Dodaj do ulubionych

problem z aros.pl

30.08.11, 17:47
zamówiłam książki w tamtym tygodniu. ceny świetne, wyszło taniej z przesyłką niż w bonito bez. No i dalej już same problemy - nie dostałam żadnego potwierdzenia, mimo to wyslałam pieniądze (mój błąd przyznaję) i czekam nerwowo. kasa poszła w poniedziałek, a ja muszę dostać paczkę do piątku - w weekend chrzciny. Na maila aros nie odpisał, wiadomość ze strony internetowej nie wiem czy doszła, bo nawet nie dostalam potwierdzenia wysłania, telefonu na stronie nie ma:(
jakieś sugestie? zamawiałyście coś już od nich? boję się, że dostanę paczkę po fakcie, albo co gorsze nie zobaczę ani książek ani pieniędzy...
ps. wiem że to było niezbyt rozsądne, ale pisałyście w jakimś wątku o tym dyskoncie, więc stwierdziłam że są pewni.
Obserwuj wątek
    • donkaczka Re: problem z aros.pl 30.08.11, 18:20
      ja zamawialam i jestem zachwycona
      maila z potwierdzeniem zamowienia doatalam i zlinkiem, pod ktorym wyswietlala sie faktura zamowienia, wraz z biezaca aktualizacja - ile % zamowienia i ktore pozycje juz sa
      wiec moglam na biezaco podgladac
      wyslali b.szybko - daty z zamowienia sie zgadzalay, to znaczy przy placeniu bylo napisane ze wysylka tego i tego dnia, doreczenie dzien pozniej i tak bylo

z biurem oblsugi kontaktowalam sie mailowo i odpowiedzi byly tego samego dnia

telefony mam na fakturze:
      75 764 84 00 (stacjonarny)
      661987449 (komórkowy)
      mozesz sporobowac pod nimi
      • kavakava Re: problem z aros.pl 30.08.11, 20:20
        ufff, dostałam maila z numerem listu przewozowego. Właśnie brakowało mi tego potwierdzenia i jakiejś informacji czy zrealizowane i czy wszystkie pozycje. Fakturę podejrzałam tylko przez stronę internetową i nie było tam żadnych telefonów. Widocznie jakiś błąd systemu z tymi mailami.
        w każdym razie prezent na chrzciny (biblioteczka malucha) uratowany:)
        • muchomorek23 Re: problem z aros.pl 16.11.11, 19:51
          ktoś jescze kupował u nich? mam do zamówienia ksiązki na MIkołaja przedszkolnego no i nie chciałabym zostać z niczym
          • kavakava Re: problem z aros.pl 16.11.11, 20:07
            żeby nie robić antyreklamy potwierdzam, że u mnie wszystko skończyło się ok, książki dotarły dość szybko, w bardzo dobrym stanie. polecam
            • maskot_1 Re: problem z aros.pl 16.11.11, 23:13
              Ja ostatnio trochę u nich zaszalałam - przyszło wszystko, b. szybko, nie mam żadnych uwag. A ile "zaoszczędziłam" ;) Też się obawiałam, bo to był pierwszy mój zakup tamże. Ale już po cichu planuję następne
              • agni71 Re: problem z aros.pl 17.11.11, 11:00
                Zajrzałam z ciekawości i nie wszystko maja w atrakcyjnych cenach, np. Lasse i Maja - tak, ale juz np. Aoki - nie. Podobnie najnowsze Magiczne drzewo, Tak sie wszystko zaczęło, czy Naciśnij mnie. Przy dodaniu kosztów przesyłki (15 zl, a darmowa przesyłka chyba az od 499 zł) to mnie sie bardziej opłaca kupic z darmowa wysylką w Merlinie czy z odbiorem osob. w Empiku. A miałam nadzieję, że u nich dokupię wszystko co jeszcze "muszę" nabyć przed Świętami, zważywszy, ze promocja -20% z Plusa w Empiku juz sie skończyła :-(
                • cipcipkurka Re: problem z aros.pl 17.11.11, 12:47
                  Może na wybranych książkach nie jest taniej, ale jak na razie znalazłam tam tylko jedną pozycję, która jest droższa niż w merlinie (mówię oczywiście o tych, które mnie interesowały :)). Minusem są oczywiście koszty wysyłki, ale już czas wysyłki zdecydowanie na plus---jeśli coś mają, to mają od razu, nie muszę czekać 7 dni roboczych. Fajnie zrobiony podgląd realizacji zamówienia. Dobrze zapakowana paczka. Jak dla mnie więcej plusów niż minusów. Merlin mnie ostatnio rozczarował kilka razy, więc szukam innych możliwości.
                • cipcipkurka Na pewno dobrze sprawdziłaś? 17.11.11, 12:54
                  Tak się wszystko zaczęło 25,48/28,5
                  Magiczne 26,17/32,49
                  Aoki 29,13/36,99
                  razem 80,78/97,98
                  To już na tych 3 pozycjach plus wysyłka jest taniej.
                  Czy merlin ma wciąż darmowe przesyłki? Ja, pomimo naprawdę sporych pieniędzy tam wydanych, muszę płacić, niby 30%, ale jednak.
                  • muchomorek23 Re: Na pewno dobrze sprawdziłaś? 17.11.11, 16:31
                    to zamawiam, korespondencja mailowa bardzo szybka, mam nadzieję, że realizacja będzie również w porządku a dzieci zadowolone.
                    • berjag Re:inna równie tania księgarnia 17.11.11, 17:24
                      zarogiem.pl
                      • anna_mrozi Re:inna równie tania księgarnia 17.11.11, 19:59
                        Nie ma jak (auto)reklama...?
                        • poppy76 Re:inna równie tania księgarnia 17.11.11, 20:02
                          Anno, ale ta narozna;) ksiegarnia juz byla wielokrotnie reklamowana na forum:) Tu sie o niej dowiedzialam, znaczy na forum, nie na watku;)
                        • cipcipkurka Re:inna równie tania księgarnia 18.11.11, 09:18
                          Ja właśnie długo zwlekałam z krytykowaniem jednych księgarni, a zachwalaniem innych, żeby nie być posądzoną o (auto)reklamę :) Ale oświadczam, że nie jestem sponsorowana przez żadną księgarnię internetową, ani stacjonarną też nie. Niestety :D
                          Jeśli moje zadowolenie z usług pewnej księgarni nie jest wystarczającym powodem, by tu o tym pisać, proszę o wykasowania moich wypowiedzi :)
                  • agni71 Re: Na pewno dobrze sprawdziłaś? 18.11.11, 10:37
                    Wiesz co, na dzisiaj to faktycznie mi najtaniej na aros wychodzi. W Empiku dopiero co była znizka 10% przy zamówieniu pow. 100 zL, teraz jest tylko 5%. Poza tym, niektóre ksiązki sa w krótko obowiazujących promocjach cenowych, i tak np. WOW encyklopedia kosmosu dzisiaj w Empiku jest o 6 czy 7 zl drożej niz wczoraj. Z kolei Magiczne drzewo. Tajemnica mostu (Olbrzyma na razie sobie daruję, może stanieje ;-) w Merlinie w cenie 22 zł juz zrobiła sie trudno dostepna, wiec nie ma sensu tam zamawiać...

6 ksiązek, na ktore sie ostatecznie decyduję wyniosłaby mnie w aros 165 zł, w Merlinie 179, a w Empiku 175 zł. Ale gdyby jeszcze dzisiaj obowiązywała w empiku znizka 10% a nie 5%, to w Empiku zapłaciłabym 166 zł z groszami. Różnica niezauważalna praktycznie.

A co do darmowej przesyłki, to jest w Merlinie, tylko trzeba odpowiednio duzo zamawiać (przez ostatnie 180 dni trzeba u nich zamówić za co najmniej 750 zł). Ja mam gratis przesyłkę (PP lub kurier) przy zam. od 59 zł, płatnym przelewem. Przy pobraniu musze dopłacic 5 zł.
                    • muchomorek23 Re: Na pewno dobrze sprawdziłaś? 18.11.11, 10:50
                      no i zamówiłam bo po pierwsze wogóle ta książka tam była i to w ilości 24 sztuk a cena też dobra więc nie było na co czekać. mam nadzieję, że szybko przyjdzie, żeby zdążyć wszystko popakować i do mikołajowego wora wrzucić ;)
                    • berjag Re: Na pewno dobrze sprawdziłaś? 18.11.11, 11:24
                      Jeszcze proponuję rozważyć dzień darmowej wysyłki - 1 grudnia, niektóre księgarnie biorą w tym udział :)
                      • kazia4 Re: Na pewno dobrze sprawdziłaś? 18.11.11, 12:14
                        Dodam tylko, że w tym roku ten dzień jest 30 listopada;)
    • rzezucha.ma Re: problem z aros.pl 18.11.11, 09:30
      Spędziłam godzinę (przynajmniej) przeglądając i śliniąc się do tych niskich cen. Niestety koszty wysyłki jak dla mnie przekreślają sprawę - takie same zamówienie na miejscu mam o 2 zł droższe tylko. A próbowałam jakieś 8 książek i to tych "droższych"... Nie wiem, ile trzeba by zamówić książek, żeby się opłacało. No, oczywiście powyżej 500pln JUZ darmowa wysyłka.
      Trochę mi szkoda. :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka