zona_jarka 06.02.09, 10:42 Pamiętacie tą serię tanich "książeczek" z logo "głowa tygrysa" opisujących (myslę że "nieco tendencyjnie" cóż takie to były czasy) ważne wydarzenia drugiej wojny światowej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oryginal23 Re: "Tygrys" książeczka 06.02.09, 13:05 Te ksiązeczki wielu zbierało,ale nieliczni czytali. I bardzo dobrze,to były raczej tendencyjne opowiastki. 23. Odpowiedz Link
zedrjan Re: "Tygrys" książeczka 06.02.09, 13:18 O dziwo,a ja czytałem i miałem ich nawet sporo. Ale minionego lata postąpiłem bardzo niehumanitarnie i je spaliłem. Odpowiedz Link
sabba Re: "Tygrys" książeczka 06.02.09, 14:01 pamietam, moj sp dziadek je kupowal i czytal, chocby mialy byc tendencyjne (nie wiem, nie czytalam) ale sa wspomnieniem po dziadku i podchodze do nich z duzym sentymentem... Odpowiedz Link
mister1 Re: "Tygrys" książeczka 06.02.09, 16:17 kosztowaly 5 zl a niektore byly calkiem ciekawe - duzo lepsza (i wartosciowa) byla seria "srebrnej podkowy". Odpowiedz Link
woman-in-love Re: "Tygrys" książeczka 06.02.09, 17:32 Bardzo lubiłam "Tygrysy", to byla moja lektura wakacyjna. Co do wartości historycznej - nie mam pojęcia, ale "wciągały". Na pewno bym nie spaliła. Odpowiedz Link
robin153 Re: "Tygrys" książeczka 07.02.09, 02:03 a ja "Tygrysow" nie czytalam ale za to czytalam kryminaly, ktore mialy albo klucz, albo jamnika na okladce. I jeszcze byly takie kryminaly jak niebieskie biuletyny. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: "Tygrys" książeczka 07.02.09, 08:56 Jasne, że czytałam tygrysy! Kryminały też. Te "jak niebieskie biuletyny" to wydawane chyba co miesiąc zeszyty z serii EWA 07 czy jakoś tak. Odpowiedz Link