oryginal23 27.01.12, 10:16 Miałem takie, smarowałem je świeczką i przypinałem do butów (tzw narciary) skórzanymi paskami. To była jazda! 23. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Drewniane narty 27.01.12, 10:29 Też miałam, też smarowałam swieczką, ale to były biegówki - z takim ruchomym skórzanym jakby napiętkiem i paskami do przypinania. Często wykorzystywałam je do zjeżdżania z różnych pagórów. Dało się ;) Odpowiedz Link
voxave Re: Drewniane narty 27.01.12, 13:14 Tez takie były w domu ale nie jeździlam na nich bo bylam mala. Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Drewniane narty 27.01.12, 18:46 Miałem, też świeczką smarowane. Zjeżdżałem ze stoku nawet hihihi. Róznica poziomów jakieś 2 metry, długość zjazdu tak ze 20-30 metrów :-) Ale znowu na górkę i znowu zjazd, fajowo było... Łyżwy też miałem takie rozsuwane, dwie płozy i skórzane paski.. Odpowiedz Link
voxave Re: Drewniane narty 27.01.12, 19:27 Oj--życie było takie piękne--co beda mieli młodzi teraz-----słuchawy w uszach a w dłoniach telefon komórkowy. Jaka monotonia. Odpowiedz Link
a_weasley Re: Drewniane narty 27.01.12, 19:52 Też miałem, z wiązaniami uniwersalnymi - dwoma ruchami robiło się z nich wiązania biegowe. A w następnych, też drewnianych, to miałem, aj waj, wiązania samowypinające! Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Drewniane narty 27.01.12, 21:42 Cóż tutaj dodać, też miałam takie narty. Piękne czasy i zabawa doskonała była, a zjazdy....... Odpowiedz Link
oryginal23 Re: Drewniane narty 27.01.12, 23:24 Do tego zdarzały się jeszcze śliczne, bambusowe kijki. 23. Odpowiedz Link
aqua48 Re: Drewniane narty 28.01.12, 18:25 Też miałam takie narty - buty (zwykłe zimowe, skórzane, do kostek) miały w obcasie wyszlifowany rowek na sprężynę i bambusowe kijki z pięknymi talerzykami oraz łyżwy przykręcane specjalnym kluczem do butów. Ten klucz zawsze się gubił i łyżwy przykręcało się chyba śrubokrętem. Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Drewniane narty 28.01.12, 23:24 oryginal23 napisał: > Do tego zdarzały się jeszcze śliczne, bambusowe kijki. > 23. Tez miałam takie kijki. Odpowiedz Link