Dodaj do ulubionych

służebność przesyłu

IP: *.alfaks.com 23.09.12, 11:04
Z uwagi na to że mam na działce przesyłową rurę gazową która uniemożliwia mi budowę (teren budowlany) i naraża mnie na poważne straty finansowe - poszukuję radcy prawnego bądź firmy - najchętniej z Przemyśla lub okolic która zajmuje się odzyskaniem kasy za "zaśmiecenie"działki. Aha - stoi jeszcze - co prawda w rogu działki - wielki stalowy słup elektryczny też przesyłowy. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: dupek Re: służebność przesyłu IP: *.toya.net.pl 23.09.12, 13:42
      To po coś tą działkę kupował?
      • Gość: realistka Re: służebność przesyłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 16:59
        Jak wszyscy będą tacy chętni do pomocy innym i nikt nie zgodzi się aby na jego działce "coś" było (nie w centrum, ale nawet w rogu), to będziemy wszyscy wracać do kamienia łupanego. A ty też zechcesz z tego gazu i prądu korzystać, a często nie ma dobrego wyjścia, tylko zgoda dobrego sąsiada. Nikt nie będzie żył wiecznie i nie zabierze niczego do grobu a życzliwość ludzka jest najwięcej warta i nie wiadomo, czy kiedyś nie zechcesz tego doświadczyć.
        • Gość: ofiara gazowni Re: służebność przesyłu IP: *.alfaks.com 23.09.12, 19:11
          Pierdzielicie.
          Działkę dostałem po dziadkach. Nie śmierdzę kasą i nie stać mnie na zakup po 5-10 tys za ar. Jakby nie to gxxwno to powoli własnymi siłami powstałby mały śliczny domek, A tak dxpa i BEZSILOŚĆ gdy potężne firmy robią sobie na MOIM terenie co chcą, pobierając od odbiorców stosowne opłaty np. tzw przesyłową. Pozdrawiam

• kocur_zalogowany Re: służebność przesyłu 23.09.12, 19:48
      Chyba każdy adwokat ci może poprowadzić sprawę, jeśli sam się nie czujesz na siłach. Przepisy są dość proste.
    • Gość: spokojnyy Re: służebność przesyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.12, 12:50
      a taki syf kupiłeś, odziedziczyłeś czy zakopali Ci "to-to" po cichu nocą?
      • Gość: aua Re: służebność przesyłu IP: *.play-internet.pl 30.09.12, 01:09
        od ilu lat?
    • sluzebnosc Re: służebność przesyłu 17.12.12, 19:25
      Ja Ci pomogę.
      Pamiętaj - nie każdy prawnik potrafi taką sprawę wygrać.
      Odezwij się do mnie na priv.

Każdy tu krzyczy ale jakby tu chodziło o ich działkę to mówiliby Twoim głosem.
      Ludzi poczytajcie swoje rachunki za energię. Jest tam taka pozycja "opłata przesyłowa" (dystrybucyjna) ?
      To są pieniądze dla tych przez których działki ten prąd płynie.
      • Gość: ofiara gazowni Re: służebność przesyłu IP: *.alfaks.com 28.12.12, 18:18
        Dzięki. Proszę o kontakt na 532343383.Pozdrawiam.
      • Gość: Piotr Re: służebność przesyłu IP: *.informel.com.pl 28.01.13, 09:31
        Witam Pana, przeczytalem wypowiedz tutaj i mam podobna sytuacje ze slupem na dzialce, jezeli jest Pan w stanie sprawe poprowadzic chcialbym omowic taka mozliwosc i prosze o kontakt.
        lobiconstruction@gmail.com
        Dziekuje
      • Gość: gość Re: służebność przesyłu IP: 81.219.81.* 22.02.13, 12:40
        witam.
        Mam kilka słupów na działce rolnej mógłby Pan dać jakiś namiar na dobrego prawnika.
        Pozdrawiam Michał
    • Gość: Roman Re: służebność przesyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.12, 20:41
      Mam podobną sytuację. Znalazłem w necie interpelację posła Rząsy. Odpowiedź na nią jest w miarę pozytywna. Właściciele takich działek będą dostawać odszkodowania. Treść interpelacji tutaj: www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=2F592622
      a odpowiedzi:orka.sejm.gov.pl/izo7.nsf/www1/i09941o0/$File/i09941o0.pdf
      • Gość: Roman Re: służebność przesyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.12, 20:43
        I jeszcze pytania bieżące: www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/interpelacja.xsp?typ=PYT&nr=263
      • solist Re: służebność przesyłu 29.01.13, 06:48
        Przepraszam, że się wtrącę, ale odpowiedz na poselską interpelacje nie jest zbyt pozytywna. Grozi wypłatą odszkodowania a jednocześnie wydzielenia części gruntu pod linie przesyłowe, słupy energetyczne i nie świadczy o tym, że właścicielowi działki nagle zapełni się kieszeń czy wzrośnie wartość działki. Przeciwnie. Odpowiedź świadczy o tym, że firmy prywatne jakimi są firmy energetyczne mają swoje potężne lobby na górze i że ciężko będzie z nimi toczyć batalie. Tak jak i do tej pory się to odbywało. Wypłata odszkodowania powinna odbywać sie z automatu, a jest jak jest, czyli prawnik bierze się do roboty, sprawdza archiwum itd. itp, a odszkodowanie to rzadka i znikoma część.
        • Gość: ofiara gazowni Re: służebność przesyłu IP: *.alfaks.com 29.01.13, 14:47
          Dziękuję za informacje. Spróbuję przez którąś z firm zajmującą się tym tematem - tylko jest problem z wyborem - żeby nie wpakować się na minę.
          Pozdrawiam.
    • Gość: ofiara gazowni Re: służebność przesyłu IP: *.alfaks.com 02.01.13, 14:04
      A może ktoś zna prawnika z Przemyśla lub okolic który zajmuje się takimi sprawami?
    • edyt.a27 Re: służebność przesyłu 01.11.13, 15:03
      witam mam pytanko w zeszłym roku została przekopana moja działka ponieważ wkopano rury do podłączenia gazu a dwa lata temu zostały wkopane rury od kanalizacji . Odszkodowanie od gazowni dostałam za szkody a od wodociągów nie , a moje pytanie dotyczy o służebnośći przesyłu czy mogę się starać o odszkodowanie od gazowni i wodociągów?Dziękuje i pozdrawiam
      • Gość: darek Re: służebność przesyłu IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.13, 15:36
        Zarówno od jednych jak i drugich, jednak w przypadku wodociągów nie mam takich infromacji żeby ktoś coś dostał. Jeżeli chodzi o odszkodowanie z gazowni czy zakładu energetycznego to są firmy, które trudnią się uzyskaniem takiego odszkodowania, jednak w PRZEMYŚLU TAKICH FIRM ORAZ PRAWNIKÓW NIE MA - proszę to zdanie sobie napisać na ścianie. Jest firma z Rzeszowa i z Krosna, kontakt niedługo podam, są to firmy, które nie biorą ani grosza z góry tylko za wygraną sprawę od 25-30% plus co roku jakąś kwotę przez pewien okres.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka