03.07.11, 10:40
Warto się doszkolić w stawkach KK:
colaska.pl/
Obserwuj wątek
    • fanka_online Re: co łaska 03.07.11, 12:40
      Zamierzasz ochrzcić swoje nowo narodzone dziecię w kościele katolickim?!;)
    • Gość: Ika Re: co łaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 12:56
      Widać,że pośrednicy Pana Boga nie działaja w Jego imieniu a kręcą i to mocno swje lody na boku.
      Ja przynajmniej nie rozumiem,że za udzielenie tego samego sakramentu/psi obowiązek pośrednika/ jeden ksiądz bierz 100 złotych a do innego bez 2 tysięcy nie podchodź.Kto to potrafi wytłumaczyć.
      • fanka_online Re: co łaska 03.07.11, 13:02
        Dziś na kazaniu ksiądz powiedział, że Kościołowi zawsze szkodziły zbyt bliskie związki z władzą świecką bo dobrobyt i wpływy są sprzeczne z duchem Ewangelii. Chwila szczerości nie zaszkodzi....;)

A ty tzw Iko, masz "psi obowiązek" szanować kraj, w którym żyjesz.
        • matula-tutka Re: co łaska 03.07.11, 13:56
          fanka_online napisała:

> Dziś na kazaniu ksiądz powiedział, że Kościołowi zawsze szkodziły zbyt bliskie
          > związki z władzą świecką bo dobrobyt i wpływy są sprzeczne z duchem Ewangelii.
          > Chwila szczerości nie zaszkodzi....;)
          >
          > A ty tzw Iko, masz "psi obowiązek" szanować kraj, w którym żyjesz.
          • matula-tutka Re: co łaska 03.07.11, 13:58
            matula-tutka napisała:

> fanka_online napisała:
            >
            > > Dziś na kazaniu ksiądz powiedział, że Kościołowi zawsze szkodziły zbyt bl
            > iskie
            > > związki z władzą świecką bo dobrobyt i wpływy są sprzeczne z duchem Ewang
            > elii.
            > > Chwila szczerości nie zaszkodzi....;)
            > >
            > > A ty tzw Iko, masz "psi obowiązek" szanować kraj, w którym żyjesz

A ja się zastanawiam co do szacunku do ojczyzny ma taka czy inna uwaga o Kościele. Kościół Basiu to nie Ojczyzna.
      • darino Re: co łaska 03.07.11, 13:04
        Sytuacja ekonomiczna w różnych parafiach jest inna. Chodzi o to, aby nie nie zabić dawcy. Poczytaj o tasiemcach.
        • fanka_online Re: co łaska 03.07.11, 13:07
          Biologia mnie nie nigdy szczególnie nie interesowała. Natomiast Twoje zainteresowanie cennikami w KK jest zastanawiające....;)
          • Gość: Głos z Niebios Re: co łaska IP: *.przemysl.hypnet.pl 03.07.11, 20:02
            Kościół rzymsko -katolicki jest i tak najmniej pazernym kosciołem w Polsce.W innych trzeba placic -niezłe haracze -lecz o tym "Cicho sza" !
            Nie mnie KK w polaczeniu z rytem bizantyjskim jest najbardziej prawym i kanonicznym ( wartościowym i wpełni Chrystusowym ) kosciolem na świecie . Plując na ten kosciół -plujesz na Chrystusa i Matkę Bożą !
            Co do oplat za posługi duszpasterskie -to nie zależy od kosciola lecz od proboszcza parafii ( czyli wszystko zalezy od człowieka ) Naogół w KK nie podają konkretnych cen jak to jest w innych wyznaniach lecz "Co Łaska"
            Nie plujcie więc na kosciół katolicki - bo jak się nie podoba możecie sobie zmienić na inny nawet na Sali Baby i jego baby !
    • Gość: spokojnyy Re: co łaska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 07:10
      macie dwa wyjścia: 1 - nie płacić - przymusu korzystania z 'usług" niema, 2 - żałować że niewkęciliście się do "interesu" bo z samego narzekania to tylko złe samopoczucie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka