem tego rynku jest Oriflame.
        AVON sucks.
    • Gość: Ewa Re: AVON IP: *.icpnet.pl 05.03.01, 09:35
      Kosmetyki firmy Avon sa do niczego,jakosc zadna a ceny wysrubowane.Sprzedaja
      sie bo nachalnosc konsultantek nie zna granic.I te falszywe promocje.Wy
      zarabiacie krocie a naiwne kobiety wam wierza.
      • Gość: anna Re: AVON IP: 157.25.122.* 05.03.01, 12:34
        trochę przesadziłaś z tym zarobkiem, konsultantaka ma
        23 % od ceny towaru, to nie jest chyba aż tak dużo,
        poza tym same płacimy za próbki, torebki itp
        szkoda że nie jesteś zadowolona, ale pamiętaj że
        kosmetyki możesz zwrócić masz na to 3 mies o ile nie
        zużyłaś więcej niż 20 %
        pozdrawiam
    • Gość: róża Re: Agata IP: 157.25.122.* 05.03.01, 12:52
      wysłałam Ci maila mam nadzieje że dojdzie
      ja też mam konto ana441@wp.pl
      jeśli chcesz się dowiedzieć wiecej napisz
      • Gość: _sunny_ kosmetyki Avon IP: 195.205.23.131, 195.205.23.* 05.03.01, 16:08
        jestem konsultantka od ok. 3 lat. Nie jest to moje priorytetowe zajecie, wiec
        nie poswiecam na bieganie za klientkami duzo czasu, dlatego praktycznie NIE
        zarabiam na tym interesie. Minimalne zamowienie (aby dostac jakikolwiek upust)
        wynosic musi powyzej 150 zł. zwykle mam na zamowienie ok. 6 do 10 klientek
        (kolezanek) ktore w dobie wszechobecnych podwyzek, obaw bezrobocia etc. coraz
        mniej zamawiaja... Dodatkowo tak jak juz ktos napisal, trzeba kupic probki (5
        malych fiolek z jednym rodz. perfum kosztuje ok. 6 zł, 5 saszetek super nowego
        kremu kolejne pieniadze, dodatkowo kupuje torebki, druczki zamowienia no i
        katalogi 1 szt. = 1,50); i takim sposobem złotowka do złotówki no i sie uzbiera
        niezla sumka. Tylko dziewczyny ktore biegaja po urzedach, pocztach itd. - czyli
        typowe akwizytorki moga cos na tym zarobic. Reszta - NIE.
        Jezeli chodzi o jakosc kosmetykow sa one (moim zdaniem) o jakosci adekwatnej do
        swojej ceny (!). Dlatego nie spodziewajcie sie po kremie za 9.90 super cudow !
        • Gość: róża Re: kosmetyki Avon IP: 157.25.122.* 06.03.01, 09:35
          aby być wiarygodną na tym forum prostuję - wartość
          minimalna to 140 zł i 1 grosik
          • Gość: _sunny_ Re: kosmetyki Avon IP: 195.205.23.131, 195.205.23.* 06.03.01, 09:38
            aby byc wiarygodna, chyba nie zamawialas towaru w ostatniej kampani, bo nie
            dostalas ulotki o nowych progach i "super" upustach (tak wiec zł).
            Pozdrawiam :)
            • Gość: róża Re: kosmetyki Avon IP: 157.25.122.* 06.03.01, 14:58
              jeśli tak jest rzeczywiście - to bardzo Cię przepraszam... ja jeszcze o tym nic
              nie wiem, a ostatnio zamawiałam
    • Gość: beri Re: AVON IP: *.netcarrier.net 21.03.01, 18:11
      Bylam konsultantka AVON'u przez ok.3 lat. po czym wyjechalam do USA gdzie .... tez jestem
      konsultantka! Ale z przykroscia musze stwierdzic ,ze jakosc kosmetykow znacznie rozni sie od tych
      sprzedawanych w Polsce i ceny sa bardziej proporcjonalne do zarobkow Amerykanow - po prostu ich
      na stac. Aha, i oferta jest bogatsza - duzy wybor bizuterii, ubran i specjalnych gadzetow, o ktorych w
      "polskim"" Avonie nie slyszalam ,ale moze to sie zmienilo? Pozdrawiam!
      • Gość: Lila Re: AVON IP: *.tek.com 22.03.01, 10:30
        co do porowniania Avonu i Ofiflame, to moze Oriflame jest liderem, choc
        wszystko wskazuje, ze Avon ma wiekszy popyt szczegolnie ze wzgledu na fakt, ze
        Oriflame przeprowadza testy na zwierzetach
        • Gość: ala Re: AVON IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.01, 16:12
          Gość portalu: Lila napisał(a):

> co do porowniania Avonu i Ofiflame, to moze Oriflame jest liderem, choc
          > wszystko wskazuje, ze Avon ma wiekszy popyt szczegolnie ze wzgledu na fakt, ze
          > Oriflame przeprowadza testy na zwierzetach

Raczej odwrotnie.
          Oriflame znajduje się na liście firm (tzw. cruelty-free) , ktore nie testuja
          swoich produktów na zwierzętach ani nie uzywają takich składnikow do ich
          produkcji. Jest to bardzo wiarygodna lista, a szczegóły znaleźć można np. na
          stronie: http://www.ok.most.org.pl/cosmos.html.
          Avonu tam nie ma, bo mimo iz kosmetykow nie testuje na zwierzetach, to używa
          jednak do ich produkcji składnikow , ktore poddawane sa takim testom.

Pozdrawiam

PS> Moja mama tez jest konsultanka Avonu (taka niedzielna) i wiecej w to wklada
          niz zarabia.
    • Gość: asia Re: AVON IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 22.03.01, 19:11
      kosmetyki te sa dobre choc nie wszystkie np tlusze do rzęs , które sie
      rozmazują i są gęste i żle sie rozprowadzaja ,a poza tym jak narazie więcej
      zastrzeżeń nie mam.
    • Gość: magi Re: AVON IP: 192.168.0.13, 213.241.33.* 22.03.01, 19:40
      kosmetyki są dobrej jakości ale zaaaaaaaaaaaaadrogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ** http://www.avon.com.pl/ IP: *.csfb.com 23.03.01, 23:23
      http://www.avon.com.pl/

lub - po angielsku i z wyborem kosmetykow ale CENY
      MOZNA POROWNAC W KAZDYM JEZYKU

http://www.avon.com

• Gość: Asia Re: AVON IP: *.proxy.lucent.com 23.04.01, 16:40
      Używałam różnych kosmetyków. Kosmetyki Avonu uważam za lepsze od np. kosmetyków
      Oriflame - no ale to moje zdanie. Moja cera jest raczej problematyczna i
      dobranie dobrego kosmetyku to dla mnie duży problem a jednak w Avonie udało mi
      się znaleźć coś dla siebie. Dla informacji - nie jestem konsultanką Avonu ani
      żadnej innej firmy.
    • Gość: daria Re: AVON IP: *.pwn.com.pl 25.04.01, 09:07
      moim zdaniem slabizna. Oriflame tez :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka