Dodaj do ulubionych

American Bookstore

13.03.06, 02:47
Jest sobie taka sieć księgarni i nawet czasem fajne książki dla dzieci można
tam znaleźć. Choć asortyment nieczęsto się zmienia.
Opowieść o plemniku dosyć oryginalna, dedykowana Rodowi Stewardowi.
www.amazon.com/gp/product/0375830308/qid=1142212752/sr=2-2/ref=pd_bbs_b_2_2/002-5640953-4056013?s=books&v=glance&n=283155
Działania małego Dawidka. Zaliczyć ją można do serii 'niewychowawczych' ;)
Wszystkie czynności (no prawie), które małe dziecko chciałoby wykonywać, ale
są niestety zabronione...
www.amazon.com/gp/product/0590930028/qid=1142214190/sr=2-2/ref=pd_bbs_b_2_2/002-5640953-4056013?s=books&v=glance&n=283155
No i może trzecia trochę nie na czasie, bo Boże Narodzenie już dawno za nami,
ale moje dziecko i bez świat lubi śledzić drogę misia, o którym zapomniał
Święty Mikołaj.
www.amazon.com/gp/product/1405053100/qid=1142214384/sr=1-3/ref=sr_1_3/002-5640953-4056013?s=books&v=glance&n=283155
Obserwuj wątek
    • i2h2 Re: American Bookstore 13.03.06, 12:14
      Jest taka sieć :-) Bywam tam czasem, bo również polskie ksiażki mają w ciekawym
      wyborze. W ubiegłym roku mieli piękne albumy, kalendarze, kartki pocztowe,
      reprodukcje (autentycznego Hiroschige jeszcze długo na scianie nie zawieszę ;-))
      Niestety, na stronie nie mają wszystkiego, a szkoda. Bardzo sympatyczne miejsce.
      Iwona
      • malinela Re: American Bookstore 13.03.06, 13:06
        Jest taka sieć;op
        Kilkakrotnie na tym forum wspominana. Niestety, jak wynika z załączonego linku,
        sklepy są tylko w Warszawie i bliskiej okolicy..
        www.americanbookstore.pl/x_C_X__P_KONTAKT.html
        To właśnie w niej zakupuję książki wydawnictwa DK:
        www.dorlingkindersley-uk.co.uk/
        Są też serie Ladybird books, czy chociażby wspominana ostatnio przeze mnie
        Baby Einstain.

Są też wydawnictwa polskie - Skokowski, Muchomor..
        Warto zajrzeć, choć ceny często sa duuużo wyższe niż w innych księgarniach :o(
        Ania, mama Malinki i Nelki
        • steffa Re: American Bookstore 13.03.06, 17:11
          Ja tam zaglądam tylko po dziecięce książki anglojęzyczne. Dla siebie wolę
          pożyczyć ;) No może najtańsze nie są, ale chyba i tak tańsze niż sprowadzane ze
          Stanów, tudzież z UK. A z kartą mam rabacik ;) W każdym razie te, o których
          mówiłam oscylują w okolicy 40 zet.
          • abepe Re: American Bookstore 14.03.06, 08:39
            Różnie bywa z tymi cenami. Własnie szukam jednej książki.W Polsce znalazłam za
            190 zł, w Amazonie za niecałe 11 euro.
          • malinela Re: American Bookstore 14.03.06, 09:07
            Jeśli kupujesz książki anglojęzyczne, to zgadzam się, ceny są porównywalne do
            podanych z tyłu książki. Czasami przeliczam, dla zasady, bo nie jestem typem
            oszczędnym ;o)). Poza tym na te książki obowiązuje rabat z kartą. Natomiast na
            wydania polskie rabatu już nie ma, a ceny można porównać z cenami
            obowiazującymi w innych księgarniach.

Nie jestem typem poszukiwacza taniej książki. Jestem raczej wymarzonym klientem
            księgarń - oglądam i kupuję, nie zastanawiając się nad ceną.

Natomiast, jeśli przez przypadek, niejaka abepe, pokazuje mi link do książki, i
            ta książka w księgarni iternetowej kosztuje 20 zeta mniej niż w AB, to to mnie
            już denerwuuuuje!
            Ania, mama Malinki i Nelki
            • abepe Re: American Bookstore 14.03.06, 09:17
              malinela napisała:

> Jeśli kupujesz książki anglojęzyczne, to zgadzam się, ceny są porównywalne do
              > podanych z tyłu książki. Czasami przeliczam, dla zasady, bo nie jestem typem
              > oszczędnym ;o)). Poza tym na te książki obowiązuje rabat z kartą. Natomiast na
              > wydania polskie rabatu już nie ma, a ceny można porównać z cenami
              > obowiazującymi w innych księgarniach.
              >
              > Nie jestem typem poszukiwacza taniej książki. Jestem raczej wymarzonym klientem
              >
              > księgarń - oglądam i kupuję, nie zastanawiając się nad ceną.
              >
              > Natomiast, jeśli przez przypadek, niejaka abepe, pokazuje mi link do książki, i
              >
              > ta książka w księgarni iternetowej kosztuje 20 zeta mniej niż w AB, to to mnie
              > już denerwuuuuje!

Bo, cóż, ja jestem zmuszona byc poszukiwaczem taniej książki. Długo się czasem
              zastanawiam :(((
              Podać wysokość zarobków w NZOZ Ośrodek Wczesnej Interwencji????
              Może się zastanowię nad zmiana branży:)Drogie mam hooby, kurcze blade!!!!Na
              dodatek nie jedno:)
              • steffa Re: American Bookstore 14.03.06, 13:27
                Che che - udziałów tam nie mam. Też wole tańsze książki od droższych ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka