Gość: voyto IP: 212.160.138.* 20.10.04, 14:41 jeszcze trochę a będą pisać: Przemyśl k.Rzeszowa www.ira.art.pl/koncerty.php (poz. nr 3) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: Dębica k. Rzeszowa 20.10.04, 16:11 Gość portalu: voyto napisał(a): > jeszcze trochę a będą pisać: Przemyśl k.Rzeszowa Jak najbardziej zasadne wg mnie ... www.pilot.pl/index.php3?Z_CITY_NAME=D%EAbica&form_t=1&lang=pl Dębic jest conajmniej 4 ... Co do Przemyśla ... również będę uważał to za zasadne wbrew lokalnej myśli patriotycznej ... www.pilot.pl/index.php3?Z_CITY_NAME=Przemy%B6l&form_t=1&lang=pl Przemyśl => conajmniej 2 sztuki ... Co do Rzeszowa => pomylić się nie idzie ...Jeden Rzeszów=> www.pilot.pl/index.php3?Z_CITY_NAME=Rzesz%F3w&form_t=1&lang=pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Re: Dębica k. Rzeszowa 20.10.04, 16:51 Ja zwyklem mawiac: Przemysl kolo Lwowa :P Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzytX Re: Dębica k. Rzeszowa IP: *.comnet.krakow.pl 20.10.04, 17:25 > Ja zwyklem mawiac: Przemysl kolo Lwowa :P Forma poprawna. (Nie mylic z miasteczkiem Przemyslany (za Lwowem;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Przemysl k. granicy 21.10.04, 12:58 Ja najczesciej mowie "Przemysl przy granicy polsko- ukrainskiej". To jest okreslenie, ktore jest wedlug moich obserwacji najprostsze do okreslenia polozenia Przemysla na mapie Polski przez wiekszosc ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: Przemysl k. granicy 21.10.04, 14:36 k. ... wesoły skrócik ... sugeruje, że jest to sprecyzowanie obok jakiego MIASTA (miejscowości) znajduje się omawiana mieścinka ... k.granicy ... hmmm ... brzmi conajmniej jak światła antymgielne :> lub antymgłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Przemysl k. granicy 21.10.04, 15:21 Napisalem w tresci postu, ze mowie: "Przemysl przy granicy..." Odpowiedz Link Zgłoś
promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: Przemysl k. granicy 21.10.04, 17:07 A ja odnosiłem się do tematu wiadomości , jaki bądź co bądź Ty nadałeś tej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś