Dodaj do ulubionych

Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych:))

• otryt Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 08.02.06, 08:09
      Mirek 50 lat, inżynier, od 22 lat żonaty, 3 dzieci, Gdańsk.
      • inkainka5 inkainka5 09.02.06, 23:42
        Witam Wassmile

Jestem mamą dwóch kawalerów i królewnysmile
        Od nastu lat żoną wspaniałego i ukochanego męża, który czasem zachodzi mi za
        skórę, ale z biegiem lat coraz rzadziej i łagodniej(a może to ja nabieram
        krzepysmile
        Zbliża się moja 34 wiosna.

Hasło-moja nadzieja na ten rok :"Nie odstapię cię,ani cię nie opuszczę" ....

• kolunia1 Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 10.02.06, 22:18
      Kamila - 25 lat niebawem, studiowałam biologię,pracuję w innym zawodzie, od 9
      lat w kościele protestanckim, 1,5 roku po ślubie - z pierwszym, jedynym w swoim
      rodzaju Piotrusiu (humananista,artysta)-od 1,5 roku zaangażowani & wdzięczni
      Bogu za wspólnotę (k.o korzeniach baptystycznych) w Warszawie, a do tego w 12
      tygodniu ciąży! Życie pełne Bożej łaski, CUDÓW, pięknych doświadczeń!
    • first_baby first_baby 20.02.06, 13:38
      Mam na imię Magda - zawód: mama, mam 24 lata, męża - programistę komputerowego i
      śliczną córeczkę Sarę (4 tygodnie smile).
      Mieszkamy w Warszawie i robimy Drogę Neokatechumenalną w Św. Annie.
      To chyba tyle o mnie smile
      Zobaczyć nas możecie na stronie: szort.pl/mib
      Pozdrawiam
      • bumblebee1 Bumblebee1 (bo "Bumblebee" było zajęte :]) 09.03.06, 23:32
        Imię: Agata
        Przynależość: KK
        Stan cywilny: panna, acz zaręczona
        Stan ducha: Stuknięta.
        Etap rozwoju duchowego: Jedną nogą stoję w wyuczonym antyklerykaliźmie, drugą
        badam grunt i poszukuję oparcia w Bogu
    • mamuskawiki mamuskawiki 02.03.06, 14:49
      mam na imię asia, 26 lat,zakochana w Bogu od 9 lat, mężatka-mąż Adam od prawie 4
      lat, moją pasją jest moja córcia Wiktoria, która ma 2 latka, , od niedawna
      wspólnota Domowego Kościoła w kościele katolickim.
      to by na razie było tyle.

asia el.
    • kamilla14 kamilla14 04.03.06, 00:08
      Od wielu miesiecy zastanawialam sie nad koncepcja wychowywania religijnego
      dzieci, a jakos trudno mi o tym rozmawiac wsrod znajmomych. Wzorce z dzeicinstwa
      - takie sobie - a jako uwsteczniona komputerowo zona informatyka nie przyszlo mi
      do glowy szukac czegos w internecie. Natknelam sie jednak na forum ksiazki, a
      tam wypowiedz mamy-kasi cytujacych recenzje Opowiesci z Narnii z tego forum)i
      tak troche przypadkeim udalo sie dotrzec tez do Was. Dzieki ze jestescie.

Mam 32 lata, meza, troje dzieci (2000, 2002, 2004) i to chyba tyle z moich
      zyciowych osiagniec. Na co dzien kobieta domowa, zwana przez Was dzielna
      kobietasmile, modlaca sie o to, by mi sie to kiedys nie znudzilosmile...
      Kamila
    • ann32 ann32 10.03.06, 15:47
      Kochani Bardzo się cieszę, że jesteście. Mam na imię Ania, żona Mirka od 5 lat,
      mama Agnieszki od 3. Mieszkamy w Chorzowie. Pana Boga odnalazłam w Taize we
      Francji i staram się razem z Nim maszerować przez życie, bardzo bym chciała jak
      najlepiej przekazać Agusi miłość do Niego. O sprawach wiary nie mam z kim
      pogadać, mąż nie praktykuje. Chciałabym przyłączyć do jakiejś wspólnoty (np.
      Odnowy w Duchu Św.), ale nie mam z kim zostawić córeczki. Ucieszę się mailami od
      Was. A może spotkamy się na skype? Mój nick ann32 Z Panem Bogiem
    • reine_marguerite Reine Marguerite 14.03.06, 13:51
      Rocznik '80. Jedna z nielicznych panien na tym forum (pewnie niedlugo z
      dopiskiem "stara" wink)), bez potomostwa (choc takowego nie wykluczam w
      przyszlosci smile). Doktorantka w Strasburgu. W czasie studiow w Polsce -
      zwiazana (choc nie aktywistka) z duszpasterstwem akademickim poznanskich
      dominikanow, obecnie - tez "przy" dominikanach, ale we Francji.
      Chwilowo jedynie czytajaca forum, moze za jakis czas sie ozywie.

Przy okazji pozdrawiam forumowe romanistki (przejrzalam watek i zobaczylam, ze
      nie jestem tu sama smile.
      • reine_marguerite Re: Reine Marguerite 14.03.06, 13:52
        Mialo byc: "potomstwa", rzecz jasna. smile Ach, te literowki...
    • monikadz monikadz 30.04.06, 18:53
      mam na imię Monika,(mąż -Paweł) lat 35,
      mama trzech urwisów: Bartka lat prawie 11, Jarka - prawie 7 i Staśka - 5.
      Mieszkamy w Szczecinie.
      pracuję w szkole podstawowej jako nauczyciel bibliotekarz.
      Od 1999 roku należymy do Domowego Kościoła Ruchu Światło-Życie.
    • martina.15 martina.15 03.05.06, 16:03
      Asia, Jelenia Góra, córcia Haneczka ur 1.02.06 zaangazowana w schole, Oazę i
      KSM, rodzina w Domowym Kościele i w Spotkaniach Małżeńskich
    • gintaras2 Gintaras2 05.05.06, 22:43
      Milena
      ur. 14 listopada 1979
      Jestem mężatką od trzech lat.
      Mam synka, Ervinasa.
      Mieszkamy w Warszawie.
      Studiuję politologię, spec. stosunki miedzynarodowe.
      Jestem chrześcijanką z Kościoła Chrystusowego.
      Ochrzczona (przez zanurzenie) w 1999r.
    • scarbonka scarbonka 06.05.06, 13:48
      Zosia, 24 lata, mężatka, mama Anielki z sierpnia 2005, psycholog (jeśli w końcu
      napisze pracę mgr i ją obronię), Kraków,
    • anula9876 Anula9876 10.05.06, 12:17
      Witam wszystkich!
      Chyba nie będę oryginalna na tym forum jeśli powiem, że mam na imię Ania i mam
      30 lat smile Mój synek skończy w czerwcu br. 3 lata i jest już przedszkolakiem,
      córeczka skończyła w kwietniu rok. Jestem tzw. mamą pracującą zawodowo, więc na
      forum nie zawsze mam czas zajrzeć, ale czytam już od jakiegoś czasu. Buduje
      mnie wasza wiara. Od urodzenia jestem w kościele zielonoświątkowym. Mój mąż
      (oczywiście najwspanialszy ze wszystkich smile) jest katolikiem.

"Pomóż mi pamietać, Panie, że nie zdarzy się dzisiaj nic, czemu wspólnie nie
      dalibyśmy rady".
    • evee1 evee1 12.05.06, 06:45

• evee1 Oops, wcisnal mi sie Enter. 12.05.06, 06:49
        Prawie 40latka, z denominacji katoliczka (praktykujaca) z niezdecydowanym
        katolicko mezem smile).
        Dwojka dzieci - 9 (chlopak) i 11 lat (dziewczyna).
        Mieszkam od 15 lat w Melbourne w Australii.
        Na to forum zagladam, ale za rzadko i chcialabym wiecej.
        • dziwna8 Dziwna8 08.06.06, 18:45
          Witam wszystkich sserdecznie! Mam na imię Justyna (rocznik 1979), jestem żoną
          mojego kochanego Karolka (ten sam rocznik) i mamą małej Gabrysi, która obecnie
          ma 19 miesięcy (listopad 2004) i jest ogromnym żywiołem, którego wszędzie
          pełno. Obecnie staramy się o drugą pociechę (może ktoś się pomodli w tej
          intencjismile). Mieszkamy w Toruniu od ślubu (ja jestem ze Śląska, mąż z Borów
          Tucholskich, w parę połączyły nas listysmile..), jesteśmy katolikami, należymy tu
          do wspólnoty Domowego Kościoła od trzech lat (małżeństwem jesteśmy lat 4).
          Jestem wesołą osobą, żywiołową, bardzo lubię podróżować (przed ślubem dużo
          jeździłam z mężem na stopa, zresztą w ogóle lubimy realizować nasze liczne
          szalone pomysły), spacerować po lesie, uwielbiam przyrodę, muzykę (np. Stare
          dobre małżeństwo z poezji i poza tym rock ogólnie), książki (np.C.S.Levis).
          Bardzo mi się podoba to forum. Tak się zastanawiam czy udałoby mi się tu poznać
          jakieś osóbki z Torunia? To tyle, czas kończyć bo moja córcia robi wszystko,
          żeby mnie odciągnąć od komputerasmile. Pozdrawiam wszystkich!
          • truskaweczki Truskaweczki 19.06.06, 16:47
            Witam serdeczniesmile
            Mam na imię Monika, mam 33 lata i mieszkam w Lublinie. Mam męża i dwie córeczki 3 letnią Emilke i 10 letnią Olę. Jestem Katoliczką. Nie należę do żadnej wspólnoty ani zgromadzenia ale coraz częściej myslę o wstąpieniu.
            Jestem typową "kurą domową"smile i od ponad 10 lat nie pracuję tylko zajmuję sie wychowaniem dzieci i prowadzeniem domu.
    • szymama szymama 28.06.06, 12:38
      Anita, mama Szymona.
      Obecnie bez wspolnoty sad
      Wychowana w Tychach, calym sercem kochajaca Krakow. Mieszkajaca w Londynie.
      Zawod- polozna. W Polsce wykonywalalam go jako moja najwieksza radosc i jedna z
      rzeczy, ktora dawala mi sporo satysfakcji. Obecnie jestem na etapie powracania
      do zawodu na emigracji smile
      Maz jeden , od 6 lat ten sam smile
    • madzioreczek madzioreczek 27.07.06, 21:39
      To i ja się dopisuję smile
      Magdalena, 30-stka (stuknie w listopadzie), szczęśliwa żona swojego męża od
      prawie 7 lat (w związku od 10) i matka od prawie 8 miesięcy, syn Stanisław -
      prawdziwe Boże błogosławieństwo po latach leczenia i bezowocnych starań, ale
      warto było odczekać ten czas by spokornieć i zobaczyć w nim Boży dar smile,
      przynależność do kościoła rzymsko-katolickiego, Poznań, aktualnie księgowa na
      urlopie wychowawczym smile
      Serdecznie pozdrawiam!
    • yezyk Yezyk 28.07.06, 14:14
      proszę czytać: Jeżyk wink
      Grodzisk Maz. jedno dziecko (3 l.), oczekujemy na kwalifiakcję do adopcji.
      wspólnota - Domowy Kościół.
    • jusiadyk jusiadyk 16.08.06, 22:40
      Justyna z Bydgoszczy, synek Jędruś 2,5 lata, małżeństwo mieszane: katolicko-
      ateistyczne.
    • mamajudo mamajudo 20.08.06, 21:46
      nick: j.w.
      rocznik 1973, czyli teraz mam 33 lata
      mąż od 2000r., równolatek
      dzieci: Julianna 2000r. czyli 6 lat
      Dominika 2002r. czyli 4 lata
      w grudniu 2006r. będzie Trzecie
      miasto: Zielona Góra, pochodzę z Łodzi
      studia: pedagogika i dziennikarstwo na KULu
      wspólnota: Kościół Katolicki od urodzenia, oaza, schola,
      Chemin Neuf, teraz nic, choć czasem brak odczuwam silnie...

Pozdrawiam!!!
    • mamaki mamaki 24.08.06, 08:50
      Witam wszystkich serdecznie,
      Mam na imię Magda, mam 32 lata, mieszkam w Krakowie, jestem mężatką, mam prawie
      pięcioletnią córeczkę. Jestem katoliczką, nie należę do żadnej wspólnoty.
    • malgosiader malgosiader 28.08.06, 20:35
      witam, tu malgosiader, 34 lata, mam dwóch synów 9 i 6 lat, mąż Grzegorz 34
      lata,
      jestm absolewntką UAM, kierunek Politologia, ale nawet 1 minuty nie
      przepracowałam w tym zawodzie; obecnie pracuje w firmie developerskiej,
      mieszkamy w niewielkiej miejscowości pod Poznaniem, jesteśmy Katolikami,
      bardzo sie cieszę, że z Wami jestem, pozdrawiam, małgosia
    • lipolcia lipolcia 13.11.06, 15:15
      Witajcie,

Na imię mam Aleksandra, jestem szczęśliwą żoną Aleksandra wink od 9 lat, a od 19
      miesięcy szczęśliwą mamą Mai Karoliny.
      Mieszkamy pod Warszawą i jesteśmy w kręgu Domowego Kościoła.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich i dziękuję za umożliwienie udziału w Waszych
      dyskusjach!

Ola z Mają (03.04.05)
    • elajanik2 Re: Kto jest kim czyli nasza forumowa baza danych 02.12.06, 20:14
      mam na imię Ela 35 lat w małżeństwie od 16 lat, dzieci-mateusz 15l. -damian 12l.
      -paweł 5l. - ola 2l. - kacperek 4mies. jestesmy na drodze neokatechumenalnej od
      pięciu lat.wcześniej trochę w Domowym Kościele, później w Rodzinach
      Nazaretańskich, Odnowie w Duchu św.stale szukaliśmy swojego miejsca w Kościele,
      aż trafiliśmy na katechezy w neo i wiedzieliśmy że teraz jesteśmy u siebie.Witam
      wszystkich i mam nadzieję że mnie przyjmiecie.pokój z wami
      • mamachlopca1 mamachlopca1 03.12.06, 22:07
        mam na imie Justyna. Od 5 lat jestem żoną Darka.Mamy cudownego(bo wspaniały i
        bo jest Bozym cudem), rocznego synka Tobiasza-troche nietypowe imię ale dla nas
        ta postac biblijna jest bardzo"bogata w treści" i taka zyciowa.(na drugie ma
        Hieronim).Mamy jeszcze jednego Maluszka-w Niebie-wierzymy że codziennie wstawia
        sie za nami.Jestesmy w Domowym Kościele.
    • ewa.z1 Re: ewa.z1 19.12.06, 12:11
      Cześć!
      Mam na imię Ewa
      wiek ;30 lat
      mąż Leszek od 4 lat
      dzieci: Magda 3 lata Kinga 4mies
      wyznanie: katoliczka od zawsze, od 12 lat związana z ruchem Odnowy w Duchu Sw,
      od 4 lat już nie uczęszczam na spotkania (dzieci!), brakuje mi wspólnoty.
      miejsce zamieszkania: mała wieś koło Andrychowa, Wadowic ( może poznam tu
      jakiegoś "ziomka"? wink)

Pracuję w szkole średniej jako pedagog szkolny, nauczyciel wdż, choć obecnie
      jestem na urlopie macieżyńskim. Do pracy wracam w marcu 2007.
      Cieszę się że jesteście i że jest was tak dużo!
    • malizna74 malizna74 07.01.07, 13:24
      Nie chcę się od początku narażać smile Zapomniałam o temacie sad

> Witam serdecznie!
      > Mam na imię Dorota, na świat przyszłam 32 lata temu.
      > Od urodzenia jestem Gdańszczanką.
      > Od urodzenia należę do KK, za co jestem niezmiernie wdzięczna Panu Bogu i rodzi
      > com.
      > Z wykształcenia jestem matematykiem-informatykiem i póki co uczę duże dzieci -
      > studentów.
      > Od 6 lat jestem szczęśliwą mężatką, mamą 5-letniej Madzi i 2,5-letniego Pawełka
      > .
      >
      > Szukam dawnego zapału i gorliwości...
      • mader1 Re: malizna74 07.01.07, 17:59
        Nie naraziłaś się smile)))
    • monika78gda monika78gda 25.01.07, 16:02
      Monika, lat (eee, muszę policzyć) 28, urodzona w Tczewie i tam mieszkająca za
      czasów panieńskich,
      obecnie od 2,5 roku mężatka i Gdańszczanka,
      mama 1,5 rocznego Mikołaja
      mój mąż, Adam (29) jest z wykształcenia matematykiem i informatykiem, obecnie
      adiunkt na ETI Politechniki Gdańskiej, katolik z problemami
      ja jestem z wykształcenia matematykiem, pracuję jako asystent na Uniwersytecie
      Gdańskim (tam na urlopie wychowawczym) oraz dorywczo na Wyższej Szkole Bankowej,
      Jestem katoliczką. JEstem wdzięczna Panu Bogu za wszystko co mi daje, zwłaszcza
      za jego obecność w moim życiu przez sakramenty. Obecnie nie należę do żadnej
      wspólnoty. W mojej parafii nie znajduję nic dla siebie, dodatkowo nie chcę się
      na razie angażować, bo w planach kolejne dziecko i byłyby kłopoty z wyjściamismile
      Kiedyś należałam do oazy młodych, potem Katolickiego Stowarzyszenia Młodzieży,
      potem przez szereg lat byłam zachwycona Taize (śpiewy!) i jeżdziłam co roku na
      Europejskie Spotkania Młodych.
      Bardzo zależy mi (dzęki Bożej łasce) na stworzeniu w domu atmosfery wzrastania
      we wierze. Modlę się o nawrócenie mojego męża (i codzienne swoje narócenie też).
      Bóg jest bogaty w Miłosierdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka