thjj 27.05.10, 00:15 Pod koniec maja ma się ukazać wznowienie Garbuska z ilustracjami Szancera. A tak będzie wyglądać okładka: merlin.pl/Konik-Garbusek_Piotr-Jerszow/browse/product/1,778254.html thjj Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thjj Re: nowy przekład 27.05.10, 00:46 Zauważyłam, że zmienił się tłumacz. Ja mam stare wydanie NK w tłumaczeniu Sikiryckiego, wg merlina nowy przekład jest Henryka Gościańskiego. Wiecie coś na ten temat? Może to tylko merlinowa zmyłka. Odpowiedz Link
alistar1 Re: Konik Garbusek z il. Szancera 27.05.10, 07:39 To wspaniała widomość, tym bardziej, że książka osiągała astronomiczne kwoty na allegro. Kupię na pewno, nowego tłumacza również jestem ciekawa:) Odpowiedz Link
tymianek21 Re: Konik Garbusek z il. Szancera 27.05.10, 11:46 Ale sie cieszę! Pamiętam jak czytałam konika w dzieciństwie! Właśnie zamówiliśmy konika w bajkach-grajkach to będzie na początek! Odpowiedz Link
donkaczka Re: Konik Garbusek z il. Szancera 27.05.10, 12:37 na allegro nowe sa, starsze wydania mozna kupic ponizej 20 zlotych w stanie dobrym+, zastanawialam sie nad zakupem, ale wpadlo mi w rece wydanie z ilutracjami gienadija spirina i nie wahalam sie ani chwili :) nie wiem kto tlumaczyl, jeszcze do mnie nie dotarla, ale wrzuce na forum info i fotki, jak ja dostane Odpowiedz Link
fabryka.ntka Re: Konik Garbusek z il. Szancera 27.05.10, 15:04 Smakowity kąsek :-) Choć my korzystaliśmy ze starego wydania z biblioteki. Odpowiedz Link
zefi-rynna Re: Konik Garbusek z il. Szancera 05.06.10, 18:17 ten nowy przekład moim zdaniem tragedia ilustracje zostały te przepiękne, które pamiętamy ale tekst... szkoda gadać, nawet nie o to chodzi, że to proza, ale marnie się czyta bo niektóre rymy zostają i człowiek nie łapie znakomitego rytmu w przekładzie Igora Sikiryckiego, człowiek czytając się potyka Odpowiedz Link
alistar1 Re: Konik Garbusek z il. Szancera 07.06.10, 12:39 Szkoda. Wątpliwości zasiała już we mnie krótka recenzja w merlinie. Odpowiedz Link
tattarak Re: Konik Garbusek z il. Szancera 07.06.10, 13:29 Bardzo mnie drażnią ilustracje Szancera na błyszczącym papierze. Niestety, Oficyna G&P zwykle tak wydaje jego książki i mała szansa, że ktokolwiek inny wyda je inaczej. Jakiś czas temu postanowiłam pozbyć się wszystkich błyszczących wydań i upolowałam sobie stare, szorstkie :-) "Konik Garbusek", wydany przez Książkę i Wiedzę w 1988, ma ilustracje na szorstkim papierze (przekład I.Sikiryckiego). Tylko okładka mogłaby być mniej błyszcząca. Niedawno odkryłam też, że mam dwa wydania "Akademii Pana Kleksa" z różnymi ilustracjami Szancera. Nigdy wcześniej na to nie zwróciłam uwagi. Odpowiedz Link