alistar1 Geomagi Wheels 10.11.11, 08:41 Mam pytanie o geomagi wheels - czy ktoś z was już testował? Nadadzą się dla prawie pięciolatka (miłośnika lego)? Jeśli tak, które najlepiej wybrać? Dodam, że w smyku trwa na nie obecnie promocja (z możliwością bezpłatnego odbioru w empiku) :) www.smyk.com/szukaj/produkt?qtype=basicForm&q=geomag+wheels&subQuery=&searchCategory=all&sort= Odpowiedz Link
per-vers A nam się marzy Kamelot Junior 10.11.11, 09:07 Ten: merlin.pl/Kamelot-gra-logiczna_Granna/browse/product/206,697358.html Jak by ktoś znalazł w jakiejś atrakcyjnej cenie, to proszę o info... Bo ta rynkowa jest dla nas zabójcza :/ Odpowiedz Link
rzezucha.ma Re: A nam się marzy Kamelot Junior 10.11.11, 10:17 Na all. jedynie takallegro.pl/granna-gra-smart-games-kamelot-jr-wyprzedaz-i1918087595.html Ja upolowałam przed Dniem dziecka na jakiejś szalonej promocji w merlinie właśnie, chyba za 43 pln. Może warto sprawdzać, czy nie będą mieć świątecznych promocji. Odpowiedz Link
per-vers Re: A nam się marzy Kamelot Junior 10.11.11, 10:48 Allegro śledzę w miarę regularnie pod tym kątem, zaś promocję w Merlinie albo przegapiłam, albo wtedy jeszcze ta gra nam się nie marzyła ;-) Czemu nikt nie sprzedaje używanych? :( Odpowiedz Link
eszulczewska Poszukiwacze Skarbów 10.11.11, 11:49 w merlinie w dobrej cenie merlin.pl/Poszukiwacze-Skarbow-gra-planszowa_Egmont-Polska/browse/product/206,706480.html Ulubiona gra mojej 9 latki i 6,5 latka oraz ich cioci i wujka (zawsze prosze, bysmy ze soba do nich zabrali :D ) Odpowiedz Link
eszulczewska Re: Poszukiwacze Skarbów 10.11.11, 11:59 Polecam w merlinie: Wilki i owce Manila Robale Kajko i Kokosz Farmer de Luc Futbol Ligretto (swietna karcianka i dla doroslych) I wiecej gier (Granna - tez tzw smartgames-y, Egmont) merlin.pl/browse/search/206.html?offer=O&sort=tytul&set=16090 Odpowiedz Link
kanga_i_roo Re: taniej Granna i Egmont w merlinie 10.11.11, 11:49 merlin.pl/egmont-polska/browse/search/206,,1.html?set=16090&sort=tytul&offer=O&&brand=egmont%20polska merlin.pl/smart-games/browse/search/206,,1.html?set=16090&sort=tytul&offer=O&&brand=smart%20games Odpowiedz Link
bruy-ere Re: taniej Granna i Egmont w merlinie 10.11.11, 12:38 kanga_i_roo napisała: > rel="nofollow">merlin.pl/smart-games/browse/search/206,,1.html?set=16090&sort=tytul&offer=O&&brand=smart%20games No w końcu się doczekałam! Polowałam na dobre ceny Granna Smart Games i naprawdę ciężko jest dostać te gry choćby ciut taniej, zwłaszcza jeśli trzeba dodać za przesyłkę. Odpowiedz Link
sylwina76 Re: Granna w biedronce za 45 zł 15.11.11, 15:31 W katalogu Biedronki od 21.11. gry Granny za 45 zł - Superfarmer, Loch Ness, Kraby, Formuła1, Hoop! Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: Granna w biedronce za 45 zł 25.11.11, 11:45 Podbijam dla spostrzegawczych inaczej ;-) Są gry, kupiłam Loch Ness i zastanawiam się nad krabami. Oraz żabkami też ;) Odpowiedz Link
sinceramente Re: Granna w biedronce za 45 zł 25.11.11, 21:47 Jeśli kupujecie gry Granny pamiętajcie, że warto skorzystać z urodzinowej promocji www.granna.pl/indexmain.php?menu=0&names=promocja20lat Odpowiedz Link
tutam2 Re: jeszcze taniej Granna w empiku 15.11.11, 21:06 W Empiku jest promocja (chyba do środy, 16.11 ) -10% przy zakupie ponad 100zł. Skorzystałam i wyszło taniej niż w Merlinie. Można łączyć książki gry, muzykę. Odpowiedz Link
babeth Re: jeszcze taniej Granna w empiku 15.11.11, 21:32 W Carrefourze widziałam dzisiaj Jenga (firmy Simba) za 19 zł, dwupak Wilki i owce+ Hoop żabki (firmy Granna) za 30 zł. Odpowiedz Link
babeth Re: jeszcze taniej Granna w empiku 17.11.11, 08:41 Zakupiłam w/w gry. Sprostowanie dwupak to Wilki i owce + memo żabki. I tak warto. Na innej półce widziałam samą grę Wilki i owce w tej samej cenie. Odpowiedz Link
violik gra Hobbit - gdzie taniej? 27.11.11, 10:09 Ktoś nabył Hobbita? Najtaniej znalazłam za 93 pln, ale może macie jakąś lepszą ofertę? Do gwiazdki jest jeszcze czas, więc proszę o info. Bardzo podoba mi się wygląd gry. Może ktoś już nabył i może coś powiedzieć o graniu w Hobbita w praktyce? Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: gra Hobbit - gdzie taniej? 27.11.11, 13:51 No nie wiem, czy mogę, bo wyjdzie, że znowu spamuję ;) W aros.pl jest taniej, ale niestety trzeba by dorzucić do większego zamówienia, bo bezpłatna dostawa od 499 zł :( Odpowiedz Link
violik Re: gra Hobbit - gdzie taniej? 28.11.11, 08:48 Ja mówiłam o cenie z transportem. I nie wiem, co to za "chwalenie się", skoro bez zamówienia na pół tysiąca pln można zamówić tę grę w wielu księgarniach internetowych z różnicą od 47 groszy do 3 pln. I tak jest drogo. Muszę zapytać w ulubionej hurtowni. A jak ocena gry w praktyce? Ktoś posiada? Odpowiedz Link
madagalia Re: gra Hobbit - gdzie taniej? 28.11.11, 11:07 W bonito jest za 89,93. Zamówiłam grę Podaj cegłę, bo miała dobrą cenę i w ogóle byłam bardzo zdziwiona że w bonito są gry, myślałam że tylko książki. Odpowiedz Link
mamachlopca1 Re: gra Hobbit - gdzie taniej? 28.11.11, 21:22 hobbita w leclercu kupilam za 78zl Odpowiedz Link
violik Re: gra Hobbit - gdzie taniej? 29.11.11, 16:59 mamachlopca1 napisała: > hobbita w leclercu kupilam za 78zl Bardzo Ci dziękuję za tę informację. To prawda. Kupiłam dziś za tą cenę Hobbita. W Leclercu mnóstwo przecenionych klocków lego jest też (na oko 10%) Wielkie dzięki! Odpowiedz Link
gopio1 Re: gra Hobbit - gdzie taniej? 01.12.11, 19:22 Do jutra do 6 rano w Merlinie za 72 zł. Przesyłka darmowa. Odpowiedz Link
bladyroz proszę o opinie o grze - Kto to był 28.11.11, 12:21 przepraszam za OT, ale bardzo zależy mi na informacji, czy gra ravensburger "Kto to był" jest fajna ;) Odpowiedz Link
tagliatele Gry Trefl taniej o 30% w Smyku (sklep internetowy) 28.11.11, 15:31 Trafiłam dzisiaj na przecenę -30% na wybrane gry edukacyjne i puzzle firmy Trefl w sklepie internetowym Smyka. Oferta ważna do 4 grudnia do północy. Odpowiedz Link
sylwina76 Re: Gry Ravensburger taniej o 30% w Smyku też 28.11.11, 15:40 tagliatele napisała: > Trafiłam dzisiaj na przecenę -30% na wybrane gry edukacyjne i puzzle firmy Tref > l w sklepie internetowym Smyka. Oferta ważna do 4 grudnia do północy. Ravensburger także (m.in. Makę&break) Odpowiedz Link
ratybona Re: proszę o opinie o grze - Kto to był 28.11.11, 16:56 Moje dzieci i ja bardzo ja lubimy. Trzyma mocno w napieciu: kiedy zbliza sie godzina szosta, kiedy to ma przybyc zly czarodziej, i glos ze skrzyni informuje, ze nalezy sie spieszyc, chlopacy nie moga juz wytrzymac i zaczynaja szachrowac :-) Odpowiedz Link
beataj02 Re: proszę o opinie o grze - Kto to był 28.11.11, 21:51 "Kto to był ?" widziałam dziś w Selgrosie w cenie 98 lub 92 zł, nie pamiętam końcówki. Nawet się do niej przymierzałam, bo kojarzy mi się z "Cluedo", które my bardzo lubimy, ale dla Młodszego jest jeszcze zbyt poważne. Czyli chyba Mikołaj od którejś babci przyniesie... Odpowiedz Link
kavakava Re: Fajne gry w bierdonce 29.11.11, 16:12 Widziałam wczoraj Hooop, Loch Ness, Kraby, Super Farmera i inne Granny, wszystkie po 45zł, to chyba większość taniej niż zazwyczaj. Odpowiedz Link
cipcipkurka Tylko dziś taniej w Merlinie 01.12.11, 17:32 Dzisiaj noc gier w supercenach w Merlinie tinyurl.com/dx3l2jm Do tego kurier za zabawki za min. 59 zł za darmo. Odpowiedz Link
tattarak Re: Tylko dziś taniej w Merlinie 01.12.11, 20:02 Dodatkowo jeszcze Dixit jest w przyzwoitej cenie. Odpowiedz Link
mamachlopca1 Re: Tylko dziś taniej w Merlinie 01.12.11, 21:00 a na czym ta dixit polega?to dla doroslych czy dla moje 6latka?bo jakos z tych opisow nie rozumiem Odpowiedz Link
babeth Dixit 01.12.11, 21:26 W Dixit gra się całą rodziną, formalnie od 8 lat ale nasz 5 latek gra razem z nami, jak maluchy idą spać to grają sami dorośli. Dixit to gra skojarzeń, trzeba ją przede wszystkim zobaczyć "Dixit przypomina dzieło sztuki, od którego nie można oderwać oczu". Odpowiedz Link
abepe Re: Dixit 02.12.11, 00:11 Skusiłam się. Myślę, że będzie dobra dla obu moich chłopców:)) Odpowiedz Link
aniam123 Re: Dixit 02.12.11, 01:23 abepe napisała: > Skusiłam się. Myślę, że będzie dobra dla obu moich chłopców:)) Ech!!! Ja niestety też... Ale wzięłam z odroczoną przesyłką i jeszcze mogę się rozmyślić ;-) Odpowiedz Link
deleine Re: Dixit 02.12.11, 08:51 Jeśli nie ma to być typowa gra dziecięca to myślę, że szybciej skusisz się na zakup dodatku. :) Odpowiedz Link
domil Re: Fajne gry - duuużo taniej 02.12.11, 20:28 Raczej nie rezygnuj, znajoma terapeutka wykorzystuje Dixita podczas pracy z dziećmi i bardzo zachwala. Odpowiedz Link
tymianek21 Dixit 02.12.11, 21:20 Niestety za długo rozmyslałam o dixit "brać czy nie brać" i już zniknął z oferty! A cena 62 zł w merlinie była chyba najniższą ze znanych mi cen. Odpowiedz Link
mama_kasia Re: Dixit 02.12.11, 21:52 My mamy Dixita, i drugą talię z obrazkami też :) Jest rewelacyjny! ...Chociaż Najmłodsza marudzi czasami, że nie potrafi hasła wymyślić. Ale potrafi, jak się przyłoży :) My bardzo, bardzo lubimy. A ostatnio jeszcze (od roku :)) w Ticket to ride, czyli Wsiąść do pociągu, czyli jak my to w skrócie mówimy w "pociągi" gramy. Są świetne! Dynamiczne. Nie ma takich przestojów jak w Osadnikach z Catanu. Polecam, dla całej rodziny. U nas wszyscy się dobrze bawią :) Mamy taką cudowną chrzestną syna, która nas raz do roku obdarza grą rodzinną :) Odpowiedz Link
aniam123 Re: Dixit 02.12.11, 22:32 Kasiu, u nas pociągi ciągle w kolejce do zakupu i zawsze je coś z jakiejś "promocji" wyprzedzi. A potem te gry, podobnie jak książki, leżą poupychane w różnych zakamarkach ;-). Aha, leci tez do na IPN-owa KOLEJKA, bo przecież nie wiadomo ile egzemplarzy tym razem wydali i kiedy się skończy ;-)). Podobno pierwsza edycja w 100 godzin się sprzedała. Baaardzo jestem tej KOLEJKI ciekawa. Córka próbuje mnie też "naciągnąć" na polską edycję MONOPOLY, mamy europejską, więc na razie się nie dałam ;-)) Odpowiedz Link
mama_kasia Kolejka 03.12.11, 09:40 Graliśmy w kolejkę na "planszówkach" - u nas uczniowie jednego liceum zorganizowali dzień otwarty z grami :) ...Klimat Kolejki fajny, ale to "wredna" gra jest ;-) Złośliwym trzeba być, aby wygrać - takie miałam wrażenie. Mieliśmy jednak mało czasu i nie dograliśmy do końca, więc może nie należy opierać się na moim zdaniu :) Odpowiedz Link
aniam123 Re: Kolejka 03.12.11, 13:20 no właśnie Kasiu, kupiłam go w zamiarach nieco "edukacyjnych", bo to już historia. Może właśnie o to chodzi, żeby pokazać, że to "wredne" czasy były... Dla naszych dzieci, czasy komuny "to jakiś kosmos jest". Np. po powrocie z krakowskich Targów Książki Zuzia opowiadała mężowi jaka była długa i "gruba" (ciągle ktoś się doklejał) Kolejka do R. Kosika. Mąż na to, że za komuny, to ciągle się w takich kolejkach stało.... "Tato, no w takich to NA PEWNO NIE, wiesz jak tam było gorąco i wszyscy się cały czas na mnie pchali..." ;-)) Odpowiedz Link
mama_kasia Re: Kolejka 03.12.11, 13:53 Myśmy ostatnio oglądali album ze zdjęciami z Trójmiasta z "tamtych" czasów. Zdjęć kolejek było sporo, właśnie takich "grubych". ...Córka myślała, że ci wszyscy ludzie na jakieś występy przyszli. Odpowiedz Link
cipcipkurka Dixit i Ticket to Ride 03.12.11, 09:00 A ja się załapałam na Dixit i bardzo się z tego cieszę! Pociągi też baaaardzo polecam, mamy od trzech lat (jeny, jak ten czas leci!) i chociaż nam się trochę znudziły, to początkowo graliśmy 2-3 razy dziennie :D Potem ja przerzuciłam się na wersję on-linową, dużo szybsza rozgrywka, więc w sam raz na wolną chwilę. I jeszcze polecam K-2, chociaż to raczej dla starszych (na razie u nas to gra rodziców). Trudna, ale wciąga. Odpowiedz Link
pelczarka Re: Dixit 18.01.13, 15:41 a u nas odwrotnie - dłuższe postoje są w osadnikach:) [/b] Odpowiedz Link
yantichy Re: Dixit 02.12.11, 23:03 A ja dopiero dzisiaj z Waszych postów dowiedziałam się o istnieniu Dixit(a?). Niby dobrze, bo nawet przy tej cenie nie był on (?) wskazany dla mego portfela, ale żałuję okrutnie, bo grafika i i idea tej gry wydają mi się niebywale kuszące. Odpowiedz Link
katrio.na 9-10 latek 04.12.11, 08:20 Jesteśmy już na etapie, że musimy szukać czegoś hmmm mniej ogólnie dostępnego. No, wiecie co mam na myśli ;) Na swojej liście mam Dixit, Faunę dorosłą i CARCASSONNE. Jedni Dziadkowie Dorastającego zlecili mi kupno prezentu i tak się zastanawiam. Chyba teraz chciałabym jednak Carcassonne ale mam pytanie. Czy wystarczy gra podstawowa czy dokupić jeden dodatek - jeśli tak, to jaki będzie najlepszy na początek? A może są takie których nie warto kupować? Aha, są dwie wersję podstawowe - w blaszanym i papierowym opakowaniu - różnią się zawartością? Inne propozycję gier też będą baaardzo mile widziane. Odpowiedz Link
madagalia Re: 9-10 latek 04.12.11, 12:31 Podstawa Carcassonne wystarczy na początek. Potem na pewno warto dokupić Kupców i Budowniczych i Rzekę. O blaszanym opakowaniu pierwszy raz słyszę, jak kupowałam to nie było. Wg Rebela w kartonowym jest (co potwierdzam :)): instrukcja 72 żetony 1 tor punkacji 40 pionków w 5 kolorach Natomiast w blaszanym: 72 kafelki lądu 1 ścieżka punktów 40 poddanych 10 kafelków "Święto" instrukcja. Odpowiedz Link
rzezucha.ma Re: 9-10 latek 04.12.11, 13:10 Warto w ogóle mieć Carcassonne! :D Jak nie znacie, podstawowa wersja sprawi Wam dużo radości. Ale dodatki warto mieć, podgrzewają temperaturę niektóre ;) Warto mieć rzekę. Były takie wersje od razu z rzeką. Chyba angielskie (język w tej grze nie ma żadnego znaczenia, można spokojnie poszukać tańszej wersji bez zwracania uwagi na język wydania. Instrukcje są w sieci). Dla nas "podstawowymi" dodatkami są karczmy i katedry, tam sa min. dodatkowe duże ludki, którymi można przejmować miasta ;), karty do liczenia punktów i zestaw ludków dla 6. gracza. Kupcy i budowniczowie tez są fajni. Jest tam architekt/budowniczy, którym szybciej buduje sie miasta. Księżniczka i smok jak dla nas wnoszą za dużo chaosu i zadymy. Reszty nie znamy. Kupiliśmy ostatnio z drewnianymi mostkami i jeszcze jeden, ale nie testowaliśmy w boju. Rzeka+katedry+budowniczowie. Dla mnie "must" Odpowiedz Link
blankaz pyt. o Ticket to Ride 04.12.11, 18:42 Od jakiego wieku można w to grać? Mam na stanie 8,5 latka i 5 latka, fanów pociągów, szczególnie starszy. Na razie pod choinkę czeka "Z drogi śledzie pociąg jedzie" Egmontu, ale w kwietniu starszy ma 9. urodziny :) Odpowiedz Link
rzezucha.ma Re: pyt. o Ticket to Ride 04.12.11, 19:07 Wydaje mi się, ale to wydaje, bo nie mam żadnej praktyki z graniem z dziećmi w cokolwiek "dla dorosłych"., że straszy by sobie radził... Nie ma tam szczególnego knucia, nie ma robienia komuś wbrew lub szczególnie na złość... Liczenie, rozróżnianie kolorów, ewentualnie czytanie. Pięciolatek chyba ciężko, ale Starszak myślę, że ok. Odpowiedz Link
mama_kasia Re: pyt. o Ticket to Ride 05.12.11, 08:33 Nasza 8 latka zaczynała grać, gdy miała 7 lat. Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: pyt. o Ticket to Ride 10.12.11, 10:08 To zależy od dziecka. U nas jedno grało, gdy miało sześć lat. Pierwszą grę przegrał sromotnie, ale trzecią już wygrał. A drugie ma teraz siedem i nawet nie chce spróbować. Odpowiedz Link
katrio.na Re: 9-10 latek 11.12.11, 17:35 Zamówiłam na razie wersję podstawową. Jak się spodoba - dokupię na urodziny (które dość niebawem) wymieniane przez Was 2 dodatki. Wybrałam wersję zwykłą, choć kusiła mnie ta druga (miała jakieś dodatkowe figurki, ale plansza była w kształcie ludzika). Sama nie wiem - jak będzie możliwość obejrzenia obu i wymiany - to zobaczę po obejrzeniu którą przygarniemy pod swój dach;) Bardzo dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link
mamachlopca1 Re: Dixit 04.12.11, 21:11 a ja sie zalapalam-juz sie ciesze;)tylko nie wiem komu to zapakowac-czy synowi czy mezowi by potem sobie w to spokojnie grac-i chyba dziecku;) Odpowiedz Link
pelczarka Rummikub + Rummikub Junior Box tylko za 59,99 zł! 05.12.11, 21:08 w Merlinie. ja polecam grę z punktu widzenia dorosłego, ale moje dzieci (6 i 8 lat) też juz zaczynają grac:) Odpowiedz Link
leila78 rummikub + rummikub junior za 59 zł 05.12.11, 21:10 merlin.pl/Rummikub-Rummikub-Junior-Box-gra-edukacyjna_Lemada/browse/product/206,973796.html Odpowiedz Link
puellae_2007 Gry Egmont- w Smyku rabat 20 % od 9-11. 12. 10.12.11, 08:11 w sklepach stacjonarnych;-) Odpowiedz Link
imbirka Granna w Biedronce 10.12.11, 17:07 Nie wiem, czy we wszystkich sklepach jest taka oferta, ale ja dziś w Biedronce kupiłam SuperFarmera (seria jubileuszowa, w kwadratowym grubym pudle) za 45 zł (dla porównania - w Merlinie ok. 70 zł). Odpowiedz Link
katrio.na Re: Fajne gry - duuużo taniej 15.12.11, 19:16 Nie wiem czy gra dobra i czy warto licytować ale zdjęcia do aukcji mnie wzruszyły ;) allegro.pl/granna-hooop-nowa-od-1-zl-gra-rodzinna-i1992461227.html Odpowiedz Link
maskot_1 Re: Fajne gry - duuużo taniej 15.12.11, 21:27 Zdjęcia rzeczywiście powalające, ale i opis niezwykły - wynika z niego, że to klasyczne MEMO, a chyba tak nie jest... :) Odpowiedz Link
skarolina Re: Fajne gry - duuużo taniej 16.12.11, 22:59 Zdaje się, że granna wypuściła ostatnio serię reklamówek - małe pudełka wyglądające jak oryginały, a w środku np. czarny piotruś. I to może być coś takiego właśnie, sądząc po podanych wymiarach pudełka. Odpowiedz Link
rzezucha.ma Re: Fajne gry - duuużo taniej 15.12.11, 21:37 Toruń! Bardzo dziękuje za miły akcent tego wieczoru. :D Odpowiedz Link
beataj02 Re: Fajne gry - duuużo taniej 16.12.11, 10:06 Zdjęcia słodkie :) ale opis nijak się ma do rzeczywistości, bo tak naprawdę gra polega na układaniu pomostów pomiędzy listkami i przeprowadzaniu żabek na druga strone. To taka lżejsza "strategia", ucząca myślenia. U nas nie jest tak często wyciągana, jak np. pędzące żółwie, ale i tak ma swoje wielkie dni ;-) Odpowiedz Link
abepe Re: Fajne gry - duuużo taniej 16.12.11, 18:56 Toruń, jasne:)) Byłam tam ostatnio z jedna forumową koleżanką:) Ostatnio=gdy nasze młodsze dzieci nie umiały jeszcze chodzić:) Odpowiedz Link
lunatica Aaaa... co wyrać?! Helpunku?! 18.12.11, 23:23 Skubane kurczaki Polowanie na robale Dobble Fauna Junior czy jeszcze coś zupełnie innego? - dla prawie 6-latka, ale tak, żeby starzy nie wymiękli :-) Odpowiedz Link
pa_yo Re: Aaaa... co wyrać?! Helpunku?! 19.12.11, 08:02 Żeby starzy nie wymiekli to polecma "Polowanie na robale", jest taka prosta, że az doskonała - hehehe Składa się z takich kości jak w dominie (bardzo dobra jakość), rzuca sie 8-mioma kostkami (wielokrotnie) i sumuje wyrzucone punkty i wybiera kośc z odpowiednim numerem (przy okazji pomocnik matematyczny liczenia na konkretach i w pamięci :) Pikanterii dodaje fakt, że wygrane kości mozna sobie podbierać gdy liczba oczek na kostkach wskaże tyle ile jest na kości przeciwnika. U nas to gra emocjonująca i wciagająca cała rodzinke od ponad roku (syn prawie 8 lat). Podobno lubia w nią grac studenci przy piwie - hehehe, ale nie wiem czy to dobra rekomendacja dla 6-ciolatka;) Odpowiedz Link
gopio1 Re: Aaaa... co wyrać?! Helpunku?! 19.12.11, 10:42 Nie widziałam Fauny Junior, ale zwykła Fauna jest świetna, myślę, że i 6-latek da radę, a rodzice na pewno bardzo się wciągną. No i zdecydowanie na dłużej starczy. Ja unikam wszystkich Juniorów - mieliśmy Zgadnij Kto Junior, Monopoly Junior i Rumikumb Junior i obie przeleżały, bo graliśmy w te klasyczne - jedyny wyjątek to Sudoku Junior. Moim zdaniem na tych grach wiek jest zawsze zawyżony. Dobble nie znam, Robale mamy, ale szybko się u nas znudziły; kuzynka ma Skubane Kurczaki i bardzo się podobają i ciągle są w użyciu. Odpowiedz Link
tattarak Re: Aaaa... co wyrać?! Helpunku?! 19.12.11, 22:51 Znamy tylko Robale - zwykle my, starzy, mamy więcej radochy niż sześciolatek. Przy okazji - wielbicielom Blokusa mogą się spodobać gry Unikat i Trio. Unikat to takie czteropłaszczyznowe domino (trzy płaszczyzny muszą się zgadzać, jedna nie). Trio jest trochę trudniejsze i bardziej przestrzenne. Przetestowaliśmy obie podczas WPDK, Unikat podobał się bardziej sześciolatkowi, Trio - dorosłym. Jest jeszcze Qubix, ale poznamy go dopiero w połowie stycznia. Odpowiedz Link
lunatica Na pierwszy ogień poszły... 20.12.11, 00:15 robale i kurczaki - zamówiłam, zobaczymy :-) Dziękuję za inne wskazówki! - na 100% przydadzą się w niedalekiej przyszłości :-) Korzystając z okazji, zapytam proszę o polecenia jakiś ciekawych gier w które bez przeszkód mogą grać 2 osoby - tzn. dziecko i rodzic :-) Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: Na pierwszy ogień poszły... 20.12.11, 09:25 U nas na takie dwuosobowe rozgrywki sprawdzają się wszelkie memo, farmer, jakie to flagi (firma Alexander, widzę, że mają też wersję rozszerzoną, 220 flag, my mamy taką mini, 55 obrazków, dla młodszych dzieci w sam raz), hej, to moja ryba. Słyszałam też, że są dwuosobowe szachy ;) Odpowiedz Link
basca_basca Re: Gry Lego? 14.07.12, 19:18 Widziałam jakieś opnie na forum Zakupy forum.gazeta.pl/forum/w,583,135742661,,gry_Lego.html?v=2 Odpowiedz Link
abepe Re: Gry Lego? 14.07.12, 19:39 Wrzuć hasło w wyszukiwarkę, powinnaś i u nas coś znaleźć. Ja w każdym razie stwierdziłam, że za te pieniądze mogę mieć o wiele ciekawsze gry. Odpowiedz Link
madagalia Re: Gry Lego? 15.07.12, 12:44 Mam mieszane odczucia. Nie lubię tak bardzo losowych gier. Przejrzałam zasady wszystkich wydanych gier i jakoś mnie nie przekonują. Mamy owce do strzyżenia i jest z nich trochę śmiechu a owcami i wilkiem córka bawi się tak po prostu i labirynt, czyli taki legowy chińczyk. Kupiłam za pół ceny i na pewno nie żałuję bo płytka lego w tym rozmiarze jest droższa. Dodatkowo córka sobie tworzy własne labirynty, ale do tego to wystarczy płytka i pudełko klocków. W moim odczuciu przedziały wiekowe są mooocno zawyżone. W minotaura bez problemu gra 4-latka. Odpowiedz Link
aniam123 Re: Fajne gry - duuużo taniej 14.07.12, 23:32 U nas bez szału, mamy dwie kupione za pół ceny na świątecznej wyprzedaży w Tesco i jedną, którą syn dostał w prezencie. Gdybym kupiła je w cenach regularnych bardzo bym żałowała, a tak pewnie z czasem klocki zostaną wykorzystane do innych celów ;-). Zdecydowanie wolę "inwestować" w klasykę ;-) Odpowiedz Link
puellae_2007 Nowa gra Granna - noswnos - zmysły 19.11.12, 12:56 Wczoraj udało mi się zakupić w Empiku trzecią grę z serii zmysły z rabatem 20 %. Moim zdaniem zapowiada się ciekawie. Ilustrował Maciej Szymanowicz. Odpowiedz Link
mamachlopca1 Re: Nowa gra Granna - noswnos - zmysły 19.11.12, 17:44 a ja ta gre kupilam w carrfurze za 25zl.nie otwieralam-czeka na mikolajki;) Odpowiedz Link
gopio1 Re: Fajne gry - duuużo taniej 07.01.13, 14:22 Dziś w Merlinie taki zestaw: Rummikub + Rummikub Junior za 49,90 merlin.pl/Rummikub-Rummikub-Junior-Box-gra-edukacyjna_Lemada/browse/product/206,973796.html I jeszcze Anty-monopoly za 45 zł merlin.pl/Granna-Anty-monopoly-gra-planszowa_Granna/browse/product/206,697354.html Odpowiedz Link
steffa Re: Fajne gry - duuużo taniej 07.01.13, 15:13 Zawsze dumałam nad tym (kiedyś trzymając w rękach pudełko wersji normalnej za 29,99). Wyżej ktoś wspomniał (chyba gopio), że juniorskie wersje się nie sprawdzają. Zbyt proste? Bo u nas 4-latka musi uczestniczyć we wszelkich grach, a obraża się na równi z bratem, więc boję się ryzyka psychicznego. ;) Jak by ktoś słyszał o promocjach Dixit, to proszę o njus. ;) Odpowiedz Link
deleine Re: Fajne gry - duuużo taniej 07.01.13, 18:16 Moja czterolatka w juniora gra i lubi, choć z wersją dla dorosłych też by dała radę. Odpowiedz Link
gopio1 Dixit 07.01.13, 21:10 steffa napisała: > Jak by ktoś słyszał o promocjach Dixit, to proszę o njus. Tu jest za 89 zł z odbiorem osobistym w Krakowie: www.magicgames.pl/product.php?id_product=17721 A w Warszawie jest wypożyczalnia gier - można niedrogo przetestować przed zakupem. am76.pl/wypozyczalnia_lista.php Odpowiedz Link
gosjana Re: Dixit 08.01.13, 15:19 Też szukam Dixita w dobrej cenie, 89zł to rzeczywiście nie drogo, tylko do Krakowa daleko ;) A dzisiaj w Merlinie Carcassonne w promocji, zastanawiam się czy nie kupić ? merlin.pl/Carcassonne-gra_Bard/browse/product/206,964464.html Odpowiedz Link
steffa Re: Dixit 08.01.13, 15:54 Też promocja. Ona chodzi mniej więcej w tej cenie, jak widzę (myślę o C.) Dixit w promo z Krakowa wyszłoby drożej niż normalna cena z Wwy... Odpowiedz Link
gosjana Re: Dixit 08.01.13, 16:28 <Też promocja. Ona chodzi mniej więcej w tej cenie, jak widzę (myślę o C.)> niedawno porównywałam ceny tej gry w Empiku i Merlinie i kosztowały jednakowo, ok 67zł ;) Odpowiedz Link
gopio1 Re: Dixit 08.01.13, 16:35 > Dixit w promo z Krakowa wyszłoby drożej niż normalna cena z Wwy... Dlatego napisałam, że z odbiorem osobistym. W Warszawie Dixit można kupić za 94. Odpowiedz Link
bentley31 Re: Fajne gry - duuużo taniej 17.01.13, 09:57 W Zabawiarni.pl dobra promocja na niektóre gry: zabawiarnia.pl/specials.php?sort=2a&str=50 Tabu - 69zł Świat 50 gier Alexander - 33zł Wsiąśc do pociągu Europa - 89zł Antymonopoly - 75zł Wodny Świat - Smart Games - 27zł 3 Traki Smart Games - 62,9zł Rummikub - 49zł Rummikub Junior - 25zł Gator Golf - 45zł Zgadnij Kto To - 45zł Owczy pęd - 89zł Logo Colorino - 19,9zł Logo Zoo - 19,9zł Odpowiedz Link
gopio1 Mali Powstańcy i Dixit z prezentem 24.01.13, 17:41 Mali Powstańcy + dodatek Liberator 59,00 merlin.pl/Egmont-Zestaw-Mali-Powstancy-dodatek-Liberator_Egmont-Polska/browse/product/206,1023170.html Dixit Odyssey + Dixit Jinx 119,99 merlin.pl/Dixit-Odyssey-gra_Hobbity/browse/product/206,910803.html (jak się wrzuci do koszyka, to Jinx wpada jako prezent) Można jeszcze Kupić sam Dixit Jinx za 65,45, wtedy drugi jest gratis. merlin.pl/Dixit-Jinx-gra_Hobbity/browse/product/206,1013072.html Odpowiedz Link
muchomorek23 puzzle Cubic Fun 3 D 19.10.13, 15:54 Natknęłam się dzisiaj w sklepie na przestrzenne puzzle Cubic Fun i wyglądały ciekawie i chciałabym podpytać czy macie takie puzzle i czy się sprawdziły? www.google.pl/search?q=cubic+fun+puzzle+3d&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8o1iUp7yKKmo0wWU5oHwAg&sqi=2&ved=0CDoQsAQ&biw=1280&bih=548&dpr=1 z tego co wypatrzyłam to są różne ilości elementów od kilkunastu do chyba kilkudziesięciu. Odpowiedz Link
deleine Re: Fajne gry - duuużo taniej 19.10.13, 23:29 "Urodzinowa Promocja - 8% !!! W przyszłym tygodniu obchodzimy 3 urodziny naszego sklepu. Z tej okazji mamy dla was 8% kod rabatowy na zakupy w naszym sklepie, aby z niego skorzystać wystarczy że w odpowiednim polu podczas składania zamówienia wpiszecie "trzylatka". Kupon obowiązuje na cały asortyment, ważny jest do 22.10.2013 godz 22:00 Zapraszamy!" chodzi o 3trolle gdzie i tak gry są zazwyczaj najtańsze Odpowiedz Link
rykam Re: deleine 21.10.13, 13:08 angrooszka napisał(a): > Deleine, ale gdzie te 8% deleine napisała: > > chodzi o 3trolle gdzie i tak gry są zazwyczaj najtańsze 3trolle.pl/ Odpowiedz Link
angrooszka Re: deleine 21.10.13, 13:20 no tak, tak to jest gdy się czyta szybko i wybiórczo ;-) Dzięki Rykam :-) Odpowiedz Link
rykam Re: deleine 21.10.13, 13:29 ;) Przyznaję, jest to bardzo specyficznie sformułowany post :D (też pewnie tworzony w pośpiechu ;) Odpowiedz Link
deleine Re: deleine 21.10.13, 20:06 to był cytat z ich strony fb ("" chyba się nie zgubił) plus komentarz o który sklep chodzi :) łot technika Odpowiedz Link
gosjana Re: trochę gier w promocyjnych cenach 28.10.13, 18:51 Przy okazji szukania prezentu urodzinowego dla kolegi córki trafiłam na kilka gier w dobrych cenach, Pentago - mamy i bardzo lubimy :) Rancho Bumerang Loch Ness Duchy dobre i złe Odpowiedz Link
murter1 Fauna - pytanie 31.10.13, 11:15 Mam pytanie do mających Faunę - czy dla bardzo zainteresowanego przyrodą siedmiolatka odpowiednia będzie Fauna Junior czy dorosła? Na jakim poziomie są pytania? Odpowiedz Link
rykam Re: Fauna - pytanie 31.10.13, 11:28 forum.gazeta.pl/forum/w,16375,136070796,,Dixit_Fauna_Junior_gry.html?v=2 Odpowiedz Link
mar.pil Pędzące żółwie i Pan tu nie stał 04.11.13, 10:44 W Pasażu Chełmskim w Gdańsku na Cieszyńskiego otworzyli nowy punkt odbioru osobistego Merlina. Można kupić kilkanaście produktów na miejscu w obniżonych cenach. Z gier są Pędzące żółwie za 39,99 i Pan tu nie stał za 34,99. Odpowiedz Link
tygryskowata Rummikub w Biedronce za 34,99 zł 15.11.13, 09:42 Widziałam całkiem ładne stosy :) Odpowiedz Link
gosjana Re: Rummikub w Biedronce za 34,99 zł 15.11.13, 11:22 tygryskowata napisała: > Widziałam całkiem ładne stosy :) Podobno to jest wersja travel, w Merlinie gra kosztuje 5zł więcej Odpowiedz Link
tygryskowata Re: Rummikub w Biedronce za 34,99 zł 15.11.13, 15:59 Nie jestem pewna, czy to jest wersja Travel - na necie pudełko wygląda trochę inaczej, i ma napis Travel. Ale znawczynią nie jestem, więc dla pewności proszę, oto zdjęcie: Odpowiedz Link
gosjana Re: Noc gier w Merlinie 28.11.13, 21:40 niektóre ceny gier bardzo przyzwoite, np: Abalone 50,99 Mały Książę 57,99 List miłosny 10,99 IQ FIT 27,99 Hobbit 73,99 Dixit 83,99 Babelo 52,99 Odpowiedz Link
gopio1 Xjoy 29.11.13, 08:14 Odkryłam sklep xjoy, gdzie sporo gier w bardzo dobrych cenach (dużo niższych nie cena rynkowa). W Warszawie możliwy odbiór osobisty. Bardzo sympatyczni ludzie, wczoraj miałam okazję się przekonać, bo odbierałam dwie gry: Mały Książę za 55,99 Osadnicy z Catanu Żeglarze za 88,99 (w merlinie za ten sam zestaw wyszłoby mi 55 zł drożej...) Odpowiedz Link
agni71 Re: Xjoy 29.11.13, 09:48 > Mały Książę za 55,99 > Osadnicy z Catanu Żeglarze za 88,99 > (w merlinie za ten sam zestaw wyszłoby mi 55 zł drożej...) W Merlinie z kuponem STATOIL2013 zapłaciłabyś za Małego księcia 60,74, a z Osadników - 88,49 zł. Czyli 5 zł więcej. Odpowiedz Link
violik Re: Xjoy 29.11.13, 10:22 Dla mnie tekst o darmowym odbiorze w W-wie to mocna przesada. Odbiór osobisty jest w miejscu na krańcach W-wy: Białołeka, Tarchomin (Nowodwory). Więc jeszcze musiałabym dołożyć do interesu najmniej 7,50. Odpowiedz Link
beataj02 Re: Xjoy 29.11.13, 14:23 To zależy od lokalizacji i tras podróży - mąż jeździ do firmy pod Warszawę trasą AK, skręt na Tarchomin niewielki, więc jak dla mnie, to idealnie ;-) Odpowiedz Link
gopio1 Re: Xjoy 29.11.13, 15:34 violik napisała: > Dla mnie tekst o darmowym odbiorze w W-wie to mocna przesada. Odbiór osobisty j > est w miejscu na krańcach W-wy: Białołeka, Tarchomin (Nowodwory). Więc jeszcze > musiałabym dołożyć do interesu najmniej 7,50. Przecież napisałam, że odbiór osobisty jest możliwy, a nie że obowiązkowy. Zawsze można wybrać paczkomat czy tradycyjną przesyłkę. Tobie Białołęka nie po drodze, ale prawie 100 tysięcy Warszawiaków właśnie tam mieszka. Możliwe, że nawet ktoś kogo znasz, z kim pracujesz. agni71 napisała: > W Merlinie z kuponem STATOIL2013 zapłaciłabyś za Małego księcia 60,74, a z Osadników - 88,49 zł. Czyli 5 zł więcej. Ale jednak więcej. Wiem, że nie wszystko jest w xjoyu tańsze - Dixit 4 wychodzi taniej w merlinie. Ale kupon nie jest bezterminowy - w końcu promocja wygaśnie, a w linkowanym sklepie ceny są takie niskie przez cały rok. Jestem pewna, że warto xjoya tu umieścić - ten wątek ma już 5 lat ;-) Odpowiedz Link
bir.ke Re: Xjoy 14.01.14, 10:56 fajne promocje w 3trolle, np. Mare Balticum o polowe taniej link Odpowiedz Link
mar.pil Basia Łap kolory 27.02.14, 09:02 Chciałam tylko uświadomić, że do końca lutego kod STATOIL2013 działa w merlinie i na ten kod Basia Łap kolory kosztuje niecałe 38 zł. Odpowiedz Link
agnieszka77_11 Re: Basia Łap kolory 27.02.14, 10:34 A w Bonito 35,94 zł ;) bonito.pl/k-90198565-basia-lap-kolory Odpowiedz Link
agnieszka77_11 Re: Basia Łap kolory 27.02.14, 10:37 agnieszka77_11 napisała: > A w Bonito 35,94 zł ;) > I w Arosie tyle samo aros.pl/ksiazka/basia-lap-kolory Odpowiedz Link
agni71 Re: Basia Łap kolory 27.02.14, 10:43 W Bonito i Arosie dochodzą koszty wysyłki. Odpowiedz Link
mar.pil Frutti di mare w Tesco 17.04.14, 08:58 Wczoraj w Tesco na Cienistej w Gdańsku, na regale z wyprzedażami kupiłam Frutti di mare za 8,74 - co do samej gry nie znalazłam wiele opinii, a gra jest prezentem zajączkowym, więc własnego doświadczenia nie użyczę, nie mniej jednak za taką cenę warto spróbować. Odpowiedz Link
magdalenka79k Promocja w Egmont- 50 % 13.05.14, 18:13 Z tego co się zorientowałam jak czegoś niby teraz nie ma to dobrze sprawdzić za godzinę bo dorzucają. Odpowiedz Link
misiamo10 Re: Promocja w Egmont- 50 % 14.05.14, 22:01 Dziękuję za informację. Promocja trwa do 20 maja lub do wyczerpania zapasów. Odpowiedz Link
gosjana Re: Tej nocy wszystkie gry i zabawki -15% taniej 26.05.14, 19:42 W Merlinie m.inn: Pędzące żółwie 38,24zł, Mały Książę 59,49zł, Activity Junior 58,64zł, Odpowiedz Link
mar.pil Basia łap kolory za 17,67 27.05.14, 15:23 W sklepie Hobbity. Najtańsza przesyłka do paczkomatu 6,90, więc razem 24,57 :-) Odpowiedz Link
mar.pil RAVELO wyprzedaż - gry też! 14.06.14, 10:12 TEA TIME ZA 17,90 www.ravelo.pl/tea-time,p100172407.html PROMPTOYO! ZA 29,30 www.ravelo.pl/promptoyo,p100172711.html KAMELEON ZA 20,20 www.ravelo.pl/kameleon-michael-schacht,p100209201.html COLORPOP ZA 54,90 www.ravelo.pl/colorpop,p100172151.html BATIK KID ZA 49,90 www.ravelo.pl/batik-kid,p100172150.html GOBBLET KID ZA 49,90 www.ravelo.pl/gobblet-kid,p100172153.html MERCURIUS ZA 67,20 www.ravelo.pl/mercurius,p100209595.html 51. STAN ZA 39,90 www.ravelo.pl/51-stan-ignacy-trzewiczek,p100172716.htm do 30.06 darmowa przesyłka do kiosku RUCHU :-) Odpowiedz Link