Dodaj do ulubionych

Zaproszenie - zagadka

19.04.07, 16:54
www.bromba.pl/aktu001FP.html
Kto odgadnie nazwisko twórcy krasnali wrocławskich? Podpowiedzią jest już sam
fakt, że zaproszenie znalazło się na stronie bromba.pl...
Bajki wychodzą na ulice... Wrocławianie i mieszkańcy grodów ościennych,
spieszcie na spotkanie ;-)
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Zaproszenie - zagadka 19.04.07, 18:10
      Hm. W życiu nie zgadnę.
      (Poprzednie T.M., obecne M.O. ;))

Iwona, no nie mów, że nie dostałaś mojego długiego listu, którego kopii sobie
      nie zostawiłam. No nie mów.
      • uccello Re: Zaproszenie - zagadka 19.04.07, 20:31
        A ja wieeeem, ale nie powiem! Na wszelki wypadek obwiążę paluchy skoczem żeby
        nie wyklepać. Niech się trochę brombowiczki pomęczą.
        • zona_mi Ucello 19.04.07, 20:38
          Czyli źle odpowiedziałam?
          :(
          • uccello Re: Ucello 19.04.07, 20:44
            Czekaj, czekaj, TM MO to jakiesik szyfr, tak?
            Nijak mi nie pasuje do inicjałów osoby która porodziła krasnale, ale może to
            bardziej wyrafinowana kombinacja , niż inicjały? Powiedz no zona_mi.
            • i2h2 Re: Ucello 19.04.07, 20:47
              No właśnie - księżyc już zaszedł, psy się uśpiły i mój intelekt takoż ;-) Co to
              za rebus inicjałowy? Myślałam, że to tylko ja nie kumkam, tj. kumam.
              • zona_mi Re: Ucello 19.04.07, 21:16
                Ale co - twórca w sensie, że wydłubał, czy twórca w sensie, że wymyślił?

Iwona, a może chociaż Ty masz kopię odpowiedzi i wyślesz mi na adres
                alternatywny...?
                • i2h2 Re: Ucello 19.04.07, 21:24
                  Zaprojektował na pewno, a czy równiez wydłubał, to nie wiem - pewnie choć
                  formy. Trudne pytanka zono_mi zadajesz z samego wieczora ;-)
                  Zaraz kopię wyślę.
                  • i2h2 Re: Ucello 19.04.07, 22:55
                    Eee, nie skorzystałaś z mojej podpowiedzi ;-) myśl dalej!
                    • zona_mi Re: Ucello 20.04.07, 08:36
                      A, bo widzisz - myślałam o straych krasnalach, nie o nowych...
                      To zjem tościk za swoją niedomyślność :)
      • i2h2 Re: Zaproszenie - zagadka 19.04.07, 20:49
        zona_mi napisała:
        > Iwona, no nie mów, że nie dostałaś mojego długiego listu, którego kopii sobie
        > nie zostawiłam. No nie mów.

Nie tylko, że dostałam, ale i odpowiedziałam. Tyle, że przez pół dnia poczta
        Gazety wisiała, to pewnie nadal do Ciebie idzie albo wisi na serwerze.
        NB kupiłam sobie lekturę na noc ;-) W kiosku, he he - Ty wiesz, jaką ;-)
      • bea-sjf Re: Zaproszenie - zagadka 19.04.07, 22:31
        Czyli krasnali więcej tam się pojawiło w okolicy ? Ten Teatr Lalek - w którym
        Sara podczas swego pierwszego przedstawienia krzyknęła na głos cały ,
        zniecierpliwiona brakiem na scenie obiecywanej gadziny :"dawajcie tego smoka !"-
        niedaleczko najczęściej odwiedzanego placu zabaw mej córki stoi ,łza się w oku
        kręci ,panie ,tego ,no...

Ja sobie tak z fantazją rzucę ,że tego akurat krasnala Pan Pawlak wymyślił - z
        kanciastego kształtu dłoni to wnoszę ;).
        • i2h2 Re: Zaproszenie - zagadka 19.04.07, 22:56
          Bea, możesz spełniać toaścik za swoją domyślność i oko czułe na szczegóły :-D
          • bea-sjf Re: Zaproszenie - zagadka 20.04.07, 09:24
            W nagrodę to ja się wybiorę na spotkanie z twórcami Pana Kuleczki :)Tylko mnie
            trema zżera ,obym choć przez ściśnięte gardło "dzień dobry " wydusiła ;)
        • i2h2 Re: Zaproszenie - odgadnięte :-))) 19.04.07, 23:01
          bea-sjf napisała:
          > Ja sobie tak z fantazją rzucę ,że tego akurat krasnala Pan Pawlak wymyślił -
          z
          > kanciastego kształtu dłoni to wnoszę ;).

Ciągle mówię, że na tym forum się żadna zagadka długo nie uchowa ;-)
    • gopio1 A tu fontanna w całości 20.04.07, 08:24
      wroclaw.hydral.com.pl/93705,foto.html
      Nie pozostaje nam tylko czekać, aby i w stolycy taka forma baśniowości zawitała.
      • bea-sjf Re: A tu fontanna w całości 20.04.07, 09:21
        Gopio ,dzięki za linka do tej strony - znalazłam zdjęcie "mojej" kamienicy !

• i2h2 Re: Zaproszenie - zagadka 27.04.07, 23:15
      Czy ktoś się może był wybrał z wrocławiaków i wrocławianek? Czy będzie jakieś
      sprawozdanie?
      • i2h2 Krasnoludki są na świecie ;-) 05.05.07, 21:49
        NIkt się nie zgłasza, więc polecam - mały reportaż:
        www.ajdukiewicz.art.pl/galeria/list.php?exhibition=63
    • i2h2 Fontannowa impresja 15.05.07, 15:16
      Zawszeć mi się wydawało, że fontanna musi mieć misę i tryskać do góry, bo tylko
      wtedy ten szum jest właściwy i odpowiednio stukocząco-pluszczący. Okazuje się,
      że jednak nie musi...
      Drzewo wyrasta ze środka, na biegunie stoi i przez maleńką chwilkę oczekiwałam
      sopli. Woda opowiada swoją historię i tak sobie myślę, że każdemu inną - zależy
      od tego, kiedy się tam przyjdzie, gdzie stanie, na co najpierw spojrzy(a jest
      na co popatrzeć, bo krasnali rój i każdy iny i szczególny)... Zatem fontanna z
      opowieścią.
      Moja córka biegała naokoło (bo te murki sa stworzone do biegania i skoków), w
      pomarańczowej kurtce wyglądała jak mała planeta, bo gdy swiatła się zapalały,
      to ją też trochę rozświetlały. Zatem fontanna z układem planet (tak sobie
      jeszcze kilkoro dzieci wyobrażam, jak biegają wokół, rozbiegają się i zaglądają
      pod kapelusz Ogrodniczki, wracają i dalej biegną).
      Ciągły plusk i szum, ale bez jakiegoś łoskotu kropel z wysoka spadających na
      kamień. Zatem fontanna ze spokojem deszczowego dnia wyczekującego lektury(jest
      taki specyficzny dźwięk deszczu, szczególny, nie każdy, który mi daje hasło do
      zaparzenia gorącej herbaty, poszukania miękkiego koca i wygodnego fotela, z
      odpowiednią książką pod pachą)...
      Fontanna - Książka czy może Książka - Fontanna. Opowieść w każdej kropelce...
      • bea-sjf Re: Fontannowa impresja 15.05.07, 16:03
        Iwonko :)
        Już się nie mogę doczekać - obawiam się tylko ,że się zaprę mocno i nie wyjadę
        z Wrocławia , a dzieci puszczę na orbitę okołofonatannową :).
        • i2h2 Re: Fontannowa impresja 15.05.07, 17:29
          To już chyba szesnaście albo siedemnaście lat minęło od pewnego majowego
          tygodnia, który spędziłam we Wrocławiu, zaglądając w każdy zakamarek i
          fotografując wszystko, co się dało. Od tamtej pory mam do tego miasta ogromny
          sentyment - większy nawet niż do Krakowa. Teraz też się nie zawiodłam -
          wystarczył spacer po nocnym mieście, strzeliste mury kościołów, uśpione
          pomniki... Wcale mnie nie dziwi, że chciałabyś tam wrócić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka