jennie24 28.04.05, 11:22 Czytacie dziciom Ksiazki o Panu Kuleczce, Kaczce Katastrofie, Psie Pypciu i muszce Bzyk-Bzyk.? My mamy od niedawna, ale mysle ze dla 5latka juz z powodzeniem moga byc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i2h2 Re: Pan Kuleczka 28.04.05, 11:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16375&w=17304555&v=2&s=0 Pozdrawiam Odpowiedz Link
jennie24 Re: Pan Kuleczka 28.04.05, 12:53 dzieki nawet nie pomyslalam zeby poszukac w starych watkach prosze moderatora o usuniecie mojego watku, zeby nie zasmiecal, dopiero wczoraj pierwszy raz do Was zajrzalam Odpowiedz Link
i2h2 Re: Pan Kuleczka 28.04.05, 13:20 To żeby nie było, że zaśmiecasz, coś z nowości: wkrótce ukaże się kolejna, już czwarta książka o Panu Kuleczce, psie Pypciu i kaczce Katastrofie. A ja za każdym razem, gdy mam okazję, suszę głowę przedstawicielom wydawnictwa, żeby wydali również wersję audio ;-) Pozdrawiam i zapraszam częściej :-))) Odpowiedz Link
mama_kasia Re: Pan Kuleczka 28.04.05, 13:28 Wkrótce, to kiedy???? fanka "Pana Kuleczki" :-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Pan Kuleczka 28.04.05, 13:43 Wkrótce się być może dowiem, kiedy to wkrótce ;-) Na razie wiem tylko, że ma sie ukazać. Pozdrawiam Odpowiedz Link
violik Re: Pan Kuleczka 28.04.05, 13:28 :) naprawdę nie wiem, jakim sposobem, ale mam płytkę z ok 15 opowiadaniami Pana Kuleczki w MP3... Czyli musiało wyjśc jakieś audio.. My mamy kalendarz z nalepkami - miodzio:) Odpowiedz Link
mama_kasia Re: Pan Kuleczka 28.04.05, 13:32 Violik, płytki były dawno temu dołączone do "Dziecka", ale w sprzedaży ich nie było. Jestem szczęśliwą ich posiadaczką. Odpowiedz Link
violik Re: Pan Kuleczka 28.04.05, 13:44 :) mp3 można było legalnie sciągnąć też ze strony Kuleczki na gazecie - sama ściągnęłam chyba z 2 opowiadania... może stąd i reszta? Odpowiedz Link
jennie24 Re: Pan Kuleczka 28.04.05, 14:19 no ja mam 3 czesci i kalendarz tez, juz zaklejony, choc mialam dwa komplety naklejek, od "szwagierki", ktora w przyklejanie sie nie bawila, a moja Ola tak a jeszcze mozna gdzies sciagnac? ja bym chetnie posluchala jak to Pan Kuleczka słuchany wyglada Odpowiedz Link
wojciech.widlak Pozdrowienia od Pana Kuleczki :-) 29.04.05, 11:23 Witam serdecznie! Jak miło, że Pan Kuleczka ma tylu przyjaciół! Spróbuję w jego imieniu odpowiedzieć. Otóż czwarta część z pewnością będzie, choć najprawdopodobniej jednak nie w tym roku, bo po prostu tym razem nie zdążymy. Natomiast co do płytek, to były cztery, wydane specjalnie z myślą o prenumeratorach "Dziecka", a na każdej po sześć opowiadań. w foprmacie klasycznym. Chyba dwa opowiadania w formacie MP3 pojawiły się na stronie edzieckowej i znikły. I to tyle. No i jeszcze może to, że myślimy sobie, że kalendarz przyszłoroczny będzie. Pozdrawiam bardzo w imieniu własnym, Pana K., psa P., kaczki K. i muchy B.-B. Wojciech Widłak Odpowiedz Link
jennie24 Re: Pozdrowienia od Pana Kuleczki :-) 29.04.05, 12:59 Pan Kuleczka ma mnostwo przyjaciol. Moja coreczka nie zasnie jak jej nie przeczytam minimum 2 opowiadan. Fajna ta Kaczka Katastrofa, nie powiem. Troszke jak moja Mala. Mezowi tez sie podobaja opowiadania. Super wydania , oby takich wiecej na naszym rynku. A kalendarz super trafiony to malo napisane. pozdrawiam wszystkich przyjaciol Pana Kuleczki , tych duzych i tych malych Odpowiedz Link
ewap_mama_alexa Re: Pozdrowienia od Pana Kuleczki :-) 30.04.05, 05:16 U nas wlasnie nastal renesans Pana Kuleczki, Alex znowu domaga sie zeby mu czytac na dzien dobry, na dobranoc i pomiedzy. Mamy wszystkie trzy ksiazki, oprocz tego przekopalam stare roczniki "Dziecka" i wycielam stamtad wszystkie opowiadania, wiec mamy wlasna "ksiazke". A przy okazji czytamy inne teksty p. Widlaka, o przyrodzie, historii, zwierzetach. Zwlaszcze o starozytnym Egipcie bardzo sie ostatnio przydal, bo mumie maja u nas wysokie notowania... Dziekujemy panie Wojtku! Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link
mama_kasia Re: Pozdrowienia od Pana Kuleczki :-) 30.04.05, 23:42 > A przy okazji czytamy inne teksty p. > Widlaka, o przyrodzie, historii, zwierzetach. > Zwlaszcze o starozytnym Egipcie Ależ te teksty były świetne. Wielka szkoda, że się skończyły. Nasz syn bardzo je lubił. A może by tak z tego małą książkę :-)... albo trochę większą. Panie Wojtku... Odpowiedz Link
iberka Re: Pan Kuleczka 02.05.05, 20:18 Kubuś ma je czytane od około pol roku czyli kiedy mial 3 latka. Uwielbia je. Iza Odpowiedz Link
ewg Re: Pan Kuleczka 03.05.05, 00:13 My zaczynaliśmy przygodę z Panem Kuleczką od opowiadań w Dziecku. Płyty tez mamy oczywiście!!! Mój synek ma 5 lat i ostatnio nie ma dnia, aby nie chciał czytać wybranych opowieści. Ostatnio na topie jest UMYWALKA ;-) Ja również lubię opowiadania o tej cudownej gromadce, tylko bokiem mi już wychodzi czytanie ciagle tych samych. JA CHCĘ WIĘCEJ!!!! Bo niedługo będę wszystkie znała na pamięć... (moje dziecko juz zna....;-) Odpowiedz Link
coolka75 Re: Pan Kuleczka 10.05.05, 14:29 To nasze ostatnie odkrycie:) Czasem już padam na nos, a Wiktor twardo negocjuje "jeszcze jedno" opowiadanie:)) Ma trzy i pół roku. Czekamy niecierpliwie na czwartą część... Odpowiedz Link