lechowski51 13.12.13, 08:57 Pamiętamy! www.youtube.com/watch?v=dutgGRbvXdw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zbychu Re: 13 grudnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.13, 09:10 Super dzień, rano wsiadłem do PKS i wróciłem do domu na przymusowe ferie. W internacie była euforia, kiedy dowiedzieliśmy się że musimy wracać do domu, bo jest stan wojenny. Każdy się cieszył, śpiewaliśmy, graliśmy na gitarach. Doskwierał tylko tęgi mróz i śnieg. Miałem problemy z dotarciem do domu. Potem znalazłem się w szpitalu, leżałem tydzień. Po 10 latach, gdy Solidarność była mocną siłą, powiedziałem kumplom, że padnie jak komuna, że stanie się z niej to samo co z PZPR. Mało mnie nie pobili. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: 13 grudnia 13.12.13, 10:10 ...a co mówił komunistyczny dyktator,który wyprowadził wojsko przeciwko Polakom i zamknąl w wiezieniach tysiace ludzi-pamiętasz?! www.youtube.com/watch?v=dKhITm9-5TU&feature=youtu.be Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: 13 grudnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.13, 10:40 Wiesz, gdzie to wszystko miałem? W dooooopie. I miałem rację, bo z tej całej zasrannnnej polityki jednych i drugich wyszło to co widać. Kto chciał walczyć to jego sprawa. I nie muszę się dziś chwalić z bohaterstwa na styropianie. Żałosne jest. Bohaterzy ..... śmiech mnie ogarnia. Tacy siedzieli w Uhercach w czasie stanu wojennego, bano się im zrobić krzywdę ... a Wałęsa chlał i jadł czekoladę w Arłamowie ... tylko naiwni wierzyli że swoim ciałem wywalczą wolną ich zdaniem ojczyznę. A dziś ich nikt nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: 13 grudnia IP: 185.18.135.* 13.12.13, 10:10 Lechowskiemu chodzi o to co było 13-tego grudnia a wtrącanie tekstów w stylu co było po dziesięciu latach jest zwykłym wtrętem propagandowym z pozycji kacyka w prl-u! Ciekawe czy się będziesz tak samo cieszyć po stanie wojennym w twojej ojczyźnie. A tak w ogóle to cieszenie się z czyjegoś nieszczęścia to czyste i podłe chamstwo na które stać tylko zboków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: 13 grudnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.13, 10:34 Kretynie jeden, a ty potrafisz czytać? Bo mam wrażenie że nie. Co napisałem? Napisałem swoje wrażenia z 13 grudnia. A to że wtrąciłem swoje uwagi o tym co było 10 lat później, to cię tak boli? W tym kraju kretynie nie mam mieć prawa mówić co myślę? Chyba wy solidarnościowi o to walczyliście, czyż nie? Chyba, że ty banderowiec jak się chwalisz na forum. W dupppie miałem te wasze walki i całą ta zasrannną politykę. Skutki tego widać dziś, tylko że ty kretynie pewnie tego nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: 13 grudnia IP: 185.18.135.* 13.12.13, 10:47 Masz prawo mówić co chcesz ale w poważnej dyskusji zabieraj głos na temat bo wychodzisz na pajaca bełkotacza! Stoisz po stronie ciemności, to twoja sprawa. Nie zasłaniaj się się głupim komunałem że mamy "demokrację" i dlatego możesz mówić co ci się podoba. Spróbuj tej sztuczki na jakimś egzaminie. Wtedy się przekonasz jak wygląda to twoje idiotyczne "uzasadnienie". To że miałeś w doopie to widać i nie musisz tego tłumaczyć. Ale ten wpis wyraźnie mówi że byłeś czerwonym ścierwem i dumny jesteś ze zbrodni jakich dokonała komuna. Zresztą, masz do dyspozycji kompa to se poszukaj stron gdzie ludzie piszą co myślą o takich jak ty czyli czerwonej szumowinie. Jak ci to będzie sprawiało trudność to napisz a ja ci coś, niecoś znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: 13 grudnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.13, 11:24 Czerwonym ścierwem to jesteś ty, bo jak widać po twoich wpisach lubisz bolszewickie odzywki, propagandę i nie różnisz się do braci z NKWD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo 13 grudnia roku pamiętnego IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.13, 10:13 Niestety potem nastąpił "okrągły stół", i bezpieczeństwo socjalne poszło w pi...o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: 13 grudnia roku pamiętnego IP: 185.18.135.* 13.12.13, 10:20 A obecnie jest tusc i propagandyści złej sprawy! Nie umiesz czytać ze zrozumieniem ? W temacie pisze jak byk 13-y Grudzień. Może ci ktoś wytłumaczy że to nie dotyczy czasów o 10 lat późniejszych bo to odrębne zagadnienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: 13 grudnia roku pamiętnego IP: 185.18.135.* 13.12.13, 10:33 Flet szczurołapa Może to jednak źle, że rozpada się samo pojęcie obowiązku wobec ojczyzny? Że gorliwi służalcy i dobrze płatni oprawcy nie tylko nie poniosą kary, ale siedzą w swoich willach i piszą pamiętniki, odwołując się do wyroku historii? Nagle ukazał się nieduży kraj, zamieszkany przez małych ludzi, w sam raz na prowincję zdalnie kierowaną przez imperium. Może więc nie mylił się Jan Jakub Rousseau, kiedy doradzał, zanim oswobodzi się niewolników, najpierw ich wykształcić i oświecić? Żeby nie zmienili się w stado pyszczków węszących za żerem, do których zbliża się szczurołap ze swoim fletem i prowadzi ich w jaką zechce stronę. Flet szczurołapa wygrywa piękne melodie, głównie z repertuaru "Naszej małej stabilizacji". Obiecują one globalne kino i błogie wieczory z puszką piwa przed telewizyjnym ekranem. Minie jedno, może dwa pokolenia, i młodzi odkryją nieznane ich ojcom uczucie wstydu. Wtedy dla swego buntu będą szukać wzorów w dawno zapomnianej antyimperialnej rebelii. Czesław Miłosz - 2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: 13 grudnia roku pamiętnego IP: 185.18.135.* 13.12.13, 10:35 Przebrzydła szumowino, pachołku moskiewski Ty farbowana świnio, zatęchła sklerozo Chamie zbuntowany, ty zdrajco ZOMO. Gnido zarzygana, jadowita mendo Ty kukło gów.niana, kacapski przybłędo Tchórzu zafajdany, ropiejący strupie Padalcu rozdeptany, ty wrzodzie na dupie. Ty diabelskie łajno, ty głupi żołdaku Ty kurw.o sprzedajna, ty ruski żupaku Wypierdku Breżniewa, ty ślepy pedale Kurduplu tępogłowy, plugawy bęcwale. Ty skunksie śmierdzący, pluskwo zasuszona Wrzodzie ropiejący, ty małpo zielona Ty strachu na wróble, zboczony sadysto Judaszu za ruble, tępawy marksisto Ty pało gumowa, wredny okupancie Zakało narodowa, złamany palancie Cuchnący pierdzielu, pełzająca glisto Ponury skur.wielu, czerwony faszysto. Ty sługo kremlowy, lokaju sowiecki Ty zbóju wojskowy, pomiocie radziecki Ty mówco obłąkany, nadęty bufonie Za naród sprzedany piekło cię pochłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: 13 grudnia roku pamiętnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.13, 10:43 Odezwał się poprawny patriota i Polak, który w imię nauki chce zostać banderowcem. Ty zamilcz człowieku, bo w każdym niemal wątku, nawet o dniu kobiet wpieprzasz się z tematyką banderowską. Jak tak cię nęci, to jedz na Ukrainę i wstąp do partii Svoboda i tam się podniecaj banderowską propagandą a nam daj spokój kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: 13 grudnia roku pamiętnego IP: 185.18.135.* 13.12.13, 11:04 Nr 23.: jak Jaruzelski niszczył Polskę Ostatni komunistyczny dyktator, moskiewski namiestnik, którego kariera życiowa jest szlakiem narodowej hańby, staje się bohaterem SLD – najpotężniejszej partii politycznej pierwszego okresu polskiej niepodległości. W najnowszym „Do Rzeczy” o tym, co właściwie oznacza feta na 90. urodziny Wojciecha Jaruzelskiego i wcześniejsze zabiegi piewców jego wielkości. Ponadto w najnowszym wydaniu „Do Rzeczy”: tanie biuro podróży marszałka Senatu, wywiad z Januszem Korwin-Mikke, blog Kasi Tusk i zawodowe kariery dzieci polityków oraz kulinarne podróże Polaków w specjalnym dodatku „Lato ‘Do Rzeczy’”. Nastąpiło nawet coś więcej – zapaść etyczna i wręcz znaczeniowa, o której mówił już na początku lat 90. Zbigniew Herbert. Co właściwie oznacza feta na 90. urodziny dyktatora? Jeśli Jaruzelski zostanie zaakceptowany publicznie, to nie można będzie piętnować jakichkolwiek łajdactw, których pod szyldem komunizmu dokonywali jego podwładni. Uznanie go za choćby kontrowersyjnego bohatera historii uniemożliwi jej ocenę. Pogrążymy się w królestwie relatywizmu – pisze w „Do Rzeczy” Bronisław Wildstein. I dodaje, że oznaczać to będzie, iż wszyscy dążyliśmy do niepodległości i demokracji, wszyscy działaliśmy na rzecz patriotyzmu, tylko rozmaicie go pojmowaliśmy i wybieraliśmy rozmaite strategie dla osiągnięcia naszych wysokich celów. Uhonorowanie Jaruzelskiego dodaje do tego element uznania. Potępienie, które powinno wiązać się z jego działaniem, zastąpione ma zostać czcią. Jeśli uda się operację taką przeprowadzić wobec twórcy stanu wojennego, to można przeprowadzić ją w stosunku do każdego. Renegaci narodowej sprawy nie tylko śpią spokojnie. To oni uzyskują prawo do dystrybucji szacunku – podkreśla publicysta „Do Rzeczy”. Z kolei Piotr Gontarczyk przypomina jak generał Jaruzelski swoimi rządami niszczył polską gospodarkę. Kiedy w 1981 r. przejmował pełnię władzy (w lutym został premierem, a w październiku I sekretarzem KC PZPR), sytuacja ekonomiczna była fatalna. Rząd, nie mając żadnych długofalowych koncepcji wyjścia z kryzysu, skupiał się na łataniu nowych dziur i pęknięć w tonącej balii z napisem „PRL”. W 1982 r. inflacja przekroczyła 100 proc., a wydatki budżetowe spadły o jedną trzecią. Osikowym kołkiem dla PRL było ostateczne załamanie się w latach 1986–1987 zdolności spłacania długu zagranicznego. PRL była członkiem grupki najbardziej zadłużonych i najmniej wiarygodnych krajów świata. Okrągły Stół, wbrew temu co twierdzą akolici generała, miał być sposobem na przerzucenie na opozycję odium za skutki katastrofalnych rządów. Jak generał Jaruzelski niszczył polską gospodarkę – o tym w najnowszym wydaniu tygodnika „Do Rzeczy”. Generał Jaruzelski jest dziś kreowany na człowieka, który wybrał „mniejsze zło” i zapobiegł interwencji ZSRS. Prawda jest taka, że o nią zabiegał, milicji kazał się wzorować na Dzierżyńskim i codziennie domagał się wyroków w sprawie opozycjonistów – pisze z kolei Grzegorz Majchrzak. Przypomina, że w stanie wojennym w ramach „walki z kontrrewolucją” i zalecanego osobiście przez Jaruzelskiego zastraszenia społeczeństwa sądy skazały z powodów politycznych około 12 tys. osób, w tym wydały kilka wyroków śmierci (na przykład w przypadku działacza opozycji Zdzisława Najdera – mimo braku dowodów – za rzekome szpiegostwo na rzecz Stanów Zjednoczonych), na szczęście zaocznych. Karano m.in. za takie czyny jak wywieszenie flagi państwowej, nie mówiąc już o większych „przestępstwach”, takich jak próba kontynuowania działalności związkowej, za którą uznano na przykład zbieranie materiałów o Grudniu’70. Skazanym można było zostać również za pisanie wierszy, listów i rymowanek „zawierających fałszywe wiadomości”. „Grabarz nadziei” – tylko w tygodniku „Do Rzeczy”. A może ty byś sobie dał spokój ze swoją anty polską i banderowską propagandą? Ostatecznie Polska to moja ojczyzna a nie twoja. Z uwagi na twoją duo moralność przypominam ci abyś sobie przeczytał swoje własne słowa o tym co wolno w demokracji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: 13 grudnia roku pamiętnego IP: 185.18.135.* 13.12.13, 11:12 Metoda na matrioszkę” (w nomenklaturze polskiego wywiadu używa się terminu „nielegał”), to jeden z wielu przebiegłych sposobów stosowanych przez wywiad sowiecki, a obecnie także przez inne wywiady, w celu przejęcia przywództwa i zapanowania nad narodem w stosunku do którego prowadzi się długofalową politykę podboju. W danym kraju instaluje się wielu sobowtórów wspieranych i prowadzonych przez rezydentów agentury z docelowym zadaniem objęcia władzy lub działających jako agenci wpływu na politykę państwa, a także ukształtowania nowej świadomości narodowej po myśli ich mocodawców. Matrioszki umieszcza się na newralgicznych dla narodu pozycjach, jak np. duchowni, politycy, dziennikarze, wojskowi, wysocy urzędnicy państwowi, naukowcy, itp. Tego typu działania są obliczone na zebranie owoców za kilkadziesiąt lat, kiedy ci agenci na dobrze wrosną w nowe środowisko – zostaną uznani za swoich i nikomu nie przejdzie do głowy podejrzewać ich o agenturalność. NKWD stworzyła specjalne szkoły przygotowujące matrioszki dla poszczególnych narodów. Znamy świadectwa wysokich funkcjonariuszy systemu sowieckiego jak również osób – uczniów owych szkół*. Oczywiście, była to super tajemnica, wiedziało o tym bardzo wąskie grono osób z najwyższego szczebla NKWD. Procedura preparowania matrioszki przebiegała następująco: porywano wcześniej upatrzoną osobę z elity narodu, wyciskano z niej wszelkie możliwe informacje o rodzinie, szkole, środowisku życia; określano jej profil psychologiczny, nawyki, upodobania, itp. Pod daną osobę dobierano fizycznie podobną, inteligentną swoją osobę, która następnie „wchodziła w buty” aresztowanego. Po starannym przeszkoleniu, co do kultury, języka, religii danego narodu, itd., wysyłano ją do kraju przeznaczenia. Tam miała opiekę i pomoc agentury, np. gdyby jakiś autochton natarczywie kwestionował wiarygodność matrioszki, to agentura przychodziła z pomocą i osobnik znikał bez śladu… Osobę oryginalną, po wyssaniu z niej wszystkich potrzebnych informacji… mordowano. Metoda genialna! Kilkanaście – kilkadziesiąt matrioszek ulokowanych w organizmie państwowym przeciwnika, może zawładnąć państwem i zwasalizować je względem mocodawcy, bez wojny, bez tych olbrzymich kosztów z tym związanych, bez psucia sobie opinii w świecie… A jakże trudno takich agentów wyłapać! Ponadto z upływem dziesięcioleci ich dzieci i wnuki jeszcze to panowanie umocnią do samych fundamentów duszy narodowej! INFORMACJE O RODZINIE JARUZELSKICH marucha.wordpress.com/2012/07/05/ponura-prawda-o-jaruzelskim/ Więcej pod tym linkiem. Ostrzegam że to tasiemiec ale bardzo ciekawy! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: 13 grudnia roku pamiętnego 13.12.13, 11:18 Tym co zapomnieli a młodym aby wiedzieli.. www.youtube.com/watch?v=tr9qNNpHkFg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: 13 grudnia roku pamiętnego IP: 185.18.135.* 13.12.13, 11:20 Mordercy zza biurek z moskiewskiego nadania: Jaruzelski i Kiszczak nadal bezkarni. W rocznicę śmierci Grzegorza Przemyka Dzisiaj mija 30. rocznica śmierci Grzegorza Przemyka, śmiertelnie pobitego przez funkcjonariuszy komunistycznej milicji obywatelskiej. To kolejna komunistyczna zbrodnia, która nie doczekała się sprawiedliwego osądzenia w wolnej Polsce. Winni zbrodni komunistycznych, odpowiedzialni za morderstwa tysięcy niewinnych Polaków pozostają bezkarni. Żyją sobie bardzo dostatnio. Śmieją się w twarz rodzinom ofiar. A sędziowie, ten jeden z filarów poprzedniego ustroju, przez ponad 20 lat nie potrafią wydać prawomocnych i sprawiedliwych wyroków. Sądy III RP są gwarantem bezkarności komunistycznych zbrodniarzy. Mordercy zza biurek z moskiewskiego nadania: Jaruzelski, Kiszczak i im podobni nie odpowiedzieli za zbrodnie komunistyczne. Liczne mainstreamowe media, jakby cały czas były inspirowane przez ludzi z resortu Kiszczaka, prowadzą operacje ocieplania wizerunku morderców za biurek. W trakcie procesu ws. śmierci Grzegorza Przemyka Kiszczak zarządził: "ma być tylko jedna wersja śledztwa – sanitariusze." Kto dzisiaj zarządził, że ma obowiązywać tylko jedna wersja: Jaruzelski i Kiszczak to ludzie honoru? Co chwila możemy przeczytać lub zobaczyć w mediach wywiady, relacje pokazujące morderców zza biurek jako osoby, które miały rozterki moralne, bardzo przeżywały skutki swoich decyzji, niemalże nawet cierpiały z tego powodu. Eksponowane jest ich ludzkie oblicze: czułych mężów, dobrych ojców, troskliwych dziadków. To doskonały przykład manipulowania widzami i czytelnikami i sprzedawania im taniej propagandy. To nic nowego w dziejach, to kontynuacja kłamstw. Urban jest zapewne dumny z takiego poziomu dziennikarstwa. Człowiek, który niczym paser mieszka w willi ukradzionej prawowitym właścicielom, który jest odpowiedzialny za strzelanie do robotników uznawany jest za patrona lewicy, która głośno krzyczy, że troszczy się o los ludzi pracy. Wybielanie zbrodniarzy komunistycznych to jakaś aberracja umysłowa. Nikt normalny nie wybiela przecież niemieckich zbrodniarzy nazistowskich pisząc jak dobrymi byli mężami, ojcami, jak kochali zwierzęta, szczególnie owczarki niemieckie. Zbrodnia, której ofiarą padł Grzegorz Przemyk nie doczekała się prawomocnego i sprawiedliwego wyroku, który objął by bezpośrednich sprawców, ich mocodawców, tych którzy kryli i tuszowali zbrodnie. W 2007 r. prezydent Lech Kaczyński pośmiertnie odznaczył Grzegorza Przemyka Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski za wybitne zasługi w działalności na rzecz przemian demokratycznych w Polsce. Wcześniej nie zrobił tego ani Lech Wałęsa ani Aleksander Kwaśniewski. Od upadku PRL minęło kilkanaście lat. Z tej perspektywy wyraźniej widać, jakich spustoszeń dokonał komunizm. Bez całkowitego odrzucenia jego pozostałości nie powstanie Polska na miarę aspiracji dumnego narodu. Komunistyczny spadek zatruwa nasze życie. Jednym z jego przejawów jest – opisywane już przez Krasińskiego – odcinanie się od przeszłości, niepamięć budowana na haśle „wybierzmy przyszłość”. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: 13 grudnia roku pamiętnego 13.12.13, 11:33 ....a Bolek Wałęsa chcę "kompleksowo" osądzić stan wojenny,bez osądzania jego protektorów. Stan wojenny przetrącił nam kręgosłup. Podzielił nas jeszcze raz. Wykopał topór. To była wielka zbrodnia na narodzie. Trzeba to osądzić, ale nie personalnie, a kompleksowo. Ja chciałem osądzić stan wojenny kompleksowo. Dlatego nie doprowadziłem do skazania generała Jaruzelskiego. Czekałem aż opadną emocje - tłumaczy Lech Wałęsa fakty.interia.pl/wywiady/news-walesa-stan-wojenny-to-zbrodnia-trzeba-ja-osadzic-ale-nie-pe,nId,1073966 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re gnidy banderowsko jaruzelowe IP: 185.18.135.* 13.12.13, 15:42 Oglądając dzisiaj tv byłem zdumiony. Zawsze się znalazła jakaś gnida która broniła tego zboka. Dzisiaj o dziwo ani jeden nie otworzył ryja w jego obronie! Został biedaczkom tylko net gdzie w sojuszu z banderowcami bronią pokrewne dusze.Swij. swoho po swoi. Towarzystwo wzajemnej adoracji w końcu i tak trafi na śmietnik historii! Nigdy nie zrozumiem jak można być takim zgniłkiem aby popierać tych co mordują gdy ofiary ich działalności wyrażają sprzeciw i nie chcą się dać wykorzystywać? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Re gnidy banderowsko jaruzelowe 13.12.13, 16:03 Zapal swieczke dla upamietnienia ofiar komunistycznych siepaczy www.eostroleka.pl/luba/dane/pliki/obrazy/13grudnia_swiatlo.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan A Lechowski jest kapusiem. 13.12.13, 16:29 Czym różni się od sługusów Jaruzela? Niczym! Taka sama szmata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re Skąd to wiesz? IP: 185.18.135.* 13.12.13, 18:16 Bo jeśli twoim źródłem informacji są wyrocznie banderowskich wróżek to przestań się ośmieszać. Banderowcy są tak wiarygodni w swoich paszkwilach jak to że istnieją białe myszy! Jeszcze nie spotkałem banderowca któremu prawda przeszła przez usta. Albo coś kręcą i mędzą albo wypisują teksty z instrukcji prowydu. Ile razy pisali że wszyscy Polacy to kapusie, donosiciele czy szmalcownicy? Każdy kto nie popiera upa i ich fałszywego bohatera banderę jest z automatu ich wrogiem i jak to buce potrafią, wypisują o nim pierdoły. Chyba przestaniesz z uporem godnym maniaka wypisywać debilne teksty a podasz uwierzytelnione fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Re Skąd to wiesz? 13.12.13, 18:39 Pysiu!.ten człowiek to znany z forum Rzeszów z obrony komunistycznych łobuzów a postępuje jak kiedyś kanalie z SB oskarżajac abp.Tokarczuka o współprace z Niemcami w czasie okupacji. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Re Skąd to wiesz? 13.12.13, 18:45 Przecież to twój kumpel.....kanalia z kanalią zawsze się zejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Re Skąd to wiesz? IP: 185.18.135.* 13.12.13, 19:29 Widzę wyraźnie że podpisuje się kamandir. To musi być jakaś ruska swołocz! Jakoś dziwnie zamknął mordę i już nie pyskuje? Rzucanie fałszywych oskarżeń to domena kgb, ub i banderowców a także propagandy jaruzelskiej z przed 13-tego Grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jóźku Re: Re Skąd to wiesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.13, 19:35 Nie wypowiadaj takich ocen, bo twoi mocodawcy nie będą tym zachwyceni, chyba że masz rozkaz by prowokować innych. Lepiej powiedz co tam na Ukrainie? Co u Janykowycza? Uradowałeś się, gdy pogoili tych z czerwono-czarnymi flagami? A co ty pysio robił w stanie wojennym? Pewnie było spokojnie. A pałę oddałeś na śmietnik czy trzymasz za szafą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Re Skąd to wiesz? IP: 185.18.135.* 14.12.13, 06:20 DOBRE RADY: JAK SIĘ POZBYĆ STARYCH INSEKTÓW STANU WOJENNEGO 2013-12-13 18:57 Pewien wybitny naukowiec, światowej sławy, (nie to co klauny Binienda czy Cieszewski) podczas sesji w Bombaju, (popalania trawy) odkrył, że muszka co go dziabła, to "niesiolowski". Piękna zaś była ta muszka, nie do opisania; cała w tęczowo brunatno-czerwonym kolorze, plamki na skrzydłach po chybionych opluwaniach, krzywe zębiska, parchy i brodawy na jęzorze. Uczony odkrył też u niej pewną specyficzną cechę - w tym nie ma na całym świecie sobie równej - próbuje zabijać każdego; dziecko, starą kobietę - plując jadem i siedząc po szyję w czerwonym gó...e. Bulu już go odznaczył Brązową Gwiazdą Aarona i zrobił doradcą oraz szefem pałacowej drewutni; skupmy się więc, jak za pomocą jego muszki dokonać, zlikwidowania stanu wojennego starych wron i trutni. Najpierw rozmnażamy "Niesiolowską" do paru milionów, najlepiej w pustej hali byłej stoczni im. Lenina w Gdańsku, albo w Sejmie, gdzie inne insekty użyczą im swych kokonów; musimy działać szybko, humanitarnie i po chrześcjańsku. Następnego dnia sprowadzamy SzaberGoldu samolotami, "elyte" WRONY, mówiąc muszkom, że to z PISu, od Kaczora, poczym zamykamy wrota, podpierając je osikowymi kołkami; efekt murowany: żaden insekt w środku, nie dożyje do wieczora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Re Skąd to wiesz? IP: 185.18.135.* 14.12.13, 06:27 Stan wojenny. 2013-12-13 16:22 Tu strach dzieci przed nocnym do drzwi zapukaniem, ćmy wspomnień wieczorami ku świeczkom biegnące. Straszne słowa: milicja – areszt – przesłuchanie. Kolejne, poszarpane kulami miesiące. Gdzieś w Wolnym Świecie, Wolny Obywatel, wyciągnięty wygodnie w fotelu, pije sobie z mlekiem herbatę: wreszcie spokój w tym polskim burdelu. Ohydny knebel kłamstwa nazwanego prawdą, wepchnięty między wargi nabrzmiałe goryczą. Palce co się już nigdy nie zewrą w pięść twardą, usta, które już nigdy więcej – nie zakrzyczą. Gdzieś w Wolnym Świecie, Wolny Obywatel, wyciągnięty wygodnie w fotelu, pije sobie z mlekiem herbatę: wreszcie spokój w tym polskim burdelu. Ramiona krzyży w niebo wzniesione z rozpaczą, broniąca przed obłędem obroża sumienia. Oczy, które już nigdy słońca nie zobaczą - w bezsilnej nienawiści zastygłe spojrzenia. Gdzieś w Wolnym Świecie, Wolny Obywatel, wyciągnięty wygodnie w fotelu, pije sobie z mlekiem herbatę: wreszcie spokój w tym polskim burdelu. Otwock, grudzień 1981 Odpowiedz Link Zgłoś