Dodaj do ulubionych

Pracoholizm

23.12.06, 13:02
Czy waszym zdaniem ktoś kto pracuje 4 dni w tygodniu po 16 godzin i trzy dni po 8, bez żadnego dnai wolnego może być pracoholikiem?
Jak myślicie z czego może wynikać to, że ktoś całe swoje życie poświęca pracy?
Obserwuj wątek
    • przypadkowadziewczyna Re: Pracoholizm 23.12.06, 13:09
      > Jak myślicie z czego może wynikać to, że ktoś całe swoje życie poświęca pracy?

Z samotności??
      • avital84 Re: Pracoholizm 23.12.06, 13:12
        Ja też tak sądzę...ale czy taki ktoś waszym zdaniem potrafiłby trochę zmienić tryb życia, do którego się przyzwyczaił gdyby wiedział o tym, że nie będzie już samotny?
        • przypadkowadziewczyna Re: Pracoholizm 23.12.06, 13:13
          avital84 napisała:

> Ja też tak sądzę...ale czy taki ktoś waszym zdaniem potrafiłby trochę zmienić t
          > ryb życia, do którego się przyzwyczaił gdyby wiedział o tym, że nie będzie już
          > samotny?

W jakimś stopniu tak...
    • jo.anna22 Re: Pracoholizm 23.12.06, 13:10
      Niektorzy lubia to co robia i np. dostaja za to dobra kase wiec poswiecenie
      wiekszosci czasu na prace nie jest dla nich problemem, inni natomiast nie maja
      zycia poza praca to coz im zostaje ;), nastepni sa np. zmuszeni do tak dlugiej
      pracy inni uciekaja od rodziny w ten sposob a u pozostalych spotykamy sie z
      pracohilizmem.
    • jola261 Re: Pracoholizm 23.12.06, 21:55
      Bo praca to też hobby, wtedy człowiek się tak nie męczy i ma wiele satysfakcji
      z tego co robi a jeżeli dostaje za to zadowalające pieniądze to całkiem jest ok.
      • qw994 Re: Pracoholizm 23.12.06, 22:06
        I co mu po tych pieniądzach, kiedy nawet nie ma kiedy ich wydawać?
    • sabriel Re: Pracoholizm 23.12.06, 22:09
      Dla mnie to pracoholizm.Na dłuższą metę nic dobrego nie daje bo człowiek jest
      zmęczony i się szybko wypala.
      Oznacza, że ktoś nie ma sie komu (lub czemuś) poświęcać i dlatego poświęca sie
      pracy.
      • buraczek86 Re: Pracoholizm 24.12.06, 02:29
        pracoholizm. Z drugiej strony, musi to byc pasjonujaca praca (inaczej czlowiek
        wypala sie podwojnie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka