agab72 30.03.11, 09:47 Ktoś ma, lub miał ? Warto ? Szukam opinii - jak jest jakość świadczonych przez nich usług ? A. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Vectra 30.03.11, 13:59 Mam i uważam ich ofertę za wartą ceny, którą trzeba płacić. Odpowiedz Link
pwargin Re: Vectra 30.03.11, 16:16 Korzystałem tylko z Internetu. Jakość sygnału pewnie mocno zależy od konkretnej lokalizacji. U mnie (Malborska 3) Vectra miała problem z utrzymaniem prędkości 8MB (najpierw 2MB, po 2 miesiącach poprawili na 8MB by po pół roku znowu spadło do 3MB). Do tego kiepskie pingi. Obsługa techniczna fatalna - szybko przyjęli zgłoszenie, ale tygodniami nie było na nie reakcji. Za to reklamacje rozpatrywali prokliencko - za każdy miesiąc z kiepskimi prędkościami anulowali mi abonament Odpowiedz Link
fil.ona Re: Vectra 31.03.11, 15:49 my mamy i sobie chwalimy.Przy podpisaniu umowy pani przedstawiła nam ofertę ok 89 zł po czym przy pierwszym rachunku okazało sie ,że będziemy płacić 100 zł bo dochodzą "ukryte koszty"a umowa jest tak długa,że nie przeczytałam jej w obecności agenta . Odpowiedz Link
bishkopt Re: Vectra 31.03.11, 19:57 Mam i polecam. Większych problemów nie ma zarówno z Tv, telefonem stacjonarnym jak i internetem. W ciągu 2 lat od przejecia SPRAY przez Vectra internet padł raz ale odrazu po interwencji telefonicznej ustrka została naprawiona. Pingi i przepustowość na deklarowanym poziomie. Odpowiedz Link
kmicic76 Re: Vectra 01.04.11, 20:24 umowy trzeba czytać a poza tym vectra jest 100 razy lepsza niz inne kablówki za tą kase Odpowiedz Link
ryar Re: Vectra 04.04.11, 00:07 no ok w czym jest lepsza od np upc ? pytam poważnie zrobiłem krótkie rozeznanie i wg mnie tak + cena w 1 i 2 roku lepsza - specjalna promocja + mieli super promocję typu 4 paczki premium za chyba 50zł ale już raczej nie wróci - kompletnie nieczytelna strona, o ux to tam nikt nie słyszał - przez tel konsultant nawet się nie zająknie o extra opłatach o osobno płatnych aktywacjach za tv i za net i wynajem dekodera, a dzwoniłem 2x. A umowe dostaniesz do przeczytania pewnie jak już monter przyjedzie - tv ogólnie lepsze chociaż IMHO nie jeśli chodzi ofertę hd, net gorszy. Żeby mieć > 16mb trzeba dobrać net mobilny lub telefon dla mnie zupełnie zbędne i wówczas cena nie już tak atrakcyjna - złe opinie jeśli chodzi o dekoder i hd - złe opinie jeśli chodzi o support techniczny. W upc po jakiś 2 latach bezproblemowego działania zaczął się zawieszać modem to następnego dnia po zgłoszeniu w niedziele koleś przyjechał Odpowiedz Link
cdsoftware1 Re: Vectra 05.04.11, 15:16 Popieram ryar - niestety dla mnie oferta Vectry nie jest nijak konkurencyjna do tego co jest u mnie w bloku, czyli Aster i UPC Swojego czasu całkowicie zrezygnowałem z telewizji w UPC na rzecz Nki, mam mieszkanie z takiej strony świata, że mogę postawić miskę i niestety muszę powiedzieć, że oferta UPC w porównaniu do N to dno, z UPC pozostawiłem tylko internet. Odpowiedz Link
eda076 Re: Vectra 19.04.11, 01:31 Ja jestem zadowolona. Cena fajna. W 1 roku za Tv i neta, płaciłam tylko 50zł. Podczas gdy, w Aster za sam net 112zł! Teraz mam net 16mg i dekoder z nagrywarką, 116 programów i płacę tylko 70zł. W następnym roku 100zł. Nigdy nie miałam problemów z tel albo net. Raz nie było net przez 1 dzień, ale okazało się, że jest usterka z ich strony i szybko naprawili. Sorry, ale nigdy w życiu aster, teraz i tak już go nie ma. Ale tak oszukiwali, że szkoga gadać. Odpowiedz Link
bishkopt Re: Vectra 19.04.11, 20:42 Cos przesadziłaś z tymi stawkami. Chyba że jestes prawcownicą vectry i masz jakis upust bo za sam net 16mb i najubozszy pakiet TV bez nagrywarki wychodzi 140 zeta. Odpowiedz Link
ryar Re: Vectra 22.04.11, 00:13 no właśnie w tej cenie jest tylko raz w promocji zaraz po przyłączeniu. I net jest 8 chociaż w reklamach przedstawiają tak jak aster 2x większą prędkość. Wiem że w nocy to działa ale ja nie siedzę po 2 w necie Odpowiedz Link
ryar Re: Vectra 22.04.11, 19:48 no chocież nie, jednak dają 16/24 w tym pakiecie za 70zł Odpowiedz Link
eda076 Re: Vectra 09.05.11, 01:46 bishkopt napisał: > Cos przesadziłaś z tymi stawkami. Chyba że jestes prawcownicą vectry i masz jak > is upust bo za sam net 16mb i najubozszy pakiet TV bez nagrywarki wychodzi 140 > zeta. Mam ci wysłać fakturę?! Nie jestem żadnym pracownikiem. Wystarczy poszukać dobrej promocji. Odpowiedz Link
vectra-01 Re: Vectra 17.05.11, 18:29 Problemy związane z jakością świadczonych usług, występujące w niektórych lokalizacjach uzależnione są od stanu technicznego infrastruktury, jaka jest w danym mieście. Vectra rozwija się nie tylko organicznie ale również poprzez akwizycję mniejszych operatorów kablowych. Przejmując nową sieć automatycznie staje się jej właścicielem, co oznacza często słabej jakości stan techniczny przejętego „inwentarza”. Stąd różnice w jakości poszczególnych produktów. Warto zaznaczyć, że celem Vectry jest udostępnianie wszystkim abonentom takiej samej, szerokiej oferty usług multimedialnych, tam gdzie świadczy swoje usługi. To wymaga jednak dużych nakładów inwestycyjnych, szczególnie w przejęte sieci. Dlatego systematycznie je modernizujemy i udostępniamy usługi oparte na nowoczesnej, szerokopasmowej transmisji danych cyfrowych. Zdajemy sobie sprawę z tego, że pojawiają się problemy techniczne, szczególnie tam, gdzie sieć nie jest zmodernizowana ale biorąc pod uwagę skalę działania Vectry, nie sposób ich uniknąć. Chcę zaznaczyć, że reagujemy na każde niedogodności, które spotykają naszych abonentów i robimy wszystko co w naszej mocy żeby je szybko wyeliminować. W kwestii wsparcia technicznego - jesteśmy jednym z największych operatorów w Polsce i zdajemy sobie sprawę, że tak duża liczba abonentów wymaga sprawnej i wzorowej obsługi. Cały czas inwestujemy w rozwój wsparcia technicznego, jak również naszego telefonicznego centrum obsługi klienta, żeby kontakt był lepszy, a usterki usuwane sprawniej. Mała rada: nie musicie czytać umowy w obecności przedstawiciela handlowego. Równie dobrze, możecie ją zabrać do domu, na spokojnie się z nią zapoznać i w razie pytań lub niejasności umówić się na kolejne spotkanie. Wszystkim pozostałym dziękujemy za pozytywne opinie. Odpowiedz Link
mk968 Re: Vectra 18.05.11, 14:20 podpisaliśmy jako wspólnota Mieszkaniowa umowę na okablowanie Odpowiedz Link