Dodaj do ulubionych

Ksiazki z "biglem":)

04.07.10, 18:12
Moj syn bardzo lubi "smieszne" ksiakzi, z pomyslem
Przy tej sie zasmiewa i komentuje
www.gandalf.com.pl/b/nie-wszystko-jest-takie-na-jakie/
Polecam tez druga-fajna rozrywka, cwieczenie an spostrzegawczosc
merlin.pl/Cos-tu-sie-nie-zgadza-Zabawa-w-wyszukiwanie-bledow_Ralf-Butschkow/browse/product/1,384802.html
Obserwuj wątek
    • ilonsa Re: Ksiazki z "biglem":) 04.07.10, 21:23
      Ta druga wygląda super ale chyba nakład wyczerpany bo nigdzie nie
      znalazłam:(
    • abepe Re: Ksiazki z "biglem":) 04.07.10, 22:01
      Proszę o uzupełnienie tytułów.
      Obie książki Butschkowa wydane przez Debit były długo w promocji w wydawnictwie
      za jakieś 11 zł. Nic dziwnego, że już ich nie ma (ja mam w domu i kupiłam też do
      pracy - wszystkie dzieci za nimi przepadają.
      • ilonsa Re: Ksiazki z "biglem":) 05.07.10, 15:08
        czyli zostaje rynek wtórny;)
        Już wpisałam te książki do subskrypcji na allegro.
        • ap77 Re: Ksiazki z "biglem":) 12.02.11, 22:51
          Moze cos Wam wpadlo w rece ostatnio?
          Zasmiewamy sie przy serii o "Nusi" i "Mamie Muu", co jeszcze takiego z fajnym, podobnym poczuciem humoru???
          • ap77 obecnie chodzi o 3, 5 latka 12.02.11, 22:56
            z duzym, acz wysublimowanym poczuciem humoru:)

Ps.Widze wlasnie watki o dowcipnych ksiazkach Steffy, ale one dotycza 5 latka..
            • abepe Re: obecnie chodzi o 3, 5 latka 12.02.11, 23:03
              Faktycznie z "Wieczorynek z kotem Miśkiem" mój młodszy syn (3 l 10m) niezbyt wiele rozumie, ale "Pana Toma" z nim właśnie czytałam.
              A znacie Dr. Seussa? To jest całkowite szaleństwo dowcipów, moi obaj uwielbiają i przerzucają się cytatami.
              • ap77 Re: obecnie chodzi o 3, 5 latka 12.02.11, 23:10
                ja znam, ale nie czytalismy jeszcze!
                Jego bawi taki nieoczywisty humor, mysle , ze jak nic polubi np Brombe (za jakis czas)
                Dzis czytalismy "Zakochanych" R. Dautremer (przypadkowo dorwana z biblioteki) i bardzo smieszyly go ilustracje (dla mnie ksiazka dosc nudnawa)

i oczywiscie Babette Cole uwielbiamy!
    • pani_wrona Zacharias Zuckerbein 13.02.11, 23:37
      Długo próbowałam upolować "Coś tu się nie zgadza!" i "Coś tu nie pasuje!", ale bez skutku.

Znalazłam za to coś podobnego - serię książek Silke Moritz o czarodzieju Zachariaszu Zuckerbeinie. Z tego, co wiem, wydano 4 części, można kupić też wszystkie cztery wydane jako jedna książka: Zacharias_Zuckerbein

Niestety - dostępna jest chyba tylko niemiecka wersja. Na szczęście jednak - książka pozostaje atrakcyjna nawet bez czytania historyjki (moja znajomość niemieckiego jest baaardzo podstawowa, za pomocą Google translatora zdołałam dowiedzieć się jaki był mniej-więcej punkt wyjścia pierwszej historii - i wystarczyło). Wyszukiwanie błędów i niedorzeczności - niesamowicie atrakcyjne (sprawdzone - na 7,5 i 4,5 latkach).
      Tu można zobaczyć dwie przykładowe strony

Te przykłady nie są jakoś specjalnie dobrane (miałam obawy, ze to takie "rodzynki" wyciągnięte na zachętę), tak wygląda cała książka.
      • ap77 Re: Zacharias Zuckerbein 15.02.11, 18:10
        Ale fajny ten Czarodziej!!! nasze klimaty!

Ac zy Kubus Puchatek jest smieszny? Od ktorego zaczac? Szczerze mowiac, ja jako dziecko bylam "niepuchatkowa", nudzil mnie strasznie te powiedzonka brrrr) i teraz tez nie czytamy,a le moze czas sprobowac? czy warty siegac po wydania Disneya, bo rozne opinie sa na forum...
        • abepe Re: Zacharias Zuckerbein 15.02.11, 18:15
          Jestem nudna, wiem. Nie lubię Puchatka (nuda), lubię Fredzię-Phi-Phi!
      • kaixa Re: Zacharias Zuckerbein 15.02.11, 22:22
        Mamy Zuckerbeina, ale graficznie to on jest ze dwie polki nizej od ksiazek Butschkowa, a i dowcip w nim malo wyrafinowany. Corka jakos tez nie chciala do niego wracac.

Za to jesli mowimy o niemieckich wersjach, to polecam "Hier stimmt ja fast gar nichts!: Das große Suchspaß-Wimmelbuch" Butschkowa, czyli wszystkie 3 - wydane rowniez w Polsce - tomy w jednym, w przystepnej cenie:

www.amazon.de/Hier-stimmt-fast-nichts-Suchspa%C3%9F-Wimmelbuch/dp/3833903201/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1297804512&sr=8-1
        Poza tym niezla jest tez ksiazka "Verflixt, hier stimmt was nicht" Barbary Scholz:

www.amazon.de/Verflixt-hier-stimmt-was-nicht/dp/3522435729/ref=pd_sim_b_5
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka