24.03.25, 00:59
Czy już widziałyście? chodzą słuchy że syf i malaria...
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Śnieżka 24.03.25, 01:03
      Nie wybieram się, trend przerabiania animacji na filmy aktorskie uważam za nieinteresujący.
      Natomiast przed tym filmem nie wiedziałam, że fanami "Śnieżki" nie są małe dziewczynki, tylko 30-letni biali mężczyźni oburzeni wszystkim, co nie jest białym mężczyzną wink
      • tanebo0001 Re: Śnieżka 24.03.25, 01:07
        Ja jestem zdziwiony tym że kobiety wolą mężczyzn niskorosłych. I to aż siedmiu...
        • marta.graca Re: Śnieżka 24.03.25, 08:31
          <facepalm>
          • tanebo0001 Re: Śnieżka 24.03.25, 08:35
            No właśnie! Ja się pytam - dlaczego nie niedźwiedzie?
            • iwles Re: Śnieżka 24.03.25, 08:39

W Biblii był wąż, to może być i niedźwiedź, czemu nie?
            • marta.graca Re: Śnieżka 24.03.25, 08:48
              Jak to nie?
              pl.m.wikipedia.org/wiki/Opowie%C5%9B%C4%87_o_trzech_nied%C5%BAwiadkach
      • simply_z Re: Śnieżka 24.03.25, 09:18
        Sęk w tym, że Śnieżka była biała jak płatek śniegu, stąd imię.😅
        • angazetka Re: Śnieżka 24.03.25, 10:06
          W filmie zmienili pochodzenie imienia (jak slyszalam).
        • chatgris01 Re: Śnieżka 24.03.25, 14:13
          simply_z napisała:

> Sęk w tym, że Śnieżka była biała jak płatek śniegu, stąd imię.😅
          >

Biała jak śnieg, czerwona jak krew i czarna jak heban.
      • hanusinamama Re: Śnieżka 24.03.25, 11:27
        To tak jak z Syrenką. Byłam z młodszą córką, ona starą wersje widziała raz i jakoś nie pałała miłością wiec jakos ani kolor skóry syrenki (jak wiadomo syrenki są wyłacznie białe, każdy widział na żywo) oraz kolor konia jej nie raził.
    • ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 06:28
      Dla mnie oryginał to dzieło sztuki żadna ludziowa wersja nic jeszcze do tematu nie wniosla.
      • beataj1 Re: Śnieżka 24.03.25, 07:22
        A widzisz, dla mnie oryginal jest po prostu bardzo starym filmem a sama bajka jest mocno dyskusyjna i po prostu niespecjalnie ciekawa.

Choć oczywiście emocje związane z kolorem skóry bajkowej postaci są jak zawsze zabawne.
        • ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 08:24
          A oglądałaś ją ostatnio? To naprawdę jest świetnie opowiedziana dramatyczna historia z genialną animacją.
          • kropkacom Re: Śnieżka 24.03.25, 09:51
            Starą animację zobaczyłabym tylko z sentymentu.
            • ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 12:24
              Ale ona jest naprawdę świetna płynna jak maslo momentami straszna - jak śnieżka biegnie przez las albo jak królowa traci rozum… i nawet miłość ma sens jak się człowiek zorientuje że Śnieżka i książę się znają tylko są rozdzieleni - a on ją cały czas próbuje znaleźć - już w scenie przy studni ona na niego konkretnego czeka. Krasnoludki każdy z własnym charakterem i stosunkiem do Śnieżki. No film jest stary więc nakręcony jak stary ale naprawdę zaskakująco się ciągle broni.
        • hanusinamama Re: Śnieżka 24.03.25, 11:28
          Same. Nie trawię tej bajki. Mam wrażenie, że producenci wiedzieli jaki będzie krzyk o kolor skóry i zrobili sobie darmową reklamę. A panowie dali się złapać w tę pułapkę
    • palacinka2020 Re: Śnieżka 24.03.25, 08:31
      Wszyscy na tym wieszali psy przed premiera, podobno az takie zle nie jest.
    • alicia033 Re: Śnieżka 24.03.25, 08:52
      Wybieram się. Nie mam problemu z oglądaniem tych samych fabuł w innych wersjach. Ze złymi recenzjami tym bardziej nie.
    • kropkacom Re: Śnieżka 24.03.25, 09:49
      To tylko bajka. Bez przesady. O co ten szum? Pytam serio. Nie pójdę do kina, bo nie jest to pozycja, która chciałabym zobaczyć. Zwłaszcza w kinie. Na szczęście do kina mogę pójść na coś innego niż kolejna adaptacja bajki.
      • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 10:09
        kropkacom napisała:

> To tylko bajka. Bez przesady. O co ten szum? Pytam serio.

Problem numer 1 główna aktorka jest latynoską, więc nie jest biała, mimo że ma białą skórę i pasuje wizualnie do roli to hurr durr nie jest biała 🤷

Poza tym ogół internautów uważa, że jest brzydsza od aktorki grającej królową. W tym celu wynajdują najgorsze zdjęcia i ujęcia z głupimi minami, mimo że dziewczyna jest śliczna.

Obie gadały głupoty w wywiadach. Może nawet nie co do treści to formy, ale jednak było to żenujące. Tylko nawet jeżeli to who cares?

Była inba z krasnoludkami, której tak do końca nie rozumiem, bo ponad dwie dekady temu dostaliśmy Władcę Pierścieni z realistycznie wyglądającymi Hobbitami i Krasnoludami, więc że tak powiem szlaki były przetarte.

To tak na szybko 🙄
        • marta.graca Re: Śnieżka 24.03.25, 10:14
          Jak realistycznie wygląda hobbit, czyli wymyślona postać?
          • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 10:40
            marta.graca napisała:

> Jak realistycznie wygląda hobbit, czyli wymyślona postać?
            >

Oglądałaś Władcę Pierścieni?
            • marta.graca Re: Śnieżka 24.03.25, 11:10
              Oglądałam.
              • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 11:21
                No to powinnaś wiedzieć o co chodzi 🙄
                • marta.graca Re: Śnieżka 24.03.25, 11:36
                  Nie mam pojęcia, filmowi bohaterowie mieli swoje książkowe pierwowzory, trudno określać, czy są realistyczne, jeśli nigdy nie istniały. Mogą być zbliżone do tego, jak zostały opisane przez autora.
                  • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 11:52
                    Chodzi o to, że sam obrazek wygląda na tyle realistycznie, że oglądając film wierzymy w tych bohaterów i nie ma nieprzyjemnego uczucia doliny niesamowitość
          • ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 11:53
            Wg opisu jest mniejszy niż człowiek. Mógłby go grać niskorosly ale po co jak jest mniej ładny niż pomniejszony człowiek?
        • lauren6 Re: Śnieżka 24.03.25, 10:27
          Dokładnie. Przyczepili się do wyglądu aktorki grającej Śnieżkę, bo w mediach społecznościowych prezentuje skrajnie lewicowe poglądy. Zegler jest śliczna, a hejt na nią już dawno przekroczył granice dobrego smaku.

Inbę z krasnoludkami nakręcił jeden aktor, który sam dobrze zarabia. I tym samym zabrał role 7 niskorosłym osobom, które zastąpiono wyrenderowanymi postaciami. Brawa dla tego pana!
        • kropkacom Re: Śnieżka 24.03.25, 10:34
          I zapewne większość z tymi problemami to dorośli faceci.
          • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 10:43
            kropkacom napisała:

> I zapewne większość z tymi problemami to dorośli faceci.

Oczywiście, że tak. Przecież nie 10letnie dziewczynki kręcą inbe na Twitterze.

• ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 11:11
              borsuczyca.klusek napisała:

> kropkacom napisała:
              >
              > > I zapewne większość z tymi problemami to dorośli faceci.
              >
              > Oczywiście, że tak.

Dorosłe kobiety także mają z tym problem.
              Propaganda i paździerz w całości przejęły przemysł rozrywkowy i w zasadzie nie ma czego oglądać.
            • hanusinamama Re: Śnieżka 24.03.25, 12:04
              10latki już nie oglądają takich filmów, A 6-7 latkom wzio ryba kolor skóry aktorki
        • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 10:44

> Była inba z krasnoludkami, której tak do końca nie rozumiem

Krasnoludki to przykład na to, że sztuka wizualna cofa się o 20 lat jeśli chodzi o jakość. Glicze, nienaturalność. Ten trend szczególnie widać w grach.
          • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 11:02
            ministra_prawdy napisała:

> Krasnoludki to przykład na to, że sztuka wizualna cofa się o 20 lat jeśli chodz
            > i o jakość. Glicze, nienaturalność. Ten trend szczególnie widać w grach.
            >
            >

Niestety coś w tym jest. Wczoraj oglądałam nowego Gladiatora i byłam w szoku jak fatalnie wyszły efekty wizualne.
            • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 11:15

> Niestety coś w tym jest. Wczoraj oglądałam nowego Gladiatora i byłam w szoku ja
              > k fatalnie wyszły efekty wizualne.

Dział propagandy pożera za dużo kasy, ponadto fachowców wymienili na ludzi słabo znających się nie rzeczy, ale za to ideologicznie słusznych.
              • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 11:24
                Gladiator to chyba akurat mało propagandowy był
                • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 11:41

> Gladiator to chyba akurat mało propagandowy był

Fachowcy odeszli z całej branży. Ridley Scott może obie pozwolić na olanie propagandy, ale do roboty nadal ma tylko julki i oskarków.
        • hanusinamama Re: Śnieżka 24.03.25, 11:29
          Mnie fascynuje, że tak się tymi bajkami panowie 30+ interesują...
        • ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 11:52
          Ja też nie zrozumiałam inny z krasnoludami dopóki nie zobaczyłam po latach Willow. I mamy tam całą obsadę niskoroslych bardzo fajna zreszta. Inna zaczęła się od tego że niskorosli chcieliby być zatrudniani niestety słabo wyglądają więc lepiej zrobić krasnoludki CGI.
          • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 12:00
            Ale to CGI jest właśnie fatalne. Z jakiegoś powodu podjęto najgorszą z możliwych decyzji.
            • ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 12:18
              Wydaje się że tam był jakiś konflikt w środowisku niskoroslych aktorów u wygrała najgorsza opcja uncertain
              • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 12:26
                ichi51e napisała:

> wygrała najgorsza opcja uncertain

CGI to bardzo dobra opcja, tylko trzeba mieć jeszcze fachowców od CGI, a nie julki po kulturoznawstwie, którym się wydaje, że te całe animowane obrazki to sam kąkuter robi, a człowiek tylko naciska enter.
    • ewka.n Re: Śnieżka 24.03.25, 09:59
      Musi być to bardzo słaby film, skoro nawet w Wyborczej tak recenzują:

"Studio w ostatniej dekadzie wpadło w szał przerabiania swoich klasycznych animacji na filmy aktorskie. Znośny był jeszcze "Kopciuszek" z Cate Blanchett jako podłą macochą, bez zażenowania dało się też obejrzeć "Piękną i Bestię", choć i tam feministyczne przesłanie miało subtelność ciosu szpadlem w potylicę.

Problem w tym, że stare animacje, nawet jeśli wydają się niedzisiejsze, czy wpędzają swoje bohaterki w konserwatywne, dla wielu widzów nie do przyjęcia schematy, to jednak serwują nam opowieść, którą można było oglądać i przewijać do zdarcia taśmy.

Nowa "Śnieżka" to film nijaki, o którym z przyjemnością zapomniałam po kilku godzinach od seansu.

W wywiadach Zegler podkreślała, że jej Śnieżka marzy o byciu przywódczynią, a nie o wielkiej miłości, jak bohaterka oryginalnej animacji z 1937 r. Pomiędzy kolejnymi numerami musicalowymi zakochuje się jednak w rabusiu, który niegdyś był księciem, a kiedy w finale sięga po władzę, jest wyjątkowo nieprzekonująca, choć agitka, że z naiwnej panny stała się świadomą władczynią, jest z kolei równie silnie nachalna.

Wolałam "Śnieżkę" z 1937 r., nawet jeśli jej jedyną ambicją było to, żeby zostać idealną panią domu. Przynajmniej była w tym prawdziwa."

wyborcza.pl/7,101707,31793050,kibicowalam-zatrutemu-jablku-nowa-sniezka-to-animowany-komputerowo.html
      • kropkacom Re: Śnieżka 24.03.25, 10:39
        Takie filmy, o ile to nie jest jakaś artystyczna wizja wysokich lotów (tu chyba nie było ambicji), są po to aby o nich nie pamiętać. Mają przyciągnąć rodziny z dziećmi do kin. Dać jakąś rozrywkę. Właśnie rodziny z dziećmi jeszcze chodzą w miarę masowo i przewidywalnie do kin. Niestety/stety.
        • hanusinamama Re: Śnieżka 24.03.25, 11:35
          Jak 99% filmów w kinach dzisiaj....NO moze nie 99% dotyczy rodzin ale mają przyciągnać, zarobić i tyle.
      • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 10:51
        ewka.n napisała:

> Musi być to bardzo słaby film, skoro nawet w Wyborczej tak recenzują:
        > feministyczne przesłanie miało subtelność ciosu szpadlem w potylicę

Naturalnie, że wyborcza będzie to krytykować - tego typu produkcja robi źle ICH agendzie. Ukazuje sztuczność, paździerz i nienaturalność pseudofeministycznej narracji.
        Innym przykładem takiego paździerza jest musical "Emilia Perez", absolutne dno i film klasy C o latynoskim zakapiorze, który zapragnął zmienić płeć. 13 nominacji do Oscara big_grin
        • kropkacom Re: Śnieżka 24.03.25, 10:58
          Widziałeś film?
          • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 11:20
            kropkacom napisała:

> Widziałeś film?

Niestety musicie się pogodzić z tym, że robicie już taki paździerz bez krztyny polotu, że do jego oceny wystarczy streszczenie big_grin Nie będzie kasiorki z biletów i abonamentów big_grin
            • kropkacom Re: Śnieżka 24.03.25, 13:19
              No cóż, tyle są warte twoje opinie.
        • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 11:03

> Innym przykładem takiego paździerza jest musical "Emilia Perez", absolutne dno
          > i film klasy C o latynoskim zakapiorze, który zapragnął zmienić płeć. 13 nomina
          > cji do Oscara big_grin

Oglądałaś? 😀
          • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 11:17

> Oglądałaś? 😀

Obejrzałam bardzo szczegółową recenzję ze spojlerami. Polecam (recenzję ofc) smile

• borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 11:29
              Oglądałam
        • amarantha Re: Śnieżka 24.03.25, 11:27

> Innym przykładem takiego paździerza jest musical "Emilia Perez", absolutne dno
          > i film klasy C o latynoskim zakapiorze, który zapragnął zmienić płeć. 13 nomina
          > cji do Oscara big_grin

Najzabawniejsze, że gdy poniewczasie okazało się, że pan aktor ma niezbyt lewicowe poglądy na islam, to te wszystkie nominacje, peany i rozpływanie się nad jego "kobiecością" musiano szybciorem schować do szafy. Lewicowa drabinka opresji jest doprawdy bezlitosna.
    • runny.babbit Re: Śnieżka 24.03.25, 13:01
      Generalnie ciągłe odgrzewanie starych historii mnie nuży i nie wybieram się. Podobnie jak nie czekam na piątą część Shreka, ileż można w kółko te samą historię mielić?
      Ale drama jaką antywokisci rozkręcili wokół Śnieżki jest odrażająca. Nie chcą, niech nie oglądają, ale ciągłe mielenie o tym jak zły jest Disney i hejtowanie aktorki mnie odrzuca.
      • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 13:08
        runny.babbit napisał(a):

> Nie chcą,
        > niech nie oglądają

W tym problem, że wszystko już obsikaliście i nie ma prawie niczego normalnego do oglądania, a tu dochodzi jeszcze to, że propagandą zaczynacie intoksykować dzieci. Strong woman w Śnieżce 🤮
        • beataj1 Re: Śnieżka 24.03.25, 13:16
          E a nie macie tych hamerykańskich religinych pierdów o jezusie, trad wife, czy innych w stylu prawdziwy facet zabija niedźwiedzia kobieta szlocha w oszołomieniu i następnie z wdzięczności rodzi mi 15 dzieci (samych chłopców) i pomyka po domu w fartuszku nucąc słodko jestem w energii kobiecej, jestem w energii kobiecej?
          • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 13:26
            beataj1 napisała:

> E a nie macie tych hamerykańskich religinych pierdów o jezusie

Nie, nie macie i powinnaś zacząć się martwić - poszliście za bardzo na całość, wkurzacie ludzi, którym odebraliście rozrywkę swoim lewackim pierdololo wciskanym dosłownie wszędzie i to jeszcze ze szkodą na aspektach czysto technicznych, bo zatrudniacie nie z klucza kompetencji, tylko z klucza ideolo.
            W branży gier już firmy upadają od waszej propagandy, zaraz przyjdzie czas na filmy i seriale. Go woke, go broke.
            • beataj1 Re: Śnieżka 24.03.25, 13:32
              To jak lewackie firmy poupadają to prawackie będą mogły tworzyć gry gdzie faceci swoimi wielkimi prąciami wbijać gwoździe i prowadzić czołgi. A kobiety będą kobiecoenergetyczne w stringach...
              • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 13:42
                beataj1 napisała:

> To jak lewackie firmy poupadają to prawackie będą mogły tworzyć gry gdzie facec
                > i swoimi wielkimi prąciami wbijać gwoździe i prowadzić czołgi.

Wy nie walczycie z "prawactwem" i "patriarchatem", tylko z normalnością. Odbieracie rozrywkę normalnym ludziom. Wszystkie streamingi i kina są już tym zas*ane, nie ma czego oglądać.
                • beataj1 Re: Śnieżka 24.03.25, 13:49
                  Bo się mocno różnimy w definicji pojęcia "normalni ludzie".
                  Dla mnie sprawa jest prosta. Mamy dwie płcie (upraszczamy na potrzeby wypowiedzi) i któraś z postaci jest głównym bohaterem, jest silna, słaba generalnie - jakaś. I w zależności od konkretnej fabuły i pomysłu autora jest to raz kobieta, raz mężczyzna.
                  Przez lata utarło się że to faceci są ci silni a kobiety ozdabiają.
                  Rzeczywistość zaś jest taka że kobiety już od dawana nie ograniczają się do ozdabiania. No to i układ sił w filmach/grach/dowolne się zmienił.
                  Nad czym tu płakać - nie rozumiem.
                  Znowu faceci nie nadążają i się czują skrzywdzeni?
                  • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 13:56
                    beataj1 napisała:

> raz kobieta, raz mężczyzna.

Rżniesz klasycznie głupa, albo nie oglądasz filmów i seriali.
                    Nawet biorąc pod uwagę aspekt płci, to jest absolutnie beznadziejnie. Mnie, jako kobiecie, nie ma nawet na kim oka zawiesić - tak zwyczajnie i po seksistowsku, bo głównym bohaterem jest oczywiście strong woman, a facet, jeśli jakiś występuje, to jest albo pierdołowaty, albo jest gejem. I tak do zaebania ten sam schemat, w każdej produkcji. Bez litości i półśrodków, łopatą po potylicy big_grin
                    • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 14:00

> Nawet biorąc pod uwagę aspekt płci, to jest absolutnie beznadziejnie. Mnie, jak
                      > o kobiecie, nie ma nawet na kim oka zawiesić - tak zwyczajnie i po seksistowsku
                      > , bo głównym bohaterem jest oczywiście strong woman, a facet, jeśli jakiś wys

Reachera sobie na Amazonie obejrzyj 🙄

• ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 14:08

> Reachera sobie na Amazonie obejrzyj 🙄

Te filmy z Reacherem to przypadkiem nie Tom Cruise odgrywał? Bardzo przyjemne akcyjniaki. No ale nie będę Amazona wykupywać dla jakiegoś jednego akcyjniaka 🙄
                        • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 14:12

> Te filmy z Reacherem to przypadkiem nie Tom Cruise odgrywał? Bardzo przyjemne a
                          > kcyjniaki. No ale nie będę Amazona wykupywać dla jakiegoś jednego akcyjniaka 🙄
                          >

Tak filmy były z Tomem, ale ja mówię o serialu Amazona z gościem, który dużo bardziej pasuje do książkowego pierwowzoru. A Amazon kosztuje 5 dych za rok, więc przy innych platformach to jak za darmo.
                          • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 14:26

> Amazon kosztuje 5 dych za rok

Brzmi zachęcająco, ale skończyłam z platformami - nie będę finansować guana nawet złotówką. Odświeżam sobie aktualnie super serial "Ripper Street" z moim ulubionym Matthew Macfadyenem. IX wieczny Londyn, wszyscy są chrześcijanami i nie lubią Żydów 🥰
                            • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 14:43
                              A gdzie oglądasz, bo widzę na VOD niedostępne? 🙄
                              • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 15:07

> A gdzie oglądasz, bo widzę na VOD niedostępne? 🙄

CDA
                    • beataj1 Re: Śnieżka 24.03.25, 14:10
                      Naprawde? A ta cała głupiutka część kinematografii o super bohaterach. Oni tam nic innego nie robią tylko mają mięśnie i robią groźne miny.
                      • ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 14:19
                        beataj1 napisała:

> A ta cała głupiutka część kinematografii o super bohaterach.

Marvela to szczególnie obszczaliście. Nic z niego nie zostało.
                        • beataj1 Re: Śnieżka 24.03.25, 14:29
                          nie wiem. Klauzula sumienia nie pozwala mi oglądać tych bzdur.
                          • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 14:44
                            beataj1 napisała:

> nie wiem. Klauzula sumienia nie pozwala mi oglądać tych bzdur.
                            >

Batmana z 2022 szczerze polecam 😊
        • ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 13:32
          No a jaka jak nie silna? Ja pierdole co kobieta ma zrobić żeby była uznana za silną?
        • runny.babbit Re: Śnieżka 24.03.25, 17:05

> runny.babbit napisał(a):
          >
          > > Nie chcą,
          > > niech nie oglądają
          >
          > W tym problem, że wszystko już obsikaliście
          jestem jedną osobą.

i nie ma prawie niczego normalnego
          > do oglądania,
          Mój ty smutku, ludzie produkują filmy i seriale od lat i nic nie możesz znaleźć?

• daniela34 Re: Śnieżka 24.03.25, 13:33
      Człowieku, ja wczoraj obejrzałam "Czerwone Maki" na Netfliksie. Nic mnie nie złamie!!! Żadna "Śnieżka" - dobra czy nie, lewicowa czy nie, feministyczna czy nie, mnie po tym nie pokona. Do kina nie pójdę, ale jak tylko będzie w streamingu to obejrzę.
      • alicia033 Re: Śnieżka 24.03.25, 13:37
        daniela34 napisała:

> Człowieku, ja wczoraj obejrzałam "Czerwone Maki" na Netfliksie.

Sroga pokutawink. Za jakie grzechy?wink
        • daniela34 Re: Śnieżka 24.03.25, 13:41
          Po dziesięciu minutach to już było coś w rodzaju "morbid curiosity."
          To znaczy byłam ciekawa, czy to może być do końca takie złe, jak było na początku. Może. Jak się okazuje, może być nawet grosze. I ten miś...na miarę naszych możliwości.
          Od wczoraj trwam w stanie szoku (na swoje usprawiedliwienie mam, że tzw. "kina patriotycznego" z ostatnich lat nie oglądałam wcale, więc szok tym większy).
    • sanciasancia Re: Śnieżka 24.03.25, 14:27
      Myślałam, że chodzi o tę w Karkonoszach.
      • tanebo0001 Re: Śnieżka 25.03.25, 19:58
        No to będzie oskar...
      • ministra_prawdy Re: Śnieżka 26.03.25, 00:10

> No cóż...

Jak tam Ripper Street? Bo mnie po 10 latach od ostatniego oglądania totalnie miażdży. To jest absolutne arcydzieło.
        • borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 26.03.25, 00:13

> Jak tam Ripper Street? Bo mnie po 10 latach od ostatniego oglądania totalnie mi
          > ażdży. To jest absolutne arcydzieło.
          >

Jeszcze nie odpaliłam, pewnie dopiero w weekend znajdę czas, ale dzięki za polecajke.
    • scarlett74 Re: Śnieżka 26.03.25, 13:27
      Po raz pierwszy chyba zła królowa, jest piękniejsza śnieżki ( w ogóle najpiękniejszą złą królową jest Angelina).Śnieżka jest antypatyczna, trudno mi być po jej stronie. Krasnoludy ( nie krasnoludki) okropne, nie da się ich lubić. I to piszę ja fanka obydwu Czarownic, Pięknej i Bestii czy Zaczarowanej
    • miaumia Re: Śnieżka 26.03.25, 14:14
      Oglądałam z ciekawości z Kuzynką Śnieżką wink
      No bo rodzinna tradycja ;p
      Nie polecam, cały urok bajki wyparował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka