tanebo0001 24.03.25, 00:59 Czy już widziałyście? chodzą słuchy że syf i malaria... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Śnieżka 24.03.25, 01:03 Nie wybieram się, trend przerabiania animacji na filmy aktorskie uważam za nieinteresujący. Natomiast przed tym filmem nie wiedziałam, że fanami "Śnieżki" nie są małe dziewczynki, tylko 30-letni biali mężczyźni oburzeni wszystkim, co nie jest białym mężczyzną Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: Śnieżka 24.03.25, 01:07 Ja jestem zdziwiony tym że kobiety wolą mężczyzn niskorosłych. I to aż siedmiu... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: Śnieżka 24.03.25, 08:35 No właśnie! Ja się pytam - dlaczego nie niedźwiedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Śnieżka 24.03.25, 08:39 W Biblii był wąż, to może być i niedźwiedź, czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Śnieżka 24.03.25, 08:48 Jak to nie? pl.m.wikipedia.org/wiki/Opowie%C5%9B%C4%87_o_trzech_nied%C5%BAwiadkach Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Śnieżka 24.03.25, 09:18 Sęk w tym, że Śnieżka była biała jak płatek śniegu, stąd imię.😅 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Śnieżka 24.03.25, 10:06 W filmie zmienili pochodzenie imienia (jak slyszalam). Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Śnieżka 24.03.25, 14:13 simply_z napisała: > Sęk w tym, że Śnieżka była biała jak płatek śniegu, stąd imię.😅 > Biała jak śnieg, czerwona jak krew i czarna jak heban. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Śnieżka 24.03.25, 11:27 To tak jak z Syrenką. Byłam z młodszą córką, ona starą wersje widziała raz i jakoś nie pałała miłością wiec jakos ani kolor skóry syrenki (jak wiadomo syrenki są wyłacznie białe, każdy widział na żywo) oraz kolor konia jej nie raził. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 06:28 Dla mnie oryginał to dzieło sztuki żadna ludziowa wersja nic jeszcze do tematu nie wniosla. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Śnieżka 24.03.25, 07:22 A widzisz, dla mnie oryginal jest po prostu bardzo starym filmem a sama bajka jest mocno dyskusyjna i po prostu niespecjalnie ciekawa. Choć oczywiście emocje związane z kolorem skóry bajkowej postaci są jak zawsze zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 08:24 A oglądałaś ją ostatnio? To naprawdę jest świetnie opowiedziana dramatyczna historia z genialną animacją. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Śnieżka 24.03.25, 09:51 Starą animację zobaczyłabym tylko z sentymentu. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 12:24 Ale ona jest naprawdę świetna płynna jak maslo momentami straszna - jak śnieżka biegnie przez las albo jak królowa traci rozum… i nawet miłość ma sens jak się człowiek zorientuje że Śnieżka i książę się znają tylko są rozdzieleni - a on ją cały czas próbuje znaleźć - już w scenie przy studni ona na niego konkretnego czeka. Krasnoludki każdy z własnym charakterem i stosunkiem do Śnieżki. No film jest stary więc nakręcony jak stary ale naprawdę zaskakująco się ciągle broni. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Śnieżka 24.03.25, 11:28 Same. Nie trawię tej bajki. Mam wrażenie, że producenci wiedzieli jaki będzie krzyk o kolor skóry i zrobili sobie darmową reklamę. A panowie dali się złapać w tę pułapkę Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Śnieżka 24.03.25, 08:31 Wszyscy na tym wieszali psy przed premiera, podobno az takie zle nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Śnieżka 24.03.25, 08:52 Wybieram się. Nie mam problemu z oglądaniem tych samych fabuł w innych wersjach. Ze złymi recenzjami tym bardziej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Śnieżka 24.03.25, 09:49 To tylko bajka. Bez przesady. O co ten szum? Pytam serio. Nie pójdę do kina, bo nie jest to pozycja, która chciałabym zobaczyć. Zwłaszcza w kinie. Na szczęście do kina mogę pójść na coś innego niż kolejna adaptacja bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 10:09 kropkacom napisała: > To tylko bajka. Bez przesady. O co ten szum? Pytam serio. Problem numer 1 główna aktorka jest latynoską, więc nie jest biała, mimo że ma białą skórę i pasuje wizualnie do roli to hurr durr nie jest biała 🤷 Poza tym ogół internautów uważa, że jest brzydsza od aktorki grającej królową. W tym celu wynajdują najgorsze zdjęcia i ujęcia z głupimi minami, mimo że dziewczyna jest śliczna. Obie gadały głupoty w wywiadach. Może nawet nie co do treści to formy, ale jednak było to żenujące. Tylko nawet jeżeli to who cares? Była inba z krasnoludkami, której tak do końca nie rozumiem, bo ponad dwie dekady temu dostaliśmy Władcę Pierścieni z realistycznie wyglądającymi Hobbitami i Krasnoludami, więc że tak powiem szlaki były przetarte. To tak na szybko 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Śnieżka 24.03.25, 10:14 Jak realistycznie wygląda hobbit, czyli wymyślona postać? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 10:40 marta.graca napisała: > Jak realistycznie wygląda hobbit, czyli wymyślona postać? > Oglądałaś Władcę Pierścieni? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 11:21 No to powinnaś wiedzieć o co chodzi 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Śnieżka 24.03.25, 11:36 Nie mam pojęcia, filmowi bohaterowie mieli swoje książkowe pierwowzory, trudno określać, czy są realistyczne, jeśli nigdy nie istniały. Mogą być zbliżone do tego, jak zostały opisane przez autora. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 11:52 Chodzi o to, że sam obrazek wygląda na tyle realistycznie, że oglądając film wierzymy w tych bohaterów i nie ma nieprzyjemnego uczucia doliny niesamowitość Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 11:53 Wg opisu jest mniejszy niż człowiek. Mógłby go grać niskorosly ale po co jak jest mniej ładny niż pomniejszony człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Śnieżka 24.03.25, 10:27 Dokładnie. Przyczepili się do wyglądu aktorki grającej Śnieżkę, bo w mediach społecznościowych prezentuje skrajnie lewicowe poglądy. Zegler jest śliczna, a hejt na nią już dawno przekroczył granice dobrego smaku. Inbę z krasnoludkami nakręcił jeden aktor, który sam dobrze zarabia. I tym samym zabrał role 7 niskorosłym osobom, które zastąpiono wyrenderowanymi postaciami. Brawa dla tego pana! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Śnieżka 24.03.25, 10:34 I zapewne większość z tymi problemami to dorośli faceci. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 10:43 kropkacom napisała: > I zapewne większość z tymi problemami to dorośli faceci. Oczywiście, że tak. Przecież nie 10letnie dziewczynki kręcą inbe na Twitterze. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 11:11 borsuczyca.klusek napisała: > kropkacom napisała: > > > I zapewne większość z tymi problemami to dorośli faceci. > > Oczywiście, że tak. Dorosłe kobiety także mają z tym problem. Propaganda i paździerz w całości przejęły przemysł rozrywkowy i w zasadzie nie ma czego oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Śnieżka 24.03.25, 12:04 10latki już nie oglądają takich filmów, A 6-7 latkom wzio ryba kolor skóry aktorki Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 10:44 borsuczyca.klusek napisała: > Była inba z krasnoludkami, której tak do końca nie rozumiem Krasnoludki to przykład na to, że sztuka wizualna cofa się o 20 lat jeśli chodzi o jakość. Glicze, nienaturalność. Ten trend szczególnie widać w grach. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 11:02 ministra_prawdy napisała: > Krasnoludki to przykład na to, że sztuka wizualna cofa się o 20 lat jeśli chodz > i o jakość. Glicze, nienaturalność. Ten trend szczególnie widać w grach. > > Niestety coś w tym jest. Wczoraj oglądałam nowego Gladiatora i byłam w szoku jak fatalnie wyszły efekty wizualne. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 11:15 borsuczyca.klusek napisała: > Niestety coś w tym jest. Wczoraj oglądałam nowego Gladiatora i byłam w szoku ja > k fatalnie wyszły efekty wizualne. Dział propagandy pożera za dużo kasy, ponadto fachowców wymienili na ludzi słabo znających się nie rzeczy, ale za to ideologicznie słusznych. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 11:24 Gladiator to chyba akurat mało propagandowy był Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 11:41 borsuczyca.klusek napisała: > Gladiator to chyba akurat mało propagandowy był Fachowcy odeszli z całej branży. Ridley Scott może obie pozwolić na olanie propagandy, ale do roboty nadal ma tylko julki i oskarków. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Śnieżka 24.03.25, 11:29 Mnie fascynuje, że tak się tymi bajkami panowie 30+ interesują... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 11:52 Ja też nie zrozumiałam inny z krasnoludami dopóki nie zobaczyłam po latach Willow. I mamy tam całą obsadę niskoroslych bardzo fajna zreszta. Inna zaczęła się od tego że niskorosli chcieliby być zatrudniani niestety słabo wyglądają więc lepiej zrobić krasnoludki CGI. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 12:00 Ale to CGI jest właśnie fatalne. Z jakiegoś powodu podjęto najgorszą z możliwych decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 12:18 Wydaje się że tam był jakiś konflikt w środowisku niskoroslych aktorów u wygrała najgorsza opcja Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 12:26 ichi51e napisała: > wygrała najgorsza opcja CGI to bardzo dobra opcja, tylko trzeba mieć jeszcze fachowców od CGI, a nie julki po kulturoznawstwie, którym się wydaje, że te całe animowane obrazki to sam kąkuter robi, a człowiek tylko naciska enter. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Śnieżka 24.03.25, 09:59 Musi być to bardzo słaby film, skoro nawet w Wyborczej tak recenzują: "Studio w ostatniej dekadzie wpadło w szał przerabiania swoich klasycznych animacji na filmy aktorskie. Znośny był jeszcze "Kopciuszek" z Cate Blanchett jako podłą macochą, bez zażenowania dało się też obejrzeć "Piękną i Bestię", choć i tam feministyczne przesłanie miało subtelność ciosu szpadlem w potylicę. Problem w tym, że stare animacje, nawet jeśli wydają się niedzisiejsze, czy wpędzają swoje bohaterki w konserwatywne, dla wielu widzów nie do przyjęcia schematy, to jednak serwują nam opowieść, którą można było oglądać i przewijać do zdarcia taśmy. Nowa "Śnieżka" to film nijaki, o którym z przyjemnością zapomniałam po kilku godzinach od seansu. W wywiadach Zegler podkreślała, że jej Śnieżka marzy o byciu przywódczynią, a nie o wielkiej miłości, jak bohaterka oryginalnej animacji z 1937 r. Pomiędzy kolejnymi numerami musicalowymi zakochuje się jednak w rabusiu, który niegdyś był księciem, a kiedy w finale sięga po władzę, jest wyjątkowo nieprzekonująca, choć agitka, że z naiwnej panny stała się świadomą władczynią, jest z kolei równie silnie nachalna. Wolałam "Śnieżkę" z 1937 r., nawet jeśli jej jedyną ambicją było to, żeby zostać idealną panią domu. Przynajmniej była w tym prawdziwa." wyborcza.pl/7,101707,31793050,kibicowalam-zatrutemu-jablku-nowa-sniezka-to-animowany-komputerowo.html Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Śnieżka 24.03.25, 10:39 Takie filmy, o ile to nie jest jakaś artystyczna wizja wysokich lotów (tu chyba nie było ambicji), są po to aby o nich nie pamiętać. Mają przyciągnąć rodziny z dziećmi do kin. Dać jakąś rozrywkę. Właśnie rodziny z dziećmi jeszcze chodzą w miarę masowo i przewidywalnie do kin. Niestety/stety. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Śnieżka 24.03.25, 11:35 Jak 99% filmów w kinach dzisiaj....NO moze nie 99% dotyczy rodzin ale mają przyciągnać, zarobić i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 10:51 ewka.n napisała: > Musi być to bardzo słaby film, skoro nawet w Wyborczej tak recenzują: > feministyczne przesłanie miało subtelność ciosu szpadlem w potylicę Naturalnie, że wyborcza będzie to krytykować - tego typu produkcja robi źle ICH agendzie. Ukazuje sztuczność, paździerz i nienaturalność pseudofeministycznej narracji. Innym przykładem takiego paździerza jest musical "Emilia Perez", absolutne dno i film klasy C o latynoskim zakapiorze, który zapragnął zmienić płeć. 13 nominacji do Oscara Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 11:20 kropkacom napisała: > Widziałeś film? Niestety musicie się pogodzić z tym, że robicie już taki paździerz bez krztyny polotu, że do jego oceny wystarczy streszczenie Nie będzie kasiorki z biletów i abonamentów Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 11:03 ministra_prawdy napisała: > Innym przykładem takiego paździerza jest musical "Emilia Perez", absolutne dno > i film klasy C o latynoskim zakapiorze, który zapragnął zmienić płeć. 13 nomina > cji do Oscara Oglądałaś? 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 11:17 borsuczyca.klusek napisała: > Oglądałaś? 😀 Obejrzałam bardzo szczegółową recenzję ze spojlerami. Polecam (recenzję ofc) NAJGORSZY FILM z 13 nominacjami do Oscara Odpowiedz Link Zgłoś
amarantha Re: Śnieżka 24.03.25, 11:27 ministra_prawdy napisała: > Innym przykładem takiego paździerza jest musical "Emilia Perez", absolutne dno > i film klasy C o latynoskim zakapiorze, który zapragnął zmienić płeć. 13 nomina > cji do Oscara Najzabawniejsze, że gdy poniewczasie okazało się, że pan aktor ma niezbyt lewicowe poglądy na islam, to te wszystkie nominacje, peany i rozpływanie się nad jego "kobiecością" musiano szybciorem schować do szafy. Lewicowa drabinka opresji jest doprawdy bezlitosna. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Śnieżka 24.03.25, 13:01 Generalnie ciągłe odgrzewanie starych historii mnie nuży i nie wybieram się. Podobnie jak nie czekam na piątą część Shreka, ileż można w kółko te samą historię mielić? Ale drama jaką antywokisci rozkręcili wokół Śnieżki jest odrażająca. Nie chcą, niech nie oglądają, ale ciągłe mielenie o tym jak zły jest Disney i hejtowanie aktorki mnie odrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 13:08 runny.babbit napisał(a): > Nie chcą, > niech nie oglądają W tym problem, że wszystko już obsikaliście i nie ma prawie niczego normalnego do oglądania, a tu dochodzi jeszcze to, że propagandą zaczynacie intoksykować dzieci. Strong woman w Śnieżce 🤮 Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Śnieżka 24.03.25, 13:16 E a nie macie tych hamerykańskich religinych pierdów o jezusie, trad wife, czy innych w stylu prawdziwy facet zabija niedźwiedzia kobieta szlocha w oszołomieniu i następnie z wdzięczności rodzi mi 15 dzieci (samych chłopców) i pomyka po domu w fartuszku nucąc słodko jestem w energii kobiecej, jestem w energii kobiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 13:26 beataj1 napisała: > E a nie macie tych hamerykańskich religinych pierdów o jezusie Nie, nie macie i powinnaś zacząć się martwić - poszliście za bardzo na całość, wkurzacie ludzi, którym odebraliście rozrywkę swoim lewackim pierdololo wciskanym dosłownie wszędzie i to jeszcze ze szkodą na aspektach czysto technicznych, bo zatrudniacie nie z klucza kompetencji, tylko z klucza ideolo. W branży gier już firmy upadają od waszej propagandy, zaraz przyjdzie czas na filmy i seriale. Go woke, go broke. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Śnieżka 24.03.25, 13:32 To jak lewackie firmy poupadają to prawackie będą mogły tworzyć gry gdzie faceci swoimi wielkimi prąciami wbijać gwoździe i prowadzić czołgi. A kobiety będą kobiecoenergetyczne w stringach... Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 13:42 beataj1 napisała: > To jak lewackie firmy poupadają to prawackie będą mogły tworzyć gry gdzie facec > i swoimi wielkimi prąciami wbijać gwoździe i prowadzić czołgi. Wy nie walczycie z "prawactwem" i "patriarchatem", tylko z normalnością. Odbieracie rozrywkę normalnym ludziom. Wszystkie streamingi i kina są już tym zas*ane, nie ma czego oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Śnieżka 24.03.25, 13:49 Bo się mocno różnimy w definicji pojęcia "normalni ludzie". Dla mnie sprawa jest prosta. Mamy dwie płcie (upraszczamy na potrzeby wypowiedzi) i któraś z postaci jest głównym bohaterem, jest silna, słaba generalnie - jakaś. I w zależności od konkretnej fabuły i pomysłu autora jest to raz kobieta, raz mężczyzna. Przez lata utarło się że to faceci są ci silni a kobiety ozdabiają. Rzeczywistość zaś jest taka że kobiety już od dawana nie ograniczają się do ozdabiania. No to i układ sił w filmach/grach/dowolne się zmienił. Nad czym tu płakać - nie rozumiem. Znowu faceci nie nadążają i się czują skrzywdzeni? Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 13:56 beataj1 napisała: > raz kobieta, raz mężczyzna. Rżniesz klasycznie głupa, albo nie oglądasz filmów i seriali. Nawet biorąc pod uwagę aspekt płci, to jest absolutnie beznadziejnie. Mnie, jako kobiecie, nie ma nawet na kim oka zawiesić - tak zwyczajnie i po seksistowsku, bo głównym bohaterem jest oczywiście strong woman, a facet, jeśli jakiś występuje, to jest albo pierdołowaty, albo jest gejem. I tak do zaebania ten sam schemat, w każdej produkcji. Bez litości i półśrodków, łopatą po potylicy Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 14:00 ministra_prawdy napisała: > Nawet biorąc pod uwagę aspekt płci, to jest absolutnie beznadziejnie. Mnie, jak > o kobiecie, nie ma nawet na kim oka zawiesić - tak zwyczajnie i po seksistowsku > , bo głównym bohaterem jest oczywiście strong woman, a facet, jeśli jakiś wys Reachera sobie na Amazonie obejrzyj 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 14:08 borsuczyca.klusek napisała: > Reachera sobie na Amazonie obejrzyj 🙄 Te filmy z Reacherem to przypadkiem nie Tom Cruise odgrywał? Bardzo przyjemne akcyjniaki. No ale nie będę Amazona wykupywać dla jakiegoś jednego akcyjniaka 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 14:12 ministra_prawdy napisała: > Te filmy z Reacherem to przypadkiem nie Tom Cruise odgrywał? Bardzo przyjemne a > kcyjniaki. No ale nie będę Amazona wykupywać dla jakiegoś jednego akcyjniaka 🙄 > Tak filmy były z Tomem, ale ja mówię o serialu Amazona z gościem, który dużo bardziej pasuje do książkowego pierwowzoru. A Amazon kosztuje 5 dych za rok, więc przy innych platformach to jak za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 14:26 borsuczyca.klusek napisała: > Amazon kosztuje 5 dych za rok Brzmi zachęcająco, ale skończyłam z platformami - nie będę finansować guana nawet złotówką. Odświeżam sobie aktualnie super serial "Ripper Street" z moim ulubionym Matthew Macfadyenem. IX wieczny Londyn, wszyscy są chrześcijanami i nie lubią Żydów 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 14:43 A gdzie oglądasz, bo widzę na VOD niedostępne? 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 15:07 borsuczyca.klusek napisała: > A gdzie oglądasz, bo widzę na VOD niedostępne? 🙄 CDA Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Śnieżka 24.03.25, 14:10 Naprawde? A ta cała głupiutka część kinematografii o super bohaterach. Oni tam nic innego nie robią tylko mają mięśnie i robią groźne miny. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 24.03.25, 14:19 beataj1 napisała: > A ta cała głupiutka część kinematografii o super bohaterach. Marvela to szczególnie obszczaliście. Nic z niego nie zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Śnieżka 24.03.25, 14:29 nie wiem. Klauzula sumienia nie pozwala mi oglądać tych bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 24.03.25, 14:44 beataj1 napisała: > nie wiem. Klauzula sumienia nie pozwala mi oglądać tych bzdur. > Batmana z 2022 szczerze polecam 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Śnieżka 24.03.25, 13:32 No a jaka jak nie silna? Ja pierdole co kobieta ma zrobić żeby była uznana za silną? Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Śnieżka 24.03.25, 17:05 ministra_prawdy napisała: > runny.babbit napisał(a): > > > Nie chcą, > > niech nie oglądają > > W tym problem, że wszystko już obsikaliście jestem jedną osobą. i nie ma prawie niczego normalnego > do oglądania, Mój ty smutku, ludzie produkują filmy i seriale od lat i nic nie możesz znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Śnieżka 24.03.25, 13:33 Człowieku, ja wczoraj obejrzałam "Czerwone Maki" na Netfliksie. Nic mnie nie złamie!!! Żadna "Śnieżka" - dobra czy nie, lewicowa czy nie, feministyczna czy nie, mnie po tym nie pokona. Do kina nie pójdę, ale jak tylko będzie w streamingu to obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Śnieżka 24.03.25, 13:37 daniela34 napisała: > Człowieku, ja wczoraj obejrzałam "Czerwone Maki" na Netfliksie. Sroga pokuta. Za jakie grzechy? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Śnieżka 24.03.25, 13:41 Po dziesięciu minutach to już było coś w rodzaju "morbid curiosity." To znaczy byłam ciekawa, czy to może być do końca takie złe, jak było na początku. Może. Jak się okazuje, może być nawet grosze. I ten miś...na miarę naszych możliwości. Od wczoraj trwam w stanie szoku (na swoje usprawiedliwienie mam, że tzw. "kina patriotycznego" z ostatnich lat nie oglądałam wcale, więc szok tym większy). Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Śnieżka 24.03.25, 14:16 I tak najbardziej lubię tę wersję Mylène Farmer - Tristana Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Śnieżka 24.03.25, 14:18 Choć ta też jest niezła Rammstein - Sonne (Official Video) Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Śnieżka 24.03.25, 14:27 Myślałam, że chodzi o tę w Karkonoszach. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 25.03.25, 19:25 No cóż... Śnieżka - czy to naprawdę taka TRAGEDIA? Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Śnieżka 26.03.25, 00:10 borsuczyca.klusek napisała: > No cóż... Jak tam Ripper Street? Bo mnie po 10 latach od ostatniego oglądania totalnie miażdży. To jest absolutne arcydzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Śnieżka 26.03.25, 00:13 ministra_prawdy napisała: > Jak tam Ripper Street? Bo mnie po 10 latach od ostatniego oglądania totalnie mi > ażdży. To jest absolutne arcydzieło. > Jeszcze nie odpaliłam, pewnie dopiero w weekend znajdę czas, ale dzięki za polecajke. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Śnieżka 26.03.25, 13:27 Po raz pierwszy chyba zła królowa, jest piękniejsza śnieżki ( w ogóle najpiękniejszą złą królową jest Angelina).Śnieżka jest antypatyczna, trudno mi być po jej stronie. Krasnoludy ( nie krasnoludki) okropne, nie da się ich lubić. I to piszę ja fanka obydwu Czarownic, Pięknej i Bestii czy Zaczarowanej Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Śnieżka 26.03.25, 14:14 Oglądałam z ciekawości z Kuzynką Śnieżką No bo rodzinna tradycja ;p Nie polecam, cały urok bajki wyparował. Odpowiedz Link Zgłoś