Dodaj do ulubionych

straż miejska -psy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 00:02
Wiecie dlaczego Straż miejska nie reaguje kiedy w centrum miasta spaceruja
właściciele z dużymi psami bez kagańców ???Dlaczego nie karze mandatami
właścicieli psów wyprowadzanychw ścisłym centrum miasta bez kagańca? Część
zachodzi nawet na lody do fiore m.inn dziś po południu owczarek niemiecki,
huski i coś ala' amstaf po miesie spaceruję sporo dużych i małych a żaden w
kagańcu w dodatku część prowadzona przez dzieci i ida po kazmierzowskiej
oczywiście srają gdzie popadnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: straż miejska -psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 08:30
      ponieważ zajmuje się ściganiem kierowców , którzy choć na sekunde
      zaparkują , gdzie nie wolno , choć nie stwarzają zagrożenia , no nic
      nie robiąc mają kase , a co się bedą z włascicielem na żywo
      przepychać
    • Gość: witos Re: straż miejska -psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 08:53
      Bardzo słuszna uwaga. Polska jest krajem dziwnym, a Przemyśl jest
      miastem bezprawia i dziwnych ukladów. Straż miejska udaje ze
      pracuje, na przykład mlodzież używa słów wulgarnych mijając się z
      patrolem Straży Miejskiej i nic. Zero reakcji.Sprawa psów , znana
      nie od dziś. Dopiero kiedy dojdzie do ataku np. na dziecko i w
      dodatku będzie to wnuk np. pana sędziego sądu lub kogoś wplywowego,
      wówczas będzie kilku dniowa akcja Straży Miejskiej, a potem znów
      norma. Czyli nic. Sory, nie nic, tylko nadal karanie kierowców,
      najchętniej przyjezdnych, którzy nie mają tzw. "wejścia". I to
      byłoby na tyle.
      • Gość: mała pysia Re: straż miejska -psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 09:52
        A znacie przepisy lokalne dotyczące tej kwestii?
        Bo z wcześniejszych wypowiedzi wygląda, że Strażnicy Miejscy je
        znają, a Wy nie!

Polacem Uchwałę Nr 3/2009

• Gość: Prawda Re: straż miejska -psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:55
          przepisy a szczególnie uchwały takiego gremium jak rada miejska maja być dla
          ludzie a nie ludzie dla przepisów. Jeśli są nieprzystające do rzeczywistości to
          należy je zmienić.
        • kocur_zalogowany Nie pomieszalo ci się coś? 30.07.09, 12:30
          Uchwała, o której mówisz określa jak właściciele powinni postępować ze swoimi
          pupilami. Prowadzenie dużego psa bez kagańca jest naruszeniem uchwały.
          W takim razie kto nie zna przepisów? Strażnicy, którzy nie reagują na łamanie
          prawa czy forumowicze, którzy zwracają uwagę na łamanie prawa?
          • Gość: mała pysia Re: Nie pomieszalo ci się coś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 13:50
            A gdzie w uchwale jest napisane, że obowiązek zakładania kagańca dotyczy "dużych psów"?

Wiesz co piszesz, czy piszesz co wiesz?
            • kocur_zalogowany Obowiązki właściciela psa: 30.07.09, 14:02
              Paragraf 12, pkt 1 ust. 4)
              "Prowadzenie psa na uwięzi, a psa rasy uznawanej za agresywną lub w
              inny sposób zagrażającego otoczeniu - w nałożonym kagańcu"

Dla mnie amstaf, owczarek niemiecki i husky, nawet jeśli według
              właściciela są łagodne jak baranki, to stanowią zagrożenie dla
              otoczenia.
            • fanka.franka Re: Mała Pysiu... 30.07.09, 14:22
              Pies, otwarcie okazujący swoją agresję nie stanowi takiego niebezpieczeństwa jak
              wredny, podstępny i fałszywy kot.
              Strzeż się kotów, Pysiu...na psa hycel się znajdzie;)
              • Gość: mała pysia Re: Mała Pysiu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 15:44
                do: kocur_zalogowany
                Ale w tym paragrafie nic nie ma o dużych psach.

Otoczenie to nie tylko Ty, ale również inni ludzie, którzy nie muszą podzielać Twoich obaw (subiektywnej oceny sytuacji). Czujesz się zagrożony lub uznajesz jakiegoś psa za zagrożenie dla otoczenia to dzwoń po Straż Miejską. W czym problem?

Lokalne przepisy porządkowe nie są tworzone w celu leczenia stanów lękowych, fobii.

do: fanka.franka
                Dzięki za ostrzeżenie ;)
                • kocur_zalogowany To nie chodzi o to, czy ja sie czuję zagrożony, 30.07.09, 16:10
                  ale czy duży pies jest zagrożeniem dla otoczenia. Jak chcesz sprawdzić, czy
                  doberman albo dog nie ma skrzywionej psychiki i nie kłapnie zębami, gdy jakiś
                  dzieciak w lodziarni stanie mu na łapę?

• Gość: pedro paulo Re: To nie chodzi o to, czy ja sie czuję zagrożon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 16:24
                    Jedynym sposobem wydaje się seria eksperymentów z udziałem
                    kilkudziesięciu małych ochotników:-)
                  • Gość: mała pysia Re: To nie chodzi o to, czy ja sie czuję zagrożon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 18:02
                    A ratlerek, jamnik czy shih tzu nie może ugryźć?

To nie jest problem kagańca, tylko wychowania, odpowiedzialności i zdolności przewidywania nie tylko opiekuna psa ale również opiekuna dziecka.

Chęć regulowania wszystkiego co jest związane z psami w mieście prowadzi do absurdów takich jak ten - W Łodzi psy mają zakaz szczekania.
                    • fanka.franka Re: SM 30.07.09, 18:09
                      Kiedy powstała SM zajmowała się tym, co należy; w zimie chodniki były sprzątane
                      przez właścicieli posesji, młodzież nie piła ostentacyjnie nad Sanem, place
                      zabaw i osiedla były regularnie patrolowane, a na ulicach nie było bezpańskich psów.
                      Zmiana zakresu obowiązków wyszła na dobre jedynie psom i/lub ich
                      nieodpowiedzialnym właścicielom.
                      • Gość: pysio Re: SM IP: 213.25.24.* 30.07.09, 19:35
                        Wiecie dlaczego psy od czasu do czasu dostają szału? Bo całe ich życie upływa w
                        kagańcu i na smyczy. Proponuję zajadłym i niedouczonym wrogom psów aby sami
                        wypróbowali - na sobie- tylko kilkumiesięczny pobyt z kagańcem i na smyczy. Pies
                        który ma zakładaną smycz tylko od czasu do czasu w niebezpiecznych sytuacjach ,
                        rozumie to doskonale i nigdy nie zawiedzie swego pana!
                        a tak na marginesie; czy ktoś z wrogów psów zdaje sobie sprawę z tego że pies
                        wyczuwa feromony strachu i reaguje tak jak go natura wyposażyła. Po prostu jest
                        nieufny. Po za tym istnieją prowokatorzy i mają uciechę jak pies reaguje na ich
                        prowokacje. Ja zawsze między ludżmi mam psa na smyczy bo się boję że jakiś
                        idiota mu zrobi krzywdę.
                        • kocur_zalogowany Mądrze prawisz, jest tylko jeden szkopuł 30.07.09, 19:53
                          "czy ktoś z wrogów psów zdaje sobie sprawę z tego że pies wyczuwa feromony
                          strachu i reaguje tak jak go natura wyposażyła."
                          Mnie jest naprawdę wszystko jedno czy pies mnie ugryzie dlatego, że wyczuje mój
                          strach, czy uzna mnie za agresora. Psim obowiązkiem właściciela psa jest
                          zapewnić mi bezpieczeństwo, gdy on odczuwa potrzebę wyprowadzenia psa na spacer
                          między ludzi.

• Gość: pysio Re: Mądrze prawisz, jest tylko jeden szkopuł IP: 213.25.24.* 30.07.09, 20:40
                            Czy pies kiedyś zaatakował jakiegoś kocura? Strach przed psem jest fobią tak
                            samo jak przed pajakami. Jeśli chcesz się wyleczyć to poznaj wroga i wtedy się
                            dowiesz że diabeł nie taki straszny jak go malują.Na pewno jest więcej
                            przypadków ze jakis gnojek ci przyłoży - ot tak dla hecy - niż przypadków
                            pogryzienia. A jakoś nie widać żeby chuliganów ktoś na serio zwalczał.
                            • kocur_zalogowany Ten wątek nie jest pośwęcony moim fobiom 30.07.09, 20:46
                              ale zdradzę ci, że miałem kilka psów i to raczej dużych, więc osobiście nie mam
                              z psami problemów.
                              A watek poświęcony jest prawu i olewaniu przypadków łamania prawa przez SM.
                              • Gość: pysio Re: Ten wątek nie jest pośwęcony moim fobiom IP: 213.25.24.* 30.07.09, 20:56
                                Więcej ludzi ginie pogryzionych przez pszczoły lub ciężko choruje ale prawo
                                jakoś ich się nie czepia. Kierowcy rozjeżdżają tysiące ludzi i prawo nie narzuca
                                im żadnego kagańca ani smyczy. Jeżeli prawo służy tylko do tego aby się
                                przyczepić to nigdy nie będzie szanowane!
                                • kocur_zalogowany Pysio, wiem, że jestes anarchista i nie 30.07.09, 21:22
                                  cierpisz żadnych ograniczeń nakładanych przez władze.
                                  Na kierowców nakładane są różne ograniczenia, chłopcy radarowcy wyłapują tych,
                                  którzy łamią przepisy. Co do pszczół się nie wypowiem. Natomiast wiem, że dobrze
                                  dopasowany kaganiec nie szkodzi psu i nie wywołuje u psa żadnych stresów, a może
                                  zapobiec tragedii.
                                  • Gość: pysio Re: Pysio, wiem, że jestes anarchista i nie IP: 213.25.24.* 30.07.09, 21:39
                                    To dlaczego nie ma obowiązku instalowania syreny gdy się przekracza dozwoloną
                                    prędkość? Lub jakiegoś wyłącznika albo automatyczny telefon na Q-mendę?
                                    Tragediom moze na większą skalę to sie nie zapobiega chyba że na tym można
                                    zrobić kasę!
                                    • kocur_zalogowany A własciwie o co ci chodzi? 30.07.09, 21:45
                                      Bo późno się robi i nie bardzo już kontaktuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka