lunatica 11.10.09, 23:45 Wiem wiem... jeszcze miesiąc. Ale ja już odkładam do skarbonki... ech tyle dobroci chce człowiek kupić :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abepe Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 12.10.09, 00:03 Proszę mnie nie denerwować!!! Znowu nie przyjadę:((((((((( Odpowiedz Link
pa_yo Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 12.10.09, 07:33 Miejmy nadzieje, że wydawnictwa i w tym roku nas nie zawiodą i będą promocyjne rabaty w merlinie - na to liczę :) Odpowiedz Link
blankaz Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 12.10.09, 09:24 Ja robię listę "chciejstw" :) Ciekawe, czy na wszystko starczy kasy, bo na pewno dojdą jakieś nieoczekiwane zakupy :) Odpowiedz Link
anials Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 12.10.09, 14:23 Och jak się cieszę, że mimo chronicznego braku czasu jednak tu zaglądnęłam!!! Już rezerwuję termin i.. część wypłaty ;-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 13.10.09, 12:04 Jakieś forumowe spotkanie? Odpowiedz Link
tattarak Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 13.10.09, 18:19 Ja bardzo chętnie, ale będę pewnie tylko w sobotę. Macie może jakiś pomysł, gdzie wysłać dziecko (lat 4,5) z mężem na zwiedzanie? Tak, żeby mieć 2-3 godziny spokoju podczas zakupów targowych... Jakaś wystawa, muzeum, inne miejsce przyjazne dzieciom? Odpowiedz Link
abepe Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 13.10.09, 22:36 tattarak napisała: > Ja bardzo chętnie, ale będę pewnie tylko w sobotę. > Macie może jakiś pomysł, gdzie wysłać dziecko (lat 4,5) z mężem na zwiedzanie? > Tak, żeby mieć 2-3 godziny spokoju podczas zakupów targowych... Jakaś wystawa, > muzeum, inne miejsce przyjazne dzieciom? Muzeum Inżynierii Miejskiej? Albo Ogród Doświadczeń w Parku Lotników? Albo Muzeum Lotnictwa? Wawel? Manggha?:) Odpowiedz Link
tattarak Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 14.10.09, 09:43 Też myślałam o Ogrodzie Doświadczeń, ale może być zimno. Dzieki za podpowiedź, poszperam jeszcze w necie :-) Odpowiedz Link
blankaz Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 14.10.09, 09:48 Jakby pogoda dopisała, to Ogród Doświadczeń jest dobrym pomysłem - można zostawić samochód pod M1 i ty na targi tramwajem (2 lub 3 przystanki, nie pamiętam już, a poza tym przy targach nei ma jak parkować samochodu), a oni do ogrodu :) A jakby skończyli wcześniej, to w M1 koło Media Marktu jest (był niedawno jeszcze) tor samochodowy, na którym można pojeździć takimi sterowanymi autkami - moi chłopcy to uwielbiają :) Odpowiedz Link
uccello wycieczka z dzieckiem 14.10.09, 18:36 Polecam Muzeum Przyrodnicze. Zwykle na dzieciach największe wrażenie robi: "Oceanarium" Zapraszamy do największego w Polsce OCEANARIUM. Wspólnie z jego głównym organizatorem - Firmą "La Femme", umożliwiamy spotkanie z tysiącem bajecznie kolorowych ryb i innych zwierząt mórz tropikalnych całego świata, a zwłaszcza gatunków żyjących w Oceanie Spokojnym, Oceanie Indyjskim, Morzu Czerwonym oraz mieszkańców Wielkiej Rafy Barierowej. W akwariach słodkowodnych prezentowane są ponadto ryby z afrykańskich jezior Tanganiki i Malawi. Adres: ul. św. Sebastiana 9, 31-049 Kraków Telefon: 012 422 89 37, 012 422 59 59, 012 431 27 20 Odpowiedz Link
abepe Re: wycieczka z dzieckiem 14.10.09, 18:51 Tak, tak, Muzeum Przyrodnicze z oceanarium. Odwiedzamy kilka razy w roku Akwarium Gdyńskie. Po wizycie w Oceanarium Muzeum Przyrodniczego w Krakowie nasze starsze dziecię podczas następnej wizyty w Akwarium domagało się nosorożca włochatego!!!!! Muzeum Etnograficzne też do wzięcia, szkoda, że wystawa Tingatinga już się skończyła. Mała była, ale urocza, baśniowa. www.etnomuzeum.eu/viewItem,wystawy_czasowe.html Proszę mnie nie denerwować, starszy dziś pytał, czy koniecznie musimy czekać do wakacji, żeby do babci pojechać (w okolice Krakowa znaczy). Odpowiedz Link
uccello Re: wycieczka z dzieckiem 14.10.09, 20:07 W muzeum Etnograficznym trwa za to malutka wystawa ( jedna z najlepiej zaaranżowanych jakie widziałam w życiu!) - o zdobnictwie Islamu. Człowiek ma wrażenie, jakby się znalazł w środku baśni z tysiąca i jednej nocy www.etnomuzeum.eu/Aktualnosci,186_islam_orientacja_ornament.html w Nowohuckim Centrum Kultury - niestety tylko do 3 listopada trwa wystawa mało znanego, a genialnego Mariana Kruczka: www.dziennikpolski24.pl/Artykul.100+M55619b2c946.0.html trochę fotek do zobaczenia tutaj images.google.pl/images?hl=pl&lr=&um=1&sa=1&q=marian+Kruczek&btnG=Szukaj+obraz%C3% B3w&aq=f&oq=&start=0 Odpowiedz Link
abepe Warto pamiętać... 14.10.09, 22:10 ...o odbywającym się w przededniu targów Międzynarodowym Festiwalu im. J. Conrada: www.conradfestival.pl/pl/13/43/6/program Odpowiedz Link
tattarak Re: wycieczka z dzieckiem 14.10.09, 21:57 uccello napisała: > Polecam Muzeum Przyrodnicze. Super! Bardzo dziękuję za namiary. Oceanarium będzie w sam raz (ostatnio dziecko zafascynowane fokami i resztą wodnej ferajny). Jeśli chodzi o Ogród Doświadczeń - niedawno czytałam fajny artykuł i sama chętnie tam się wybiorę. Z opisu Blankaz wynika, że targi i park są blisko siebie... O torze wyścigowym im nie powiem, bo wiadomo gdzie by się skończyła ta wycieczka... :-) Odpowiedz Link
uccello Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 14.10.09, 18:17 i2h2 napisała: > Jakieś forumowe spotkanie? No koniecznie, koooniecznie trzeba zorganizować jakies Rytualne Zbiorowe Zjadanie Szarlotki. Ostatnio jadłam na Gołębiej w Guliwerze wstrząsajacej pyszności cytrynową tartę, ale tam niestety ludność pali. Pewnie jak zwykle wylądujemy w Dyni:) Odpowiedz Link
lunatica Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 14.10.09, 19:06 uccello napisała: > i2h2 napisała: > > > Jakieś forumowe spotkanie? > No koniecznie, koooniecznie trzeba zorganizować jakies Rytualne > Zbiorowe Zjadanie Szarlotki. Ostatnio jadłam na Gołębiej w Guliwerze > wstrząsajacej pyszności cytrynową tartę, ale tam niestety ludność > pali. OT - IMO najnajnajpyszniejszą tartę cytrynową podają w Prowincji - palce lizać! :-) > Pewnie jak zwykle wylądujemy w Dyni:) Może pora zmienić tradycję?! Odpowiedz Link
uccello Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 14.10.09, 20:13 Ostatnio jadłam na Gołębiej w Guliwerze > > wstrząsajacej pyszności cytrynową tartę, ale tam niestety ludność > > pali. > > OT - IMO najnajnajpyszniejszą tartę cytrynową podają w Prowincji - palce lizać! Guliwer i Prowincja to przez ścianę niemal (pomyliłam Bracką z Gołębią, jak to ja), widocznie występuje tam czakram tartowo cytrynowy. Trzeba zbadać to zjawisko Dziewczęta i Chłopcy! Odpowiedz Link
bea-sjf Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 14.10.09, 22:54 lunatica napisała: > uccello napisała: > > > i2h2 napisała: > > > > > Jakieś forumowe spotkanie? > > No koniecznie, koooniecznie trzeba zorganizować jakies Rytualne > > Zbiorowe Zjadanie Szarlotki. Ostatnio jadłam na Gołębiej w Guliwerze > > wstrząsajacej pyszności cytrynową tartę, ale tam niestety ludność > > pali. > > OT - IMO najnajnajpyszniejszą tartę cytrynową podają w Prowincji - palce lizać! > :-) > > > Pewnie jak zwykle wylądujemy w Dyni:) > > Może pora zmienić tradycję?! > Mogę zaproponować zaprzyjaźnioną Cafe Zwierzyniec , troszkę na uboczu, ale za to bez papierosów i jest pyszna kawa przy kominku, a poniższe sugeruje ciekawe menu, które z pewnością dziewczyny dopasowałyby do naszych pragnień w tym zakresie: cafezwierzyniec.wordpress.com/about/ Rezerwować salkę ??? :) Odpowiedz Link
lunatica Bea, 14.10.09, 23:01 bea-sjf napisała: > Mogę zaproponować zaprzyjaźnioną Cafe Zwierzyniec , troszkę na > uboczu, ale za to bez papierosów i jest pyszna kawa przy kominku, a > poniższe sugeruje ciekawe menu, które z pewnością dziewczyny > dopasowałyby do naszych pragnień w tym zakresie: > cafezwierzyniec.wordpress.com/about/ > Rezerwować salkę ??? :) obawiam się, że niektóre osoby czynnie uczestniczące w targach, a chcące się spotkać nie dadzą rady tam dotrzeć po dniu pełnym targowych przygód. Niestety. Miejsce fajne, trzeba o nim pomyśleć przy jakiejś krakowskiej okazji. Ale w tym przypadku boję się, że to zdecydowanie za daleko... zwłaszcza dla przyjezdnych :-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Bea, 14.10.09, 23:11 Jeśli jest kominek, to przynajmniej jedna przyjezdna dotrze, choćby na czworakach ;-P Zresztą z mapy mi wychodzi, że ode mnie blisko. A coś konkretnego do kawy się znajdzie? Bo szczerze mówiąc na targach strawa dla ciała pod psem... Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Bea, 15.10.09, 00:29 Śmiem sądzić ,że jeśli się wcześniej zdecydujemy to i jedzonko smaczne będzie specjalnie pod nasze gusta ,ale w następnym tygodniu dopiero jestem z właścicielką umówiona na przedyskutowanie ewentualnej literackiej biesiady :) i wtedy dam znać co ustalimy . Odpowiedz Link
anndelumester Bea - pytanie o knajpę... 06.11.09, 16:26 Jesteś pewna na 100% , ze będzie co tam jeść? CIEPŁEGO Ja byłam tam dziś i brutalnie mówiąc ta knajpa zrobiła na mnie fatalne wrażenie - zimno jak w psiarni, a jedzenie to już w ogóle jakaś pomyłka, że tak napisze bardzo oględnie. Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Bea - pytanie o knajpę... 06.11.09, 18:20 Zdarzyło mi się dwa razy w tej cafe "imprezować" do późnych godzin, ale ponieważ inna załoga tam teraz funkcjonuje, to mocno mnie zmartwiłaś. Dzwoniłam do nich właśnie - kominek ma się grzać w ostatniej sali, jedzenie -jak pisałam : zupa, tarta, kanapki, sałatki. Nie chciałabym jednak, żeby była jakaś skucha, no ziarno niepokoju zakiełkowało. Wydawało mi się, że warto mieć miejsce zaklepane zamiast szukać wolnego lokalu w mieście- w sobotni wieczór bez rezerwacji może być ciężko jeśli będzie więcej osób. Ale może zadzwonić w inne miejsce? Dynia? Soprano? Odpowiedz Link
lunatica Re: Bea - pytanie o knajpę... 06.11.09, 18:49 bea-sjf napisała: > Zdarzyło mi się dwa razy w tej cafe "imprezować" do późnych godzin, > ale ponieważ inna załoga tam teraz funkcjonuje, to mocno mnie > zmartwiłaś. Dzwoniłam do nich właśnie - kominek ma się grzać w > ostatniej sali, jedzenie -jak pisałam : zupa, tarta, kanapki, > sałatki. Nie chciałabym jednak, żeby była jakaś skucha, no ziarno > niepokoju zakiełkowało. Wydawało mi się, że warto mieć miejsce > zaklepane zamiast szukać wolnego lokalu w mieście- w sobotni wieczór > bez rezerwacji może być ciężko jeśli będzie więcej osób. > > Ale może zadzwonić w inne miejsce? Dynia? Soprano? Gdybyście rozważały/li zmianę lokalu można wziąć pod uwagę Mezze na Tomasza i np. zrobić rezerwację na antresoli. Jedzenie w miarę w porządku. Ogólnie - może być :-) www.mezze.pl/ Odpowiedz Link
bea-sjf Luna 06.11.09, 19:00 zadzwoń i spróbuj zarezerwować, ok? wybywam z córą z domu, nie dam teraz rady dzwonić, chyba ,że tam z nią podejdę? Odpowiedz Link
bea-sjf Uwaga, zmiana lokalu, sobota 18.30 06.11.09, 23:30 Na 18.30 mamy zarezerwowaną antresolę w Mezze,ul.św.Tomasza ( róg z ul.św.Krzyża ). Spod Targów tramwaj 14 dojeżdża do dworca, potem mały spacer. Postaram się rozesłać wici jutro na targach. Przepraszam za tę nagłą zmianę. Do zobaczenia! Odpowiedz Link
uccello sobota 18.30 08.11.09, 13:06 faaaajnie było! Przyszli na spotkanie autorzy, wydawcy,ludzie zajmujący się promocją , czytelnicy - brak było tylko jednego składnika owego łańcucha pokarmowego - hurtowników i księgarzy. Obgadaliśmy więc ich bez litości!:) - choć były też oczywiście przytaczane świetlane przykłady. Odpowiedz Link
bea-sjf Strawa w Zwierzyńcu 24.10.09, 14:28 Ze stałego menu Zwierzyńca liczyć możemy na krem z pomidorów z oliwkami i fetą, tartę z bobem lub ze szpinakiem, podawaną z lodową sałatą , grillowane kanapki w 2 lub 3 odsłonach smakowych (pamiętam, że jedna jest ze śliwkami), różne sałatki (jedna z malinami), na słodko sernik i jabłkowa tarta. Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Strawa w Zwierzyńcu 24.10.09, 14:34 cd. Jeśli jednak mamy ochotę na coś innego to sugestie mile widziane:). Na stronie cafe Z. proponują też "bułgarską banicę własnej roboty, hiszpańską tortillę z warzywami i bryndzą, serbską paprykę faszerowaną ryżem z mięsem lub bryndzą z fetą, chilli w stylu Tex Mex, czy indyjskie samosy z warzywami". Rezerwacja - sobota w okolicach 18.00 ? Odpowiedz Link
uccello Re: Strawa w Zwierzyńcu 24.10.09, 16:20 Reaguję niczym pies Pawłowa( ślinotok i przyspieszony oddech) na te opisy. Jestem na tak,co do miejsca i godziny, może nie ma sensu poszerzać menu, i skłaniać Zwierzynistów do specjalnej gimnastyki, skoro i tak przyjdzie 5- max 10 osób? Bea!Zajrzyj do maila. Odpowiedz Link
uccello krakowskie atrakcje 29.10.09, 13:49 nie bardzo wiem, do którego krakowskiego wątku tę wiadmość przytulić, więc wpisuję w oba:) Zapraszamy małych i dużych Czytelników na spotkanie z Grzegorzem Kasdepke w najbliższy czwartek, 5 listopada, o godzinie 18. Autor porozmawia ze swoimi gośćmi o swojej najnowszej książce „Kocha, lubi, szanuje, czyli jeszcze o uczuciach”, która ukazała się nakładem wydawnictwa Nasza Księgarnia. Grzegorz Kasdepke jest autorem książek dla dzieci, które z równą ochotą czytają ich rodzice. Studiował dziennikarstwo, był wieloletnim redaktorem naczelnym magazynu „Świerszczyk”, pisze scenariusze programów oraz seriali telewizyjnych, tworzy również słuchowiska radiowe. Podczas spotkania z Autorem z pewnością nie zabraknie okazji do rozmów o innych, ulubionych bohaterach jego książek – detektywie Pozytywce, nieznośnych, ale sympatycznych bliźniakach Kubie i Bubie, niesfornym Bartusiu i sfornym Kacperku. Zapraszamy! Księgarnia „Bona”, Kraków, ul. Kanonicza 11 5 listopada (czwartek), g. 18:00. Odpowiedz Link
uccello wystawa "Mistrzów Ilustracji" 03.11.09, 18:24 dostałam list: Kochani Czytelnicy, Drodzy Przyjaciele, Czy wiecie, który polski grafik gustował w przyrządzaniu ślimaków z własnego ogrodu? A który miał trójkę z plastyki, a i tak wyszedł na ludzi? Tego oraz innych ciekawostek dowiedzą się Państwo na wystawie wybitnych polskich grafików książki dziecięcej, inspirowanej serią "Mistrzów Ilustracji". Zaprezentujemy na niej prace m.in: Bohdana Butenki, Danuty Konwickiej, Jana Marcina Szancera. Miejsce: Targi Książki w Krakowie, sektor D27, vis-a-vis kawiarni. Zapraszamy na wernisaż, lampkę wina i sok jabłkowy, w piątek 06.11 o godz. 17.00 Ponadto zapraszamy na stoisko Dwóch Sióstr (B67), na którym oferujemy nasze książki z atrakcyjnym rabatem. Polecamy zwłaszcza nowości: "Uciekinierkę", "Od A do Z", "D.O.M.E.K." oraz "Uniwersytet Dziecięcy wyjaśnia tajemnice kosmosu". Sedecznie zapraszamy, DWIE SIOSTRY Odpowiedz Link
bea-sjf Luna 14.10.09, 23:12 spod targów dojeżdża na Salwator tuż pod drzwi cafe tramwaj nr 1,nie sposób się zgubić i korki niegroźne ;) Odpowiedz Link
lunatica Re: Luna 14.10.09, 23:17 bea-sjf napisała: > spod targów dojeżdża na Salwator tuż pod drzwi cafe tramwaj nr 1,nie > sposób się zgubić i korki niegroźne ;) Dla mnie to nie problem. Poważnie. Ale jeśli dla kogoś będzie to któryś z kolei dzień stania na stoisku to nie wiem... zresztą nie wypowiadam się za kogoś :-) Odpowiedz Link
anials Spotkanie 15.10.09, 10:58 Bardzo chętnie dosiądę się do targowego towarzystwa, jeśli towarzystwo zechce spotkać się w sobotę lub niedzielę. Może być w Cafe Zwierzyniec! Odpowiedz Link
uccello Re: Spotkanie 15.10.09, 11:34 Ja też bardzo chętnie powyZwierzęcam z Wami( chętniej w sobotę) Odpowiedz Link
lunatica Tak tak :-) lepiej w sobotę :-) nt. 15.10.09, 17:42 uccello napisała: > Ja też bardzo chętnie powyZwierzęcam z Wami( chętniej w sobotę) Odpowiedz Link
zakamarki_kasia Re: Tak tak :-) lepiej w sobotę :-) nt. 24.10.09, 21:48 Ja też chętnie przyjdę, po staniu na targach, chętnie posiedzę:) Sobota idealnie pasuje, choć na 18 to "targujący" nie zdążą, bedzie poślizg. Może chociaż 18.30? Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Tak tak :-) lepiej w sobotę :-) nt. 27.10.09, 17:43 zakamarki_kasia napisała: > Sobota idealnie pasuje, choć na 18 to "targujący" nie zdążą, bedzie > poślizg. Może chociaż 18.30? Pewnie, że umówić się możemy na 18.30! :) Odpowiedz Link
uccello cafe zwierzyniec sobota 18.30 03.11.09, 18:53 bromby zinstytucjonalizowane, bromby podczytujące, autorzy, wydawcy, targowiczanie- czujcie się zaproszeni! dla zaostrzenia entuzjazmu/przełamania oporów: menu na jesień/zimę cafezwierzyniec.wordpress.com/ Odpowiedz Link
mama_kasia Re: cafe zwierzyniec sobota 18.30 04.11.09, 09:10 Ja to mam już bardzo mocno zaostrzony apetyt, ale dla mnie za daleko :( ...Bawcie się dobrze, zajadajcie, gadajcie, a potem wszystko ze szczegółami opiszcie, łącznie z doświadczeniami smakowymi, a może przede wszystkim ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
anchen Re: cafe zwierzyniec sobota 18.30 04.11.09, 10:45 Ech, mnie też żal ogromnie, ale robię wcześniej, co moje, na Festiwalu, a w sobotę z rana wracam już do chłopaków - nie bardzo mogę zostać jeszcze jeden dzień w Krakowie. Miłej zatem rozmowy i może następnym razem trafi się okazja. Odpowiedz Link
anndelumester Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 05.11.09, 19:01 Byłam, wróciłam z torbami. A tyle jeszcze bym chciała kupić! Odpowiedz Link
uccello Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 05.11.09, 21:22 też czuję, że mnie puszczą z torbami... Odpowiedz Link
lunatica Anndelumester, 05.11.09, 22:45 anndelumester napisała: > Byłam, > wróciłam z torbami. A tyle jeszcze bym chciała kupić! pisz prędziutko co kupiłaś?! :-) Ja ciągle skracam listę i nijak mi to nie wychodzi... Odpowiedz Link
anndelumester Co kupiłam 06.11.09, 12:11 Nowego Mikołajka, Paddingtona brakującego, w Zakamarkach 6 za 5 - czyli detektywów LiM, Piaskowego W., Lineę, Emila i Tatziki. W Koniku - Młotek, u 2S - Uniwersytet, na stoisku z literaturą fińską - dwie ksiązeczki w bardzo atrakcyjnych cenach (książki mam w bagażniku samochodowym i nie pamiętam co i od kogo). No i dla siebie parę rzeczy PIW, WL,ZL itd. bo zaległości w czytaniu, że aż wstyd. Miałyśmy z koleżanką mało czasu dlatego czuję niedosyt - a chciałabym jeszcze parę rzeczy z Multico, zobaczyć w ogóle co ma Debit, Muchomor i pooglądać stoisk z pomocami naukowymi do szkoły. Odpowiedz Link
tattarak Re: 13. Targi Książki w Krakowie 5-8.11.2009 06.11.09, 00:08 Właśnie się doczytałam w "programie" targowym, że na większość sobotnich atrakcji (na których mi szczególnie zależało) i tak nie zdążymy dojechać. Wrr... Zakupy... Już wyćwiczyłam silną wolę i na targach kupuję absolutne minimum (kiedyś tak zaszalałam, że potem ciągnęłam siaty za sobą i zastanawiałam się gdzie je porzucić... nigdy więcej tego nie zrobię :-) Odpowiedz Link
zf71 jakieś wrażenia z targów? 09.11.09, 13:00 Miło będzie dowiedzieć się czegoś ciekawego :) Jakieś fantastyczne zapowiedzi na przyszły rok? Czekamy !!! Odpowiedz Link
uccello Re: jakieś wrażenia z targów? 10.11.09, 14:34 nie wiem które wiadomości były na ucho, a które są już oficjalne, wiec dzielę się tym, co to na pewno: bedzie grubaśna księga Baśni Grimm wydana przez Media Rodzinę z genialnymi ilustracjami Adofa Borna Dwie Siostry mówią oficjalnie o "Designie" opracowywanym przez autorów D.O.M.K.U Odpowiedz Link
bluestarfish Re: jakieś wrażenia z targów? 20.11.09, 18:12 Baśnie Grimm z MR już dostępne w merlinie: merlin.pl/Basnie-braci-Grimm_Jakub-Grimm-Wilhelm-Grimm/browse/product/1,706020.html Odpowiedz Link
tattarak Re: jakieś wrażenia z targów? 15.11.09, 16:32 Wydawnictwo Buka otrzymało nagrodę w konkursie Ksiażka do Słuchania Roku za "Rozśmieszanki Rozmyślanki Usypianki": www.buka.com.pl/index.php?s=aktualnosci&id=15&arch= Świetny jest też ich nowy audiobook z wierszami L.J. Kerna (słuchamy go prawie non stop). Odpowiedz Link
abepe Re: jakieś wrażenia z targów? 15.11.09, 18:22 tattarak napisała: > Wydawnictwo Buka otrzymało nagrodę w konkursie Ksiażka do Słuchania > Roku za "Rozśmieszanki Rozmyślanki Usypianki": Dopiero podczas Bałtyckich Spotkań Ilustratorów zorientowałam się, że Akademię Buka tworzą panie muzyk (muzyczki:) I to naprawdę słychać! Dawno już nie było audiobooków tak starannie i niebanalnie zilustrowanych muzyką. Wielkie brawa za kształtowanie gustów młodego pokolenia! > Świetny jest też ich nowy audiobook z wierszami L.J. Kerna (słuchamy > go prawie non stop). Właśnie słuchamy fragmentów dostępnych na stronie:) Rano słuchaliśmy "Trójkątnej bajki" w Alfabecie. Mniam! Odpowiedz Link