zf71 02.10.08, 10:37 Pan Kuleczka - Dom www.mediarodzina.com.pl/ksiazka/441/pan_kuleczka._pami%C4%99%C4%87.html czy już było na forum? data niestety nieznana (póki co oczywiście) ale wspaniale, prawda :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alistar1 Re: Pan Kuleczka - Dom!!! zapowiedź!!! 02.10.08, 10:41 Pewnie, że fajnie. A jak się wczytać, to widać już i zapowiedź nowgo kalendarza na 2009 :-))) Odpowiedz Link
mama_kasia Re: Pan Kuleczka - Dom!!! zapowiedź!!! 02.10.08, 10:52 Och, żeby tak do świąt zdążyli :) Odpowiedz Link
wojciech.widlak Re: Pan Kuleczka - Dom!!! zapowiedź!!! 02.10.08, 14:05 Dziękuję za informację :-) Naprawdę nie widziałem jeszcze tej zapowiedzi. Potwierdzałem w innym wątku, że się napisał i się ilustruje. Oczywiście, że Wydawca chce zdążyć przed Bożym Narodzeniem i jestem pewien, że to się uda. Może na początek grudnia, bo wtedy Wrocławskie Promocje Dobrych Książek? Kalendarz na pewno na krakowskie targi. A Krasnale powinny być lada dzień. Bardzo dziękuję za entuzjazm w tonacji :-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Pan Kuleczka - Dom!!! zapowiedź!!! 02.10.08, 14:32 Zastanawiam się... Czy tylko ja jestem nie do końca normalna, że już się zastanawiam, czy "piszą się" kolejne, do następnego tomu, skoro ten już w druku? To są książki, z których się nie wyrasta. Odpowiedz Link
zf71 Re: Pan Kuleczka - Dom!!! zapowiedź!!! 02.10.08, 14:52 Mało tego, obejmuja coraz szersze kręgi wiekowe. Przed ostatnią podróżą mój M. zapytał czy Audio - Pan Kuleczka zapakowany? A to ci dopiero! Odpowiedz Link
abepe Re: Pan Kuleczka - Dom!!! zapowiedź!!! 02.10.08, 14:54 Chi, chi, Zosiu, musimy naszych M. do fanklubu K. Globisza zapisać:) Odpowiedz Link
hophopi Re: Pan Kuleczka - Dom!!! zapowiedź!!! 02.10.08, 16:53 o, hurra! zf71 napisała: > Mało tego, obejmuja coraz szersze kręgi wiekowe. ano, ano, mój Brad podwójnie pełnoletni pyta przy każdej wizycie, czy już mamy nowego Kulkę, bo się niebożę doczekać nie może :-) a my wraz z nim... Odpowiedz Link
metis1 Re: Pan Kuleczka - Dom!!! zapowiedź!!! 02.10.08, 21:24 Juz o to pytalam w ktoryms z sasiednich watkow! :) Moj synek tez juz mnie wypytuje o kolejnego audiobooka... Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Pan Kuleczka - Dom!!! zapowiedź!!! 02.10.08, 14:08 i to jest naprawdę Dobra Wiadomość:) Odpowiedz Link
afraczek Re: Pan Kuleczka - Dom!!! zapowiedź!!! 03.10.08, 07:35 Superrr! Aż podskoczyłam z radości! :-) Odpowiedz Link
biealka Re: Pan Kuleczka - Dom!!! zapowiedź!!! 03.10.08, 08:13 Pan Kuleczka był z nami w tym roku w Hiszpanii, jak się rozkładaliśmy na plaży drugiego dnia podbiegł chłopczyk na oko 6-letni i zapytał czy dziś też będziemy czytać Pana Kuleczkę, bo jeśli tak, to on z mamą i tatą przysuną się do nas z ręcznikami:) No i się przysunęli. Pan Kuleczka zbliża rodaków na obczyźnie:) Odpowiedz Link
wojciech.widlak Wyznania odautorskie :-) 03.10.08, 09:00 To ja może odpowiem i skomentuję hurtem :-) 1. Historia z Panem Kuleczką na hiszpańskiej plaży jest bardzo, bardzo miła - umila mi początek dnia wielce. 2. Decyzja o książce do słuchania należy raczej do Wydawcy, ponieważ zaś dotychczas ukazywały się na płytach po dwie książeczki, mogę się domyślać, że na kolejne płytki poczekamy do szóstego tomiku :-) 3. A teraz bardzo serio: nie wiem, czy szósty tomik powstanie. Myślę, że tak, bo piąty napisał się dość niespodziewanie dla mnie samego (inaczej niż w dotychczasowych zbiorkach są w nim tylko nowe opowiadania), ale pewności nie mam. Trochę dlatego, że piszą się teraz inne rzeczy, a trochę dlatego, że czuję się zażenowany tym kredytem zaufania, jakim obdarzają mnie tu obecne Miłe Czytelniczki. Bo tak naprawdę, skąd Panie wiedzą, że to będzie dobra książka? Nie mówiąc o tej hipotetycznej szóstej, siódmej i ósmej... Odpowiedz Link
hophopi Re: Wyznania odautorskie :-) 03.10.08, 09:09 > Bo tak naprawdę, skąd Panie wiedzą, że to będzie dobra książka? Panie Widłak, Pan nas tu ewidentnie na komplementa naciąga ;-P Będzie dobra, gdyżponieważ nie ma innej możliwości! Odpowiedz Link
wojciech.widlak Re: Wyznania odautorskie :-) 03.10.08, 09:20 Jeśli chodzi o to naciąganie na komplementa, to tylko trochę. :-) Mam przed sobą kilka trudnych dni i potrzebne mi jest doładowanie bateryjek. A jeśli chodzi o meritum, to doskonale zdaję sobie sprawę, że inne możliwości zawsze istnieją - co najmniej dwie: a) będzie kiepska; b) będzie taka sobie. Pomyślałem sobie teraz, że oczywiście nie ma żadnej gwarancji, że któraś z nich się nie ziści, ale nadal będę próbował nie słać Wydawcy czegoś, co mnie samemu oraz Ilustratorce/Ilustratorowi się nie będzie podobać. Problem w tym, że jak mówi klasyk, trudno być równocześnie twórcą i tworzywem, a innymi słowy - nikt nie jest sędzią we własnej sprawie. Odpowiedz Link
abepe Re: Wyznania odautorskie :-) 03.10.08, 10:02 Teoretycznie istnieje możliwość, że się Szanownemu Autorowi skończą pomysły;), ale chyba wtedy tylko trzebna chwile przysiąść i poobserwować własną i cudze rodziny. Te historie sa przecież takie codzienne, z życia. Iwonko, książka o ojcostwie? A jaki model rodziny promuje? Samotne ojcostwo z wyboru? Ajaj:) Odpowiedz Link
alistar1 Re: Wyznania odautorskie :-) 03.10.08, 10:07 abepe napisała: > Iwonko, książka o ojcostwie? A jaki model rodziny promuje? Samotne > ojcostwo z wyboru? Ajaj:) Niekoniecznie- może takie z mamą w pracy? Odpowiedz Link
metis1 Re: Wyznania odautorskie :-) 03.10.08, 09:13 Hahaha! :) Skad my to wiemy, no skad??? ;) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Wyznania odautorskie :-) 03.10.08, 09:14 Usiłuję wymyślić, jak można zepsuć "Pana Kuleczkę". Tylko jeden pomysł przyszedł mi do głowy - wydawca upada na głowę i zatrudnia redaktora, który stwierdza, że przecież to niemożliwe, żeby w jednym domu mieszkała kaczka, pies i mucha, a w ogóle to ten pan na pewno nie dałby sobie rady i trzeba dopisać kolejną postać - jakiejś kobiety, która to wszystko ogarnie ;-) A poza tym trzeba to wszytko napisać zrozumiałym językiem, zeby dzieci wiedziały o co chodzi. Ale mam w tym wypadku zaufanie do Wydawcy niemalże takie, jak do Autora:-D Przy okazji dotarło do mnie właśnie, że jest to piękna książka(no dobra, książki) o ojcostwie. Odpowiedz Link
metis1 DOM 25.11.08, 13:56 Pan Kuleczka juz puka do drzwi DOMu! :) W merlinowych zapowiedziach juz od piatku w sprzedazy!!! :D Odpowiedz Link
mamalgosia Merlin 29.11.08, 15:49 W Merlinie jest. Ale napisano, że jak nie zamówi się do wczoraj, to już do świąt nie dojdzie. W empiku nie ma. Więc przyjdzie jeszcze trochę poczekać Odpowiedz Link
alistar1 Re: Merlin 29.11.08, 18:15 Zawsze pozostaje opcja kuriera- wtedy zamawiać można do 13 grudnia:-) Ale myślę, że do świąt tak czy owak będzie już w realnych księgarniach:-) Odpowiedz Link
metis1 DOM 09.12.08, 12:35 Mamy od wczoraj nowego Pana Kuleczke. Jest to jedyny prezent, o jaki moj synek prosil Mikolaja... Ksiazka jest jakby odswiezona, bogatsza (szaleńsza?) wizualnie. Czuc te blekitna bryze - nie tylko na ilustracji plazowej, gdzie cale towarzystwo dyskutuje o wielkosci morza i nieba. Tekstu jeszcze, rzecz jasna, nie zglebilam tak, jak mialam na to od razu ochote, bo wiem, ze juz niedlugo bede zmuszona czytac PK non-stop, wiec etap nasycenia wole osiagnac pozniej niz wczesniej ;) Jakos wytrzymam te 2 tygodnie, hehe... W kazdym razie opowiadania sa nowe, chyba z jednym wyjatkiem (tak mi sie zdaje po wstepnej analizie dziela)- "Pamiec", o lupaniu orzechow, znamy juz z www eDziecka. Podczytalam jednym okiem to i owo, i z cala pewnoscia stwierdzam, ze w naszym domowym rankingu'08 najnowszy tomik dolaczy do pierwszego miejsca zajmowanego ex aequo przez cztery pozostale ksiazeczki. Odpowiedz Link
uccello Re: DOM 09.12.08, 19:20 Bardzo dziękujemy za tę recenzję. Mieliśmy dużo frajdy przy pracy nad tą książką, i mamy nadzieję, że będzie to zaraźliwe:) Odpowiedz Link