Dodaj do ulubionych

nowy Pettson i Findus!

27.09.12, 21:11
...pojawi się już w listopadzie! Książka ma tytuł "Niezwykły święty Mikołaj!" Radość zapanowała u nas wielka - podobnie jak z audiobooka nr 3 "Pana Kuleczki"... :)
Obserwuj wątek
    • blankaz Re: nowy Pettson i Findus! 28.09.12, 07:58
      O, super, będzie jak znalazł na święta :)
      Przydałby się jeszcze nowy audiobook z kolejnymi częściami czytanymi przez pana Stuhra, istniejący znamy już na pamięć :)
      • habibi_sun Re: nowy Pettson i Findus! 28.09.12, 22:27
        fantastycznie, bo to ukochana seria mojego dziecka ( moja zreszta takze:-) - nawet kota Findusa mamy;-)
        • kate.2 Re: nowy Pettson i Findus! 15.11.13, 00:12
          Czy wiecie gdzie można znaleść bajki do oglądania o Pettsonie i Findusie?
          • tutam2 Re: nowy Pettson i Findus! 15.11.13, 11:07
            Bajki o Findusie na dvd widziałam w Niemczech. Ale jedynie w wersji w języku niemieckim, niektóre ew. z dubbingiem angielskim. No i jeszcze na youtubie - np. po węgiersku ;)
            • kate.2 Re: nowy Pettson i Findus! 15.11.13, 15:31
              o nie !!!!
              Na chomiku znalazłam 4 bajki w języku polskim, widać na nich ikonkę TVP podejrzewam, że były dobranockami. Ktoś z was coś o tym wie?
              Czy to była cała seria bajek, czy tylko te kilka kt są na chomiku?
              • ap.77 Gra na tableta 05.05.14, 20:26
                play.google.com/store/apps/details?id=se.filimundus.pettsonsinventions&hl=pl
                • gopio1 Chyba na tablet n/t 06.05.14, 08:53

• ap.77 Re: Chyba na tablet n/t 07.05.14, 13:11
                    chyba tablet:), ale wymowa i pisownia tych nowych wyrazów cały czas się "tworzy"
                    antyweb.pl/tabletu-czy-tableta-smartfon-czy-smartphone-jak-poprawnie-zapisac-iphone/
    • laemmchen79 Re: nowy Pettson i Findus dla najmłodszych 08.12.15, 00:07
      Poznaj Pettsona i Findusa, wyd. MediaRodzina

https://mediarodzina.pl/zasoby/images/big/poznaj_pettsona_i_findusa01.jpg

ze strony wydawcy:
      Pierwsza książka z twardymi, kartonowymi stronami o dobrze znanych i lubianych bohaterach – Pettsonie i Findusie. Książeczka jest adresowana do najmłodszych odbiorców, pięknie ilustrowana przez autora. Findus wymyślił nową zabawę dla Pettsona, który musi znaleźć trzy różne rzeczy. Na szczęście ma pomocników!
      • kate.2 Re: nowy Pettson i Findus dla najmłodszych 08.12.15, 21:48
        Moi dwaj synkowie :) 3-latki dostali ją 6.12, czytamy każdego dnia po kilka razy i wynajdujemy różne szczegóły :)
        • laemmchen79 Re: nowy Pettson i Findus dla najmłodszych 09.12.15, 08:46
          Mi tez sie ogromnie podoba ta nowosc i dlatego wrzucilam ja na liste ksiazek pod choinke dla mlodszego dziecia, ale w duzej mierze z nadzieja, ze do ogladania ksiazki przylaczy sie i starszy syn (ktory Findusa nadal wielbi goraca miloscia) i wprowadzi w ten sposob brata w pettsonowo-findusowy swiat .
          • huculeczka Re: nowy Pettson i Findus dla najmłodszych 09.12.15, 09:33
            Zuzi też się bardzo podobała (miałyśmy z biblioteki, wypożyczałyśmy ją jako pierwsze ;) nawet przez chwilę miałam ją w koszyku, ale w końcu nie kupiłam.
    • bogusia1231 Re: nowy Pettson i Findus! 09.12.15, 12:01
      My już Findusów nie kupujemy, chłopcy 9 i 12 lat, ale jak była akcja oddawania starych książek, to mój mąż stwierdził, że Findus zostaje:)
      • laemmchen79 Re: nowy Pettson i Findus! 09.12.15, 12:18
        Ja sobie tez nie za bardzo takie ostateczne rozstanie wyobrazam, tym bardziej, ze moj starszy syn kaze siebie zwac Findusem, a mlodszy bardzo szybko dostal wlasna ksywke: Mukla. Kto jeszcze tak ma u siebie?:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka