mader1 17.01.07, 12:34 Dzieci tak lubią śnieg... co im w tym roku powiemy ? Trochę mnie męczy ten brak zimowej pogody. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kasia Re: Upragniony śnieżek 17.01.07, 13:49 Zobaczyłam tytuł wątku i już myślałam, że śnieg gdzieś pada. A tu nic Czekamy... I ciągle mamy nadzieję, że na koniec lutego spadnie. Wtedy my mamy ferie. Planowaliśmy wyjazd na narty. Odpowiedz Link
mader1 Re: Upragniony śnieżek 17.01.07, 16:23 my też chcieliśmy jechać. Dziewczyny uwielbiają narty, a tu od jakiegoś czasu nie było na to pieniędzy. Wreszcie... tydzień... i narty chyba nie będą potrzebne. Odpowiedz Link
malizna74 Re: Upragniony śnieżek 17.01.07, 22:51 Moja Madzia (lat 5) codziennie sie modli, żeby przyleciała ta chmurka śniegowa, co o nas zapomniała Mnie przeraża jeszcze to, co się z roślinkami stanie jak nawet na chwilę mróz chwyci - takie wszystko porozwijane. I boję się strasznie lata z chmarami komarów i innego owadziego paskudztwa, brrrrrr... Odpowiedz Link
aka21 Re: Upragniony śnieżek 18.01.07, 10:21 A co my mamy powiedzieć? Właśnie są ferie..., a dzieci tęskniąc za śniegiem, biegają i zbierają stokrotki! Boję się, że śnieg spadnie jak będziemy wracać do Krakowa Malizna o drzewka i roślinki to się jeszcze nie musisz martwić! Mogą trochę ucierpieć te nierodzime! Nasze sobie poradzą! Groźne są mrozy w kwietniu, maju. Wbrew panującym opiniom, z owadami też nie jest tak, że w mroźne zimy giną! Jak mają być duże mrozy to te zimujące w glebie "schodza" odpowiednio niżej, pozostałe też potrafią odpowiednio się ukryć i zabezpieczyć Ilość komarów i innego paskudztwa w lecie zależy od panujących warunków w okresie ich rozrodu. Zobaczysz nie będzie tak źlę A w lasach zima (nie śnieg i mróz), panuje na całego!(sprawdzone) Tylko niedźwiadkom się poprzestawiało, ale one wyzej w ewolucji postawione, więc łatwiej im przekombinować Odpowiedz Link
samboraga Re: Upragniony śnieżek 18.01.07, 10:48 my mamy jeszcze tydzień do ferii... na razie boję się wysypu zarazków z powodu ciepła( moje dziecię jedzie z dziadkami na narty za miedzę, tam podobno śnieg jest (dziadek podglądał internetem - jak nie zostaną im spacery i basen... Odpowiedz Link
kulinka3 Re: Upragniony śnieżek 18.01.07, 15:03 Dziewczyny nie traćcie nadzei! Podobno od połowy przyszłego tygodnia ma przyjść upragniona zima. Odpowiedz Link
nordynka1 Re: Upragniony śnieżek 19.01.07, 13:22 A dla nas brak śniegu jest błogosławieństwem tzn - dla moich rodziców, zwłaszcza dla taty. Przy jego tegorocznych kłopotach zdrowotnych nie ma sił by liście pozamiatać sprzed domu a co dopiero odśnieżać podjazd i chodnik. Musiałby kogoś do tego zatrudniać. Mama tez nie atletka i odśnieży co najwyżej schody. Cieszą się niezmiernie z tej jesiennej zimy. Odpowiedz Link
mader1 komu jeszcze sprzyja ciepło 20.01.07, 22:51 trochę lepiej mi się zrobiło, gdy nasz ks. proboszcz, który buduje powiedział : " pogoda nam sprzyja. Sporo prac zrobiliśmy, skończyliśmy palowanie, nawet nie marzyłem, że zaczniemy tej zimy następny etap robót". Odpowiedz Link
mama_kasia Re: komu jeszcze sprzyja ciepło 20.01.07, 23:01 Mojej koleżance, która nie musi płacić tak dużo za ogrzewanie. A jej jest bardzo ciężko finansowo. Odpowiedz Link
alex05012000 Re: kierowcom! 22.01.07, 09:57 czyli i mnie... nie śpieszy mi się do odgarniania rano śniegu z auta, ślizgania sie po oblodzonych jezdniach i parkowania w hałdach brudnego śniegu... niech sobie pada ... w górach... Odpowiedz Link
mader1 Re: kierowcom! 22.01.07, 12:02 ))) trzeba dodać, że w mieście często się ma przemoczone nogi z powodu roztapiającego się śniegu . Wystarczy założyć mniej sportowe buty ... Albo jest ślizgawica albo posolona breja Odpowiedz Link
mama_kasia pada :-))) 23.01.07, 13:43 Taki drobniutki, ale prawdziwy Zaraz idę na sanki ))) Odpowiedz Link
mader1 Re: Upragniony śnieżek 24.01.07, 12:40 jest a moj chory synek - ten, co się nim najbardziej cieszy, może tylko popatrzeć przez okno (( A mój chory mąż krąży samochodem po mieście... Odpowiedz Link
alex05012000 Re: Upragniony śnieżek 24.01.07, 13:57 wiesz mader, w taka zadymkę to i zdrowego żal na dwór wysyłać .... horrendum, wieje tym śniegiem jakby sobie chcialao wynagrodzić cały ten czas kiedy zimy nie było....brrrrr Odpowiedz Link
mader1 Re: Upragniony śnieżek 24.01.07, 17:58 a chorzy się wyrywają (( tylko synka można zatrzymać, a męża niestety nie. Bo duży, dorosły i odpowiada za siebie Odpowiedz Link