Gość: girl IP: *.ists.pl 24.10.02, 19:42 Jakie sa pierwsze objawy ciazy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aankaa gupia Re: ciaza??? IP: *.pl 24.10.02, 19:51 aankaa napisała: > zależy w którym miesiącu chyba sie pyta o PIERWSZE objawy ciąży IDIOTKO! Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: ciaza??? 24.10.02, 19:55 Gość portalu: aankaa gupia napisał(a): > aankaa napisała: > > > zależy w którym miesiącu > > chyba sie pyta o PIERWSZE objawy ciąży IDIOTKO! dzięki za komplement. myślisz, że pyta poważnie ? stąd moja odpowiedź ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia27 Re: ciaza??? 24.10.02, 21:33 Stan podgorączkowy, lekki ból podobny do miesiączkowego, absolutna huśtawka nastrojów, nudności i/lub wymioty, przemęczenie, zadyszka po kilku krokach, ból w krzyżu, bóle głowy i/lub żołądka, obstrukcje, lekka wysypka na plecach i ramionach (swędząca), katar, konieczność spania co najmniej 10 godzin na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia27 Re: ciaza??? 25.10.02, 00:54 Uśmiałam się jak zobaczyłam Twoje pytanie! Dopiero teraz uświadomiłam sobie, że te objawy bardziej przypominają chorobę popromienną... Ha! ha! ha! Ja się naprawdę szczerze śmieję. Ja osobiście mam wszystkie objawy oprócz obstrukcji oraz bólów głowy. Mam jednak zawroty głowy, o których zapomniałam napisać. Pewnie nie tylko o tym!...hi hi hi!!! Oczywiście większość kobiet ma tylko część tych objawów. Niektóre przechodza bezobjawowo. Moja lekarka mówi, że to tylko przez pierwsze trzy miesiące. Potem jest jeszcze gorzej. ;-)))) Przypomniałam sobie jeszcze o zachciankach. Przed pierwszą w nocy!!! Gdzie ja teraz śledzie kupię?! Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: ciaza??? 25.10.02, 11:48 znalazłaś te śledzie ? Twoja lekarka ma rację, a najgorzej jest już po :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasanka Re: ciaza??? IP: *.x-net.gliwice.pl 25.10.02, 12:55 Połowę kobiet tym postem w nerwice wpędziłaś :). Spać to ja mogę 20 h na dobę, z przerwami na jedzenie moich ulubionych potraw. niestety czesto zbyt tłustych dlatego często po nich mam zgagę tudzież nudności. Wahania nastrojów nie występują tylko gdy spię. E tam ciąża wcale nie jest taka straszna. A gdzieś tam wyczytałam, że jednymi z pierwszych obiawów są powiększone piersi i widoczne na nich żyłki. A tak serio to szybko po test do apteki, jak widać po ww. objawach trudno rozpoznać ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia27 Re: ciaza??? 25.10.02, 22:20 Zapomniałam o piersiach. Ależ oczywiście! Z rozmiaru prawie A urosły mi do ponad B w ciągu 2 tygodni. Zresztą był to pierwszy, poza stanem podgorączkowym, objaw zaciążenia w moim skromnym (?) przypadku. A podobno jeszcze rosną... Ja się tam cieszę. Przynajmniej mam cyc. Odpowiedz Link Zgłoś
_sindi_ Re: ciaza??? 25.10.02, 12:00 Ja nudności miałam dopiero w 3 m-cu. Na poczatku ciagle spałam, w dzień, w nocy ile sie dało :-)) Nawet w tramwaju zasypiałam co mi się nigdy wczesniej w życiu nie przytrafiło :-)) Zachcianki były od 5 miesiaca. Jadąc przez miasto zatrzymywałam się prawie przy wszystkich budkach z hamburgerami a potem była wielka ochota na śledzie (to juz chyba tradycja) :-)) Ale warto było to wszystko znosic :-)) Pozdr Sindi z Kacperkiem u cyca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia27 Re: ciaza??? 25.10.02, 22:23 Powiem szczerze - nie czuję się jak młody bóg. Raczej jak worek na dziecko. Mam wrażenie, że mój organizm o mnie zapomniał (och, co za niepopularny pogląd...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: ciaza??? IP: *.proxy.aol.com 26.10.02, 01:36 Ala Wam fajnie. Jestescie w ciazy, a ja nie. Psiakrew. Odpowiedz Link Zgłoś