29.06.06, 19:52
Może to głupie ale zapytam :)
Czemu czytacie HP?
Jakie mieliście podejście na początku, jakie w środku, a jakie teraz?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olbrachta Re: A to? 30.06.06, 13:05
      Na początku się wciągnęłam przez moją uczennicę - pisała z tego maturę i
      musiałam przeczytać 1 tom. Z westchnieniem wzięłam książkę do ręki i uznałam,
      że Rowalin wykonała tytaniczną pracę merytoryczną, żeby te książki obfitowały
      nie tylko w magię, ale i rzeczywistość. Odkryłam, że nawiązuje do wielu
      toposów... Odkryłam, że w sumie to nie jest książka dla dzieci, albo raczej: i
      dla dzieci, i dla dorosłych, dla dzieci bajka, dla dorosłych pewna opowieść
      wprawnie przedstawiona.
      Kolejne poszły błyskawicznie :)
      • tonks666 Re: A to? 02.07.06, 20:34
        co masz na myśli, mówiąc :"dla dorosłych pewna opowieść
        wprawnie przedstawiona"?
    • zielona2000 Re: A to? 10.07.06, 10:24
      Ja za wczesnego młodu (chyba w pierwszej/drugiej klasie podstawówki), gdy
      jeszcze nikt o Harrym Potterze nie słyszał (w sensie, że nie było filmów ani
      marketingowego szału, tylko książka) dostałam taki tomik pod tytułem... (no
      zgadujcie... :) tak!) Harry Potter i Kamień Filozoficzny. Mamusia mi poczytała
      troche, ale to było dla mnie takie nudne, że po 40 stronach pomysł czytania
      umarł śmiercią naturalną xD
      Minął rok (albo pół, już nie pamiętam) i zaczęło być głośno o niejakim HP:
      Filmy, figurki, zabawki, zeszyty i cały ten chłam. Zaciekawiona co ci ludzie
      widzą w Harrym postanowiłam przeczytać pierwszą część 'sagi' no i mnie
      wciągnęło. Dziś jestem wielką fanka książek (choć nie filmów - są
      beznadziejne...) i polecam tę książkę wszystkim, którzy potrafią dostrzec w
      niej coś więcej niż szansę na duże zarobki :|
    • nchyb czytamy bo lubimy... 11.07.06, 22:43
      lubimy czytać wogóle, lubimy czytać o HP i jestesmy coekawi, co będzie dalej.
      Mój 12-letni syn twierdzi, że 6 to najlepszy z tomów. Czeka niecierpliwie na
      7...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka