zarkat 13.09.08, 20:32 jak to jest z kosztami za to cudo jaka jest jego cena?, ile płacą rodzice Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tataantosi Re: cena implantu 13.09.08, 20:57 Implant jest refundowany z NFZ. Z tego co wiem na pewno dla wszystkich dzieci, które go potrzebują. Nic nie płacisz. Jednak ok. 2 lat temu cena implantu wynosiła ok. 17500 EUR (nie wiem czy z kosztem operacji czy bez). Odpowiedz Link Zgłoś
mamaantosi Re: cena implantu 13.09.08, 21:06 Tak tak, nic się nie martw ceną implantu. On jest refundowany. Odpowiedz Link Zgłoś
zarkat Re: cena implantu 13.09.08, 21:10 kamień spadł mi z serca, mój syn nosi aparaty Avacio, na razie bez efektów, jak długo na nie trzeba czekać, czy bez implantu sie nie obędzie mam Kuby 4 lata, UL 60dB, UP 90 dB, wg BERA Odpowiedz Link Zgłoś
mamaantosi Re: cena implantu 13.09.08, 21:19 Efekty w dużej mierze zależą od czasu jaki je nosi , my kiedy założyliśmy Tosi pół roku temu aparaciki to reagowała właściwie jedynie na głośne stukanie ,klaskanie itp . , a później z każdym dniem przybywały nowe reakcje ... z tego co mi wiadomo to proces "przyzwyczajania" sie do aparatów może trwać nawet 3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
zarkat Re: cena implantu 13.09.08, 21:21 dzięki myślę, że u mojego syna będzie widac efekty po takim czasie, a może wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaantosi Re: cena implantu 13.09.08, 21:27 Pewnie jest to bardzo indywidualna sprawa i u każdego dziecka wygląda inaczej ... na pewno w końcu sie doczekasz i życzę żeby to było jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś