Dodaj do ulubionych

Pan Kuleczka zaprasza...

17.05.06, 12:40
... na Targi Książki do Pałacu Kultury w ogóle, a w szczególe w niedzielę o
12.00 do stoiska wydawnictwa Media Rodzina. Autor z przyjemnością wpisze
dedykacje w stosownych miejscach - na razie wciąż tylko trzech tomików
opowiadań.
...i jeszcze na jutro, czyli czwartek, 18 maja, na godz. 17.00 na warszawską
Saską Kępę. Tam, w bibliotece przy ul. Meksykańskiej 3, odbędą się...
urodziny Pana Kuleczki. Sam jestem ciekaw! Jak informują organiozatorzy,
wstęp jest wolny, a dodatkowe informacje można uzyskać pod tel. 672 80 91.
Pozdrawiam serdecznie, również w imieniu Katastrofy, Pypcia i Bzyk Bzyk
WW
PS Przy okazji dziękuję za ciepłe słowo o zestawie "Widłak+Socha" :-)

Obserwuj wątek
    • abepe Re: Pan Kuleczka zaprasza... 17.05.06, 16:36
      Panie Wojciechu, nadal nie mogę rozpocząć przygody z "Już czytam". Chyba jednak
      młody musi zacząć od pana Kuleczki:) Proszę dać znać, jak będzie Pan w
      trójmieście, zgłosimy się po autogjaf:)
      Swoja drogą - niech żyje Granna, cóż za ambitna firma:) Polecam rodzicom swoich
      pacjentów z czystym sumieniem, wymieniając wielkie nazwiska:)
    • gordianus Re: Pan Kuleczka zaprasza... 18.05.06, 12:08
      A to pech... My na Tragach będziemy w piątek. Cóż, jeden autograf już mamy. A swoją drogą: kiedy następny Pan Kuleczka? Dopiero na Gwiazdkę? Bo my się nie możemy doczekać?
      • wojciech.widlak następny Pan Kuleczka 24.05.06, 13:27
        Wszystkich przyjaciół Pana Kuleczki informuję z pewnym drżeniem, że czwarta
        (onaż najprawdopodobniej ostatnia) księga z opowieściami o Panu Kuleczce ukaże
        się (znów - najprawdopodobniej) późną jesienią/wczesną zimą tego roku. Właśnie
        dokonuję wyboru opowiadań, a niebawem zaczniemy z Ilustratorką bilateralne
        konsultacje.
        Pozdrawiam panakuleczkowato
        WW
        • gordianus Re: następny Pan Kuleczka 24.05.06, 20:40
          Miejmy nadzieję, że prawdopodobieństwo zadziała w tym wypadku dwojako: jeśli chodzi o ukazanie się czwartego tomu jak najwcześniej - na TAK, a jeśli chodzi o ponurą wizję czwartego tomu jako ostatniego - na NIE.
          Dziękujemy za tak optymistyczne wieści.
        • i2h2 Re: następny Pan Kuleczka 30.05.06, 23:05
          wojciech.widlak napisał:
          > (onaż najprawdopodobniej ostatnia)
          Nie no, jak tak można w ogóle - proszę nawet nie myślec o takiej ewentualności!
          Pan Kuleczka wychowuje całe rzesze rodziców i pozwala utrzymać nerwy na wodzy,
          tudzież dystans do pewnych Katastrof i Pypciów (Pypci?!)wypracować i
          zachowywać. Co ja znajomym wielbicielom powiem !!! Protestuję !!!
          • abepe Pan Kuleczka - początek przygody 04.06.06, 18:31
            Grzesia właśnie wciągnęło. Kupiliśmy wczoraj "Spotkanie", potem spędziliśmy
            kilka godzin w samochodzie. Nie mogłam przerwać czytania:) Teraz Grześ ma
            zapalenie gardła. Udaje się go zatrzymać w wyrku dzięki komiksom Baranowskiego
            oraz Panu Kuleczce. Mąż już marudzi, że trzeba ścisle trzymać się tekstu, bo
            Grześ juz zna spore fragmenty na pamięć i zwraca uwagę, jak się coś pominie:)
            Aha, musiałam na rolce papieru toaletowego tłumaczyć, jak Katastrofa patrzy
            przez lunetę. Po Pana Kuleczkę stojącego na przystanku przyjeżdżają Grzesiowe
            autobusy:)

Czuję, że konieczny będzie zakup reszty, a nowa część będzie świetna za Gwiazdkę:)

Pozdrawiamy gorąco
            • abepe Re: Pan Kuleczka - początek przygody 06.06.06, 11:50
              Hehe, przypomniało mi się, że mam w pudełku obrazki pani Eli Wasiuczyńskiej w
              ramkach. Na jednym, wypisz-wymaluj, Katastrofa. Kiedyś wisiały nad grzesiowym
              łóżeczkiem. Zostały zdjęte, gdy mały zaczął do nich sięgać. Spróbowałam je
              powiesić znowu. Zobaczymy jak długo powiszą. Eh, to były czasy, gdy
              kilkumiesięczny Grześ usiłował nawiązać kontakt werbalny z żółtym słoniem z
              obrazka:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka