Dodaj do ulubionych

5 marca-radosna rocznica

04.03.12, 16:26
5 marca 1950 Roman Szuchewycz,degenerat z UPA,oberbandyta,bestialski morderca,sprawca śmierci przeszło 100 tysięcy bezbronnych cywili został nareszcie zlikwidowany.jaka szkoda,że tak późno.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ika Jest się z czego cieszyć Venus. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 17:05
      Wiedza Twoja o bohaterach Ukrainy trochę mnie zastanawia.

Szkoda tylko,ze nie wiesz ,że 5 marca był dla naszego narodu bardziej tragiczny o którym pamiętamy do dzisiaj.

Zapewne też "Venus "5 marca-radosna rocznica chcesz w naszej swiadomości zostawić jako dzień radosny i pełen szczęścia
      Ja raczej jestem zasmucona tragedią jak wydzrzyła się 5 marca.

swietokrzyskie.naszemiasto.pl/artykul/802682,5-marca-rocznica-rozkazu-katynskiego,id,t.html
    • Gość: Ika Dzień Twojej radości venus w W-wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 17:08
      Zobacz dzień Twojej radości Venus w Warszawie.

wpolityce.pl/depesze/24187-w-poniedzialek-5-marca-rocznicowa-msza-swieta-zalobna-w-rocznice-wydania-wyroku-smierci
    • Gość: kpt. Zdzierski Re: 5 marca-radosna rocznica IP: *.146.225.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.03.12, 17:35
      Szczere wyrazy współczucia dla całej trójki forumowych volksdeutschòw. Łączymy się z wami w bulu.;(
    • darino 5 marca - rocznica śmierci 04.03.12, 17:50
      Nie celebruję wszelkich dat, ale Romanowi Szuchewyczowi należy się szacunek. Walczył długo, zginął bohatersko. Sława Ukraini, herojam sława !
      • venus99 Re: 5 marca - rocznica śmierci 04.03.12, 17:55
        swój do swojego ciagnie.każdy naród ma takich bohaterów jakich sobie wybrał.niektórzy wybrali bandytów i morderców.
        to miło,że pokazałeś swoje prawdziwe oblicze.
        • darino 5 marca 04.03.12, 18:42
          > to miło,że pokazałeś swoje prawdziwe oblicze.

No przestań, nie żartuj, że nie znałeś go wcześniej :)).
      • Gość: SkyBoy Re: 5 marca - rocznica śmierci IP: *.stimo.net 04.03.12, 21:17
        Ty nie celebrujesz dat? Szczególnie związanych z bandziorami ukraińskimi? Przeanalizuj wszystkie swoje posty, sam załapiesz kogo popierasz i popierałeś. Dobrze, że to ścierwo zatłukli a (cytat): Naczelny sąd administracyjny Ukrainy uznał, że prezydencki dekret o przyznaniu tytułu Bohatera Ukrainy dowódcy UPA Romanowi Szuchewyczowi oraz przywódcy jednej z frakcji OUN Stepanowi Banderze był niezgodny z prawem.
        • darino 5 marca, ładna data 05.03.12, 07:55
          Gość portalu: SkyBoy napisał(a):

> Ty nie celebrujesz dat? Szczególnie związanych z bandziorami ukraińskimi? Przea
          > nalizuj wszystkie swoje posty, sam załapiesz kogo popierasz i popierałeś. Dobrz
          > e, że to ścierwo zatłukli a (cytat): Naczelny sąd administracyjny Ukrainy uz
          > nał, że prezydencki dekret o przyznaniu tytułu Bohatera Ukrainy dowódcy UPA Rom
          > anowi Szuchewyczowi oraz przywódcy jednej z frakcji OUN Stepanowi Banderze był
          > niezgodny z prawem.

To, że nie celebruję dat nie oznacza, że nie szanuję narodowych bohaterów. Sam wiem bez analizy, kogo popierałem i popieram.
          A cytat zupełnie nie na temat.
          • venus99 Re: 5 marca, ładna data 05.03.12, 11:07
            cytat oczywiście jak najbardziej na miejscu.darino utożsamia bandytów upowskich z Ukrainą a nie jest to prawdą i potwierdził to ukraiński sąd.
            ja zawsze odróżniałem Ukrainę i Ukraińców od UPA ale jak widać wielbiciele ludobójców mają odmienny pogląd.na całe szczęście oprócz bękartów po Banderze i Szuchewyczu jest wielu porządnych Ukraińców.
            • darino ładna data 05.03.12, 12:11
              venus99 napisał:

> cytat oczywiście jak najbardziej na miejscu.darino utożsamia bandytów upowskich
              > z Ukrainą a nie jest to prawdą i potwierdził to ukraiński sąd.
              > ja zawsze odróżniałem Ukrainę i Ukraińców od UPA ale jak widać wielbiciele ludo
              > bójców mają odmienny pogląd.na całe szczęście oprócz bękartów po Banderze i Szu
              > chewyczu jest wielu porządnych Ukraińców.

To jest tak, jak z utożsamianiem poakowskich bandytów z Polską. Wprawdzie żaden sąd jeszcze tego nie orzekł, ale to kwestia czasu. Na całe szczęście oprócz bękartów po "Burym", "Łupaszce", "Ogniu" czy "Sępie" jest wielu porządnych Polaków.

wiadomosci.onet.pl/kiosk/historia/ogien-byl-bandyta,1,5045123,kiosk-wiadomosc.html#.T1SbyFAab6M.facebook
              • venus99 Re: ładna data 06.03.12, 08:49
                nie wysilaj się nadaremno.my mówimy o upowskim ludobójstwie.
                do naszych polskich błędów i zbrodni potrafimy sie przyznać.o czcicielach oberbandytów upowskich tego powiedzieć sie nie da.
                rezun zawsze pozostanie rezunem i rezunów spłodzi.
                • darino Re: ładna data 06.03.12, 12:04
                  venus99 napisał:

> do naszych polskich błędów i zbrodni potrafimy sie przyznać.

Chyba się nie słyszysz :)))
                  • venus99 Re: ładna data 06.03.12, 13:39
                    słyszę wyraźnie.najdobitniej zachwyt nad niedoszłymi bohaterami Ukrainy.można powiedzieć jaki naród tacy bohaterowie.na całe szczęście w tym przypadku naród jest podzielony.
    • Gość: mat120 Re: 5 marca-radosna rocznica IP: *.ztpnet.pl 04.03.12, 19:06
      5 marca mija także rocznica śmierci innego zbrodniarza - J. Stalina:

wyborcza.pl/duzy_kadr/1,97904,7630179,Rocznica_smierci_Stalina.html
      Ciekawe, że zarówno Szuchewycz jak i Stalin są do dziś czczeni - jeden przez brunatnych drugi przez czerwonych oszołomów.

www.portal.arcana.pl/Mer-lwowa-szuchewycz-i-bandera-sa-naszymi-bohaterami,853.html
      wyborcza.pl/duzy_kadr/1,97904,7630179,Rocznica_smierci_Stalina.html
      Ach ten dziki wschód.:)
      • venus99 Re: 5 marca-radosna rocznica 04.03.12, 19:37
        to dziwne,ze są w Polsce instytucje,samorządy utrzymujące stosunki z władzami miasta na czele którego stoi wielbiciel bandytów i morderców.
        • darino radosna rocznica 04.03.12, 20:49
          > to dziwne,ze są w Polsce instytucje,samorządy utrzymujące stosunki z władzami m
          > iasta na czele którego stoi wielbiciel bandytów i morderców.

Nie wiem, kto jest takim "wielbicielem bandytów i morderców", ale na przykład w Polsce to dość częste zjawisko wśród samorządowców.

A co do związków pomiędzy samorządami, to nikt w Polsce z nich nie zrezygnuje, bo samorządowcy nie mieliby gdzie jeździć na pijaństwa.
          • venus99 Re: radosna rocznica 05.03.12, 11:09
            najpierw oceń swoich samorządowców a potem zabierz się za polskich.
            • Gość: gosc Re: radosna rocznica IP: *.przemysl.hypnet.pl 05.03.12, 12:04
              co do samorządowców to darino ma rację, a z tej całej współpracy miast,powiatów itd wieklkie g...o wynika.
            • darino samorządowcy 05.03.12, 12:15
              > najpierw oceń swoich samorządowców a potem zabierz się za polskich.

"Moi" - to radni polskich samorządów, chociaż nie zawsze Polacy. Prawda zabolała ? Sam uczestniczysz w takich balangach ?
              • Gość: matt Re: samorządowcy IP: *.alfaks.com 05.03.12, 13:25
                trzeba nam akcji San na wzór Wisły i wszystkich oszołomów banderowskich wysłać wiadomo gdzie.Kto jest za?
                • darino Re: samorządowcy 05.03.12, 13:31
                  Możecie sobie skoczyć co najwyżej na główkę do Sanu :))). Unia Europejska bardzo dba o mniejszości narodowe i etniczne, i bardzo szybko pokazałaby wam, kto tu rządzi :))). No i jeszcze zabulilibyście fajne odszkodowania.
                  Właściwie to już można by cię oskarżyć za podżeganie do nienawiści ...
                  • gate.of.delirium Re: samorządowcy 05.03.12, 14:39
                    darino napisał:

> Unia Europejska bardz
                    > o dba o mniejszości narodowe i etniczne,

Bardzo widać tą dbałość w odniesieniu do Basków, czy Romów...
                    • darino Re: samorządowcy 05.03.12, 15:02
                      Tak. Najbardziej w Rumunii, jeśli chodzi o Romów, a w Hiszpanii, jeśli idzie o Basków. W Polsce już wystąpiono o uznanie mniejszości etnicznych Ślązaków i Kaszubów.
                    • Gość: pysio Re: samorządowcy IP: *.alfaks.com 05.03.12, 15:21
                      Ciekawe czy prowyd na obłast peremyszl przewiduje jakieś pokazy związane z działalnością bochatera? Może jakieś zdjęcia z wymordowanych miejscowości albo pokaz sprzętu użytego w hekatombie wołyńskiej a może jakieś apele do mordowania dzieci kobiet i starców. Można też pokazać jak popi wywiązali się ze swoich zadań i odtworzyć celebrę poświęcania wideł kos i siekier aby były skuteczniejsze.Mam jeszcze takie wąty i może darino, ika lub mykoła je rozwieją; Jak wy się czujecie na myśl że gdy przyjdzie godzina W, będziecie riezać swoich sąsiadów? Szczególnie chodzi mi o banderowca darino który ponoć jest nauczycielem. Czy wymorduje wszystkich swoich uczniów i w jaki sposób? A jak jest układana lista proskrypcyjna? Czy leci za hałom czy jest jakaś gradacja? Dlaczego pytam o to? Bo nie myślę że oni są banderowcami dla jaj ale celebrując bochaterów banderowców pragną z całego serca ich naśladować! Wiem że to ludzie niezmiernie fałszywi i potrafią udawać wobec sąsiadów miłych albo się tajniaczyć i mają dość siły którą czerpią z dekalogu ukraińskiego nacjonalisty by mieć tupet i patrzeć ludziom prosto w oczy.
                      Do wiadomości darino; wszelkiej maści banderowcy to nie mniejszość narodowa a wrzód na d... Europy.
                      • Gość: dark Re: samorządowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 00:39
                        Pysiu, w przemyślu jest jakaś grupa rekonstrukcyjna. Mogą odtworzyć, i jedno, i drugie.
                  • venus99 Re: samorządowcy 05.03.12, 16:22
                    nie dość,że banderowiec to jeszcze bezczelny cham.
              • venus99 Re: samorządowcy 05.03.12, 16:21
                twoi-to tacy sami nacjonaliści ukraińscy jak ty.wybraliście bandytów,morderców,najgorszą swołocz świata,autorów ludobójstwa uznaliście za bohaterów.gdybyście mogli pewnie mordowalibyście znowu.z Polską łączy was tylko miejsce zamieszkania i polski paszport-czyli czysty koniunkturalizm i materializm.
                • darino samorządowcy a wybory 05.03.12, 21:10
                  > twoi-to tacy sami nacjonaliści ukraińscy jak ty.wybraliście bandytów,morderców,
                  > najgorszą swołocz świata,autorów ludobójstwa uznaliście za bohaterów.gdybyście
                  > mogli pewnie mordowalibyście znowu.z Polską łączy was tylko miejsce zamieszkani
                  > a i polski paszport-czyli czysty koniunkturalizm i materializm.

Ja akurat wybrałem polskich, a paszport otrzymałem, a jakże, po zapłaceniu daniny :).
                  • fanka_online Re: samorządowcy a wybory 05.03.12, 21:20
                    Moralnie oceniając , różnica niewielka .....szkoda tej Twojej "daniny" uiszczonej zapewne tradycyjnie, w mykołówce. Można było ją wykorzystać inaczej....ku uciesze tutejszego oszołomstwa.
                  • venus99 Re: samorządowcy a wybory 05.03.12, 21:33
                    zmuszali?
                    na Ukrainie macie bezpłatne?
    • darino pomroczność jasna 04.03.12, 21:16
      > A n/t skrzynek mykołówki wysłanych do tych trzech bydlaków płci obojga kto "inf
      > ormacje posiada"?

Logicznie rozumując - wysyłający i odbierający.
      • gate.of.delirium Re: pomroczność jasna 05.03.12, 15:15
        darino napisał:

> Logicznie rozumując - wysyłający i odbierający.
        A kurier to ni huhu ?

PS.
        Na jakiej bazie jest ta "mykołówka", da się to pić ?
        • darino Re: pomroczność jasna 05.03.12, 15:18
          Nie wiem, podobno fanka piła, i podobno to bimber z Hyżnego, zagłębia powołań.
          • Gość: pysio Re: pomroczność jasna IP: *.alfaks.com 05.03.12, 18:09
            Wyborny smak ukraińskiego bimbru bierze się stąd że do fermentacji dodawane są ekskrementy ludzkie. To nie jest złośliwość lecz fakt! opowiadał mi taki jeden nieszkodliwy ukrainiec twierdząc że w procesie destylacji wszystko się oczyszcza.
            Co się stało darino? Zabrakło ci języka w gębie?
            • darino starosłowiańska formuła 05.03.12, 21:19
              > Wyborny smak ukraińskiego bimbru bierze się stąd że do fermentacji dodawane są
              > ekskrementy ludzkie. To nie jest złośliwość lecz fakt! opowiadał mi taki jeden
              > nieszkodliwy ukrainiec twierdząc że w procesie destylacji wszystko się oczyszcz
              > a.
              > Co się stało darino? Zabrakło ci języka w gębie?

Przypuszczam, pysiu, że stąd biorą się twoje odjazdy. Polecałbym raczej produkcję według starosłowiańskiej formuły 1410 :)
          • fanka_online Re: pomroczność ciemna 05.03.12, 18:35
            Pili ci, którzy się tutaj za waszą "chrzczoną" mykołówkę sprzedawali przez półtora roku, pisząc obleśne posty; esbecko-pisowskie sługusy z Peremyszla, Londynu i Koziej Wólki.

Sposób "chrzczenia" przytoczony przez Pysia przynajmniej logicznie uzasadnia stan owej "pomroczności ciemnej", w jakiej wiadome teksty płodzili;)
            A temu z nich, którego aż tak zabolało samo wspomnienie haniebnej przeszłości, że usunął moje wpisy przypominam, że nic przyrodzie, ani na necie nie ginie. "Ani jedna jota, ani jedna kreska"
            • Gość: joł Re: pomroczność ciemna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.12, 19:52
              jestem za wypier... nacjonalistów ukraińskich z naszego kraju won
              • fanka_online Re: pomroczność ciemna 05.03.12, 19:56
                A ja za wy.....niem WSZYSTKICH nacjonalistów, szubrawców, chamów i sprzedajnych świń.
                Dołączcie do swoich na wyspach.....Galapagos;)
    • venus99 Re: 5 marca-radosna rocznica 05.03.12, 20:29
      apeluję o powrót do tematu zamiast pyskówek.
      • fanka_online Re: 5 marca-radosna rocznica 05.03.12, 20:46
        Hmmm, "i zapadła taka krępująca cisza".....
        Iczku i reszta kryptopisiorów płaczą po batiuszce i Szuchewyczu;)))
        • solist Re: 5 marca-radosna rocznica 06.03.12, 12:49
          I znowu Fanka się wpier.doliła i jak zwykle zero informacji
          • fanka_online Re: 5 marca-radosna rocznica 06.03.12, 15:00
            A Ty, przesympatyczny ludziku, na jaki temat INFORMACJI potrzebujesz?
    • Gość: Ika Jest mi smutno. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 12:38
      Jest mi smutno.
      Nie wiem czym sie kierujecie,że aż tak się cieszycie kolejną zapomianą rocznić kiedy to Stalin podpisał wyro śmierci na tych wszystkich polaków,którzy zostali straceni w Katyniu,ostaszkowie,Miednoje,Babich dołach.
      Wyrok dotyczył 22 000 /dwadzieścia dwa tysiące/Polaków zamordowanych strzałem w tył głowy.
      Nie wiem po co tak uroczyście jeździmy na ich groby ujętych ogólnie jako groby katyńskie.

Trzeba naprawdę być zwierzęciem by w takim dniu się cieszyć.
      Ale bydlaków w naszym narodzie na szczęście nie dzisiaj już tak dużo.

Ci co są to popłuczyny z poprzedniego okresu z pokłosia tzw wołyniakow,kresowiakow i innych o których nawet dzisiaj nikt pamiętać nie chce.Ale oni mają ciągle swoje roszczenia oczywiście materialne.
      • fanka_online Re:" Jest mi smutno" 06.03.12, 15:11
        Smutno mi, Boże! – Dla mnie na zachodzie
        Rozlałeś tęczę blasków promienistą;
        Przede mną gasisz w lazurowej wodzie
        Gwiazdę ognistą...
        Choć mi tak niebo Ty złocisz i morze,
        Smutno mi, Boże!

Jak puste kłosy, z podniesioną głową
        Stoję rozkoszy próżen i dosytu...
        Dla obcych ludzi mam twarz jednakową,
        Ciszę błękitu.
        Ale przed Tobą głąb serca otworzę,
        Smutno mi, Boże!

Jako na matki odejście się żali
        Mała dziecina, tak ja płaczu bliski,
        Patrząc na słońce, co mi rzuca z fali
        Ostatnie błyski...
        Choć wiem, że jutro błyśnie nowe zorze,
        Smutno mi, Boże!

Dzisiaj, na wielkim morzu obłąkany,
        Sto mil od brzegu i sto mil przed brzegiem,
        Widziałem lotne w powietrzu bociany
        Długim szeregiem.
        Żem je znał kiedyś na polskim ugorze,
        Smutno mi, Boże!

Żem często dumał nad mogiłą ludzi,
        Żem prawie nie znał rodzinnego domu,
        Żem był jak pielgrzym, co się w drodze trudzi
        Przy blaskach gromu,
        Że nie wiem, gdzie się w mogiłę położę,
        Smutno mi, Boże!

Ty będziesz widział moje białe kości
        W straż nie oddane kolumnowym czołom;
        Alem jest jako człowiek, co zazdrości
        Mogił popiołom...
        Więc, że mieć będę niespokojne łoże,
        Smutno mi, Boże!

Kazano w kraju niewinnej dziecinie
        Modlić się za mnie co dzień... a ja przecie
        Wiem, że mój okręt nie do kraju płynie,
        Płynąc po świecie...
        Więc, że modlitwa dziecka nic nie może,
        Smutno mi, Boże!

Na tęczę blasków, którą tak ogromnie
        Anieli Twoi w niebie rozpostarli,
        Nowi gdzieś ludzie w sto lat będą po mnie
        Patrzący – marli.
        Nim się przed moją nicością ukorzę,
        Smutno mi, Boże!

J.S.
        • Gość: pisbek Re:" Jest mi smutno" IP: *.by.hacksoft.info 06.03.12, 16:23
          Oho, zaostrzenie objawów!
          • fanka_online Re:" Jest mi smutno" 06.03.12, 19:09
            Gość portalu: pisbek napisał(a):

> Oho, zaostrzenie objawów!

Iczku już tak ma....od lat!:(((
    • Gość: itd Re: 5 marca-radosna rocznica IP: *.perr.cable.virginmedia.com 07.03.12, 15:16

Na topie wzajemne złośliwości i nacjonalistyczne ''wypominki'', idiotyczne /do niczego nie prowadzące/ pseudodyskusje, a tu uciekają nam z pamięci wydarzenia na prawdę godne uwagi;

www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,11297949,Ukraincy_upamietnia_120__rocznice_urodzin_Schulza.html
      ---
      co do rocznicy 5 marca, nikt ani się nie zająknął o zbrodni w Pawłokomie (2-3 marca 45) i zajęciu - w jej następstwie - 5.03.1945 Dynowa przez batalion NKWD, stacjonujący w Sanoku. Broniąca miasta kompania WP otworzyła ogień do sowieckiego zwiadu, ubranego w mundury ...UPA. Sanocka jednostka miała trzy rodzaje umundurowania, wykorzystywanego w zależności od ''potrzeb''; swoje radzieckie, WP oraz UPA. Dalej można sobie dośpiewać, jaki użytek z tego robiono...
      • venus99 Re: 5 marca-radosna rocznica 07.03.12, 15:47
        venus99 8 minut temu 0
        @queserasera
        Polski pisarz tworzył po polsku na terenie Polski.Ukraińcy w tej sprawie wykazali się obyciem i znajomoscią literatury na światowym poziomie.my jak zawsze zatrzymaliśmy się na poziomie Piotra Skargi.
        pomiędzy średniowieczem a współczesnością jest ogromna przepaśc.

ta sprawa dotyczy Ukraińców i kapelusz z głowy.pokazali klasę czego nie można powiedzieć o naszych prawdziwych Polakach.
        natomiast wątek dotyczy UPA,ludobójstwa,bestialskich morderstw na bezbronnej ludności i stosunku do tych wydarzeń ukraińskich nacjonalistów.nacjonaliści to jeszcze nie Ukraina.na całe szczęście.
    • Gość: Ika Robienie "twarzy" nic nie da. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 16:13

Robienie "twarzy" nic nie da.
      Pokazaliście prawdziwą twarz bydlaków a nie ludzi.
      Dla was wszystko byle była krew i to dużo jest inetesującym tematem.
      Cała sfora czyli aktywna czwórka ma naprawdę mało w sobie co niektórzy nazywają człowieczeństwem.
      Ale tacy też muszą być by inni zrozumieli gdzie jest dno człowieczeństwa a gdzie rozpoczyna się zbydlęcenie.
      • gate.of.delirium Ktoś tu "twarzy" i potwarzy... 07.03.12, 16:29
        Gość portalu: Ika napisał(a):

> Ale tacy też muszą być by inni zrozumieli gdzie jest dno człowieczeństwa a gdzi
        > e rozpoczyna się zbydlęcenie.

No właśnie rzecz w tym, że zastrzelenie tego bydlaka Szuchewycza (i trzy lata później Bandery), zakończyło pewną epokę banderowskiego zbydlęcenia...
        Żałować należy, iż nie do wszystkich to dotarło.
        • venus99 Re: Ktoś tu "twarzy" i potwarzy... 07.03.12, 20:42
          tak się zastanawiam czy rzeczywiście zlikwidowanie tych obydwu oberbandytów zakończyło pewną epokę banderowskiego zbydlęcenia.....mając czasami do czynienia z wynurzeniami postbanderowskiej dziczy chyba nic się nie zakończyło.chyba tylko brak możliwości tradycyjnego wyrażania uczuć wpłynął na złagodzenie form tej działalnosci.
          • fanka_online Re: Ktoś tu "twarzy" i potwarzy... 07.03.12, 20:54
            Zgiń przepadnij maro.chyba tylko
            > brak możliwości tradycyjnego wyrażania uczuć wpłynął na złagodzenie form tej d
            > ziałalnosci.

CHWILOWO oberbandyteria przeniosła się do netu;)
        • Gość: mat120 Re: Ktoś tu "twarzy" i potwarzy... IP: *.ztpnet.pl 07.03.12, 21:28
          gate.of.delirium napisał:
          No właśnie rzecz w tym, że zastrzelenie tego bydlaka Szuchewycza (i trzy lata p
          > óźniej Bandery), zakończyło pewną epokę banderowskiego zbydlęcenia...

Zostało natomiast trochę sierotek po Szuchewyczu, również niezłych bydlątek, nie obrażając rogacizny. Modne wśród nich jest udawanie Lacha (Laszki) co ma uprawdopodabniać głoszone poglądy jak również uprawniać do mataczenia różnymi historycznymi zdarzeniami.
          Sierotki mają przy tym chorobliwą, paranoiczną wręcz , choć całkiem nieuzasadnioną
          tendencję do udawania „uczonych w piśmie”.
          Kiedyś był taki jeden na forum Tawnyrobertsa - zwany Mariuszxxyx. Kasia to ten sam przypadek chorobowy, opisany na forum P-U:
          forum.gazeta.pl/forum/w,48782,68893557,68893557,Przypadek_Mariusza_xxyx.html

• Gość: dark Re: Ktoś tu "twarzy" i potwarzy... IP: 31.187.12.* 08.03.12, 09:27
            Tylko ten gość coś robi, w przeciwieństwie do tutejszych pierdzistołków forumowych. Wyremontował dziesiątki nagrobków na starych cmentarzach, nagłośnił sprawy cerkwi w Kotowie i Chołowicach, dzięki czemu będą remontowane.
            • Gość: mat120 Re: Ktoś tu "twarzy" i potwarzy... IP: *.ztpnet.pl 08.03.12, 20:25
              Z całym szacunkiem Dark - każdy z nas coś robi. Nie powód to by udawać kogoś innego niż się jest w rzeczywistości. To nie przysparza wiarygodności, wręcz przeciwnie. Budzi niesmak.
    • Gość: Ika Tylko 630 000 ofiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 20:54
      Zapewne macie racje.W innych narodach były to pojedyncze przypadki.
      My natomiast działamy grupowo szczególnie w podłościach zakończonych tragiczną smiercią ofiar.

Zapewne potraficie wytłumaczyć

Jak to się stało,ze naszym sportem narodowym w 1940 i 1941 roku to były w śmiercionośne donosy.

Takie niewinne donosy.Donosiliśmy na sąsiadów,byłych szefów,mężow,kochanki .Prawie w każdej dziedzinie zycia społecznego. Donosiliśmy do jednego i drugiego okupanta.

W takiej W-wie tylko w pierwszych trzech miesiącach okupacji do władz okupacyjnych wpłyneło tylko 300 000 donosów.

Nawet IPN przyznaje,że na podstawie donosów aresztowano około 40% wszystkich aresztowanych przez władze okupacyjne.

Donosy przyczyniły się do śmierci około 25 % cywili Polaków.Czyli około 630 000 Polaków zgineło z rąk okupanta na podstawie donosów.
      Nie wiem czy to dużo.
      Ale liczba jest bardziej niż porażająca.
      Jeden śmiercionośny donosik a tyle potrafi zdziałać.

Przecież w innych narodach aż tak donosy nie były powszechne.W niektórych narodach praktycznie nieznane.
      Donosik to nasza narodowa specjalność.
      Nikt tego tematu nie porusza.Przecież był skuteczny skoro ofiar było tylko 630 000 Poaków którzy zgineli z rąk Polaków.
      A może zaprzeczycie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka