nikpat 02.05.05, 18:42 jak u was wygladal prosze o info. na kazdy temat Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anton1 Re: chrzest 02.05.05, 19:52 Poproszono mnie, abym podszedl do basenu wodnego. Kiedy stalem w wodzie, mniej wiecej do pasa, zadano mi pytanie: czy wierze w Jezusa jako mojego osobistego zbawiciela, ze on zlozyl za mnie zycie itd. Kiedy odpowiedzialem tak, to chrzczacy wypowidzal znane nam slowa: Ja ciebie chrzcze w imie ojca, i syna i ducha sw., zgodnie z: Mt 28:19 Idzcie wiec i nauczajcie wszystkie narody, udzielajac im chrztu w imie Ojca i Syna, i Ducha Swietego.(BT) Nastepnie zostalem na chwilke caly zanurzony w wodzie. Po wyjsciu z wody czekaly na mnie inne osoby i bardzo cieszyly sie z mojej decyzji. Pozdrawiam Anton Odpowiedz Link
nikpat anton dzieki za odpowiedz 06.05.05, 12:20 choc bardziej interesuje mnie jak wygladal chrzest waszych dzieci Odpowiedz Link
anton1 Re: anton dzieki za odpowiedz 06.05.05, 20:52 sorry, nic w tej drugiej sprawie nie moge dla Ciebie uczynic; nie mamy dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mader1 Re: chrzest 06.05.05, 14:29 A... chodzi o chrzest dzieci... to juz 1. pierwsze dziecko : w byłej parafii męża. Powinniśmy przynieść pozwolenie ze swojej macierzystej, ale nikt od nas tego nie wymagał. Ksiądz nie chciał żadnych pieniędzy " jestescie jeszcze dzieciaki". Chrzest był zbiorowy, szybki, w trakcie mszy, w dolnym kościele. Trudno było się skupić, bo wszystkie dzieci zabierały głos 2. drugi chcieliśmy inny. W pafafii był ksiądz " od dzieci", którego lubiliśmy i poprosiliśmy go, by ochrzcił nasze maleństwo. Po prostu poszlismy, jak urzędował w kancelarii. Ucieszył się, choć nie było w tej parafii zwyczaju chrztów indywidualnych. Msza, którą odprawiał była o 9.00 i po mszy ochrzcił dziecko ku obopolnemu zadowoleniu. 3.trzeci chrzest z pewnych waznych wzgledow odbywal sie w kaplicy przyklasztornej. Tym razem musielismy miec pozwolenie od proboszcza, podsteplowane w kurii chrzest byl w trakcie mszy 25.12. Wczesniej rozmawialismy z kaplanem.Wtedy ustalalismy, czy chrzest ma odbyc sie przez zanurzenie. Trwal ok. 2 godzin, byl bardzo uroczysty. A jakie szczegoly Cie interesuja ? Odpowiedz Link
nikpat dzieki dziewczyny 06.05.05, 17:41 niunia ma termin chrztu wyznaczony na 22 maja wiem ze trzeba miec swiece do chrztu a szatke tzn taka chuste tez mialyscie ? Odpowiedz Link
mama_kasia Re: chrzest 06.05.05, 15:19 Też myślałam, że chodzi o chrzest dorosłych ) Jeśli chodzi o dzieci, to u nas cała trójka była ochrzczona w Wielką Noc (dosłownie, bo około północy przez zanurzenie. Jakich informacji jeszcze szukasz? Odpowiedz Link
addria Re: chrzest 06.05.05, 18:58 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16182&w=14395197&a=14395271 Odpowiedz Link
aga19772 Re: chrzest 20.05.05, 15:48 to było niesamowite przeżycie, napiszę więcej a teraz tylko sprawdzę czy się zalogowałąm pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link