darino 03.07.11, 10:40 Warto się doszkolić w stawkach KK: colaska.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanka_online Re: co łaska 03.07.11, 12:40 Zamierzasz ochrzcić swoje nowo narodzone dziecię w kościele katolickim?!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: co łaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 12:56 Widać,że pośrednicy Pana Boga nie działaja w Jego imieniu a kręcą i to mocno swje lody na boku. Ja przynajmniej nie rozumiem,że za udzielenie tego samego sakramentu/psi obowiązek pośrednika/ jeden ksiądz bierz 100 złotych a do innego bez 2 tysięcy nie podchodź.Kto to potrafi wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: co łaska 03.07.11, 13:02 Dziś na kazaniu ksiądz powiedział, że Kościołowi zawsze szkodziły zbyt bliskie związki z władzą świecką bo dobrobyt i wpływy są sprzeczne z duchem Ewangelii. Chwila szczerości nie zaszkodzi....;) A ty tzw Iko, masz "psi obowiązek" szanować kraj, w którym żyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
matula-tutka Re: co łaska 03.07.11, 13:56 fanka_online napisała: > Dziś na kazaniu ksiądz powiedział, że Kościołowi zawsze szkodziły zbyt bliskie > związki z władzą świecką bo dobrobyt i wpływy są sprzeczne z duchem Ewangelii. > Chwila szczerości nie zaszkodzi....;) > > A ty tzw Iko, masz "psi obowiązek" szanować kraj, w którym żyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
matula-tutka Re: co łaska 03.07.11, 13:58 matula-tutka napisała: > fanka_online napisała: > > > Dziś na kazaniu ksiądz powiedział, że Kościołowi zawsze szkodziły zbyt bl > iskie > > związki z władzą świecką bo dobrobyt i wpływy są sprzeczne z duchem Ewang > elii. > > Chwila szczerości nie zaszkodzi....;) > > > > A ty tzw Iko, masz "psi obowiązek" szanować kraj, w którym żyjesz A ja się zastanawiam co do szacunku do ojczyzny ma taka czy inna uwaga o Kościele. Kościół Basiu to nie Ojczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
darino Re: co łaska 03.07.11, 13:04 Sytuacja ekonomiczna w różnych parafiach jest inna. Chodzi o to, aby nie nie zabić dawcy. Poczytaj o tasiemcach. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: co łaska 03.07.11, 13:07 Biologia mnie nie nigdy szczególnie nie interesowała. Natomiast Twoje zainteresowanie cennikami w KK jest zastanawiające....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos z Niebios Re: co łaska IP: *.przemysl.hypnet.pl 03.07.11, 20:02 Kościół rzymsko -katolicki jest i tak najmniej pazernym kosciołem w Polsce.W innych trzeba placic -niezłe haracze -lecz o tym "Cicho sza" ! Nie mnie KK w polaczeniu z rytem bizantyjskim jest najbardziej prawym i kanonicznym ( wartościowym i wpełni Chrystusowym ) kosciolem na świecie . Plując na ten kosciół -plujesz na Chrystusa i Matkę Bożą ! Co do oplat za posługi duszpasterskie -to nie zależy od kosciola lecz od proboszcza parafii ( czyli wszystko zalezy od człowieka ) Naogół w KK nie podają konkretnych cen jak to jest w innych wyznaniach lecz "Co Łaska" Nie plujcie więc na kosciół katolicki - bo jak się nie podoba możecie sobie zmienić na inny nawet na Sali Baby i jego baby ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojnyy Re: co łaska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 07:10 macie dwa wyjścia: 1 - nie płacić - przymusu korzystania z 'usług" niema, 2 - żałować że niewkęciliście się do "interesu" bo z samego narzekania to tylko złe samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś