Dodaj do ulubionych

Samorządowcy!

IP: *.toya.net.pl 22.08.14, 06:38
Forumowicze!
Walczcie o swój interes w urzędach administracji samorządowej w Przemyślu!
Proszę potępiać nierobów w urzędach!
Pamiętajcie:
Urzędnik jest dla Was nie Wy dla niego!
Urzędnik pracuje za pieniądze a nie za karę - warto o tym przypominać nierobom!
jeśli składacie wnioski o jakiekolwiek decyzje w urzędzie i usłyszycie że urząd ma 30 dni na wydanie decyzji to koniecznie trzeba przypomnieć urzędnikowi, jeśli nie ma przeszkód prawnych to decyzję należy wydać NIEZWŁOCZNIE!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: urzędnik Re: Samorządowcy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.14, 11:07
      Niezwłocznie to możesz dostać kartę parkingową z automatu ....
    • Gość: ważny urzędnik Re: Samorządowcy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.14, 14:46
      Mam niezły ubaw, jak do mnie trafiają niektórzy biznesmeni. Zazwyczaj to nieokrzesani i chamscy goście, którzy wszystkich innych traktuje tak jak swoich poddanych, czyli swoich pracowników. Są dla nich PANEM i władcą. Prowadzi to taka miernota sklepik lub pizzerię albo jakąś inną gastronomię i wykorzystuje pracowników taki pasożyt. Pomijam to, że nie płaci składek ZUS i innych świadczeń, ale nawet nie płaci pensji w terminie tłumacząc się, że nie zarobił w tym miesiącu. Tylko co znaczy nowa fura, drogie wakacje na Teneryfie? Na to miał kasę, ale dla pracowników dzięki którym ma z czego żyć, już kasy nie ma. Ot tacy biznesmeni.
      Wielu chwaląc się kasą sądzi, że wszystko dla nich jest do zdobycia. Wejdzie taki casanova do biura i gapi się na koleżanki. Odezwie się to cudo do wybranej i robi głupie propozycje. Nie widzi, że jest żałosny i prostacki, ale postaw się takiemu burakowi. Ja staram się od razu zawiadamiać żonę takiego delikwenta, że jej ślubny zgrywa kawalera. Ludziom trzeba pomagać.
      Inna grupa biznesmenów to przyjaciele władzy. Jak tylko zaczniesz mu wyjaśniać kwestie związane ze sprawą od razu wzbudzasz u nich miłość do prezydenta czy radnych. "Jak pan to nie załatwi pójdę do Roberta ... . Ten czy inny radny weźmie was do galopu, jak do niego pójdę itp." Co wtedy robię? Ano robię tak jak mówi przepis. Dokładnie się przyglądam sprawie, szukam luk w piśmie i wzywam do uzupełnienia. 30 dni mija jak z bata strzelił.
      Chamstwu należy się przeciwstawiać jak mawiał Kobuszewski w skeczu "Uch się Jasiu".
      Dziwne jest to, że biznesmeni z którymi miałem do tej pory do czynienia, a którzy nie są z Przemyśla, nigdy nie traktowali mnie jak swego parobka. Okazywali szacunek każdej osobie. Czy w tym mieście poza wyjątkami oczywiście, inni muszą okazywać swoje chamstwo i buractwo? I wy oczekujecie, że inni będą was szanować?
      Pozdrawiam porządnych biznesmenów, ludzi szlachetnych, którym warto pomagać.
      • Gość: pysio Re: Samorządowcy! IP: 185.18.135.* 23.08.14, 06:47
        Może wiesz kto zaczął tą wojnę? Podejrzewam desant z czasów minionych rzucony na prowincję i bardzo sfrustrowany i tak już jest do dzisiaj! Mam swoją metodę na chamstwo urzędasów. Zaczynam kulturalnie i staram się być miły. Zawsze zakładam dobrą wolę z ich strony. Czasem się udaje! Gdy to nie odnosi skutku zaczynam być hałaśliwy i zakłócam błogi spokój kierownikom i przerywam błogostan picia kawy. Najczęściej się to kończy wezwaniem organów represyjnych i pisaniem skarg do różnych instancji. Korzyść z tego jest taka że zostaję zapamiętany jako pieniacz a koszt użerania się ze mną jest wyższy niż załatwienie mojej sprawy. Też jestem zdania że; chamstwu należy się przeciwstawić siłom i godnościom osobistom!
        • Gość: pysiolub Re: Samorządowcy! IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.14, 08:42
          Pysio, przecież wiadomo doskonale wszystkim wtajemniczonym, że większość urzędników to ukraińcy.
    • Gość: Wqu...ony Re: Samorządowcy! IP: *.toya.net.pl 23.08.14, 08:21
      ja wiem, ze to co napisałem to będzie drażnić i drażni urzędasów - przypominam pracują za pieniądze a nie za karę. Jak się nie podoba to do doopy nurkiem. Szacunek dla petenta ma być - urzędas jest sługą społeczeństwa. Na taką role się zgodził.
      Forumowicze !
      Wymagajcie rozsądnie !
      • Gość: superurzędnik Re: Samorządowcy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.14, 12:40
        Mnie to nie drażni, a raczej dostarcza niezapomnianych wzruszeń. Do każdego się uśmiecham, proponuję czasem kawkę lub herbatkę. Jak się gość zakukurucza to każę mu usiąść i jak się skarży na coś czy kogoś podsuwam mu kartkę papieru by opisał całą sprawę, podpowiadam najczęściej, bo rzadko który potrafi sprawę opisać dokładnie. Jak gość napisze, wyżali się, wykrzyczy czasem, dziękuję mu za zaufanie do urzędu i szczerość. Zazwyczaj jak zacznie dużo mówić, głośno i dosadnie, to po chwili traci siły, a ja mu przytakuję, pochwalę czasem dobrym słowem, przyłączam się też do jego oburzenia i mam gościa załatwionego, bo wielu po takiej bezpłatnej kuracji psychoanalitycznej odstępują i rezygnują z dalszych działań. Muszę powiedzieć swemu szefowi, żeby dał mi podwyżkę, bądź co bądź pracuję jako urzędnik i psychoanalityk. Ilu ludziom już pomogłem za friko, a ktoś pisze że urzędnicy to nieroby. Bardzo przepraszam, odwalam robotę za innych, więc krytyka jest nie na miejscu.
        • 2seth Re: Samorządowcy! 23.08.14, 16:24
          Jest prosta relacja. Czas urzędnika jest inny od czasu osoby prowadzącej działalność , którą co niektórzy zwą "biznesmenami". Ale staram się zrozumieć i jednych i drugich a najlepiej się uśmiechać. Uśmiech czyni cuda. A życie jest za krótkie żeby się kłócić. Pozdrawiam i urzędników i biznesmenów. A dla adwersarzy odpowiadam : byłem/jestem i jednym i drugim:)
    • Gość: :.: Re: Samorządowcy! IP: *.toya.net.pl 23.08.14, 20:29
      Gość portalu: Wqu...ony napisał(a):
      > koniecznie trzeba przypomnieć urzędnikowi, jeś
      > li nie ma przeszkód prawnych to decyzję należy wydać NIEZWŁOCZNIE!!!

Człowieku. Przecież tam same barany pracują. Opychają się tylko ciasteczkami i piją fusiastą kawę.
      Ale to FAKT opie...się urzędasowi należy. Zawsze na jego miejsce może przyjść ktoś inny, np ktoś tajemniczy z NIKu.
      • Gość: pysio Re: Samorządowcy! IP: 185.18.135.* 24.08.14, 06:44
        Cześć pysiolub!

Jestem pewny że masz całkowitą rację w tym doniosłym odkryciu ze to mogą być ukraicy!

Ta sama wredność. To ciągłe wyciąganie łapy po kałym. Poczucie że jest się wybrańcem ... No właśnie. Nie wiadomo czego? No i dekalog na wzór dekalogu ukraińskiego nacjonalisty.

Przykazania szczęśliwego pracownika...
        Przykazania szczęśliwego pracownika
        1. Człowiek rodzi się zmęczony i żyje, aby odpoczywać.
        2. Kochaj swe łóżko jak siebie samego.
        3. Odpoczywaj w dzień, abyś mógł spać w nocy.
        4. Jeśli widzisz kogoś odpoczywającego, pomóż mu.
        5. Praca jest męcząca więc należy jej unikać.
        6. Co masz zrobić dziś zrób pojutrze, będziesz miał dwa dni wolnego.
        7. Jeśli zrobienie czegoś sprawia Ci trudność, pozwól zrobić to innym.
        8. Nadmiar odpoczynku nikogo nie doprowadzi(ł) do śmierci.
        9. Kiedy ogarnia Cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj aż Ci przejdzie.
        10. Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka