Dodaj do ulubionych

Pytanie o grant promotorski

30.12.10, 12:37
Witam,

Mam już skończone studia 3-ciego stopnia i otwarty przewód. Właściwie cały czas, który moge poświęcam na kończenie rozprawy, którą chciałbym złożyć w ciągu 2-3 miesięcy.

Czy jest sens ubiegania się teraz o grant promotorski? innymi słowy, czy jest to sposób na kupienie sobie sprzętu komputerowego jako pamiątki po wysiłku związanym z doktoratem :)

Pozdrawiam noworocznie.
Obserwuj wątek
    • tocqueville Re: Pytanie o grant promotorski 01.01.11, 20:02
      > Mam już skończone studia 3-ciego stopnia i otwarty przewód. Właściwie cały czas
      > , który moge poświęcam na kończenie rozprawy, którą chciałbym złożyć w ciągu 2-
      > 3 miesięcy.

skoro chcesz skończyć doktorat w ciągu 3 miesięcy to jaki jest sens ubiegać się o grant???
      1. samo czekanie na ogłoszenie wyników to 6 miesiecy
      2. czyli nawet jak dostaniesz grant to będziesz juz po obronie

innymi słowy, czy jest to sposób na kupienie sobie sprzętu komputerowego jako pamiątki po wysiłku związanym z doktoratem
      • thesis2011 Re: Pytanie o grant promotorski 02.01.11, 15:06
        3 miesiące daję sobie skończenie i złożenie pracy. Spodziewam się, ze recenzje, egazminy + obrona to następne kilka miesięcy.

Zresztą gdyby mi ktoś zapewnił że za 6 miesięcy będę po obronie (z sukcesem), to chętnie bym zrezygnował z wszelkich grantów :)

W toku studiów poniosłem sporo kosztów włącznie z uczestnictwem w konferencjach za własne pieniądze dlatego nie mam etycznych rozterek proszenia o coś co mi się nie należy.

Właściwie chciałym bardziej zapytać o doświadczenia w aplikowaniu o i rozliczaniu takiego grantu...
        • tocqueville Re: Pytanie o grant promotorski 02.01.11, 21:49
          wybacz, ale nie bardzo rozumiem o co ci chodzi
          grant promotorski służy napisaniu doktoratu
          jak chcesz podpisać umowę na grant służący napisaniu doktoratu po złożeniu pracy doktorskiej
          zresztą o co chcesz aplikować w grancie? o gotówkę (rekompensującą ci wydatki)?

• greylin Re: Pytanie o grant promotorski 03.01.11, 13:26
      nie dasz rady. Wyniki będą w lipcu najwcześniej. Umowę możesz podpisać najwcześniej w listopadzie - grudniu, a do tego czasu będziesz już po obronie (czego życzę).
      • greylin Re: Pytanie o grant promotorski 03.01.11, 13:29
        poza tym: forum.gazeta.pl/forum/w,87574,120112286,120112286,Koniec_konkursow_MNiSW_.html
        • thesis2011 Re: Pytanie o grant promotorski 03.01.11, 15:05
          greylin napisała:
          > poza tym: forum.gazeta.pl/forum/w,87574,120112286,120112286,Koniec_konkursow_MNiSW_.html

To znakomicie upraszcza moją sytuację :) Nie będę się rozpraszał...

Dziękuję wszystkim za posty, a tym co piszą doktoraty życzę cudownej umiejętności samomobilizacji do wielokrotnego czytania własnego tekstu... :)
      • marialisboa Re: Pytanie o grant promotorski 03.01.11, 13:36
        O ile w ogóle będzie konkurs w styczniu....
        Z tego co wiem komputer, książki etc oddajesz po obronie uczelni (jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi - sama chętnie zatrzymałabym grantowe książki...) więc żaden cymes...
        Pozdrawiam
    • rilian Re: Pytanie o grant promotorski 05.01.11, 11:45
      nabory wstrzymane. więc nic z tego.
      poza tym lepszy byłby tutaj grant na wydanie książki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka