maadzik3 18.05.10, 11:17 A ja proponuje modlitwe za tych - w calej centralnej Europie - ktorzy walcza z woda, ktorzy z rozpacza patrza jak ich dobytek jest zalewany, za tych ktorzy juz stracili bliskich w blotnistej wodzie. Straszne to co sie dzieje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sulla Re: modlitwa 18.05.10, 11:47 Dołączam się. Maadzik, jak dobrze, ze pomyślałaś o takiej modlitwie Odpowiedz Link
11.jula Re: modlitwa 18.05.10, 12:05 tak, w Afganistanie znów rozbił sie samolot, same tragedie dookoła Odpowiedz Link
twoj_aniol_stroz Re: modlitwa 18.05.10, 14:06 Dołączam się i jednocześnie pytam szanowne grono forumowe, czy ktoś z Was przypadkiem nie ucierpiał i nie potrzebuje jakowejś pomocy? Jeśli macie telefony naszych forumowiczów to podzwońcie i popytajcie, czy wszystko jest ok. Jak ktoś potrzebuje czegoś to sądzę, że powinien napisać, zawsze może się znaleźć ktoś kto będzie miał jak pomóc. Odpowiedz Link
wiesia140 Re: modlitwa 18.05.10, 20:09 ja też proszę o modlitwę , bo akurat w tym rejonie, choć unas jeszcze nie jest tragicznie, ale Czesi wodę spuszczą , może być źle Zabrze-Makoszowy już przygotowują się do ewakuacji, Odpowiedz Link
dorotkak Re: modlitwa 18.05.10, 20:16 w krakowie sytuacja jest dramatyczna, zamkniety most debnicki w samym sercu miasta, woda ledwo przeplywa pod mostem, zalane ulice, piwnice, tory tramwajowe, wciaz pada - u nas przeciekaw dach(( Pamietajcie o nas w modlitwie i o tych, ktorzy traca dobytek i grunt pod nogami Blagajcie Pana, zeby oddalił on nas deszcz aby budynki, drogi, waly mogly obeschnac. Odpowiedz Link
maadzik3 Re: modlitwa 18.05.10, 20:20 Wiesiu wiem o Makoszowach. Ja Ślązaczka jestem z Górnego Śląska, śledzę sytuację z napięciem i trwogą. Oczywiście pamiętam w modlitwie o wszystkich dotkniętych powodzią - z całej Europy Centralnej Odpowiedz Link
tolka11 Re: modlitwa 18.05.10, 21:05 W modlitwie. Zabrze zbiera worki na piasek ze wszystkich miast Śląska i prosi o jeszcze, bo malo. Jesli wiecie gdzie jeszcze można je jeszcze zdobyć to ich CZK czeka na info. Odpowiedz Link
wiesia140 Re: modlitwa 19.05.10, 08:37 nas już podlewa , część Knurowa zalana, Wilcza też już pływa, wioski, które graniczyły z Zabrzem też już zaczynają pływać. Panie mniej nas wszystkich w Polsce w opiece, nie zapominaj też o naszych braciach z Czech i Węgier. Odpowiedz Link