Dodaj do ulubionych

Znowu je..ny rzeszów coś kombinuje...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:27
Znowu piszą w ŻP o tym że rzeszow utrudnia dzialanie szpitala. Oto cytat:

Tytuł artykułu ze str. 7 - "Kto chce zabrać angiograf?"
"...Otrzymaliśmy 500tys. zł. Po naszym wystąpieniu pojawiły się także
pieniądze ze środków ministerialnych - środki celowe na kardiologię
interwencyjną w wysokości 3mln zł na dwa ośrodki na Podkarpaciu: w rzeszowie
i Przemyślu. Nie otrzymaliśmy z tego anoi złotówki. Wszystko trafiło do
Rzeszowa..."

Nóż się człowiekowi w kieszeni otwiera, bo taką współpracę z Rzeszowem (o ile
taka wogóle istnieje) to ja z góry Pie..!.
Obserwuj wątek
    • Gość: cien bez loginu Re: Znowu je..ny rzeszów coś kombinuje... IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 18:54
      Szpital Wojewódzki podlega pod Marszałka Rzońcę. W Zarządzie województwa
      zasiada Tadek Sosnowski - ponoc Przemyślanin.
      I co nic nie zrobił by pomóc Naszemu Szpitalowi. No nie - jestem zawiedziony.
      Tadziu staraj sie staraj bo skonczysz jak Senator - Starosta i nie bedziesz
      miał za co chałupy skończyc
      • Gość: lex Re: Znowu je..ny rzeszów coś kombinuje... IP: 80.51.255.* 24.11.04, 22:33
        Cień. Czy oby napewno marszałekiem województwa jest Rzońca???Bogdan Rzońca????
        ATadzio to z Samoobrony wyrósł wiec sie nie dziewie.Pomysl raz jeszcze kto jest
        marszałekim województwa.
        • Gość: cien.... Re: Znowu je..ny rzeszów coś kombinuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 07:44
          ... no Marszałkiem jest oczywioście Weterynarz Deptuła .... a ja dalej nielubie
          Rzońcy hmmm.. to wojna już nie trwa???
          Swoją drogą nic Tadka nie tłumaczy bo tak się chwalił 2 lata temu co on to dla
          nas nie zrobi wiec niech się wykaze
    • Gość: CzytX Re: Znowu je..ny rzeszów coś kombinuje... IP: *.comnet.krakow.pl 25.11.04, 21:15
      www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20041125/PRZEMYSL/41124009
      "....i Podkarpackiego Zakładu Przewozów Regionalnych.
      - Nikt z PZPR nie pofatygował się do Przemyśla - podkreśla Andrzej Buczek, szef
      Zarządu Regionu. - To skandal, że projekt rozkładu jazdy powstał bez
      konsultacji ze społeczeństwem i pozostaje dotychczas utajniony. Widocznie PZPR
      nie zależy na pasażerach z tego terenu - dodaje przewodniczący Buczek.
      "
      • juchoo03 Re: Znowu je..ny rzeszów coś kombinuje... 25.11.04, 22:02
        Czy tow.Buczek zapomniał,że PZPR już downo nie istnieje?Che,che,che? ;-)))
        • Gość: lex Re: Znowu je..ny rzeszów coś kombinuje... IP: 80.51.255.* 25.11.04, 23:29
          A dla mnie to pięknie powiedział Podkarpacki Zakład Przewozów Regionalnych.
          Pewnie ma siedzibe w Rzeszowie.Czyli najtrafniejsze skojarzenie.
          • Gość: CzytX Re: Znowu je..ny rzeszów coś kombinuje... IP: *.comnet.krakow.pl 26.11.04, 01:10
            Dlatego tez zacytowalem poprzednie zdanie. Tam jest rozszyfrowany skrot PZPR
            • Gość: Jur@ Re: Znowu je..ny rzeszów coś kombinuje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:05
              Ja pier...lę! ale fajnie wymyślone!
    • Gość: Laka Nazi Przemyśl atak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 22:32
      monotematyka w przemyślu jest normą jak w rzymie kartagina, czekać tylko wojny,
      powiedzcie mi przemyślanie o co wam tak naprawde chodzi z tym rzeszowem.
      co drugi wątek rzeszów to rzeszów tamto....
      dlaczego w krosnie tarnobrzegu dębicy mielcu stalowej woli tego niema????
      ????....
      • Gość: CzytX Re: Nazi Przemyśl atak.. IP: *.comnet.krakow.pl 28.11.04, 21:47
        Przeczytaj watki dokladnie, to bedziesz wiedziec ;)
        • spectator1 Re: Pogońcie radnych z Przemyskiego 28.11.04, 22:37
          Przestańcie narzekać na Rzeszów, a pogońcie radnych z Przemyskiego. W końcu
          przewodniczącym sejmiku jest Kłak z Przemyskiego, wicemarszałkiem Sosnowski z
          Przemyskiego, a przewodniczącym komisji zdrowia Lewicki z Przemyskiego, były
          dyrektor Szpitala w ... Przemyślu.
          Rychu! Do roboty!
        • Gość: laka Re: Nazi Przemyśl atak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 22:41
          Możecie również obwiniać marsjan są równie winni.
          • Gość: tira-rira Re: Nazi Przemyśl atak.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 08:24
            ...w Urzędzie Wojewódzkim w Rzeszowie siedzi już NIK i bada sprawę tych pieniążków co miały być przyznane dla Przemyśla
            • Gość: voyto Re: Nazi Przemyśl atak.. IP: 212.160.138.* 29.11.04, 09:55
              oby nie skończyło sie na suchych stwierdzeniach kontrolerów... Z plusów jakie
              sie pojawiły, to zmiany w kursowaniu pociągów PKP...a zwłaszcza nowy
              (stary)"Bolko", o czy,m pisza dzisiejsze "Niewiny"
              Nowe połączenia
              Osobowe: 3 kolejne Rzeszów - Kraków, Kraków – Rzeszów, Horyniec Zdrój -
              Jarosław, Horyniec Zdr. – Rzeszów, Jarosław – Horyniec Zdr., Rzeszów – Horyniec
              Zdr., Dębica – Mielec, Mielec – Dębica. Pospieszny: Przemyśl - Katowice –
              Przemyśl. Latem, Rzeszów – Zagórz – Rzeszów i Rzeszów – Hel – Rzeszów.

Dłuższe trasy
              2 pociągi Zagórz – Chyrów na Sanok – Chórów; 2 Chyrów – Zagórz na Chyrów –
              Sanok; pociąg „Bolko” z Rzeszów – Wrocław – Rzeszów na Przemyśl – Wrocław –
              Przemyśl; „Przemyślanin” Przemyśl – Szczecin dojedzie teraz do Świnoujścia.
            • Gość: CzytX Re: Nazi Przemyśl atak.. IP: *.comnet.krakow.pl 29.11.04, 10:35
              I w gazecie nawet nie bedzie wzmianki, jak cos wykryja - a zyczylbym sobie tyle
              samo artykulow, co w sprawie gammakamery!
              • rychu_z_przemysla Re: Nazi Przemyśl atak.. 29.11.04, 15:15
                Tu masz racje CzytX, rzeszowska tuba propagandowa dziala tylko w jedna strone.
                • Gość: Laka Re: Nazi Przemyśl atak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 18:32
                  bo To "GAZETA W RZESZOWIE"
                  • Gość: lex Re: Nazi Przemyśl atak.. IP: 80.51.255.* 29.11.04, 19:50
                    bo to sie tak nazywa TvP Rzeszów czyli Telewizyjna Propaganda Rzeszów nic złego
                    o sobie a o nas wszystko. Dla gości z poza Przemyśla i Rzeszowa co pytaja
                    dlaczegogdzie indziej nie ma tego problemu. Wam Rzeszów nie zabiera
                    wszystkiego. Przykałd sądu przeniesiony do krosna, miasta o 20 000 ludzi
                    mniejszego. Nie mam nic do krosna bo to oni nie zrobili, to wyszło z pomysłu
                    Rzeszowa aby pomniejszyc range naszego miasta (zaraz beda opienie ze to
                    Stolica ).Ale miasta z jedną z najskuteczniejszych prokuratur, miasta
                    przygranicznego gdzie jest duzo przestepstw nie ma sądu okręgowego!!!!!!!!! O
                    innych przykładach złodziejstwa nie wspominam bo jest na porządku dziennym na
                    tym Forum
                • Gość: CzytX Re: RES-Propaganda IP: *.comnet.krakow.pl 30.11.04, 12:33
                  Propaganda trwa - proponuje otworzyc strony mediow naczelnego organu z Rzeszowa:
                  www.gcnowiny.pl i 'kliknac' w Rzeszow oraz w Przemysl a nastepnie porownac:

Rzeszow:
                  - dbamy o skrzyzowania
                  - mamy superbudzet
                  - nasi w MENSie

Przemysl:
                  - kantory nie wydalaja z handlem waluta
                  - przy popijawie na osiedlu poszlo na noze - podejrzany 2,26 %o

Ja sie nie dziwie, ze ludzie wyrabiaja sobie zdanie o Przemyslu - pare lat
                  propagandy wtloczy w mozgi co trzeba

• Gość: kojak Re: RES-Propaganda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 12:48
                    No niestety, ale tak właśnie wygląda. Śmiać mi się też chce z ostatnich
                    Aktualności w TVP3.
                    Trąbią o przejściu granicznym w Korczowej, a o Medyce nic, zero informacji ;).
                    Wugląda to tak jakby specjalnie nas pomijali, żeby tylko nic nie mówić o
                    Przemyślu.
                    • Gość: CzytX Re: RES-Propaganda IP: *.comnet.krakow.pl 30.11.04, 13:03
                      Z Korczowa to juz jest tak od dawna - mimo, ze wg pracownikow... Medyka
                      obsluguje 60% ruchu z Ukraina, reszta to Korczowa, Kroscienko...

BOLI RZESZOW TO, ZE OWO CENTRUM LOGISTYCZNE MA WIEKSZA RACJE BYTU W TROJKACIE
                      ZURAWICA-PRZEMYSL-MEDYKA. A zwroccie uwage, ile trabia o tym swoim centrum
                      logistycznym. Lotnisko mu nawet buduja. Oj, jakby chcieli.....
                  • Gość: Zbychu Re: RES-Propaganda IP: 80.51.255.* 30.11.04, 14:40
                    Przepraszam,nie bardzo rozumiem.To znaczy wina gazet,czy jak?
                    Nowiny mają Przemyśl wynieść na wyżyny dobrobytu?
                    Nie ma odziału redakcji N.w Przemyślu.Oj te "Andrzejki"
                    • Gość: lex Re: RES-Propaganda IP: 80.51.255.* 30.11.04, 16:35
                      Przypomnie inny przykład propagandy, z tamtego roku. Jak to w Rzeszowie zaczął
                      jeździć pierwszy na podkarpaciu autobus zasilany gazem ziemnym, i jak to ich
                      MPK będzie miało pierwszą w podkarpaciu stacje tankowania autobusów. Tylko ze
                      zapomnieli iż w Przemyśl od 5 lat takie autobusy jeżdza i jest taka stacja.
                      Czekam na kolejne przykłady
                      • Gość: res Re: RES-Propaganda IP: 82.177.98.* 30.11.04, 17:57
                        tylko ze u Was sa stare jelcze przerobione na gaz, a w informacji chodzilo ze w
                        Rzeszowie sa nowe, nowiutkie z fabryki. OK juz wyluzujcie bo do tej pory
                        lubilem Przemysl i cenilem go i dalej uwazam ze jest fajnym miastem ale jak
                        czytam te wasze wypociny to sie zygac chce.
                      • Gość: Zbychu Spadać nieudacznicy i .................. IP: 80.51.255.* 30.11.04, 20:26
                        Rzygać się chce z tych waszych smętnych idiotyzmów kierowanych do Rzeszowa.Jak
                        jakiś nieudacznik czy niedouk nie potrafi poradzić sobie ze sobą to szuka
                        wykrętów .Co,który z was do jasnej cholery zrobił dla tego Przemyśla?No q..a co?
                        Potraficie tylko zawracać dupę,tak dupę.Pochwal sie co niektóry!!!!!
                        KONKRETY!!!!.Jak nie macie nic do powiedzenia to przestańcie pieprzyć.
                        Zbydujcie sobie park wodny,hipermarket,lotnisko,pub z odzieżą od Versace.
                        Biedni,żałośni niespełnieni życiowo frustraci.
                        • Gość: Jur@ Re: Spadać nieudacznicy i .................. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:38
                          Wspomóż ZOMO i idź się wypałuj!
                          Przez 20 lat byłem urzędasem państwowym. Razygać mi się chciało, gdy Rzeszów
                          został województwem kolejny raz. Wtdey zaczęła się walka o stołki, która trwa
                          do dzis. Wszyscy urzęnicy przemyscy, co się ostali i dojeżdżali do Rzeszowa, w
                          wyniku różnych działań musieli znależć sobie inne fuchy. Ja bynajmniej nie
                          żałuję, bo po zerwaniu z państwowym urzędem powodzi mi się chyba lepiej. Tylko
                          mi nie mów pedofilu Zbigniewie o nieudacznictwie i budowie różnych aquaparków
                          czy też innych inwestycji finansowanych centralnie, a które to pieniądze
                          zabiera pożydowski rzeszów. Niestety- dla innych nie starcza. Nie chce mi się
                          podawać ci innych przykładów, bo już kończę (muszę w spokoju dopić drinka) i
                          nabrać sił na jutrzejsze robienie pieniędzy, by móc wykształcić swoje dzieci i
                          by te wyjechały jak najdalej od tego zadupia (podkarpacia). Jestem już za
                          stary, by brać udział w kolejnej wonie, dlatego, gdy tylko będę miał możliwość,
                          sprzedam swoje drobne majętności i wyjadę - byle dalej. Byle za Wisłę - gdzie
                          mieszkają bardziej normalni i mniej zgryźliwi ludzie, niż rzeszowiacy.
                          • Gość: Zbychu z Przemyśla Re: Spadać nieudacznicy i .................. IP: 80.51.255.* 30.11.04, 20:47
                            Po lemika z chamami nie ma sensu.Ja nikogo nie obrażałem.Chciałem wykazać pewną
                            inercję wynikającą z nieudacznictwa.Jak ktoś nic nie ma do zaproponowani
                            i wyzywa kogoś,to jest nie tylko frustratem,jest zerem.Gdybyś coś reprezentował
                            sobą to.......................zero!!!!!!!!!!!!
                            • Gość: Jur@ Re: Spadać nieudacznicy i .................. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:51
                              Już Miller nazywał kogoś w ten sposób ui dobrze na tym nie wyszedł.
                              Podtrzymuję wcześniejszą wypowiedź :)
                              • Gość: Laka Zydo komuna prawicowo Zlodziejski Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:00
                                MY RZESZOWIANIE Do wszystkiego się przyzanajemy.
                                Jesteśmy smieciami niegodnymi stąpać po ziemii.
                                Przemyślanie wszystcy bez wyjątku są cudowni prawi miasto jest piękne
                                zadbane,centralnie Europejskie a nie jakieś tam podkarpackie z najwspanialszym
                                centrum logistycznym i bardzo zaradnymi politykami
                                P.S
                                może napis na murze przed wjazdem na most na sanie (za którym jes STAToil)nie
                                działa na wszystkich przemyślan tak jak powinien i myślą że przemyśla to nie
                                dotyczy "Ten kraj jest toczony przez nowotwór urzędniczy"
                                • Gość: daro z krakowa Ten kraj jest toczony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:38
                                  Zachwycam się tym napisem, który trwa na bloku już kilka lat. Chyba to prawda,
                                  bo nikt nie chce go usunąć. Powinien być umieszczony w jeszcze bardziej
                                  widocznym miejscu. Przejście podziemne obok jest również zapisane podobnymi
                                  sentencjami - w większości bardzo celnymi.
                                  Może ktoś przepisze na forum te hasła - niestety do świąt nie ma mnie w
                                  Przemyślu ?
                              • Gość: Zbychu Re: Spadać nieudacznicy i .................. IP: 80.51.255.* 01.12.04, 07:29
                                internetdsl.tpnet.pl. Spotkamy się w sadzie.Nie można kogoś bezkarnie obrażać.
                                Do zobaczenia.
                                • Gość: Jur@ Re: Spadać nieudacznicy i .................. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 08:34
                                  Iole bedziesz żądał? 500, 1000 czy też 2000? I tak to w przyszłości wyżygasz -
                                  donosicielu sądowy
                        • Gość: kojak Sam spadaj....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:35
                          > Pochwal sie co niektóry!!!!!
                          > KONKRETY!!!!.Jak nie macie nic do powiedzenia to przestańcie pieprzyć.
                          > Zbydujcie sobie park wodny,hipermarket,lotnisko,pub z odzieżą od Versace.
                          > Biedni,żałośni niespełnieni życiowo frustraci.

No właśnie Zbychu, pochwal się, powiedz wszystkim co Ty zrobiłeś dla swojego
                          miasta? Tak to piszesz jakbyś miał coś wspólnego z tym bumem budowlanym w
                          Rzeszowie.
                          • rapapo Byniu 01.12.04, 12:04
                            Byniu, nie zastanawiam sie czy jeszcze pamietasz jak mnie obrazales i mi
                            groziles, wiesz kto jak kto ale Ty ludzi sadem straszysz... Ty???
    • Gość: daro z krakowa proponuję zakończyć ten wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:37
      i założyć kilka merytorycznych.
      Przeglądając waszą dyskusję znalazłem wyjaśnienie słabej kondycji Przemyśla -
      przejrzyjcie i wy i wyciągnijcie wnioski !
    • Gość: CzytX Re: Znowu propaganda ... IP: *.comnet.krakow.pl 07.12.04, 09:40
      Nie chce podsycac sporu, ale uwazam, ze krzywdzace jest, kiedy zamieszcza sie
      o rzeszowskich szpitalach artykuly typu:

www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20041207/REGION00/41206021
      gdzie nic nie pisza, o co ich posadzono, w mediach nie znalazlem nic na ten
      temat, natomiast przemyski szpital to kilka artykulow o lapowkarstwie i seria
      artykulow o dlugach.
      Przypomina mi to dzialanie Kongresu Zydow - najpierw artykuly o ich krzywdach a
      potem zadania, czyli najpierw seria artykulow o lapowkarstwie i dlugach, a
      potem 'dajcie nam gammakamere'.
      • Gość: kojak Re: Znowu propaganda ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:46
        Spadła gałązka na niedźwiedzia :D.
      • Gość: Jur@ Re: do czytX-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:53
        Z tą aferą łapówkarską to nie doczytałeś, gdyż chodziło o przereklamowany 114
        szpital wojskowy w P-ślu, a nie WSZ w P-ślu (inna dyrekcja). A to, że chcieli
        (Rzeszów) zabrać ten sprzęt, to nie ma o czym dyskutować. Sprzęt ten
        wykorzystany byłby w "300%", gdyby lekarze kierowali do badań chorych. Nie
        robili tego celowo (np."administracyjny zakaz") lub zwykła niewiedza.
        A co do długów, to pokaż mi szpital państwowy bez nich.
        Pozdr.:)
        • Gość: CzytX Re: do czytX-a IP: *.comnet.krakow.pl 07.12.04, 21:24
          > Z tą aferą łapówkarską to nie doczytałeś, gdyż chodziło o przereklamowany 114
          > szpital wojskowy w P-ślu, a nie WSZ w P-ślu (inna dyrekcja). A to, że chcieli

Wlasnie nie! Sprawa K.R. dotyczyla Szpitala Wojewodzkiego - policz, ile
          artykulow bylo na ten temat w Nowinach! Uzyj wyszukiwarki!

>Sprzęt ten
          > wykorzystany byłby w "300%", gdyby lekarze kierowali do badań chorych. Nie
          > robili tego celowo (np."administracyjny zakaz") lub zwykła niewiedza.

Jak powiedzial dyr. Szpitala Wojewodzkiego: "Teraz nagle zaczęli do nas dzwonić
          z poradni i pytać o możliwość wykonania badań - przyznaje Jacek Mendocha. - Nie
          wiem, dlaczego tak późno. Już w marcu rozesłaliśmy do jednostek służby zdrowia
          informacje o uruchomieniu aparatu"

> A co do długów, to pokaż mi szpital państwowy bez nich.

W regionie najbardziej zadluzony jest krosnienski, pozniej rzeszowski. Ale
          media wygenerowaly 3x tyle informacji, ze przemyski ma dlugi.. jak to
          wytlumaczysz? celowe? moze takich mamy korespondentow? a moze wszedzie sa
          korespondenci, tylko starym zwyczajem ktos wyzej 'sugeruje', co pojdzie do
          prasy...
          ALE Szpital Dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Zurawicy jest nad kreska ;)

Wlasnie pokazalem, a teraz pozdrawiam - czekamy na lepsze czasy :)
          • Gość: Jur@ Re: do czytX-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:02
            O Boże! Tylko nie szpital w Żurawicy! Ja chcę do mamusi!!!
            • Gość: miro Re: do czytX-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:36
              A ja tam wolę Rzeszów. Przemyśl to gniazdo korupcji(celnicy i wopki), kupa
              bezrobotnych, mróweczki i ukraińskie panienki(lepsze od Polek). A w Rzeszowie
              to 10 supermarketów, knajpki czynne do rana, McDonaldsy, w ogóle widać że coś
              się pozytywnego dzieje. U nas władza samorządowa potrafi jedynie światło
              wyłączać, protestować - bo autostrada biegnie koło Radymna a nie Medyki,
              zatrudniać nowych pełnomocników i doradców, itd...
              Jeśli młodzi ludzie z inicjatywą i jajami nie dostaną szansy współstanowienia o
              losach tego miasta to następne kilkadziesiąt lat dalej będziemy tylko
              PEREMYSZLAKAMI.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka