Dodaj do ulubionych

Ból serduszka:(

15.11.06, 17:31
Witam,mam 18lat.Ok.rok temu byłam u kardiologa(wówczas jeszcze dziecęcego) z powodu atakujących mnie niespodziewanie bólów kłujących w okolicach serca.Powiedzaiał,że nie wykrywa żadnych wad,a owe paskudne bóle spowodowane są stresem.POlecał się nie denerwować(łatwo mówić;) )a w chwilach stresowych pić krople na bazie waleriany.Teraz problem nasilił się.Ok 3 dni temu miało miejsce w moim życiu dość stresujące zdarzenie,która ja,jako typowo histeryczka:P bardzo przeżyłam i od tej pory nie mogę nawet spać na lewym boku.Nagle,kiedy głośno się zaśmieję czy gwałtownie poruszę, kłuje mnie coś tak ostro,że nie jestem w stanie się poruszyć ani złapać oddechu.Nie wiem czy iść z tym do lekarza,powiem tylko tyle,że dość mi to przeszkadza i niepokoi mnie.Czy możliwe jest by lekarz podczas UKG postawił mylną diagnozę?Czy te bóle to wynik tylko (lub AŻ)stresu?:(
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Ból serduszka:( 15.11.06, 17:39
      nerwy, nerwy i jeszcze raz nerwy. Ale oczywiście możesz się przejść do ogólnego,
      może ci wypisze skierowanie do kardiologa, tyle, że lepiej by było jakieś leki
      uspokajające...
    • bzyyyczek Re: Ból serduszka:( 15.11.06, 17:51
      Mam to samo. Miałem wykonywane masę badań i żadnej wady nie stwierdzono. Boli
      mnie także jak Ciebie w sytuacjach stresowych ;-) i ta sama diagnoza. Bóle na
      tle nerwowym. Pójdź na wszelki wypadek do kardiologa.
    • izabellaz1 Re: Ból serduszka:( 15.11.06, 18:13
      To prawdopodobnie coś w rodzaju nerwicy serca. Polecam MagneB6 lub inny preparat
      z magnezem i vit B6. Działa bardzo dobrze na układ nerwowy.

Możesz powtórzyć jeszcze echo serca ale przypuszczam, że nie wykaże Ci nic
      poważniejszego niż wypadanie środkowego płatka zastawki trójdzielnej na co
      właśnie zaleca się magnez.

To na 99% nerwy:(
    • magnusg Re: Ból serduszka:( 15.11.06, 18:17
      A ja ci polecam w 100% zapoznac sie z opinia innego lekarza.To zbyt powazna
      sprawa, zeby opierac sie tylko na jednej opinii.Mam nadzieje, ze to tylko przez
      stres,ale lepiej sprawdz.Zycze ci duzo zdrowka.
    • e1982 Re: Ból serduszka:( 15.11.06, 19:25
      U mnie problemy z sercem zaczęły się ok.15 roku życia..
      Podobno (czyt.: podobno) mam wadę wrodzoną, która m.in. powoduje (objawia się)
      przerwami w bicu serca oraz bólem...
      Może - skoro takie coś u Ciebie miało miejsce po stresie - jest wynikiem
      nerwobólu?
      Mam też niestety podobnie...
      pozdrawiam
      p.s. jak najszybciej do lekarza..na szczegółowe badania..moze u Ciebie jest
      lepiej z lekarzami niz u mnie..
      • m_buziaczek Re: Ból serduszka:( 15.11.06, 19:31
        Wszystkie porady w/w SPOKO!
        Musisz poszukać dobrego "Lakarza" ;).
        Jak będzie dobrym kardiologiem, to
        zacznie sobie pikać te serduszko
        tak jak trzeba haha :).
        Pozdrawiam

Aha, i będzie wiedział w jakich
        ilościach podawać Ci ten "Magnez"
        "Magnes"
        hahah ;)