Dodaj do ulubionych

gdzie mozna spotkac

09.09.25, 12:08
wolnego, madrego mezczyzne, ktory nie szuka jakiegos ons, czy wolnych zwiazkow, tylko takiego "i zyli dlugo i szczesliwie", albo innej grobowej deski.

internety odpadaja, zadne serwisy, portale, itp. bo to strata czasu, tam nie ma takich mezczyzn, albo szansa na znalezienie takiego jest niewielka - tylko real.

dla kolezanki pytam.
Obserwuj wątek
    • okruchlodu Re: gdzie mozna spotkac 10.09.25, 18:34
      Takich 'do grobowej deski' to w sanatoriach lub domach starców.
      Tych 'żyli długo i szczęśliwie' to w salach zabaw dla dzieci.

A tak poważnie, tam gdzie:
      - spędzasz stosunkowo dużo czasu
      - jest możliwość rozmawiania, interakcji

Czasami śmiejemy się, że pracujemy w firmie rodzinnej bo tyle małżeństw poznało się u mnie w pracy.
      • permet Re: gdzie mozna spotkac 10.09.25, 22:58
        "Takich 'do grobowej deski' to w sanatoriach lub domach starców"

mezczyzne, z ktorym mozna porozmawiac spotyka sie w ksiegarni, kosciele lub klubie seniora.
        i to chyba tyle.
        • okruchlodu Re: gdzie mozna spotkac 11.09.25, 13:56
          To ja z trojga złego wybieram księgarnię
          • permet Re: gdzie mozna spotkac 13.09.25, 11:18
            kiedys z kazdego z tych miejsc wyszlam z niezwykle interesujacym rozmowca.
          • obrotowy wybor sluszny ,ale... 16.09.25, 15:07
            okruchlodu napisała:
            > To ja z trojga złego wybieram księgarnię

wybor sluszny , ale...

co roku bywam w kraju i z przerazeniem patrze i widze, ze ludzie coraz mniej kupuja ksiazek,
            a ksiegarnie likwiduja jedna po drugiej...
            • okruchlodu Re: wybor sluszny ,ale... 16.09.25, 16:41
              obrotowy napisał:

> okruchlodu napisała:
              > > To ja z trojga złego wybieram księgarnię
              >
              >
              > wybor sluszny , ale...
              >
              > co roku bywam w kraju i z przerazeniem patrze i widze, ze ludzie coraz mniej ku
              > puja ksiazek,

Boomer z Ciebie! 🤭
              Ludzie wolą korzystać z platform czytelniczych na abonament. W cenie 1 książki masz do niezliczonej ilości książek.

> a ksiegarnie likwiduja jedna po drugiej...

Te stacjonarne tak. Dlaczego warto wziąć przykład z księgarni i z szukaniem

• okruchlodu Re: wybor sluszny ,ale... 17.09.25, 08:16
                i z szukaniem w internecie.
              • baenzai Re: wybor sluszny ,ale... 18.09.25, 19:24
                Zetki to ogólnie mają problem ze skupieniem się na dłuższym tekście, filmie czy meczu.

TikTok to złoooo.
              • tapatik Re: wybor sluszny ,ale... 18.09.25, 20:12
                Może raczej spotkania autorskie albo targi książki.
          • stasi1 Re: gdzie mozna spotkac 18.09.25, 09:58
            W księgarni to raczej kobietę można spotkać. Mężczyznę w warsztacie samochodowym
            • obrotowy fact, 19.09.25, 15:53
              stasi1 napisał:
              > W księgarni to raczej kobietę można spotkać. Mężczyznę w warsztacie samochodowym

fact.
              taki macho (jak i blachara) to przeciez ksiazki w ogole nie bierze do reki, a tylko jaki okularnik z zasuszonym korpusem smile
        • stasi1 Re: gdzie mozna spotkac 13.09.25, 10:16
          Ja lubiłem bywać na kursach przedmałżeńskich, po kościele. Byłem na więcej niż norma przewidywała .
          Miałem kilka koleżanek poznanych w autobusie, w pociągu, w sklepie. Jako sprzedawczynie
          • tapatik Re: gdzie mozna spotkac 18.09.25, 20:13
            Podrywałeś na kursach przedmałżeńskich???
            • obrotowy wszedzie mozna spotkac 19.09.25, 14:29
              tapatik napisał:
              > Podrywałeś na kursach przedmałżeńskich???

podrywac przed Slubem - to tylko niewielki grzech "nieczystosci" - jedna spowiedz przedslubna (+ zal za grzechy)

i przystepuje sie do Sakramentu Malzenstwa - czysty - jak lza.
            • obrotowy wszedzie mozna spotkac 19.09.25, 14:29
              tapatik napisał:
              > Podrywałeś na kursach przedmałżeńskich???

podrywac przed Slubem - to tylko niewielki grzech "nieczystosci" - jedna spowiedz przedslubna (+ zal za grzechy)

i przystepuje sie do Sakramentu Malzenstwa - czysty - jak lza.
            • stasi1 Re: gdzie mozna spotkac 20.09.25, 18:29
              U nas w parafii takie coś było dla dorosłej młodzieży. Nie koniecznie trzeba było mieć juz6widok na ślub. Trwało to 3 lata . Większość bywała tam tuż przed ślubem, zaliczali cały.
    • po-ranna-kawa Re: gdzie mozna spotkac 11.09.25, 12:37
      Wszędzie można spotkać. Oczywiście prawdopodobieństwo, że trafi się na takiego w noclegowni nie jest duże. Najlepiej tam, gdzie jest okazja z kimś dłużej pogadać. Np. w szkole, pracy, studiach, wspólnej podróży (mam w rodzinie parę, która poznała się w BlaBlaCarze), imprezie towarzyskiej, wycieczce itp. Znam kobietę, która dosyć długo była z facetem, którego poznała na jakiejś ulicznej manifestacji politycznej - szli obok siebie, prowadzili jakiś small tok, potem on usiadł gdzieś pod parasolami na kawie i okazało się, że ona też miała taki pomysł, więc zaprosił ją do stolika, zaczęli rozmawiać...

• wilczamia Re: gdzie mozna spotkac 20.09.25, 20:28
      Przeciez juz dawno zostalo ustalone, ze wolnego, madrego mezczyzne, ktory nie szuka jakiegos ons, czy wolnych zwiazkow, tylko takiego "i zyli dlugo i szczesliwie", albo innej grobowej deski, mozna bedzie spotkac na moim slubie?

Wiec trust the process, jedz i modl sie na razie, najlepiej o moj rozum! big_grin
      • permet Re: gdzie mozna spotkac 20.09.25, 22:10
        a masz juz date? :d
        na twoim slubie, to ja mam spotkac tego konkretnego madrego, niekoniecznie do grobowej deski, a tu naprawde dla kolezanki pytam, bo koncza mi sie juz pomysly. fajna i calkiem normalna dziewczyna (nie to co ja) po dwoch latach randkowania z gosciami z netu, powiedziala dosc, teraz chce spotkac w realu. i nie jest glupia, bo chce spotkac, nie szukac.
      • tapatik Re: gdzie mozna spotkac 20.09.25, 22:15
        Proszę nie wprowadzać forumowiczów w błąd - niczego takiego nie ustalałem tongue_out
      • stasi1 Re: gdzie mozna spotkac 22.09.25, 08:54
        Ale już po ślubie nie będzie wolny,to żaden interes

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka