Dodaj do ulubionych

Michał Wiśniewski-mój bohater

05.05.04, 09:58
Napiszcie co sądzicie o Michale Wiśniewskim,o jego muzyce,o jego image.Jakie
są wasze prognozy odnośnie dalszej kariery Michała?Co chcielibyście aby w
sobie zmienił,jak Wam się podoba jego żona i imiona jego dzieci?Jak Wam się
podoba on sam?
Obserwuj wątek
    • addria Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:01
      Zaraz, zaraz, ale co to ma wspólnego z wiarą??? Trzeba było chociaż pociągnąć w
      tą stronę, że się nawrócił i dzieci ochrzcił. Co niniejszym czynię smile
      • olivka27 Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:09
        No właśnie,dzięki za sprostowanie.Tytuł powinien brzmiec:"Nawrócony Wiśniewski
        chrzci dzieci."
        • addria No! Żeby mi to było ostatni raz ;-)) b/t 05.05.04, 10:10

• 18lipiec Re: No! Żeby mi to było ostatni raz ;-)) b/t 05.05.04, 10:18
            Michał ochrzcił dzieci, wział slub kościelny, przyjażni się z księdzem...

To że opowiada publicznie jak uprawia się z żoną, to że siedział w więzieniu i
            miał stosunki płciowe z męczyznami - czyli wszystko nie po katolicku, nieważne.
            To może i ja się nawrócę i ochrzczę dzieci na pokaz...? Tylko że ja nie
            Wiśniewska...tylko zwykła taka...
            • przeciwcialo Re: No! Żeby mi to było ostatni raz ;-)) b/t 05.05.04, 10:37
              Sam Wiśniewski mówi że jest protestantem- czytałam gdzieś. Jegożona katoliczką.
              Więc może protestant więcej może?
              • addria Pierwsze słyszę. 05.05.04, 10:40
                A ja czytałam i widziałam w TV w jakimś programie, że jest katolikiem.

smile
                • przeciwcialo Re: Pierwsze słyszę. 05.05.04, 11:26
                  " Przyjaciółka" wielkanocna z tamtego roku. Pare dni temu przeglądałam stary
                  rocznik i tak mi wpadło w oko. Już wtedy szykowali sie do chrztu, ale pewnie
                  doradcy od spraw marketingu uznali że trzeba do tego trochę szumu.
              • adzia_a Re: No! Żeby mi to było ostatni raz ;-)) b/t 05.05.04, 11:02
                smile))))))))))))))
                Chyba jednak to chodziło o Małysza wink))))))))))))))
    • elwinga Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:22
      Jak dla mnie ten pan jest nazbyt ekshibicjonistyczny, żeby miało mnie to
      pasjonować. smile
      • mamalgosia elwinga 05.05.04, 13:29
        podpisuję się pod Twoimi słowami
    • adzia_a Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:25
      Michał Wisniewski to wspaniale opakowany towarek medialny smile Mucha nie siada.
      Moja córeczka go uwielbia. Ja szanuję, bo sprytny i kreatywny, podobnie jak
      Madonna (w obydwu przypadkach o talencie oczywiście nie mówimy) wink
      • ogolone_jajka Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:33
        w obydwu przypadkach o talencie oczywiście nie mówimy

I Wiśniewski i Madonna raczej śpiewać potrafią. Moim zdaniem trudno porównywać zresztą wyżej wymienionych. Poza śpiewaniem potrafią się także wykreować (albo mają sztab ludzi). Dość, że oboje są znani (choć jedna z tych osób nieporównywalnie bardziej) i słuchani. Należy zauważyć, że gwiazdka Madonny nie zabłysła na 5 minut. Ona błyszczy/ała znacznie dłużej. Jak to będzie z Wiśniewskim to nie wiem. Na razie to mała gwiazdeczka. Ale głos ma fajny. Poza tym Wiśniewskiemu należy się uznanie, bo życie go nie rozpieszczało, a coś osiągnął.
        A jego żona to fajna dupencja - jak mawia mój wujek. Dziećmi sie nie interesuję.

• fumag Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:37
          "bo życie go nie rozpieszczało, a coś osiągnął"

Co?
        • olivka27 Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:41
          Rzeczywiście-ma fajny rockowy głos.Tylko teksty strasznie prymitywne.Gdyby
          spiewał o czymś innym,to kto wie,może dałoby sie tego słuchać?Ale i tak już
          trochę czasu błyszczy!Mnie się podobało jak dał swojego Harleya na chore
          dzieci,może zrobił to na pokaz,ale jednak dał.
          • ogolone_jajka Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:47
            Gdyby teksty miały głębię, to płyty by sie mu nie sprzedawały. Umówmy się, że większość muzyki popularnej jakiejś szalonej głębi nie ma. Bo to jest muzyka popularna, a nie refleksyjno-filozoficzna.
            • addria Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:50
              > Gdyby teksty miały głębię, to płyty by sie mu nie sprzedawały. Umówmy się, że
              w
              > iększość muzyki popularnej jakiejś szalonej głębi nie ma. Bo to jest muzyka
              pop
              > ularna, a nie refleksyjno-filozoficzna.

Tacy idole, jacy ich kibole wink))
              • addria Żeby nie było... 05.05.04, 10:51
                ...na weselach tańczę w rytmie disco polo i się nie wstydzę wink))
                • adzia_a Re: Żeby nie było... 05.05.04, 11:01
                  addria napisała:

> ...na weselach tańczę w rytmie disco polo i się nie wstydzę wink))

Ja też. Uwielbiam to smile))))
                  • 18lipiec Re: Żeby nie było... 05.05.04, 11:04
                    bara bara bara riki tiki tak, jeeeeśli masz ochotę daaaaj mi jaaaakiś znak,,,

i podskakujemy a wraz z nami nasze serca wypełnione panem i krzyże na
                    szyjach !!!

I jeszcze raz : bara bara bara.....
                    • addria Droga skromna skandalistko 05.05.04, 11:09
                      To w niczym nie przeszkadza, bara bara można robić z mężem, chyba miesci się w
                      Twoim światopoglądzie, co? Nie zrobiło mi się wcale głupio wink

A ja nie uznaję noszenia krzyża na szyi, więc to akurat nie do mnie.
                      • adzia_a Re: Droga skromna skandalistko 05.05.04, 11:11
                        Addria, zrobiło Ci się głupio ,zrobiło, tylko jeszcze o tym nie wiesz wink))
                        Przecież po takiej zwalającej z nóg prowokacji nie mogło Ci się nie zrobić
                        głupio, no nie? wink)) Nikt by tego nie zdzierzył wink
                        • addria Re: Droga skromna skandalistko 05.05.04, 11:15
                          Adzia, mów za siebie, proszę wink))))))))))
                    • olivka27 Re: Żeby nie było... 05.05.04, 11:16
                      Popłakałam sie ze śmiechu
            • olivka27 Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:55
              Zgadzam się,jest mało odbiorców dobrej muzyki,dobrego filmu.Masy lubią
              kicz,Wiśniewski wie co robi.
        • adzia_a Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:46
          A porównałam go z Madonną, bo oboje są mistrzami autokreacji. Co do
          umiejętności śpiewania - ludzi z takimi umiejętnościami jest na pęczki,
          oglądałam Idola, to wiem wink)))

Ale nie to się liczy, liczy się opakowanie, a czasem i przekaz (w końcu Roger
          Waters i Bono też fałszują, a genialni niewątpliwie są).
          • ogolone_jajka Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:49
            Liczy się wszystko. Nie wystarczy fajny głos, wygląd, charyzma itd itp też są potrzebne. Są oczywiście wyjątki (vide Cugowski czy jak mu tam z Budki Suflera)

• adzia_a Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:54
              Wiesz co, ja bym powiedziała, że głos to jakaś trzecia - czwarta kolejność
              odsnieżania wink

Ludzie z głosem idą do opery, nie do rocka wink
            • olivka27 Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 11:12
              Nie szargajcie Cugowskiego,żal mi go że jest taki brzydki...
        • 18lipiec Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 10:51
          Madonna błyszczy już 20 lat...

Swoją drogą - ależ ma przydomek prawda? Ależ ! To chyba nie przydomek - ona się
          tak naprawdę nazywa- Madonna Louise Ciccione!Taka skandalistka i imię Madonna.

Szkoda że u nas takiej skandalistki Marii nie ma!
          • addria Ale jest za to Marta... 05.05.04, 10:52
            ...to już coś!
            • 18lipiec Re: Ale jest za to Marta... 05.05.04, 10:56
              ale ja nie jestem skandalistka,choć imiona mam nie do pogardzenia..

Marta Ewa Maria ... Hehe
              • addria Nie bądź taka skromna :-) b/t 05.05.04, 10:57

• 18lipiec Re:trochę skromności nie zawadzi... 05.05.04, 11:02
                  • mysiam1 No. Wreszcie mogę... 05.05.04, 11:16
                    ...rozszerzyć horyzonty wink))) Tylko co z tą żoną??? Bo o ile jego kojarzę -
                    taki naszpilkowany z czerwonymi włosami, taaak?...to żony, dzieci, nic z
                    tego...A jakie mają imiona????? Oj, takie się rzeczy ciekawe na świecie dzieją,
                    że ktoś ma żonę i imiona dla dzieci, a ja nic o tym nie wiem? I ten
                    głos...głos...za chole...eeee...ups...nie mogę sobie przypomnieć, żebym się
                    kiedykolwiek wsłuchała w jego głos... albo żebym go z całą świadomością gdzieś
                    w ogóle słyszała...Bas? Baryton? Basbaryton? wink
                    • olivka27 Re: No. Wreszcie mogę... 05.05.04, 11:19
                      Imiona jego dzieci są równie egzotyczna jak ich tata-Xavier i Fabienne.A śpiewa
                      naprzykład:"Za ten papieros tuż po i ten szampan tuż przed,za pocałunek w tę
                      noc i stosunek w dzień"PRYMITYW!!!
                      • 18lipiec Re: No. Wreszcie mogę... 05.05.04, 11:24
                        Albo - A wszystko to, bo Ciebie kocham i nie wiem jak bez Ciebie mógłbym życ,
                        chodż pokażę Ci czym moja miłość jest , dla Ciebie zabiję sieeeeeeeeeę!

Jak nic moglibyście to zaśpiewać panu.....
                      • mysiam1 Re: No. Wreszcie mogę... 05.05.04, 11:36
                        Stosunek w dzień, powiadasz? Tyz piknie! wink)))
                        • olivka27 Re: No. Wreszcie mogę... 05.05.04, 11:42
                          No,jest taki utwór.Jak usłyszałam fragment,to myślałam że to jakas
                          przenośnia,ale póżniej usłyszałam cały i nie-śpiewa o stosunku w dzień!
    • adzia_a Jeśli chodzi o głębię tekstów... 05.05.04, 11:10
      ...to opowiam Wam coś zabawnego.
      Kiedyś była taka antologia "Poeci rocka". Byłotam między innymi tłumaczenie
      tekstu Iana Andersona "Thick as a brick" (fenomenalna czteroczęściowa etiuda
      rockowa). czytałam to sobie i czytałam, i ni huhu nie rozumiałam wink więc sobie
      pomyślałam, że najwyraźniej nie czuję tej "rockowej poetyki" jethro Tull (co
      nie przeszkadzało mi w uwielbianiu ich muzyki).

A ostatnio otwieram jakąś gazetkę, którą przywiózł mój brachol i tam -
      wypowiedź Andersona na temat tego utworu. "Ten tekat z załozenia nie ma sensu,
      to kupa bełkotu, która mogłaby wyjść od dwunastoletniego chłopaka" czy coś w
      tym guście wink)))

ot i macie głębię przekazu wink)))

PS. przepraszam, że się tak rozkręcam zupełnie nie na temat forum, wsiadłam na
      mojego konika wink a na polu pada i nie mogę iść z dzieckiem na spacer...
    • addria Widzicie, udało się! Temat chwycił jak nic!!! b/t 05.05.04, 11:25

• orvokki Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 11:26
      Czy mi się podoba?
      Muzycznie średnio.
      Tekstowo zdecydowanie nie.
      Wizualnie nie.
      Ale polubiłam go za jedną rzecz - oglądałam kiedyś przypadkiem program z nim
      (chyba nawet jeden z odcinków "Jestem jaki jestem"), w którym jedna pani z
      publiczności bardzo go atakowała, zwracając się do niego cały czas przez "Ty...
      (taki owaki)", na co Wiśniewski miło i spokojnie odpowiadał, konsekwentnie
      zwracając się do niej per pani. Generalnie zresztą był klasę wyżej zarówno od
      tej pani, jak i od prowadzącego.
      • olivka27 Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 11:31
        Ja widziałam jak jedna pani przyszła go prosić o pomoc,dał jej czek na 3 tys,i
        powiedział że będzie jej kupował wszystko dla chorego synka i chyba jedzenie
        dla całej rodziny.Zachował się wtedy jak gość z klasą,podobało mi się to.
        • 18lipiec Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 11:36
          No właśnie, czy któryś ksiądz by tak postąpił ????
          • olivka27 Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 11:39
            Może jeden na 100 tysięcy,ja raz widziałam sprawiedliwego księdza,który jeżdził
            rowerem,żył w biedzie i nie chciał kasy.
            • 18lipiec Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 11:40
              No i takich jest własnie 1 na 100 tysięcy
              • olivka27 Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 11:47
                Nie wiem,czy jeszcze zyje,ale wiele osób wciąż o nim mówi.Znałam go jakieś 15
                lat temu,od tamtej pory już nie widziałam podobnego księdza.Bo może już takich
                nie ma.
                • wojtek_tata Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 11:50
                  Ci księża, których znam, na pewno nie daliby takiego czeku. Głupio by im było
                  dać czek bez pokrycia.
                  • alex05012000 Re: A kto to jest??? 05.05.04, 11:54
                    • olivka27 Re: A kto to jest??? 05.05.04, 12:00
                      Nie wiesz???A Ich Troje kojarzysz?
                      • alex05012000 Re: nie kojarzę, ale jesli to z muzyki rozrywkowej 05.05.04, 12:59
                        to napewno nie będę kojarzyć bo w ogóle mnie nie interesuje.....
                  • olivka27 Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 11:56
                    Ha,ha,ha.Mój chrzestny jest księdzem i NIGDY NIC od niego nie dostałam.Na
                    pierwszą komunie i na ślub poprostu nie przyszedł(jest z tego samego miasta)
                  • adzia_a Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 12:08
                    To może teraz 18lipiec nam powie, jak wysoki czek wystawiła ostatnio dla kogoś
                    biednego wink))))
                    • 18lipiec Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 12:13
                      czeków nie wystawiam bo za biedna na to jestem.
                      ale pomagam- daję ubrania, robię paczki na święta..co ? źle?

a pewnie teraz powiesz że się chcę popisać ?
          • grrrrw Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 20:41
            Nie ma problemu, wywala całą miesieczna kasę parafialną, która wierni złozyli
            na potrzeby parafii i kurii i daje "jednej pami", nie dbając oczywiscie o
            plotki. Co tam. Ma się ten gest!
    • darcia73 Re: Michał Wiśniewski-mój bohater 05.05.04, 14:14
      Nie lubię posienek "ich troje", nie lubię Wisniewskiego, takiego jakiego sam
      siebie kreuje w mediach. nie wiem, jakim jest naprawde człowiekim i czy jego
      nawrócenie było głebokie i prawdziwe. To osądzić moze tylko Bóg, a poszlakowo
      ludzie, którzy przebywają z nim na co dzień.
      • svistak ...plotkujemy? 05.05.04, 17:43
        ...było juz o madonnie, wisniewskim, ksiezach... rzuccie jeszcze jakis temacik dla wierzacych dzieci i ich rodzicow wink
        svistak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka