avital84 23.12.06, 13:02 Czy waszym zdaniem ktoś kto pracuje 4 dni w tygodniu po 16 godzin i trzy dni po 8, bez żadnego dnai wolnego może być pracoholikiem? Jak myślicie z czego może wynikać to, że ktoś całe swoje życie poświęca pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przypadkowadziewczyna Re: Pracoholizm 23.12.06, 13:09 > Jak myślicie z czego może wynikać to, że ktoś całe swoje życie poświęca pracy? Z samotności?? Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Pracoholizm 23.12.06, 13:12 Ja też tak sądzę...ale czy taki ktoś waszym zdaniem potrafiłby trochę zmienić tryb życia, do którego się przyzwyczaił gdyby wiedział o tym, że nie będzie już samotny? Odpowiedz Link Zgłoś
przypadkowadziewczyna Re: Pracoholizm 23.12.06, 13:13 avital84 napisała: > Ja też tak sądzę...ale czy taki ktoś waszym zdaniem potrafiłby trochę zmienić t > ryb życia, do którego się przyzwyczaił gdyby wiedział o tym, że nie będzie już > samotny? W jakimś stopniu tak... Odpowiedz Link Zgłoś
jo.anna22 Re: Pracoholizm 23.12.06, 13:10 Niektorzy lubia to co robia i np. dostaja za to dobra kase wiec poswiecenie wiekszosci czasu na prace nie jest dla nich problemem, inni natomiast nie maja zycia poza praca to coz im zostaje ;), nastepni sa np. zmuszeni do tak dlugiej pracy inni uciekaja od rodziny w ten sposob a u pozostalych spotykamy sie z pracohilizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola261 Re: Pracoholizm 23.12.06, 21:55 Bo praca to też hobby, wtedy człowiek się tak nie męczy i ma wiele satysfakcji z tego co robi a jeżeli dostaje za to zadowalające pieniądze to całkiem jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Pracoholizm 23.12.06, 22:06 I co mu po tych pieniądzach, kiedy nawet nie ma kiedy ich wydawać? Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Pracoholizm 23.12.06, 22:09 Dla mnie to pracoholizm.Na dłuższą metę nic dobrego nie daje bo człowiek jest zmęczony i się szybko wypala. Oznacza, że ktoś nie ma sie komu (lub czemuś) poświęcać i dlatego poświęca sie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek86 Re: Pracoholizm 24.12.06, 02:29 pracoholizm. Z drugiej strony, musi to byc pasjonujaca praca (inaczej czlowiek wypala sie podwojnie) Odpowiedz Link Zgłoś