Dodaj do ulubionych

CHIRURGIA PLASTYCZNA - nurtujace kwestie

IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.03, 13:56
Witam drogie Panie :)

Robie w Monachium specjalizacje z chirurgi plastycznej i kosmetycznej, studia
prawie za pasem. Chetnie odpowiem na niektore nurtujace pytania odnosnie tej
dziedziny. Jestem tez ciekaw jaki jest Wasz stosunek do tego typu operacji.
Potepiacie czy akceptujecie ? W PL spotykam sie jak dotad z duza doza
nietolerancji jesli chodzi o te tak dynamicznie rozwijajaca sie dziedzine
medycyny. Zapraszam do dyskusji.
Jednoczesnie prosze aby chamskie i zartobliwe komentarze niskiego lotu byly
ingorowane, niech topik bedzie jak najmniej zasmiecony.
Obserwuj wątek
    • Gość: anu Re: CHIRURGIA PLASTYCZNA - nurtujace kwestie IP: *.itpp.pl 26.06.03, 14:10

ja osobiście nic mie mam przeciwko aby tylko z umiarem tzn. nie upodabniać sie
      na siłe do lalki Barbi , podobno w Stanach czesto sie to praktykuje.
      moje pytania
      1) jaka należałoby zrobić operacje pośladków żeby wyszły takie jak u Jennifer
      Lopez , chodzi mi o podniesienie
      2) operacja prostowania skrzywionego nosa , czy jest możliwe aby wyprostować
      nos bez zmiany jego kształtu , wysokości , szerokości itd.
      3) jakich znasz lekarzy w Warszawie godnych polecenia?

polecam www.users.nethit.pl/forum

pozdrawiam

anu
      • Gość: medyk Re: CHIRURGIA PLASTYCZNA - nurtujace kwestie IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.03, 14:40
        Gość portalu: anu napisał(a):

> 1) jaka należałoby zrobić operacje pośladków żeby wyszły takie jak u Jennifer
        > Lopez , chodzi mi o podniesienie

dzis za pomoca wkladek, najczesciej silikonowych mozna wyprofilowac niemal
        kazda czesc ciala, np szesciopak u mezczyzny, jak i jedrne okragle posladki.
        Jesli struktura miesnia posladka jest slaba, niewycwiczona, obciazenie jej
        implantatem daloby zalosny efekt.. Jako, ze mamy grawitacje, calosc
        uformowalaby sie raczej niekorzystnie, jedynie skora poprzez napiecie
        uzyskalaby jedrnosc, posladki bylyby wieksze. Niestety "idealnej" wysoko
        podniesionej formy raczej w tym przypadku nie udaloby sie uzyskac. Na dodatek
        te operacje naleza do nowszych, nawet bym nie ryzykowal, bo wiekszosc pacjentow
        nie jest zadowolona z uzyskanego efektu. Narzekaja, ze nie tak implant jest
        rozlozony, nie ta forma, nie ten ksztalt itd.. Goraco odradzam.

> 2) operacja prostowania skrzywionego nosa , czy jest możliwe aby wyprostować
        > nos bez zmiany jego kształtu , wysokości , szerokości itd.

Jezeli prostujesz nos to zmieniasz jego ksztalt, prawda ? Operacje nosa sa
        jednymi z najtrudniejszych, wymagaja duzej precyzji i doswiadczenia. Tak,
        mozliwe jest wyprostowanie, mozliwe sa tez male poprawki, czy to w tkance
        chrzastnej czy kostnej, tak aby zmiany nie byly zbyt radykalne.

> 3) jakich znasz lekarzy w Warszawie godnych polecenia?
        >

Nie znam z warszawy zadnych godnych polecenia :)))

• Gość: ania s Re: CHIRURGIA PLASTYCZNA - nurtujace kwestie IP: 217.153.152.* 26.06.03, 14:35
      Czym najlepiej wypełnić usta ?
      kolagenem, perlanem, restylanem ?
      Aby był najdłuzszy efekt ?
      • Gość: medyk Re: CHIRURGIA PLASTYCZNA - nurtujace kwestie IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.03, 14:51
        Gość portalu: ania s napisał(a):

> Czym najlepiej wypełnić usta ?
        > kolagenem, perlanem, restylanem ?
        > Aby był najdłuzszy efekt ?

Odradzam restylan, kolagen, silikon. O perlanie nie jestem doinformowany, wiec
        sie nie wypowiadam. Trzeba pamietac, obce ciala prowadza do roznych alergii,
        powiklan, "nieprzyjecia sie".

Najmniej inwazyjna, bezpieczna i jednoczesnie w miare trwala metoda, jest
        wypelnienie ust wlasna tkanka pobrana z wewnetrznej strony ud czy posladkow.
        Osobiscie dla sprobowania polecilbym najpierw zastrzyk silikonowy, jest
        niedrogi i skutki odwracalne, wowczas pacjentki po pierwszym sprobowaniu
        bardziej rozwanie podchodza do tej sprawy i wowczas za drugim podejsciem mozna
        sie zdecydowac co dalej i jaka metoda.
      • Gość: mandi Re: CHIRURGIA PLASTYCZNA - nurtujace kwestie IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 15:39
        hej, wydaje mi się, z tego co słyszałam i czytałam, najtrwalszy jest artecoll.
        z kuleczkami goretexu. albo aquamid

ale jezeli zle wszczepią albo nastąpią komplikacje w tolerancji ciała obcego,
        to mogiła.

pozdrawiam
    • Gość: mandi Re: CHIRURGIA PLASTYCZNA - nurtujace kwestie IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 15:42
      to ja chciałabym się dowiedziec, czy jako matka półtorarocznego dziecka mogę
      powiekszyc sobie biust. chodzi mi głownie o to, jak długo nie można nic
      podnosic, co jak wiadomo w przypadku dzieciątka jets prawie nieuniknione.

i druga kwestia, jakie implanty. czy ładniejszy jest silikon, czy też soja?
      jaka firma ma najlepsze wyniki?

i czy zawsze kształt anatomiczny implantu jest lepszy od tradycyjnego

pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: CHIRURGIA PLASTYCZNA - nurtujace kwestie IP: *.belchatow.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 16:16
        czy można w jakiś sposób pozbyć się niewielkiego bliznowca (1 cm dł.) na klatce
        piersiowej?
        • rose2 Re: Odnosnie operacji twarzy... 27.06.03, 16:22
          Czy operacja plastyczna twarzy zawsze jest sukcesem? To znaczy pacjentka jest
          zawsze zadowolona z wygladu?

Widzialam kiedys program na BBC o operacjach twarzy i tam jeden chirurg
          twierdzil, ze bardzo czesto operacje nie sa udane. Podjal w zwiazku z tym
          badania i wynikiem bylo iz najwazniejsze jest zachowanie proporcji, a
          niekoniecznie ksztalt. Dlatego wlasnie czasem, po operacji bylo gorzej. Ow
          chirurg skonstuowal maske opierajaca sie na tzw. golden ratio i korzystal z
          niej w swej pracy.

Czy moglbys wypowiedziec sie w tym temacie?
          • Gość: kaska Re: Odnosnie operacji twarzy... IP: *.509.15.wu-wien.teleweb.at 27.06.03, 19:17
            u jakiego chirurga masz praktyke?
        • Gość: amelia do mandi i gościa IP: *.acn.waw.pl 27.06.03, 22:01
          po powiększeniu piersi należy unikać podnoszenie ciężkich rzeczy przez ok.
          miesiąc, ale naprawdę ciężkich rzeczy, podniesienie dziecka nie wiąże się z
          dużym ryzykiem, przy okazji rozwieję też pewną ewentualną wątpliwość, która
          może się niektórym nasunąć - po powiększeniu piersi można karmić piersią.

efekt podania aquamidu zależy głównie od sprawności i doświadczenie lekarza
          wstrzykującego w/w środek. aquamid to wodny roztwór silikonu, gdzie kuleczki
          silikonu są mikroskopijne, dlatego nawet przy nieumiejętnym podaniu nie
          zostają "góry i doły". każdy organizm indywidualnie reaguje na podanie obcego
          ciała, jakim jest np. aquamid, dlatego kształt powiększonych ust może sie
          zmieniać nawet przez pół roku. ale najpóźniej po 6 miesiącach ukazuje się
          ostateczny i trwały kształt

usunięcie bliznowca to prosty i któtki zabieg. wykonywany w znieczuleniu
          miejscowyn i trwa ok. 30 minut., nie jest też drogi, zadzwoń do kliniki SFERA
          tel 022 629 92 97, tam dowiesz się więcej na ten temat,
          tam przyjmuje chirurg plastyk dr. Stańczyk, który jest naprawdę godny
          polecenia, wykonuje bardzo dużo różnorodnych operacji plastycznych, ma duże
          doświadczenie
    • sharon_s Re: CHIRURGIA PLASTYCZNA - nurtujace kwestie 27.06.03, 22:03
      ja chce sobie wyciac pieprzyki. jaki koszt i jakie znieczulenie?
      czy zostaja slady?
      • anahella Pieprzyki 27.06.03, 22:10
        sharon_s napisała:

> ja chce sobie wyciac pieprzyki. jaki koszt i jakie znieczulenie?
        > czy zostaja slady?

No wlasnie: musze to zrobic - i nie wiem gdzie. Dodam, ze chodzi mi o Warszawe.
        Boje sie ze jak pojde do pierwszego lepszego lekarza to zostawi mi pokazna
        blizne
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Pieprzyki 28.06.03, 19:56
          anahella napisała:

> sharon_s napisała:
          >
          > > ja chce sobie wyciac pieprzyki. jaki koszt i jakie znieczulenie?
          > > czy zostaja slady?
          >
          > No wlasnie: musze to zrobic - i nie wiem gdzie. Dodam, ze chodzi mi o
          Warszawe.
          >
          > Boje sie ze jak pojde do pierwszego lepszego lekarza to zostawi mi pokazna
          > blizne
          ja Wam mogę podać namiar na sprawdzonego lekarza; moja kolezanka- wybredna
          lekarka miała usuwane ca 7 szt i efekt b.dobry. Podam namiary na Pajdokracji.
          pozdrawiam, padalcowa
          >
    • Gość: shakira Re: CHIRURGIA PLASTYCZNA - nurtujace kwestie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 19:33
      hmmm..nie wiem czy sie doczekam na odpowiedz..ale sprobuje. Bedac malyym
      dzieckiem mama wylala na mnie mleko. Tzn mam oparzona prawa pier...pod prawa
      reka...prawie do pleco..hmmskora tam jest strasznie pomarszczona, zdeformowan.
      Hmm..jest brodawka i sutek..ale powiedzmy prawde nie do ogladania. na szczescie
      mam male piersi i roznica w wielkosci jest nie zauwazalna. ale jak tutaj
      pokazac ukochanemu taka rzecz!!! mam problemy z wyjciem na plaze, ..bo kostium
      rozbudowany...Mam pytanie. ile kosztuje taka operacja rekonstrukcji...czy jest
      wogole mozliwa.??? czy panstwo na takie cele mialoby srodki.????? kiedys nie
      bylo mowy o jakims dobrym leczeniu..teraz z tego co widze czyni sie cuda. jak
      dlugo trwa taka operacj, ile potem trzeba czekac..aby zyc w koncu normalnie?????
      • Gość: amelia do shakiry IP: *.acn.waw.pl 28.06.03, 23:29
        oczywiście że można zlikwidować taką blizną. cały proces obejmuje kilka
        zabiegów, konieczne jest prwdopodobnie użycie tzw. expandera, trwa to
        oczywiście kilkanaście tygodni, ale efekt jest naprawdę dobry. po skończonym
        leczeniu nie będziesz się wstydziła wyjść na plażę
        jeżeli chcesz się skontaktować z kliniką chirurgii plastycznej w Warszawie,
        podaję numer 629 92 97, tam dowiesz się cenę i jak wygląda taki zabieg,
        zajrzyj też na www.klinikasfera.pl
        polecam dr. Stańczyka
    • marlenam1 lifting & biust 28.06.03, 20:11
      ja nie jestem wrogo nastawiona do ch.plastycznej. wszystko jest dla ludzi, byle
      bez przesady (patrz Lolo Ferrari.. ). mieszkam w paryzu, widze tu wiele kobiet
      po liftingu - nie wiem, czy byl zle wykonany, czy po prostu w pewnym wieku nie
      da sie zrobic lepiej - krotko, nie wyglda to ladnie: slora jest naciagnieta i
      cienka i calosc wyglada b.nienaturalnie. czy kazdy lifting zmienia twarz?
      chodzi mi o charakter.
      drugie pytanie, to powiekszenie piersi : mam rozmiar A-B, moze kiedys bede
      chciala powiekszyc biust - co jest do tego najlepsze? I jak to sie ma do okresu
      ciazy i laktacji (na razie nie planuje dzieci, ale kiedys pewnie tak).
      mam 26 lat
      dzieki z gory za odpowiedz!

• Gość: amelia do marlenam1 IP: *.acn.waw.pl 28.06.03, 23:44
        po operacji powiększenie biustu można karmić piersią. zabieg w żaden sposób
        nie uszkadza kanalików mlekowych, wkładkę powiększającą umieszcza się pod
        mięśniem piersiowym - taką technikę stosuje się w klinice w której pracuję.
        kształt biustu zależy od rodzaje wkładki, wkładki różnią się kształtem
        (okrągłe, anatomiczne), wielkością (od 210 do 400 mililitrów), wypełnieniem
        (silikonowe, silikonowo-żelowe, wypełnione solą fizjologiczną) i ceną (od 3
        tys. do 7 tys.)

co do liftingu - jednorazowy lift daje bardzo naturalny wygląd. niestety,
        niektóre panie funduja sobie podciągnięcie skóry na każde urodziny. po kilku
        latach skóra jest już tak naciągnięta, że wygląda jak z wosku, a cały efekt
        jest nieciekawy,
        • Gość: Marlena Re: do marlenam1 IP: *.dial.proxad.net 29.06.03, 14:04
          dziekuje Ci za odpowiedz!
          ps bardzo trafnie nazwalas skore po kilku (nastu?) zabiegach liftingujacych ;-)
          moglabys mi jeszcze odpowiedziec na kilka pytan? co jest najlepsze dla malych
          piersi? tzn jaka wkladka? i jakie sa roznice miedzu nimi? jak przebiega
          operacja i dochodzenie do siebie po operacji?
          • Gość: amelia Re: do marlenam1 IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 19:02
            Gość portalu: Marlena napisał(a):

> dziekuje Ci za odpowiedz!
            > ps bardzo trafnie nazwalas skore po kilku (nastu?) zabiegach
            liftingujacych ;-)
            > moglabys mi jeszcze odpowiedziec na kilka pytan? co jest najlepsze dla
            malych
            > piersi? tzn jaka wkladka? i jakie sa roznice miedzu nimi? jak przebiega
            > operacja i dochodzenie do siebie po operacji?

nie ma wkładek lepszych i gorszych. żadna z nich nie powoduje negatywnych
            skutków dla organizmu. główna różnica między nimi to cena. na każdą wkładkę
            dostajesz dożywotnią gwarancję od firmy. każda wkładka ma atest.
            rodzaj wkładki wybierasz wraz z chirurgiem plastykiem przed zabiegiem. zależy
            ona od Twoich warunków anatomicznych, od tego, jaką wielkość biustu chcesz
            mieć po operacji. no i oczywiście od tego, ile możesz na taką operację wydać.
            bo koszt zabiegu to nie tylko koszt wkładki, to również praca chirurga,
            materiały zużyte podczas zabiegu, niektóre kliniki osobno doliczają
            znieczulenie, pobyt w klinice, zmiany opatrunków i zdjęcie szwów.
            o przebieg operacji zapytaj chirurga przed operacją - wieli z nich ma własne
            techniki przeprowadzania zabiegów.
            jak długo dochodzi się do siebie? następnego dnia po operacji wychodzisz do
            domu. po 7 - 10 dniach zdejmowane są szwy. przez miesiąc nosisz korygujący
            biustonosz. to wszystko.
    • Gość: amelia Re: CHIRURGIA PLASTYCZNA - nurtujace kwestie IP: *.acn.waw.pl 28.06.03, 23:46
      na wszelki pytania dotyczące chirugii plastycznej chętnie odpowiem tutaj na
      forum lub proszę o e-maile
      kasiek121@gazeta.pl
      jestem pracownikiem kliniki chirurgii plastycznej w Warszawie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka