Dodaj do ulubionych

Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego czytac

07.09.15, 13:00
Jak w temacie - czy możecie polecic książki do "zaśmiewania się" dla chłopca 8 letniego, który dużo czyta i lubi to....
Tak na oderwanie się od obowiązków rozpoczętego roku szkolnego ;)
Będę bardzo wdzięczna!

Wszystkie Mikołajki, serię Dziennik Cwaniaczka..przeczytane
Obserwuj wątek
    • czaplaczarna Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 07.09.15, 13:04
      Wesołe książki A. Lindgren tez były
    • agnieszka_azj Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 07.09.15, 13:35
      "Gofrowe serce" Marii Parr - w duchu Astrid Lindgren
      poczytajmi.blox.pl/2011/07/Gofrowe-serce.html
    • abepe Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 07.09.15, 13:44
      Większość zabawna i dowcipna: o chłopakach i o dziewczynach.

• inkwizycja102 Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 07.09.15, 15:39
      Dominik z przeboju naszych wakacji "Jowanka i gang spod Gilotyny". Inni chłopięcy bohaterowie tej książki też są w porządku, ale Dominik turlał naszą rodzinę po podłodze. Niektórych dosłownie. Ogólnie książka zabawna i mądra. Ale Dominik rządzi ;)
      • sylwina76 Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 07.09.15, 15:47
        U nas w tym wieku "rządził" Tsatsiki.
    • danaide Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 08.09.15, 22:38
      Nieustająco i chyba nieskutecznie (kto jeszcze zna? za czy przeciw?) polecam serię o Oskarze i Rico: "Oskar, Rico i głębocienie" i dwa kolejne tomy. Nie wiem tylko czy będzie się śmiał ośmiolatek, natomiast na pewno śmiałam się ja (18+).
    • magia Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 09.09.15, 09:11
      Dynastia miziołków - Joanna olech
      Kocie historie wszystkei 3 częsci - Trojanowski
      • sylwina76 Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 09.09.15, 10:06
        I jeszcze Pamiętnik grzecznego psa i kolejne: Nowe przygody grzecznego psa i Wakacje grzecznego psa.
        • kaixa Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 09.09.15, 21:10
          Moja ośmiolatka poleca następujące książki:

"13-piętrowy domek na drzewie"

oraz

"Koszmarna dwójka"
          • inkwizycja102 Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 16.09.15, 12:06
            "Koszmarna dwójka" jest koszmarnie świetna, ale przy okazji - zauważyliście, że nigdzie nie jest podany tłumacz?
            • kaixa Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 16.09.15, 22:11
              Jest podany - Marcin Wróbel - w prawym dolnym rogu podwójnej czarnej strony z tytułem.
              • inkwizycja102 Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 21.09.15, 08:37
                o, dzięki!
    • yantichy Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 09.09.15, 21:31
      Może seria o Sir Galimatiasie?
      • beataj02 Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 10.09.15, 09:07
        A Pompon J. Olech? Wszystkie części prześmieszne i przyjemnie niedydaktyczne ;-)
    • quistista Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 10.09.15, 11:12
      "Podręczny nieporadnik. Młotek"
      Seria o Paddingtonie
      • quistista Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 10.09.15, 11:33
        I prosiaczka Fryderyka bardzo syn poleca:)
    • czaplaczarna Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 15.09.15, 09:56
      Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Część książek znamy, ale dużo tytułów było dla nas nowością.

Zaczęliśmy "Rico, Oskar..." - świetna!!! Choć rzeczywiście - my dorośli na pewno wyłapujemy więcej ironii, i dwa mam nadzieję że nie wszystko pozostanie w pamięci dziecka ;-))))
      • kazia4 Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 15.09.15, 10:08
        To ja dorzucę jeszcze "Hej, Jędrek" z Naszej Księgarni, właśnie druga część się ukazała. I jeszcze "Bery, gangster i góra kłopotów" (tez NK) - choć tu chwilami nieco poważniej jest, ale książka warta polecenia.
        • kavakava Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 14.10.15, 13:19
          Fajny wątek, nam też się przyda, bo siedmiolatek coraz bardziej się w swoim czytaniu rozkręca. I z "łapaniem" humoru też wielki postęp.
          Potwierdzam z całą mocą Tzatzikiego - żarty takie, że akurat trafiają w młodociane gusta. Było też sporo śmiechu przy "Rasmusie rycerzu Białej Róży" Lindgren. Paddington i Fryderyk też ok :-) Resztę chętnie sprawdzimy.
          Dorzucę jeszcze serię komiksów "Calvin i Hobbes" - ja połknęłam w jeden wieczór, młody w dwa, każdy się uśmiał niezmiernie :-)
          www.swiatkomiksu.pl/katalog/wyszukiwanie/komiks,1670.html
          • abepe Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 14.10.15, 19:17
            kavakava napisała:

> Dorzucę jeszcze serię komiksów "Calvin i Hobbes" - ja połknęłam w jeden wieczór
            > , młody w dwa, każdy się uśmiał niezmiernie :-)

U nas komiksy z tej serii są stałym punktem programu codziennie. Oraz Fistaszki.
            Chociaż ponury to humor.
            • abepe Re: Zabawne, dowcipne.. - dla 8-latka lubiącego c 14.10.15, 19:41
              Mój ośmiolatek twierdzi, że zabawne są także wszystkie części "Kuby i Amelii" Kosika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka