kasztannova 29.06.06, 19:52 Może to głupie ale zapytam :) Czemu czytacie HP? Jakie mieliście podejście na początku, jakie w środku, a jakie teraz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olbrachta Re: A to? 30.06.06, 13:05 Na początku się wciągnęłam przez moją uczennicę - pisała z tego maturę i musiałam przeczytać 1 tom. Z westchnieniem wzięłam książkę do ręki i uznałam, że Rowalin wykonała tytaniczną pracę merytoryczną, żeby te książki obfitowały nie tylko w magię, ale i rzeczywistość. Odkryłam, że nawiązuje do wielu toposów... Odkryłam, że w sumie to nie jest książka dla dzieci, albo raczej: i dla dzieci, i dla dorosłych, dla dzieci bajka, dla dorosłych pewna opowieść wprawnie przedstawiona. Kolejne poszły błyskawicznie :) Odpowiedz Link
tonks666 Re: A to? 02.07.06, 20:34 co masz na myśli, mówiąc :"dla dorosłych pewna opowieść wprawnie przedstawiona"? Odpowiedz Link
zielona2000 Re: A to? 10.07.06, 10:24 Ja za wczesnego młodu (chyba w pierwszej/drugiej klasie podstawówki), gdy jeszcze nikt o Harrym Potterze nie słyszał (w sensie, że nie było filmów ani marketingowego szału, tylko książka) dostałam taki tomik pod tytułem... (no zgadujcie... :) tak!) Harry Potter i Kamień Filozoficzny. Mamusia mi poczytała troche, ale to było dla mnie takie nudne, że po 40 stronach pomysł czytania umarł śmiercią naturalną xD Minął rok (albo pół, już nie pamiętam) i zaczęło być głośno o niejakim HP: Filmy, figurki, zabawki, zeszyty i cały ten chłam. Zaciekawiona co ci ludzie widzą w Harrym postanowiłam przeczytać pierwszą część 'sagi' no i mnie wciągnęło. Dziś jestem wielką fanka książek (choć nie filmów - są beznadziejne...) i polecam tę książkę wszystkim, którzy potrafią dostrzec w niej coś więcej niż szansę na duże zarobki :| Odpowiedz Link
nchyb czytamy bo lubimy... 11.07.06, 22:43 lubimy czytać wogóle, lubimy czytać o HP i jestesmy coekawi, co będzie dalej. Mój 12-letni syn twierdzi, że 6 to najlepszy z tomów. Czeka niecierpliwie na 7... Odpowiedz Link