22.03.11, 13:05
Hej.
Mam taki problem natury formalnej. Nie jestem na studium doktoranckim zadnej uczelni. Doktorat robie z 'wolnej stopy', bo tak dogadalem sie z moim promotorem.
W publikacjach czesto dla kazdego (wspol)autora podaje sie oddzielnie jednostke w ktorej pracuje. Nasuwa sie pytanie, jaka ja mam podac jednostke (czy nie podac?), jesli nie jestem zatrudniony na zadnej uczelni ani nie jestem na studium doktoranckim? Czy z tego moga wyniknac jakies dalsze problemy? Spotkal sie ktos z Was z takim przypadkiem?
Dziekuje serdecznie i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • pfg Re: Afiliacja 23.03.11, 11:32
      Z tego potencjalnie mogą wyniknąć problemy, bo niektóre czasopisma nie chcą publikować prac autorów bez afiliacji akademickich. Jednak instytucja twojego promotora nie powinna mieć nic przeciwko temu, żebyś podawał jego afiliację jako swoją, *zwłaszcza jeśli* jest to wspólna publikacja twojego promotora (lub innych osób z tej instytucji) i twoja. Na wszelki wypadek porozmawiaj z kierownikiem tej instytucji.

Alternatywnie, jeśli gdzieś pracujesz, podawaj jako afiliację nazwę twojej firmy. Znów, dla pewności powinieneś porozmawiać z szefem.
    • mirka-57 Re: Afiliacja 24.03.11, 19:17
      Miałam ten sam problem, ale ponieważ pracuję w szkole średniej, wpisywałam w publikacjach pełną nazwę mojej szkoły po angielsku. Nikt się nie przyczepił. Na stronie tytułowej pracy podałam tylko promotora z zakładu.... Zamiast "pracę wykonano w zakładzie..."
      Pozdrawiam!
      • hmkaaay Re: Afiliacja 27.03.11, 17:59
        Problem jest taki, ze nie pracuje w zadnym zakladzie pracy. Prace na zlecenie/umowy o dzielo to to czym sie zajmuje ;)
        • jose_saramago Re: Afiliacja 28.03.11, 16:49
          wpisuj: freelance academic writer.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka