kmicic76 27.09.13, 21:09 Prosze o opinie o grupie 3latków kto ma dzíecko czy odpowiada mu kadra wychowawcza itp Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lutowamama2013 Re: PRZEDSZKOLE POD ZIELONYM LISTKIEM POBORZAŃSKA 28.09.13, 20:05 super ,ze nie tylko ja zauważyłam problem .Jestem mamą 3 dzieci i 2 z nich chodzi do przedszkola .Młodsza córka od września chodzi do tego przedszkola i powiem szczerze ,że nie jestem zadowolona z opieki (wybraliśmy tą placówkę ,ze względu na odległość od domu) Widziałam jak panie w szatni mówią do dzieci ....W tej chwili zakładaj buty ,mówię ci masz je już założyć .Zdziwiłam się bo to chyba nie są metody wychowawcze .W szatni jeden wielki płacz .tym bardziej ,ze dzieci w stresie jeszcze gorzej zakładają te buty . Córkę odbieram codziennie i zawsze słyszę ,ze tego nie umie z tym sobie nie radzi ...nigdy żadnej pochwały .Dziecko jest świadkiem tej rozmowy i w drodze do domu cały czas mówi,że nie lubi tej lub innej cioci . W przedszkolu panuje bałagan małe dzieci codziennie odbiera i sprowadza inna ciocia .Dzieci są łączone z innymi grupami co u mojej córki objawia się lękiem. Nie podoba mi się również ton w jakim zwracają się panie do dzieci .Wszystko ma być już .Wszystko jest w jakimś stresie i jeszcze w krzyku a nie tak maja wyglądać początki w przedszkolu . Dzieci też na rozkaz chodzą spać .Miałam przyjemność stać pod drzwiami w czasie drzemki i uszy mi zwiędły Rozmawiałam na ten temat z panią dyrektor która tylko otwierała oczy ze zdziwienia i tyle . Chętnie poznam opinie innych rodziców 3 latków .Może wspólnie będzie łatwiej .Mąż uważa ,ze przesadzam ale już sama nie wiem Odpowiedz Link
pieskuba Re: PRZEDSZKOLE POD ZIELONYM LISTKIEM POBORZAŃSKA 30.09.13, 11:27 A Pani Marty już tam nie ma? Odpowiedz Link
kmicic76 Re: PRZEDSZKOLE POD ZIELONYM LISTKIEM POBORZAŃSKA 29.09.13, 20:28 Dziękuje za odpowiedz,całkowlcie sie z panią zgadzam u mnie jest dokładnie to samo.Jestem bardzo niezadowolona z wychowawczyń oprócz Pani Eli podejście do dzieci jak w wojsku jak sie idzie po dziecko to słychać jak paníe krzyczą! Czekamy na więcej zgłoszeń niiezadowolonych wtedy wydrukuje i wyśle pani dyrektor niech otworzą się je oczy! Odpowiedz Link
kmicic76 Re: PRZEDSZKOLE POD ZIELONYM LISTKIEM POBORZAŃSKA 29.09.13, 20:55 Przepraszam chodziło mi o Panią Ewe jest super dziecko ciągle ją chwali. Odpowiedz Link
niezadowolona.mama Re: PRZEDSZKOLE POD ZIELONYM LISTKIEM POBORZAŃSKA 30.09.13, 10:40 niestety i my nie jestesmy zadowoleni. Również słyszałam teksty Pań, których nie powinnam nigdy usłyszeć. Raz nawet usłyszałam przekleństwo. Mam wrażenie, ze panie tresują dzieci jak w wojsku a nie wychowują. Nie jestesmy zadowoleni z Pani Ewy, natomiast Pani Ela naszym zdaniem jest ok. Proponuję spotkanie rodziców w celu wymiany informacji i zaradzeniu problemowi Odpowiedz Link
rafa-kolorowa Re: PRZEDSZKOLE POD ZIELONYM LISTKIEM POBORZAŃSKA 01.10.13, 10:18 dziwne co piszecie mój chodzi do czterolatków i kocha to przedszkole jest chwalony często, nie narzekają na niego on nie narzeka na swoje panie - mówi, że je lubi grzecznie śpi w przedszkolu od początku września nie odnotowałam żadnych minusów tego przedszkola a same plusy nawet kiedyś jak powiedziałam że jak im się młody zbiesi to żeby na niego krzyknąć to usłyszałam, że im nie wolno krzyczeć na dzieci chętnie posłucham opinii o grupach czterolatków Odpowiedz Link
pan.da0 Re: PRZEDSZKOLE POD ZIELONYM LISTKIEM POBORZAŃSKA 01.10.13, 17:39 Witam,normalnie mnie zatkało co piszecie ,moje dziecko chodzi do tego przedszkola i nie mam nic do zarzucenia,panie b.miłe i podziwiam je za to że potrafią sobie poradzić w każdej sytuacji i taką ilością brzdąców.Dodam że posłałem tam drugie dziecko i jest ok.,wiemy dobrze że nasze dzieci nie są aniołkami i wcale się nie gniewałem jak pani mi mówiła że był nie grzeczny a co do leżakowania to przecież wiemy że w przedszkolu obowiązują jakieś zasady.Naprawdę uważam że lepszego przedszkola nie znalazłbym. Odpowiedz Link
lau.ra11 Re: PRZEDSZKOLE POD ZIELONYM LISTKIEM POBORZAŃSKA 01.10.13, 19:53 Niestety ja teź muszę dołączyć do negatywnych opini o przedszkolu zgadzam sie z uwagami a spodziewałam się czegoś innego !! Odpowiedz Link
niezadowolona.mama Re: PRZEDSZKOLE POD ZIELONYM LISTKIEM POBORZAŃSKA 01.10.13, 20:31 Pani jest mamą trzylatka? Może warto się spotkać ze wszystkimi rodzicami i porozmawiać? Odpowiedz Link
piotrekj2010 Re: PRZEDSZKOLE POD ZIELONYM LISTKIEM POBORZAŃSKA 02.10.13, 18:08 Drodzy Panstwo A moze czas na odrobine odwagi i przedstawienie sie? Anonimowo kazdy potrafi oskarzac i oczerniac. Czy ktokolwiek pofatygowal sie z problemem do pani dyrektor? Czy ktokolwiek probowal rozmawiac na ten temat z wychowawca grupy? Jesli sa dowody na poparcie stawianych tu zarzutow to chyba nie problem przedstawic je dyrekcji, lub jesli komus malo to nawet w kuratorium. Przed podjeciem decyzji o wyborze przedszkola wertowalem wszelkie mozliwe fora zbierajac opinie o brodnowskich placowkach. Zastanawiajace jest, ze kadra ktora jest w tym momencie oczerniana zbierala co roku bardzo dobre opinie. Proponuje skonczyc siac ferment na forum, a zaczac dzialac w realu. Internet ewentualnego problemu nie rozwiaze. Jesli problem istnieje faktycznie to chyba najwyzsza pora udac sie na rozmowe do Pani dyrektor. W koncu to dla dobra naszych dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link