blu4 23.11.04, 09:54 Część Dziewczyny! Znacie dobre sprawdzone księgarnie internetowe?Ja korzystałam tylko z Merlina ale chętnie skorzystam z innych.Pozdrawiam Aga i złośniczka Wika Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i2h2 "Wysyłkowa.pl" 23.11.04, 12:02 ksiegarnia.wysylkowa.pl/ Zamówiłam, przyszło potwierdzenie, miałam możliwość śledzić losy mojego zamówienia, domówiłam w trakcie realizacji jeszcze jedną pozycję (telefonicznie ), przysłali mail o tym, że paczka do mnie poszła i kiedy powinna dotrzeć, dotarła i było w niej wszystko, co trzeba. To tak w skrócie;-) Mam nadzieję, że następnym razem będzie równie sprawnie. Odpowiedz Link
maryland1 Re: "bookservice 23.11.04, 12:48 www.bookservice.pl/X/_.jsp a ja tu zawsze znajduję książki, których nie ma gdzie indziej. Również można śledzić "losy" zamówienia, dostaje informację o wpłacie itd. Mam tylko pozytywne doświadczenia z tą księgarnią. Odpowiedz Link
i2h2 Re: "bookservice 23.11.04, 13:31 Cieszy mnie ta wypowiedź- wiem, że można u nich płacić przelewem (wychodzi taniej ), a ceny mają interesujące :-) Już jakiś czas temu się przymierzałam do zakupów, ale trochę bałam się ryzykować. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kolorko Re: Księgarnie internetowe.... 23.11.04, 13:19 Ja zamawiam w wydawnictwach- "przetestowałam" już Bellonę i Siedmioróg- z tego ostatniego czekam własnie na kolejną przesyłkę, a w niej ma być "Malutka czarownica" :) Odpowiedz Link
agnieszka_azj Re: Księgarnie internetowe.... 23.11.04, 13:33 Rzeczywiście, nasza też jest wydawnictwa "Siedmioróg", a nie "Zielonej Sowy", co nie zmienia faktu, że ilustracje ma nieszczególne :-( Odpowiedz Link
maak3 Re: Księgarnie internetowe.... 23.11.04, 14:17 jedność jest szybka i solidna no i jeszcze 20 procentowe upusty na stronie :-))) Odpowiedz Link
rysa9 Re: Księgarnie internetowe.... 23.11.04, 21:59 Dotąd korzystałam i byłam zadowolona z: -Merlin -Siedmioróg -Bookservice -Academicus (najpierw pytam, czy faktycznie mają daną pozycję, bo rzadko odświeżają bazę, ale zwykle uprzedzali mnie mailem, gdy już złożyłam zamówienie, a czegoś nie mieli) -Edukacyjna (raz mieli poślizg czasowy, ale im wybaczam ;-) Odpowiedz Link
ppjw Re: Księgarnie internetowe.... 26.11.04, 16:44 www.gwp.pl/ - beż żadnej wpadki, proponują pozycje, które często gdzie indziej nie są dostępne. nigdy nie zawiodłam się na Merlinie, również www.mediarodzina.com.pl/nowa/ - zamawiałam raz, ale wszystko odbyło się bez problemów. Za to mam paskudne doświadczenie z www.wysylkowa.pl/, mam nadzieję nigdy tam już nie kupować, ale zdaje się, że to nie miało być w tym wątku.. pozdrawiam, Paulina Odpowiedz Link
agnieszka_azj Re: Merlin 27.11.04, 16:08 "Merlin" to solidna firma, można kupować spokojnie - cały czas ma się mozliwość śledzenia losów zamówienia, zawiadamiają, jak mają jakieś problemy, informują o wysłaniu paczki - wszystko znakomicie i tu nie mam zastrzeżeń. Mam natomiast sporo uwag do merytorycznej strony ich oferty w internecie, szczególnie jeśli chodzi o książki dla dzieci. Dobór pozycji które trafiają na "pierwsze okno" tego działu jest dziwny i napewno nie związany z wartością artystyczną książki. Wiele spośród książek, które potem są na ich liście bestsellerów nie dostąpiło tego zaszczytu. Mistrzostwem świeta była natomiast wielodniowa obecność w kategorii wiekowej 4-6 lat książki o kobiecie, która przechodzi psycchoterapię po rozwodzie !!! - obserwowałam to ze złośliwą satysfakcją :-) Osobną sprawą jest to, czego sie możemy dowiedzieć o konkretnych tytułach. Czasem są tam teksty, które świadczą, ze osoba piszaca je nawet nie zajrzała do opisywanej książki. Bywają też poprostu dwa-trzy pierwsze zdania tekstu, na podstawie których trudno czegokolwiek się dowiedzieć. Mimo wszystko muszę przyznać, że z zakupów w Merlinie na ogól byłam zadowolona. Odpowiedz Link
rysa9 Re: Merlin 28.11.04, 12:05 Ja też mam wrażenie, że ten podział na kategorie wiekowe nie do końca jest adekwatny. Np. "Bajki robotów" S.Lema można znaleźć w dziale dla 4-6 latków, chociaż sam opis wskazuje na to, że to lektura do VI klasy. Ale ja też mimo wszystko lubię Merlina. Odpowiedz Link
agnieszka_azj Re: Merlin 28.11.04, 18:46 Przecież to oczywiste: jak bajki to dla przedszkolaków, nad czym sie tu zastanawiać ;-))) Niestety często tam tak jest. Odpowiedz Link
kurkitrzy Re: Księgarnie internetowe.... 01.12.04, 19:18 Książki wydawnictwa Muchomor kupuję na www.muchomor.pl - nie zawiodłam się ani razu. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link
kryska2 www.nepo.pl 24.01.05, 15:01 polecam :). bardzo sympatyczni ludzie, nie ma problemów z komunikacją (mail, tel, sms). książki dostałam "punktualnie" i co mnie urzekło: odpowiednio zabezpieczone przed zniszczeniem (!!). bardzo miłe było też to: zadzwonili do mnie, że mają już książkę i ją wysyłają. co więcej, żeby koszty przesyłki były niższe zaproponowali zapłatę przelewem po wysłaniu książek (a nie jak zazwyczaj to bywa przed). jestem bardzo zadowolona ze sposobu traktowania klientów (nawet tych, którzy kupują tylko 1. książkę). pozdrawiam, Kasia a tak przy okazji, można u nich dostać Amberki w atrakcyjnych cenach :). www.nepo.pl Odpowiedz Link
cubus1 Re: www.nepo.pl 24.01.05, 15:58 Nie zawiodlam sie nigdy na: -merlinie -grafag.com.pl -kolumbus.com.pl Ale zawiodlam sie na -mareno.pl ( zerowa komunikacja,w wiekszosci nie maja faktycznie tego co jest w katalogu o czym informuja po 2 tygodniach,generalnie -szkoda czasu) -muchomor.pl ( juz ponad dwa tygodnie czekam na ksiazki,brak jakiegokolwiek e- maila o opoznieniu,a dzisiaj na moje pytanie dostalam odpowiedz ze jeszcze nie wyslanie...troszke to nie w porzadku, ale wierze ze jednak ksiazki do mnie dotra...) Poza tym kupuje od wydawnictw: PWN,Siedmiogrod,Universitas,Rea i mniejszych.Tutaj zawsze wszystko jest OK. Odpowiedz Link
ewa154 Re: Księgarnie internetowe.... 07.02.05, 13:55 Cyz mogłybyści mi podać asres strony www wydawnictwa siedmiogród?? Odpowiedz Link
zuzanna_szelinska Re: Księgarnie internetowe.... 08.02.05, 16:56 Merlin i Siedmiogród - zamówienia przychodzą punktualnie i nie ma żadnych problemów. Nie polecam GWP. Na książki czekałam bardzo długo, musiałam do nich dzwonić a na koniec pomylili sie i rpzysłali mi zamówienie dwa razy. Moge spokojnie polecic Muchomora - nie bylo żadnej wpadki a zamawialam tam juz kilka razy. Odpowiedz Link
mamaigora1 Muchomor i BADET 02.06.05, 08:50 Zamawiałam i tu i tu - przesyłki, szybko i bezproblemowow Minus dla Muchomora - nie potwierdzają zamówienia i nie informuja o wysłanej przesyłce BADET informuje! Odpowiedz Link
kajan13 do Siedmiorogu dodam jeszcze: 04.06.05, 16:01 DEBIT /www.wydawnictwo-debit.pl/ przy przelewie przesyłka gratis Odpowiedz Link
a_noa Re: Księgarnie internetowe.... 14.06.05, 16:29 Polecam! Co prawda przeczytalam wczesniej na forum ze kilka osob nie poleca, ale to bylo juz po zlozeniu zamowienia. Zamowienie zlozylam w srode, dostalam odpowiedz ze kiedy ksiazki beda gotowe (czas realizacji na stronie inter. byl podany od 3-5 dni) dostane wiadomosc. W czwartek dostalam wiadomosc ze sa gotowe i prosba o wplate. Pieniazki wplacilam, musialy u nich byc w piatek, a w poniedzialek mialam w domku ksiazeczki. Zapakowane, te co trzeba, w dodatku tansze niz w innych ksiegarniach i przesylka rowniez tansza :)) Tak wiec, ja sprawdzilam i polecam!!! Odpowiedz Link
i2h2 Re: a_noa, napisz jeszcze, o której... 14.06.05, 17:24 ... księgarni internetowej tak dobrze myślisz ;-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link
a_noa Re: Księgarnie internetowe.... 14.06.05, 22:44 Jasne, przepraszam (wczesniej odpisywalam na jej temat na 'nie polecanych' i pewnie dlatego nie wpisalam nazwy) Chodzilo mi o Mareno :) www.mareno.pl Odpowiedz Link
politea25 Re: Księgarnie internetowe.... 23.06.05, 14:44 A ja polecam ostatnio odkrytą księgarnię www.badet.pl/ oraz oczywiście merlina i MediaRodzina (choć słyszałam, że niektórzy mieli mniej szczęscia w zamawianiu u nich) Odpowiedz Link
zabuniek "Martynki" w Najlepszy prezent i Frankliny w Debit 05.08.05, 13:42 Doskonałe dla mnie są internetowe księgarnie: www.NajlepszyPrezent.pl - zamawiałam serię z Martynką, za drugim razem oferują jeszcze większe zniżki i ich adres: Publicat S.A. ul. Chlebowa 2461-003 Poznań tel.: 061 652 92 52 w.320, 652-92-60 fax: 061 652 92 00 oraz wydawnictwo DEBIT - tu kupiłam serię z franklinem www.franklin.pl (warto zapisać się do klubu Franklina, wtedy książeczki są jeszcze tańsze) Odpowiedz Link
koala500 Re: Księgarnie internetowe.... 06.08.05, 14:18 www.kdc.pl/servlet/SNFCategory?p_cat_name=KSIAZKI&p_scat_id=64&session=1541c2acb484a7be korzystam i polecam Odpowiedz Link
agnieszka_gk www.lideria.pl 05.09.05, 14:26 Polecam. Chyba największy wybór ksiązek dla dzieci jaki do tej pory spotkałam w innych księgarniach internetowych. Tam znalazłam pozycje, których nie było w żadnej innej księgarni internetowej ani "rzeczywistej". Zamówienie zrealizowane w 3 dni. Odpowiedz Link
steffa Re: www.lideria.pl 15.03.06, 23:31 Zamówiłam w liderii. Jeszcze nie mam książek, ale plus za to, że można odebrać u nich (w W-wie) i oszczędzić 9,50 na przesyłce (czyli kupić dodatkową książkę)... Odpowiedz Link
steffa Re: www.lideria.pl 17.03.06, 12:45 Trzeba się tylko wcześniej dopytać jak do nich trafić, bo nie ma żadnej tabliczki na miejscu.. No i uzbroić się w gumiaki... Odpowiedz Link
rykam Lideria.pl + PWN 25.11.13, 12:48 Szanowna Czytelniczko, Szanowny Czytelniku Uprzejmie informujemy, że sklep internetowy Lideria.pl sfinalizował proces pozyskiwania inwestora. Tym samym Lideria.pl staje się częścią polskiej grupy wydawniczej PWN. Odpowiedz Link
politea25 Re: Księgarnie internetowe.... www.gwp.pl 10.10.05, 15:05 Gorąco polecam www.gwp.pl/ zamówiłam w poniedziałek, a w piątek już miałąm książki w domu, choć zastrzegają chyba 10 dni na realizację. Duży plus. Odpowiedz Link
agnieszka_azj Re: Księgarnie internetowe.... 17.10.05, 11:08 www.znak.com.pl/ Przy zamówieniach powyżej 35 zł - przesyłka gratis. Przy większych - rabaty. Książki zamówione (przeze mnie - nie dla mnie ;-) w środę wieczorem dotarły do adresata w poniedzialek. Odpowiedz Link
poziomkaaa Re: Księgarnie internetowe.... 28.10.05, 23:42 A ja polecam Siedmioróg. wtorek zamówienie, środa rano -paczka w domu. I oferują bardzo atrakcyjne koszty przesyłki. Odpowiedz Link
marianna_m1 www.libressa.pl 19.11.05, 16:10 dobra ksiegarnia, duzop tytulow dla dzieci i nastolatkow, z psychologii rowniez. Odpowiedz Link
kate710 [...] 03.12.05, 18:38 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
konewka_dorotki Re: Księgarnie internetowe.... 19.12.05, 13:34 ja nie mam ulubionej, a korzystałam już z kilku..mogę natomiast polecić serwis w kt. można porównać ceny książek w róznych e-księgarniach.. nazywa się www ceneo.pl i mimo że nie współprcuje ze wszystkimi księgarniami to można sie tam zorientować w cenie... Odpowiedz Link
urgazhi Re: Księgarnie internetowe.... 22.12.05, 21:17 ksiegarnia ktora moge polecic www.ksiazeczka.pl/sklep - zamoiwenie relizowane sprawnie i powiadomienie wysylane jak paczka zostanie juz nadana... wyszukuja pozycji których nie mozan nigdzie dostac... i super kolekacja KRECIKA i pacynek roznego rodzaju... POLECAM!! Odpowiedz Link
kinga7101 [...] 23.12.05, 18:07 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
steffa Re: Księgarnie internetowe.... 31.12.05, 01:23 Merlin - bezdyskusyjny lider. Siedmiorog mi ostatnio podpadł totalnie - ani razu nie odpowiedziano ani na moje zapytanie, ani na zlozoną ofertę. Odpowiedz Link
steffa Re: Księgarnie internetowe.... 31.12.05, 01:24 Nie ofertę tylko zamówienie oczywiście ;) Odpowiedz Link
tetka01 Re: Księgarnie internetowe.... 24.02.06, 17:00 Ale Merlin jest okropnie drogi!!! Odpowiedz Link
kakadudu Re: Księgarnie internetowe.... 18.09.07, 15:55 A czy ktoś korzysta z księgarni książeczka.pl? Ja najczęściej kupuje tam książki dla dziecka - w końcu to księgarnia dziecięca i wybór dość zadowalający. Choć chyba faktycznie jestem zwolenniczką kupowania bezpośrednio od wydawnictwa.Trudno znaleźć księgarnię w której jest wszystko czego szukam, tylko wtedy płacę więcej za przesyłki:) Odpowiedz Link