Dodaj do ulubionych

Księgarnie internetowe

21.05.10, 20:55
Był kiedyś wątek, ale się zarchiwizował. Chyba, że jest jeszcze jeden,
którego nie zauważyłam? A chciałam powiedzieć, że wpadłam w sieci na
księgarnię agile.com.pl o cenach bardzo atrakcyjnych. Ktoś korzystał?
Obserwuj wątek
    • donkaczka Re: Księgarnie internetowe 22.05.10, 00:17
      ja korzystam od prawie 3 lat z

ksiegarniawarszawa.pl/
      bo wybor super, ceny tez

ale ta Twoja ciutke tansza hmm, po zlotowce na sztuce i zrobi sie roznica
      nie korzystalam, ale pomysle :)
    • lunatica A ja, 22.05.10, 00:32
      niezmiennie polecam bonito.pl - tak!
      • katrio_na Re: A ja, 22.05.10, 10:16
        Najbardziej lubie warszawska z odbiorem osobistym.
        Ceny swietne, wybor ogromny.
        2 przystanki od Ratusza.
        Mozna po obejrzeniu nie brac wszystkich ksiazek ;)
        Same plusy ;)

Kupuje tez w Merlinie i Empiku - jak sa jakies promocje.

Ta zalinkowana przez Was (Agile) i Matrias niestety maja jeden minus. Trzeba
        zaplacic przelewem z gory.
        Opcja dobra jak jestem w 100% na cos zdecydowana.
        Ja niestety redukujac ostatnio marnowanie czasu juz nie laze tyle po
        ksiegarniach celem ogladania i czasami zamawiam w ciemno a potem decyduje czy
        sie nada czy nie.

Bardzo zaluje, ze Tania Ksiazka nie ma mozliwosci kompletowania zamowienia przez
        Net i odbierania go na Koszykowej ;(

• poemi123 Re: Księgarnie internetowe 22.05.10, 13:49
      Niestety, kilka razy się sparzyłam na księgarni warszawa. Realizacja
      zamówień po kilka miesięcy i zero informacji. Tak więc został mi
      Merlin w promocjach, empik z odbiorem osobistym. Muszę potestować
      jakieś nowe :-)
      • magdziol18 Re: Księgarnie internetowe 22.05.10, 17:48

bonito tez moja ulubiona jest

Zosia 20.XI.2005
        Ania 22.XI.2008
      • donkaczka Re: Księgarnie internetowe 22.05.10, 19:21
        serio?
        kurcze, mi w KW zawsze blyskawicznie realizuja, a ze wzgledu na ceny nawet sie
        nie kusilam na empik czy merlina

bonito mi sie podoba, bo daja rabaty, przy 5% wychodza fajne ceny
        • lunatica Re: Księgarnie internetowe 22.05.10, 20:25
          donkaczka napisała:

> serio?
          > kurcze, mi w KW zawsze blyskawicznie realizuja, a ze wzgledu na
          ceny nawet sie
          > nie kusilam na empik czy merlina
          >
          > bonito mi sie podoba, bo daja rabaty, przy 5% wychodza fajne ceny

W bonito.pl ostatnio mieli jeszcze -25% - można było poszaleć :-)
    • jo_asia Re: Księgarnie internetowe 22.05.10, 21:51
      korzystam i polecam
      www.kdc.pl
      ;-)
    • steffa Re: Księgarnie internetowe 24.03.11, 09:58
      eksiegarnia.pl ogłasza, że ma darmową przesyłkę
      www.eksiegarnia.pl/koszty.php
      Nie wiem, jak z obsługą, bo 'pierwsze słyszę', ale darmowy przesył to atrakcja nie do przecenienienia. ;)
      • sinceramente Re: Księgarnie internetowe 24.03.11, 10:12
        Super! Oni mają całkiem dobre ceny.
        Zdarzyło mi się u nich kupować i nie miałam zastrzeżeń co do obsługi.
        • kavakava Re: Księgarnie internetowe 25.03.11, 08:47
          Potwierdzam, ja też nie miałam kłopotów z ksiegarniawarszawa.pl.
          Jeśli chodzi o ceny, to do tej pory wychodziło mi tam najtaniej z odbiorem osobistym pod rondem waszyngtona.
          Jeśli chodzi o wyszukiwanie wyczerpanych nakładów, książek już niedostępnych np. w empiku czy merlinie to sprawdziła mi się ikropka.pl - długo, ale z indywidualnym podejściem. No i też można odebrać osobiście na ul. Ogrodowej w Warszawie (uwaga, bo w sklepie też jest trochę książek, zabawki i nne bajery!)
          Jest jeszcze cudanakiju.com.pl Ceny mają masakryczne, ale też czasem trafia mi się coś, co trudno gdzie indziej dostać. Poza tym mają ciekawą wyszukiwarkę. A dla wielbicieli ilustracji jest jeszcze dział obrazy (nie na moją kieszeń, więc nawet się nie wkręcam w oglądanie).
          Płyty na amazonce.
          • kavakava Re: Księgarnie internetowe 25.03.11, 09:06
            Sprawdzałam jeszcze polecaną przez was kiedyś księgarnię 5
            www.ksiegarnia5.eu/
            niestety, na allegro nic już nie ma, właścicielka odpisała mi maila, że przeprowadziła się do Moskwy, a książki leżą gdzieś spakowane w pudłach (biedne). Napisała, że ma nadzieję wrócić kiedyś i otworzyć na nowo księgarnię. Oj, wtedy to pewnie będzie miała dużo niedostępnych gdzie indziej rzeczy.
    • donkaczka Re: Księgarnie internetowe 11.08.11, 00:16
      mam nowego faworyta do zakupów w sieci
      aros.pl
      oferta tania, musialam przeniesc zamowienie z ksiegarni warszawa, bo nie moglam tam karta zaplacic, jakis blad ktorego usunac nie moga od dluzszego czasu - okazalo sie, ze na calym zamowieniu jeszcze 10% zaoszczedzilam, milo!!

ale jestem w szoku, jak wyglada strona mojego zamowienia - od razu jest podana data wysylki, 2 dni od zamowienia, plus procent realizacji zamowienia - wyswietla sie wielka faktura, z odfajkowanymi pozycjami juz sprowadzonymi i tymi na ktore czekaja :) naprawde bajecznie to wyglada, gdy zagladam co jakis czas

mogloby sie lepiej przeszukiwac oferte - sortowanie wg roznych kryteriow itp, ale moze to jeszcze dopracuja, poki co trzeba pracowicie, strona po stronie..

co do trudnych do dostania pozycji dobrze wypada
      www.practest.com.pl/
      wspominane na forum wielokrotnie, ceny sa wysokie, ale mozna znalezc perelki
      • mamapodziomka Re: Księgarnie internetowe 11.08.11, 08:58
        Ksiegarnia warszawa juz od jakiegos czasu nie realizuje zamowien oplacanych zagraniczna karta kredytowa. Co gorsza kiedys nawet nas o tym nie poinformowali i myslalam, ze moje zamowienie spokojnie sobie idzie, a tu guzik, zostalo anulowane bez powiadomienia.

Polecam wysylkowa.pl w Lodzi odbior osobisty na Ksiezym Mlynie (niezle ceny i szybciutenka realizacja), oraz bezposrednio w wydawnictwie Literatura. Obie ksiegarnie maja dosc niskie limity na bezplatna przesylke, plus Literaura ma rabaty dla stalych kleintow i bardzo atrakcyjne ceny koncowek wydan.
        • donkaczka Re: Księgarnie internetowe 11.08.11, 10:04
          mamopodziomko, oni maja jakis problem z systemem platnosci, po przejsciu do platnosci wyskakuje blad - nieprawidlowa kwota - wiec ja po prostu zaplacic nie moglam, boksowalam sie chyba z piec razy
          podobny blad mialam w innej ksiegarni, ale tam sie dalo to obejsc, bo weszlam inaczej wg instrukcji ksiegarni i poszlo

wysylkowa jest ok, ale mi zalezy na niskich cenach, przy sporych zamowieniach uzbiera sie z tych zlotowkowych roznic na jedna czy dwie ksiazki gratis ;)

musze w koncu do Ciebie napisac :)
        • amika233 Re: Księgarnie internetowe 23.03.12, 13:43
          Dla młodzieży polecam także korzystać z księgarni giełdowych,gdyż to jest poniekąd przyszłość. Ostatnio nawet mój nastoletni syn zakupił książkę
          www.akumuluj24.pl/440,droga-zolwia.html dzięki niej wiele się nauczyliśmy.
    • rzezucha.ma Re: Księgarnie internetowe 11.08.11, 12:32
      No ja po krakowsku ;)
      Czyli żeby było tanio i z odbiorem na miejscu.
      Ostatnio bonito; wcześniej eksiegarnia
      okazjonalnie empik i merlin, dobra książka matrasowa
      czasem w bajarce, jak jest coś czego szukam, a mam "kuriera" z Torunia ;)

Ostatnio szał cenowy to szczytnicka.pl - dla wrocławianek gratka.
      Ja ostatnio tam poszalałam, bo z koleżanką z wro jechałyśmy na wakacje, to mi przywiozła.

Zagranicznie najfajniej bookdepository. Bezpłatna wysyłka! i ceny przyjazne.
      • chaber69 Re: Księgarnie internetowe 25.10.11, 08:23
        Ja jestem fanką szczytnickiej. Ostatnio tylko tam kupuję książki, bo ceny są powalające in plus oczywiście. Na razie ładuję do koszyka i czekam na wypłatę. Chociaż będąc ostatnio w Empik-u nie wytrzymałam i kupiłam dla siebie "Helikopter w ogniu" bo powstrzymać się nie mogłam i co? Sprawdzam potem szczytnicką i widzę, ze przepłaciłam o prawie 13 zł. Nigdy więcej - książki w księgarniach będę tylko oglądać, a kupować w internetowych.
      • toya666 Re: Księgarnie internetowe 11.02.12, 10:41
        Zdecydowanie się zgadzam. Szczytnicka.pl jest super.
        Jeśli ktoś nie jest z Wrocławia, to mają też listę książek i jeśli z niej się coś wybierze, to przesyłka gratis.
        Natomiast dla wrocławian to pełen wypas. O ile pamiętam też można u nich nie odbierać wszystkich zamówionych pozycji. Realizacja zamówienia błyskawiczna. No same superplusy :D
    • slonko1335 Re: Księgarnie internetowe 25.10.11, 11:58
      Ostatnio odkryłam:
      www.kumiko.pl/
      Trafiłam przypadkiem szukając konkretnej książki-wyszukiwarka cen znalazła tam najtaniej. Po pierwszym zamówieniu wiedziałam, że jeszcze tam wrócę nie raz:)
    • bruy-ere Re: Księgarnie internetowe 02.01.12, 09:49
      Chyba nigdzie nie ma taniej niż tutaj:
      www.cook-book.sklep.pl/
      Wysyłka przez paczkomaty 6,99.
      • rykam Re: Cook-book sklep 03.01.12, 12:25
        Korzystałam i jak najbardziej polecam :) Z pewnością skorzystam jeszcze nie raz. Aha i w pierwsze piątki miesiąca jest dodatkowa zniżka 5%. Należy wpisać kod promocyjny: BEZ VAT. Może w Święto Trzech Króli wypróbuję ;)
      • abepe Re: Księgarnie internetowe 03.01.12, 13:11
        Przed Świetami robiłam zakupy w księgarni wydawnictwa Bona. Ceny były bardzo atrakcyjne.
      • steffa Re: Księgarnie internetowe 03.01.12, 19:00
        Też tam kupowałam i było bardzo ok. Za to sromotnie się zawiodłam na weltbildzie.
        Zero kontaktu, anulowane zamówienie. Porażka.
        • kropkaa17 Re: Księgarnie internetowe 07.02.12, 09:27
          Ja właśnie zawiodłam się na wysyłkowej. Nie mogli zrealizować jednej pozycji, zrezygnowałam z zamówienia. Niestety wybrałam przedpłatę na konto, już 3 tydzień czekam na zwrot pieniędzy. Gdy piszę maile jestem odsyłana od jednej osoby do drugiej
          • rykam Re: Wysyłkowa 07.02.12, 09:58
            Może spróbuj przez facebooka? Ja też tak miałam z 1 księgarnią. W końcu zadzwoniłam do firmy, która prowadziła im księgowość, dostałam numer komórki (zdaje się, że do właściciela, czego nie byłam świadoma ;) napisałam sms, bo telefon był wyłączony i na drugi dzień pieniądze znalazły się na moim koncie :P
          • rykam Re: Wysyłkowa 07.02.12, 13:29
            Albo może przez goldenline? www.goldenline.pl/witold-wiercioch
            • kropkaa17 Re: Wysyłkowa 09.02.12, 10:17
              Rykam za rady, ale nadal nic. Przestali nawet odpowiadać na maile. Dodzwonić też się jakoś nie mogę
              Kwota niby nieduża, 28 zl ale zachowanie księgarni nieładne...
              • rykam Re: Wysyłkowa 09.02.12, 11:22
                U mnie kwota też była podobna - chodzi o zasady ;) Może tutaj facebook@wysylkowa.pl ktoś coś podpowie - wydaje się sympatyczny ze sposobu prowadzenia fanpage'a fb.
                • kropkaa17 Re: Wysyłkowa 10.02.12, 07:58
                  Udało się :) Po ponad 3 tygodniach i napisaniu jeszcze kilku maili na każdy możliwy adres księgarni pieniądze wróciły. Ale już nigdy tam nie kupię, nawet jak będą ciekawe promocje
                  • rykam Re: Wysyłkowa 10.02.12, 08:26
                    Super :) To mnie tylko uświadcza w przekonaniu, że to skuteczny sposób w takich sytuacjach, choć nie jest to za przyjemne właściwie dla każdej ze stron ;)
    • kazze Book City - porażające koszty dostawy! 09.02.12, 10:35
      www.bookcity.pl/info/koszty_dostawy
      Zamawiam poniżej 50 zł - płacę 16 zł! Czyli ci, którzy zamawiają na mniejsze kwoty finansują koszty większych dostaw?
      Aż się zastanawiam, czy odebrać zamówiona książkę :(
      • bruy-ere Re: Book City - porażające koszty dostawy! 09.02.12, 11:30
        Faktycznie drogo jak na przesyłkę jednej ksiażki. Ja tam odbierałam osobiście, ale zrobiłam w sumie tylko zamówienie, bo odkryłam ciut tańsze miejsca.
        • anick5791 Re: Book City - pytanie 23.02.12, 14:13
          bruy-ere napisała:

> Faktycznie drogo jak na przesyłkę jednej ksiażki. Ja tam odbierałam osobiście,
          > ale zrobiłam w sumie tylko zamówienie, bo odkryłam ciut tańsze miejsca.

A można wiedzieć jakie?
          Dotąd tutaj zamawiałam zamiast empiku, gdzie po pierwsze nie lubię, po drugie popsuł się asortyment książek obcojęzycznych.

Poza tym, o ile się nie mylę, jest zapis w regulaminie BookCity, że nie można zrezygnować z książki sprowadzanej na zamówienie. Sama dotąd nie trafiłam tu na pozycje NIE sprowadzane na zamówienie. To też wg mnie dodatkowy minus, ale mimo wszystko w moim odczuciu z empikiem wygrywają, a innych dobrze zaopatrzonych obcojęzycznych księgarni internetowych nie znam. Jak znacie, to się podzielcie namiarami, proszę :)
    • agni71 Re: Literacka z Krakowa 10.02.12, 09:43
      Ja ostatnio zamowiłam w Literackiej i jestem zadowolona:
      www.literacka.pl/
      Krakowianki mogą odbierac osobiście, ale dla wszystkich cennik dostawy dośc przyjazny:
      www.literacka.pl/information.php?info_id=31
      Ceny na ksiązki dobre, np. z mojego ostatniego zamówienia:
      Tajemnica milości 17,02
      Aoki 32,22
      Magiczne drzewo. Olbrzym 29,70 twarda okł.
      S.Z.T.U.K.A 35,96

Zamówienie złożone w niedzielę 5.02, ksiązki były u mnie 9.02 (paczka ekonom. PP), więc mozna powiedzieć, że bez opóżnień :-)
    • bruy-ere Aros 10.02.12, 20:31
      Po raz pierwszy zrobiłam zamówienie w polecanym tu dyskoncie Aros (mój ulubiony Cook Book ma obecnie strasznie przetrzebiony asortyment) i jestem zadowolona, a nawet bardzo. Mają dobre ceny, czytelną stronę, bogaty wybór (w zasadzie mieli wszystko, co chciałam, nawet starocie sprzed paru lat). Stan zamówienia można śledzić stale na stronie (łącznie z wagą przesyłki). Szybka realizacja - 4 dni od chwili złożenia zamówienia do momentu znalezienia się paczki w paczkomacie.
    • steffa Re: Księgarnie internetowe 13.02.12, 21:16
      Znalazłam coś takiego:
      maleksiazki.pl/
      Piszą, że na terenie Łodzi bezpłatna dostawa.
      Ceny standardowe, czyli chyba okładkowe, ale może ktoś będzie w nagłej potrzebie i skusi do ta dostawa.
      • rykam maleksiazki 15.02.12, 13:01
        Dodam, że to kolejna księgarnia internetowa z możliwością zaglądania do środka książki, gdzie często przykładowe ilustracje są inne od tych zwykle widocznych w sieci przy danym tytule. Polecam zaglądanie :)
        • rykam Projekt Mama 23.05.12, 09:19
          projektmama.pl/ Tu podobnie - ciekawa strona, dobrze się przegląda i jest możliwość podejrzenia przykładowych stron :)
    • pa_yo Godi.pl nie polecam 22.02.12, 11:16
      Zamawiałm u nich dwa razy ksiązki powystawowe, za pierwszym razem czekałam i czekałam az odezwałam sie co i jak i wtedy dostałam szybka odpowiedź, że zamówienie nie może byc zrealizowane.

Za drugim razem na zamówionych 5 książek wysłane zostały 4, więc całkiem nieźle, niestety jedna z tych czterech zmuszona byłam reklamowac poniewaz przysłano mi ja ze zwrotów bibliotecznych pieczatki wyglądały paskudnie, nigdzie nie doczytałam, że sprzedaja tez ksiązki opieczetowane zyłam w wierze, że to ksiązki powystawowe z księgarń po prostu.
      Pieczatki trudno, ale ksiązka została zwrócona przez biblioteke ze względu na wady przy składaniu ksiązki, powtarzały sie strony, nie było w niej całych rozdziałów etc.
      Obsługa zamiast przeprosic i szybko trudna sytuacje roziązac zaczęła wchodzic ze mna dyskusje co uważam za zachowanie całkiem nieprofesjonalne.
      Wysłałam do nich ksiązkę, po dwóch dniach dostałam telefon z ksiegarni co ja im w zasadzie przysłałam - czyli zero komunikacji pomiędzy pracownikami.
      pieniądze dostałam na konto dopiero po moim przypomnieniu emailem.

Nie polecam, ja juz tam nie kupuję.

W ramach rekompensaty zaproponowano mi 5% rabatu na oferte i osobiste sprawdzenie czy wszystkie ksiązki są bez wad - cóz, uważam, że powinni dołozyc więcej starań aby sprzedawac ksiązki nadające sie do sprzedazy, a jesli zalicza wpadke to powinni umiec wyjśc z niej z twarzą, tu niestety polegli...
    • ilonsa Re: Księgarnie internetowe 23.02.12, 13:30
      Ceny zależą często od konkretnych pozycji, wrzuciłam do koszyków w kilku księgarniach te same książki i łączny koszt wyszedł mi:
      aros- 99,49zł + P. 6,99zł
      literacka - 99,80zł +P. 14zł
      bonito- 109,50zł + P. 6,49zł
      księgarnia warszawska 110,25zł + P. 8zł
      empik- 119,45zł + (nie wiem ile bo odbieram osobiście)
      merlin 126,45zł + P. 1,95zł (mam znizkę na przesyłkę)

w pozostałych księgarniach albo wychodziło jeszcze drożej albo nie było kilku interesujących mni epozycji.
    • sylwia_mjn Re: Księgarnie internetowe 28.05.12, 13:01
      Chwalono tutaj wrocławską księgarnię za rogiem (szczytnicka.pl). Od niedawna przy zamówieniach powyżej 200 zł przesyłka jest darmowa :)
    • steffa Re: Selkar 30.11.12, 23:29
      Ciekawą praktykę ma selkar. Jeśli trafia się tam z wyszukiwarki ceneo, ceny są niższe niż w większości księgarni i... u nich. Jednak, jeśli próbuje się dodać inne książki (a że te same książki przez ceneo są tańsze, więc nie dziw, że wkrótce człowiek woli stamtąd poszukiwać), to cena poprzednio dodanej się zmienia na wyższą, tę z ich strony. Dziś po raz pierwszy zetknęłam się z tą księgarnią, szukając jednej rzeczy i szczerze mówiąc, nie wiem, co mam o tym myśleć. Zadałam więc to pytanie u źródła. W razie błyskotliwej odpowiedzi, podzielę się doświadczeniem.
      • yantichy Selkar. 01.12.12, 09:43
        Ciekawa jestem, czy się jej doczekasz.
        W swoim czasie próbowałam zgłaszać pomyłki w porównywarkach. Bez efektów.

• steffa Re: Selkar. 23.11.15, 20:15
          Praktyka ciągle żywa. Czyli przez ceneo taniej, a gdy klikniesz i przechodzisz na stronę - drożej. Tak więc uważajcie. Ściągnie was do Selkara ceneo ceną atrakcyjniejszą niż inni, ale jeśli dodaje się jakąkolwiek inną książką ceny wszystkch zmieniają się na wyższe.
          • yantichy Re: Selkar. 23.11.15, 20:44
            Tak samo jest na dobre-ksiazki.pl, wszystkie tytuły trzeba dodawać wchodząc przez ceneo.
    • steffa Re: Inbook 30.11.12, 23:46
      Rozbawiła mnie także propozycja księgarni Inbook:
      "U nas rabaty się sumują, więc za każde zrealizowane zamówienie na kwotę powyżej 200zł będziesz dostawał 1% dodatkowego rabatu na każde kolejne zamówienie i tak, aż do 10%!!!"
      :D
    • yantichy Czarty.pl 01.12.12, 10:01
      Ktoś korzystał?
      Na niektóre rzeczy mają niskie ceny i darmową dostawę do paczkomatów.
      Tylko oferta cenowo jest dość nierówna, więc to, zdaje się, księgarnia do pojedynczych zamówień.
      Do niedawna mieli też, jeśli dobrze kojarzę enigmatyczny zapis "Książki dostarczamy zwykle w ciągu 3-4 dni". Zastanawiało mnie jak bardzo mogą się te 3-4 dni rozciągnąć, ale teraz widzę wszędzie adnotację o 48 godzinach.
      • jasinka9878 Pouczyc.pl 27.05.13, 14:39
        Jak chcecie zrobić sobie książkowe zakupy w cenach -80% to zobaczcie jaka wyprzedaż jest w księgarni internetowej Pouczyc.pl : )

pouczyc.pl/katalog-tania-ksiazka.html
    • 4emalia Re: Księgarnie internetowe 20.12.13, 16:29
      Nie polecam księgarni bookcity. Dokonałam zamówienia na książkę, której czas oczekiwania wynosił 2-4 tygodnie. Po trzech tygodniach zapytałam o termin dostawy. Wówczas dopiero księgarnia nawiązała kontakt z dostawcą, i okazało się, że książka jest niedostępna. Na co więc czekali te 3 tygodnie?? Brak profesjonalizmu.
    • yantichy Re: Księgarnie internetowe 20.12.13, 22:22
      Każdorazowo sprawdzam w wyszukiwarce, ale ostatnio najlepsze ceny są w czytam.pl -takie 30% z kawałkiem. Tylko przesyłka dość droga (bodajże od 7,99, chyba, że ktoś mieszka w Poznaniu i może odebrać osobiście).
      Pierwszy kontakt miałam może umiarkowanie zachęcający, bo realizacja zamówienia trwała długo, ale ze drugim razem wszystko poszło bez zarzutu. Przy czym jeden z kupowanych (planowo!) tytułów był sprzedawany z 70-procentową zniżką (i tylko w tej księgarni tak było), więc bardzom kontenta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka