praktycznyprzewodnik 27.11.04, 22:23 www.wiara.pl/tematcaly.php?idenart=1099853651#program Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bja74 Re: Akcja ! 29.11.04, 13:05 Oj nareszcie. Podpisuję się obiema łapkami. Koledy od listopada, obowiązkowe prezenty i cały koszmar zakupów przedświątecznych coraz bardziej niszczą sens świętowania, odpoczynku, refleksji. I ten "obowiązek" świątecznego uśmiechu i rodzinnej bliskości (niestety nie zawsze realnej) - nachalnie kreowany na siłę w mediach. Ten rok mam na szczęscie dobry - ale doskonale rozumiem ludzi, których myśl o nadchodzących świętach wpędza w depresję a nawet doprowadza do samobójstwa. Odpowiedz Link
isma Re: Miedzy "juz" a "jeszcze nie" 29.11.04, 14:12 Swietna refleksje na ten temat, piora Haliny Bortnowskiej, zamiescil ubieglotygodniowy "Tygodnik Powszechny". To od nas zalezy, jak przezyjemy nasz Adwent, nasze nastepne dziesiec, dwadziescia, piecdziesiat Adwentow )): Maly cytat: "Błyszczą neonowe gwiazdki, światełka rozpięte nad tłumem wypełniającym pociemniałą ulicę. Ci, co je rozwieszali, nie starali się przekazać mi znaku. Albo chcieli tylko dać sygnał: wejdź tu i kup coś. A jednak mogę je odczytać jako echa Tradycji i tęsknoty, zapowiedź innych Świateł. Mogę zmienić girlandy reklamowych sygnałów w światła Adwentu - mam taką władzę. A calosc jest tu: tygodnik.onet.pl/1546,1204442,0,342025,dzial.html Odpowiedz Link