kaskahh 11.08.08, 14:43 cz sa tu jakies mamy z Niemiec, ktore maja doswiadczenie w zamawianiu ksiazek w necie? chodzi o korzystne przesylki do D... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamapodziomka Re: "zagraniczne" mamy 11.08.08, 15:41 Zamawialam w Merlinie, bylo szybko i nie bardzo drogo (poprzez kuriera). Nie wiem czy gdzies byloby taniej, bo normalnie zamawiam do rodzicow i albo oni wysylaja dalej, albo ksiazki czekaja na przyjazd jednej lub drugiej strony. Odpowiedz Link
kaskahh Re: "zagraniczne" mamy 11.08.08, 16:21 dzieki mamapoziomka, tez jest opcja zeby do rodzicow, ale czasem chcialabym miec "juz" od razu;) Odpowiedz Link
turzyca Re: "zagraniczne" mamy 19.08.08, 12:52 To moze do rodzicow a potem przez firme autobusowa (mozna nadac cos jak przesylka konduktorska)? Mysle, ze dosc szybko zaczyna sie oplacac, ale nie testowalam tej metody w przypadku ksiazek. Odpowiedz Link
el_poziomka Re: "zagraniczne" mamy 13.08.08, 16:21 Nie wiedziałam, że u nich tak można:) Odpowiedz Link
sweet_pepe Re: "zagraniczne" mamy 14.08.08, 15:15 Można, można:), jak dla mnie to jeden z większych ich plusów. Odpowiedz Link
dorrit Re: "zagraniczne" mamy 19.08.08, 10:51 Merlin z dostawa za granice - wg mnie wychodzi bardzo drogo, jakieś drugie tyle wartości książek... ostatnio zamówiłam do rodziców, bo wtedy mieliśmy u nich być i potem zabrałam książki do walizki (parę kilo, zmieściły się...) Odpowiedz Link
maleczytaniecouk Re: "zagraniczne" mamy 19.08.08, 22:10 ja przypadkiem jakiś czas temu znalazłam ksiegarnie internetową w Niemczech. jezeli jesteście zainteresowane moge spróbowac znalezć ten adres. Odpowiedz Link
kaskahh Re: "zagraniczne" mamy 20.08.08, 19:36 moglabys poszperac? wdzieczna bym byla... Odpowiedz Link
lunatica A może to 20.08.08, 21:00 Ci się przyda? www.polbuch.de/index.php widzę, że mają Zakamarki, więc pewnie więcej też mają, albo będą mieć :-) Odpowiedz Link
maleczytaniecouk Re: A może to 20.08.08, 21:09 www.polbuch.de/ no ja właśnie to samo znalazłam Odpowiedz Link
mamapodziomka Re: A może to 21.08.08, 09:22 Na oko to oferta (zreszta interfejs tez) jest bardzo podobna do www.ksiegarniawarszawa.pl Dostawa w Niemczech od 75 Euro darmowa, ale ceny sa przeliczone 1 zl = 0,50 Euro. Czyli nadal bede zamawiac do rodzicow i odbierac sobie przy okazji. Ale pojedyncze ksiazki na pewno znacznie taniej wychodza niz z przesylka za granice z Merlina, czy tej warszawskiej. Odpowiedz Link