02.01.20, 19:43
Macie źródło ciekawych puzzli w przedziale 500-1000 elementów? Może znacie hasła, pod którymi warto je wyszukiwać? Próbowałam przejrzeć oferty na ceneo i allegro, ale gubię się w tysiącach słodkich kociątek i podkolorowanych pejzaży. Z fajnych mamy puzzle z Muminkami (troche zanadto monochromatyczne dla nas) i z Naszej Ksiegarni (detektyw Pierre) - ale te maja tylko 200 elementów.
Obserwuj wątek
    • tymianek21 Re: Puzzle 02.01.20, 20:49
      Hej wpisz: sklep trefl puzzle znajdziesz olbrzymią liczbę puzzli tylko wybierz dla dorosłych bo dla dzieci to tylko z bohaterami bajek. Znajdziesz tematy jakie tylko chcesz. Pzdr
      • yantichy Re: Puzzle 04.01.20, 01:20
        tymianek21 nie uuu ur r nie wiem użytkownik napisał apisała:

> Hej wpisz: sklep trefl puzzle znajdziesz olbrzymią liczbę puzzli tylko wybierz
        > dla dorosłych bo dla dzieci to tylko z bohaterami bajek. Znajdziesz tematy jaki
        > e tylko chcesz. Pzdr
        • yantichy Re: Puzzle 04.01.20, 22:50
          Przepraszam - nie wiem, czy to najmlodsza dostala sie do telefonu, czy ja go odblokowalam niechcący i wygenerowalam ten komunikat
      • aggala Re: Puzzle 27.11.20, 07:36
        Wpadły Wam może w oczy jakieś ciekawe puzzle 1000 el. o tematyce świątecznej? Chodzi mi o coś w tym stylu, jak w linku, tylko trochę tańsze: byhannakanminski.com/products/ukladanka-bozonarodzeniowa?fbclid=IwAR0si2VmJxRpF0p4WeHIKI3X3Dhnv0XstjPet9LeVOsW26XzAA8bxiqjekY

Ravensburger miał kilka wzorów, które mi się podobają , ale wszędzie wyświetlają się jako niedostępne.
    • aggala Re: Puzzle 03.01.20, 18:14
      Ja lubię puzzle Heye. Mają różnorodne i niebanalne wzory. Tylko są niestety droższe niż te najpopularniejszych marek (zestawy 1000 el. zaczynają się zwykle od ok. 50 zł). Możesz zobaczyć np. tu: www.art-puzzle.pl/heye Sklep, do którego podałam link, ogólnie specjalizuje się w sprzedaży oryginalnych puzzli różnych firm, warto obejrzeć.
      • yantichy Re: Puzzle 04.01.20, 01:19
        To bardzo fajny namiar, dziękuję! Mlody najchetniej miałby puzzle z ilustracji Nordqvista a w tym poleconym sklepie jest duzo puzzli - obrazkow z wieloma szczegółami.
    • mika_p Re: Puzzle 06.01.20, 22:06
      Aros ma tylko 67 stron puzzli w przedziale od 201 do 1000 elementów ;)
      aros.pl/kategoria/1482/Od-201-do-1000-elementow/0

Na allegro, po wejściu w kategorię
      Dziecko -> Zabawki -> Puzzle -> Tradycyjne
      warto wpisać w wyszkuwarkę liczbę elementów.
      Ja tam lubię podkolorowane pejzaże :) ale np. Clementoni ma reprodukcje obrazów (słowo kluczowe: museum)
      • yantichy Re: Puzzle 07.01.20, 18:28
        Widzisz, tak jak pisałam - problemem nie był brak ofert a ich zbyt duża liczba i konieczność bezproduktywnego przedzierania się przez setki wzorów, które nie trafiały w nasz gust.
        Aggala podsunęła markę, zamierzam kupić puzzle tej firmy.
    • lukasz-bdg Re: Puzzle 25.08.20, 15:26
      Zachęcam do zerknięcia na strony hobbystycznych sklepów. Ich zaletą jest to, że ich wyszukiwarki ułatwiają przeglądanie wg. elementacji, kategorii, autorów. Takich sklepów (sprzedających puzzle w Polsce) znajdziesz przynajmniej kilka, tym bardziej, że czas COVID-u chyba przypomniał wielu osobom jaka to przyjemność układać puzzle. Zerknij chocaiżby tutaj (przykład wyszukiwania zawężonego do określonej liczby elementów): Puzzle - liczba elementów
    • bruy-ere Re: Puzzle 01.12.20, 10:56
      Na Instagramie jest hashtag #puzzlezapuzzle - można się wymieniać w duchu zero waste.
    • canaille Re: Puzzle 22.12.20, 23:06
      Djeco, choć niewiele tego w tym przedziale, ale mają też 350.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka