abepe 17.05.07, 12:58 ryms.pl/ Właśnie dostałam informację:)) W pierwszym numerze - o brombie.pl!!!!!! Gdzie to można kupić? Zajrzyjcie i spytajcie na targach Hokusa-Pokusa:)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smoczykowka Re: Ryms -czasopismo o książkach 17.05.07, 17:09 To się chwali! Ja mam ciągły niedosyt wiedzy o książkach dla dzieci i młodzieży. Życzę powodzenia wydawnictwu! Odpowiedz Link
uccello Re: Ryms -czasopismo o książkach 17.05.07, 21:46 Bardzo się ciekawie zapowiada. Jeśli tylko nie ulegną pokusie zostania tubą reklamowo-propagandową dla jednego wydawnictwa, będzie pięknie. Odpowiedz Link
i2h2 Re: Ryms -czasopismo o książkach 18.05.07, 11:59 Będę pisać w Rymsie i na pewno o różnych ksiażkach i zjawiskach "okołomolowych" ;-) Inni pewnie też - zresztą akura. W tym numerze duży artykuł o Erlbruchu mnie cieszy, bo nigdzie się po polsku o nim nic takiego chyba nie ukazalo. Zreszta tu akurat mają święte prawo się chwalić ;-) Choćby na fali jego nagród - gdyby nie oni to może bysmy go tak samo znali jak tę Zelandkę od nagrody literackiej... Odpowiedz Link
i2h2 Re: Ryms -czasopismo o książkach 18.05.07, 12:04 i2h2 napisała: > Inni pewnie też - zresztą akura. Wyszło bardzo po japońsku, ale przerwano mi i enter wcisnęłam ;-D Chcę powiedzieć, że akurat np. Joanny Olech nie podejrzewam na zbytnią podatność na wpływy wydawnicze, he he. Odpowiedz Link
natalajj Re: Ryms -czasopismo o książkach 17.05.07, 23:09 Chyba pobiegne jutro zapytać, bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link
zuzannao Re: Ryms -czasopismo o książkach 18.05.07, 12:33 Jeszcze nie przeczytałam od deski do deski, bo właśnie przyniosłam z targów do domu, ale zapowiada się ciekawie. Wśród omawianych książek ilość publikacji Hokusa-Pokusa w stosunku do książek innych wydawnictw nie jest aż tak duża, by pismo stało się reklamówką wydawnictwa. Podstawowy zarzut - trochę za mało treści... A w dodatku osiem stron tekstu kosztuje 7 zł., co wydaje mi się ceną dość wysoką. Odpowiedz Link
uccello Re: Ryms -czasopismo o książkach 18.05.07, 13:36 To jest właśnie ten wydawniczy dylemat. Kiedy pojawiają się reklamy branżowe, pismo trochę traci na wiarygodności, kiedy nie ma reklamodawców, cena jest odstraszająca. A autorom, skanerzystom, składaczom, redaktorom z czegoś trzeba płacić. Trzymam za RYMSA kciuki a i (raz się żyje !:)7 złociszy nie pożałuję, o ile gdzieś dopadnę w mieście. Gdyby jakiś Dobry Pan Minister, albo Bogata Fundacja Promująca Czytelnictwo uchyliła kiesy i RYMS mógłby się ukazywać w przystępniejszej cenie. Albo- jak marzyć, to marzyć!, ukazywał się darmowo w necie... Odpowiedz Link
annafox Re: Ryms -czasopismo o książkach 19.05.07, 23:54 Graficznie przypomina mi (op.cit.,) / możę grafik ten sam nie doczytałam. www.opcit.pl 7 zł - brak reklam mi tego nie rekompensuje- 4 kartki A3. Jeśli miało to by być o jeden arkusz reklam więcej i cena 3 zł to bym się raczej ucieszyła. Guliwer passe? Dla porównania 116 stron - 15 zł kwartalnik - w jednym z numerów czytałam o brombie :). www.slaskwn.com.pl/sklep/?s__wyniki.k__poddzialy.id__16 Nie chce porównywać treści nie o to mi chodzi. Pierwszy numer zawsze jest wyzwaniem ale boję się tego formatu gazety codzinnej. Życzę 100 lat. Pytania: grubszy planowany następny? może format A4? bardziej poręczny - z dzieckiem, w Czułym i z tą wielkością gazety nie było wygodnie... ;) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Ryms -czasopismo o książkach 24.10.07, 15:34 annafox napisała: > Pytania: > grubszy planowany następny? > może format A4? bardziej poręczny - z dzieckiem, w Czułym i z tą wielkością > gazety nie było wygodnie... ;) Podobno grubszy, podobno poręczniejszy format i podobno tańszy ;-) Masz spory wpływ na ludzi i wydawców ;-))) A - napisałam "podobno", bo jeszcze tego kolejnego numeru na oczy nie widziałam. Postaram się dopaść na targach i te prawdopodobieństwa zamienić w pewniki ;-) Na razie wiem tylko, o czym sama pisałam - no, chyba, że wycięli ;-P Odpowiedz Link
annafox Re: Ryms -czasopismo o książkach 30.10.07, 01:33 :) już się cieszę na nowy numer :) ania Odpowiedz Link
abepe Re: Ryms -czasopismo o książkach 31.10.07, 23:36 Eh, weszłam na rymsowa stronę. Chcę, chcę!!! Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Ryms -czasopismo o książkach 31.10.07, 23:48 Mam nadzieję zarzucić Rymsami Kraków -gdy się uda ,napisze gdzie mozna go kupić :). Odpowiedz Link
hophopi Re: Ryms - czasopismo o książkach 01.11.07, 00:47 a gdzie takiego Rymsa można z półki rymsnąć w mieście wojewódzkim Wroc.? Odpowiedz Link
i2h2 Re: Ryms - czasopismo o książkach 01.11.07, 17:35 Obawiam się, że nigdzie (tak mi z info na rymsowej stronie wychodzi), ale jak znajdziesz dobrą księgarnię z dobrymi książkami i księgarzem lubiacym wyzwania, to opowiedz mu o Rymsie i zachęć do sprowadzenia ;-) Pewnie reszta forumek z tego pięknego miasta będzie Cię wdzięcznością obdarzać dozgonną :-) Odpowiedz Link
hophopi Re: Ryms - czasopismo o książkach 03.11.07, 21:48 i2h2 napisała: > Obawiam się, że nigdzie (tak mi z info na rymsowej stronie > wychodzi), ale jak znajdziesz dobrą księgarnię z dobrymi książkami i > księgarzem lubiacym wyzwania, to opowiedz mu o Rymsie i zachęć do > sprowadzenia ;-) Pewnie reszta forumek z tego pięknego miasta będzie > Cię wdzięcznością obdarzać dozgonną :-) cholibka, szkoda, zwłaszcza że księgarza za ladą to już wieki nie widziałam. może jednak łatwiej będzie znaleźć jakąś miłą panią księgareczkę i wyślę Starego do akcji, niech wykorzystuje swą wprawę w podrywaniu ekspedientek ;) albo może, drogie forumki z okolic WRO, się zmówim i będziemy robiły, od niechcenia, mimochodem, niby przypadkiem, lecz systematycznie naloty na wcześniej ustaloną księgarnię, zapytując o Rymsa? hę? jakieś typy/propozycje? :) Odpowiedz Link
agisek Re: Ryms -czasopismo o książkach 29.12.07, 16:48 I ja sobie zaprenumerowałam. Ciekawy, choć miejscami słaby. Mam nadzieję, że się jeszcze rozwinie. Ale z "Guliwera" i tak nie zrezygnuję :-) Odpowiedz Link
agisek Re: Ryms -czasopismo o książkach 29.05.07, 11:05 O, w końcu coś się ruszyło w tej dziedzinie. Jestem ciekawa czy to czasopismo będzie tak samo trudno dostępne jak "Guliwer", do którego jestem szczerze przywiązana, choćby przez osobę profesor Papuzińskiej. Odpowiedz Link
nikkori Re: Ryms -czasopismo o książkach 29.05.07, 21:32 no fajnie, a prosze mi powiedziec, gdzie mozna RYMSa kupic, jak sie nie bylo na targach i nie chce sie jechac do siedziby Wydawnictwa? Warszawa dodam Odpowiedz Link
joanna05 Re: Ryms -czasopismo o książkach 29.05.07, 21:37 Dostaliśmy kilka sztuk - mogę Ci odłożyć, jeśli chcesz (w prezencie, wydawnictwo nie przekazało nam pisma do sprzedaży). Joanna z Badeta Odpowiedz Link
joanna05 Re: Ryms -czasopismo o książkach 29.05.07, 22:54 Oj, właśnie się wyjaśniło - po szybkiej wymianie maili z wydawnictwem - że jednak mamy pismo w sprzedaży. Ale słowo się rzekło, więc 1. egz. czeka na Nikkori w prezencie. Przepraszam za zamieszanie. Odpowiedz Link
nikkori Re: Ryms -czasopismo o książkach 29.05.07, 23:00 o, dziekuje, alem wlasnie sie dowiedziala, ze dostane od szefowej :) Odpowiedz Link
uccello Re: Ryms -czasopismo o książkach 24.10.07, 15:37 A na Targach będzie można kupić? Na którym stoisku? Odpowiedz Link
abepe Re: Ryms -czasopismo o książkach 24.10.07, 15:50 Umówiłam się z koleżankami w gdańskiej Mozaice w sobotę. Tam podobno można rymsnąć, ale czy nowy numer? Odpowiedz Link
i2h2 Re: Ryms -czasopismo o książkach 24.10.07, 17:07 Można, ale tylko stary - nowy dopiero się drukuje, a ja jestem sadystka i piszę o tym wcześniej ;-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Ryms -czasopismo o książkach 24.10.07, 17:05 Na targach będzie wydawca (a w zasadzie wydawczyni) z egzemplarzem "na pokaz" - jak dorwiesz, to obejrzysz :-) Odpowiedz Link
lunatica Ryms 02 29.10.07, 23:21 Miałyśmy szczęście przekartkować testowy numer 02. Teraz pozostaje czykać i zapolować na niego, żeby na spokojnie wszystko przeczytać :- ) Format faktycznie się zminił i cena też. VIVAT RYMS! Odpowiedz Link
abepe Re: Ryms 02 29.10.07, 23:38 O, fajosko:)) A ja byłam na pysznej kawie w gdańskiej Mozaice, gdzie planowałam kupić Rymsa 01 (gdyby jeszcze był) ale w części księgarnianej trwała urodzinowa imprezka (dzieci śpiewały "A ty całuj mnie...":))i do półek się nie dorwałam. Odpowiedz Link
i2h2 Jest już Ryms 02 27.11.07, 23:00 Znawcy, co go mieli w rękach, potwierdzają, że mniejszy, przyjemniejszy i bardziej "spasiony" ;-) Odpowiedz Link
lunatica Re: Jest już Ryms 02 28.11.07, 13:11 i2h2 napisała: > Znawcy, co go mieli w rękach, potwierdzają, że mniejszy, > przyjemniejszy i bardziej "spasiony" ;-) I wypasiony! :-) Odpowiedz Link
lunatica Re: Jest już Ryms 02 29.11.07, 12:38 alistar1 napisała: > Szkoda, że u nas RYMSA nie ma...:-((( Ale przecież można zamówić www.ryms.pl/ :-) Odpowiedz Link
ash3 Re: Ryms 02 28.11.07, 21:23 Ja też już mam i czytam nr 2. Sporo do czytania, format rzeczywiście poręczniejszy. Odpowiedz Link
wpaski Re: Ryms -czasopismo o książkach 28.11.07, 09:50 właśnie zamówiłam drugi numer i niecierpliwie czekam :) Odpowiedz Link
agisek Re: Ryms -czasopismo o książkach 21.02.08, 18:44 A ja sobie właśnie poczytałam spis treści trzeciego "Rymsa" zapowiada się super interesująco, nie wiem czy doczekam :-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Ryms -czasopismo o książkach 21.02.08, 22:17 agisek napisała: >zapowiada się super interesująco, nie wiem czy doczekam :-) Czyżbyś planowała swoje wcześniejsze zejście? ;-P Odpowiedz Link
agisek Re: Ryms -czasopismo o książkach 22.02.08, 07:33 No, faktycznie ostatecznie zabrzmiało :-) Odpowiedz Link