gogo31 15.01.10, 14:17 Witam. Może polecicie coś w rodzaju Julków .Mój 3-latek zna je już na pamięć i chciałabym poszukać czegoś równie fascynującego. Pomóżcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pa_yo Re: Julki 15.01.10, 14:28 Dla ciut starszych jest seria "Ja i moja siostra Klara" oraz 'Ja, Klara i zwierzaki" - krótkie opowiastki z życia dwójki rodzeństwa, bardziej rozbudowane niz Julkowe i nie tak proste w treści - dla 3- latka mogą byc troche na wyrost. Odpowiedz Link
bluestarfish Re: Julki 15.01.10, 21:19 A może coś polskiego? Opowiadania dla przedszkolaków Piątkowskiej, na przykład? Odpowiedz Link
pa_yo Re: Julki 17.01.10, 14:31 Kacperiada G.Kasdepke (jest tez druga część, ale nie znam) Odpowiedz Link
bluestarfish Re: Julki 17.01.10, 21:22 Moim zdaniem 3-latek nie złapie jeszcze humoru Kacperiady, bardziej 4-5-latek. Druga część to Kacper z szuflady. Odpowiedz Link
anka2305 Re: Julki 17.01.10, 21:36 ja właśnie dziś wyciagnełam z szafy zakupioną jakiś czas temu "Kacperiadę" i mój 3,5 letni Synek słuchał, ale zdecydowanie nie zrozumiał, nawet nie zrozumiał, ze narratorem jest tato Kacpra ... ksiażke będzie musiała przynajmniej pół roku poczekać.... ale 'Opowiadania z piaskownicy' i "Opowiadania dla przedszkolaków" bardzo mu sie podobały. Odpowiedz Link