Dodaj do ulubionych

Promocja miasta

IP: 80.51.255.* 22.03.05, 14:26
Dziś oglądałem program "Para w Polske" o Przemyslu który był emitowany w TV
Polonia. Program promujacy miasto, jednym z jego elementów jest flaga
programu, któa wywieszana jest we wszystkich miejscach gdzie program kręcono.
Powieszona ją i na maszcie przed UM. Tylko czy teraz wisi????Uważam ze taka
flaga promocyjna powinna byc wywieszona 24h/dobe 7 dni w tygodniu a władze
szukają promocji w inny sposób.
Obserwuj wątek
    • Gość: nieżyt Re: Promocja miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 19:35
      Pewnie zdjęli ją do prania.;-))
    • cover_curling Re: Promocja miasta 31.03.05, 13:23
      Najlepiej promować miasto po przez sport. Na co w Przemyślu można postawić ?
    • Gość: antykmiot Re: Promocja miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 08:39
      Nie masz czynm się zająć?Co ty wiesz o promocji kmiotku?co zrobiłeś dla swego
      miasta?weź się sam do roboty,a nie krytykuj,wszyscy tylko krytykują,
      narzekają,a do roboty to nie ma kto się wziąć.
    • upowiec sposoby promocji miasta i regionu ! 22.04.05, 15:11
      PRZEMYŚL, KRASICZYN. Przedstawiciele miast i gmin jeżdżą na spotkania i targi,
      na których prezentują walory turystyczne swoich miejscowości. Niestety,
      zdaniem "żyjących" z turystów, niewiele z tego wynika.

O tym, że promocja w wykonaniu urzędników nie przynosi nic np. gospodarstwom
      agroturystycznym, czy ośrodkom wypoczynkowym, głośno mówią ich właściciele. -
      Co z tego, że urzędnicy jeżdżą po świecie i rozdają jakieś foldery
      zachwalające, ich zdaniem, nasz region, kiedy nie przynosi to żadnego efektu -
      mówi jeden z czytelników, mieszkaniec Przemyśla. - Może trzeba się zastanowić i
      pójść po rozum do głowy i znaleźć jakieś inne rozwiązanie? Ciągle słyszę, że
      Przemyśl ma być miastem turystycznym, a tymczasem nic takiego nie widać. Na
      turystyce to tylko najlepiej wychodzą urzędnicy, którzy za pieniądze podatników
      jeżdżą po świecie i "za frajer" zwiedzają obce kraje!

Właściciel jednego z gospodarstw agroturystycznych w okolicach Krasiczyna, pod
      Przemyślem - Nie chce z nikim zaczynać wojny, ale denerwuje mnie, jak słyszę,
      że urzędnicy gdzieś pojechali promować nasze okolice, a w rzeczywistości z ich
      promocji i wydanych na to pieniędzy nie było chyba ani jednego turysty! Ja sam
      zabiegam o reklamę, przygotowanie ofert dla odwiedzających mnie ludzi, szukam w
      Internecie jak i co rozreklamować, bo jak pytałem urzędników (tych co niby się
      na tym znają), to nie potrafili mi udzielić jednej dobrej wskazówki!

Rzeczywiście, pomimo wyjazdów urzędników na różnego rodzaju targi i
      prezentacje, firmy turystyczne nie są zbyt zainteresowane terenami Przemyśla i
      okolic. Ponoć wynika to właśnie z braku umiejętności zareklamowania się.
      Tymczasem tylko w powiecie przemyskim jest 34 gospodarstwa agroturystyczne, z
      czego 8 w Krasiczynie i okolicach. Można tutaj skorzystać z imprez plenerowych,
      wycieczek pieszych czy konnych, można wypożyczyć rowery, łowić ryby, zbierać
      grzyby, pływać na łódkach itd. Koszt całodobowego pobytu to 20 - 30 zł, a z
      wyżywieniem 40 - 60.

W połowie kwietnia na spotkaniu w 15 Krakowskim Salonie Turystycznym bawiła
      delegacja z Wydziału Kultury, Promocji i Współpracy UM oraz Muzeum Twierdzy
      Przemyśl. - Bardzo dużym zainteresowaniem cieszyło się stoisko promujące nasze
      miasto, z bogatą ofertą wydawniczo - promocyjną, oferowaną zwiedzającym podczas
      imprezy przez przedstawicieli miasta - twierdzi Rafał Porada z Kancelarii
      Prezydenta Miasta. - Przy stoisku zwiedzający mogli uzyskać odpowiedzi na
      pytania i otrzymać materiały promocyjne. O dużym zainteresowaniu naszym miastem
      i regionem świadczy ogromna liczba wydawnictw przekazanych zwiedzającym, czyli
      ponad tysiąc pakietów promocyjnych.

Zdaniem Rafała Porady, oprócz wystawiennictwa i prezentacji oferty
      turystycznej, salon stał się także okazją do wymiany doświadczeń z zakresu
      turystyki, strategii promocji turystycznej i przygotowania przyszłych ofert.
      Czy rzeczywiście będą tego efekty - okaże się już niedługo, w sezonie
      wakacyjnym.

ds

Super Nowości z dnia 21_04_2005

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka