anadea
01.11.13, 00:17
Witajcie rodzice aniołków,
Mój brat stracił właśnie dwójkę przedwcześnie urodzonych aniołków. Za tydzień czeka nas pogrzeb ale nie wiem jak się zachować. Jestem mamą prawie 2 letniego dziecka i czteromiesięcznego maluszka. Starszej córki nie będziemy na pewno brać na pogrzeb, bo zajmie się nią teściowa. Maluszek nie może zostać z teściową, bo jest karmiony piersią i nie zna butelki. Poza tym na pogrzeb musimy jechać dwie godziny w jedną stronę dwie w drugą plus pogrzeb... Niestety nie wiem co będzie lepsze czy pójście na cmentarz z takim małym dzieckiem ale wtedy pewnie zranię mojego brata i bratową bo to pewnie straszne widzieć takiego maluszka w takiej chwili. Czy też po prostu zrobić tak, że mój mąż nie będzie uczestniczył w pogrzebie.
Rodzice aniołków czy zrozumielibyście gdyby maż Waszej siostry nie uczestniczył w pogrzebie a może przesadzam i mogę zabrać dziecko?
Serce mi pęka i głupieję... To co się stało to jakiś koszmar.... Nie wiem jak mam rozmawiać z bratem, jak się zachowywać... Tym bardziej że jestem mamą 2 dzieci a oni swoją dwójkę stracili....
Czy powinnam unikać przez jakiś czas spotkań rodzinnych żeby nie musieli patrzeć na moje dzieci? Nie wiem co robić bo strasznie kocham brata i bratową i nie chcę ich w jakikolwiek sposób ranić.